Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023 - 06:50
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
    • All
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Υγεία
    Ικαρία: Tο νησί που οι άνθρωποι ζουν για πάντα – Ένα εκπληκτικό βίντεο

    Ικαρία: Tο νησί που οι άνθρωποι ζουν για πάντα – Ένα εκπληκτικό βίντεο

    Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι και την Παρασκευή

    Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι και την Παρασκευή

    6 αντικείμενα του σπιτιού που όλοι έχουμε και παραδόξως είναι χρήσιμα στην κουζίνα

    6 αντικείμενα του σπιτιού που όλοι έχουμε και παραδόξως είναι χρήσιμα στην κουζίνα

    Το εστιατόριο όπου μαγειρεύουν γιαγιάδες από όλο τον κόσμο

    Το εστιατόριο όπου μαγειρεύουν γιαγιάδες από όλο τον κόσμο

    Καιρός: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς την ερχόμενη εβδομάδα – Πόσο θα διαρκέσει

    Καιρός σήμερα: Βελτίωση σε όλη τη χώρα – Θα αγγίξει τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

    Υπερτροφές: Ο Νο1 καρπός που πρέπει όλοι να τρώμε – Δεν είναι τα αμύγδαλα

    Υπερτροφές: Ο Νο1 καρπός που πρέπει όλοι να τρώμε – Δεν είναι τα αμύγδαλα

    Το Ισραήλ και η Μοσάντ ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές για την εξάρθρωση τρομοκρατών

    Το Ισραήλ και η Μοσάντ ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές για την εξάρθρωση τρομοκρατών

    Οι δύο τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο στου Ψυρρή

    Οι δύο τρομοκράτες θα έπαιρναν 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εστιατόριο στου Ψυρρή

    Καιρός: Από αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

    Καιρός: Από αύριο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

  • Πολιτικοοικονομικά
    • All
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιχειρήσεις
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Χρηματοοικονομικά
    Βασίλης Καρράς: Yποψήφιος σε δήμο της Θεσσαλονίκης

    Βασίλης Καρράς: Yποψήφιος σε δήμο της Θεσσαλονίκης

    Η ακρίβεια βάζει «φρένο» στον καφέ εκτός σπιτιού, δείχνει έρευνα

    Η ακρίβεια βάζει «φρένο» στον καφέ εκτός σπιτιού, δείχνει έρευνα

    Ελληνικό: «Kάθε μέρα πιο κοντά η δημιουργία της νέας πόλης»

    Ελληνικό: «Kάθε μέρα πιο κοντά η δημιουργία της νέας πόλης»

    Βαμβάκι: Τα μυστικά ποιότητας του «λευκού» χρυσού της Ελλάδας

    Βαμβάκι: Τα μυστικά ποιότητας του «λευκού» χρυσού της Ελλάδας

    είδη πολυτελείας

    Σε ποια χώρα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στον κόσμο για είδη πολυτελείας

    «Σαμπάνια» Κυρ Γιάννη made in Αμύνταιο…

    «Σαμπάνια» Κυρ Γιάννη made in Αμύνταιο…

    e-banking

    e-banking: Αποζημίωση στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

    Frankie

    Frankie: Νεοϋορκέζικη διακόσμηση και αυθεντικό ιταλικό ταμπεραμέντο

    βασιλιάς Κωνσταντίνος

    Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η ταφή του – Διυπουργική για το τελετουργικό της κηδείας

  • Lifestyle
    • All
    • Lifestyle
    • Media
    • Music
    • Διασκέδαση
    • Ζώδια
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
    • Φαγητό
    50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Μια βραδιά που θα γράψει ιστορία στο Καλλιμάρμαρο

    50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Μια βραδιά που θα γράψει ιστορία στο Καλλιμάρμαρο

    Σάρον Στόουν: «Προστατέψτε τα παιδιά μας»

    Σάρον Στόουν: «Προστατέψτε τα παιδιά μας»

    Ελένη Μενεγάκη για τις εκλογές: Να πάμε να ψηφίσουμε όλοι – ΒΙΝΤΕΟ

    Ελένη Μενεγάκη για τις εκλογές: Να πάμε να ψηφίσουμε όλοι – ΒΙΝΤΕΟ

    Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν επιστρέφω στο late night, από όσο ξέρω»

    Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν επιστρέφω στο late night, από όσο ξέρω»

    Αντιγόνη Δρακουλάκη: Τα “Μυστικά της Εδέμ”, τα 11 χρόνια γάμου μακριά από τα φώτα & η “εξαφάνιση” από την Tv

    Αντιγόνη Δρακουλάκη: Τα “Μυστικά της Εδέμ”, τα 11 χρόνια γάμου μακριά από τα φώτα & η “εξαφάνιση” από την Tv

    Daniel Radcliffe: Πατέρας για πρώτη φορά ο γνωστός «Harry Potter»

    Daniel Radcliffe: Πατέρας για πρώτη φορά ο γνωστός «Harry Potter»

    Ναταλία Γερμανού: «Θεωρώ ντροπιαστικό μια εκπομπή να ασχολείται με τα νούμερα άλλης»

    Ναταλία Γερμανού: «Θεωρώ ντροπιαστικό μια εκπομπή να ασχολείται με τα νούμερα άλλης»

    Νίκος Κοκλώνης σε Δέσποινα Βανδή: «Πώς θα ήθελες να σου κάνει πρόταση γάμου ο Βασίλης Μπισμπίκης;»

    Νίκος Κοκλώνης σε Δέσποινα Βανδή: «Πώς θα ήθελες να σου κάνει πρόταση γάμου ο Βασίλης Μπισμπίκης;»

    Χριστίνα Λαμπίρη: «Όταν είπα πως “κρεμάω το ακουστικό” ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση»

    Χριστίνα Λαμπίρη: «Όταν είπα πως “κρεμάω το ακουστικό” ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση»

  • Αγορά
    Εορτολόγιο Μαρτίου: Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Τρίτη 28/3

    Εορτολόγιο Μαρτίου: Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Τρίτη 28/3

    Η St. Patrick’s Day γιορτάζεται κι αλλιώς

    Η St. Patrick’s Day γιορτάζεται κι αλλιώς

    Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου

    Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου

    Σαρακοστή: Απολαμβάνουμε τα μανιτάρια με 19 διαφορετικούς τρόπους

    Σαρακοστή: Απολαμβάνουμε τα μανιτάρια με 19 διαφορετικούς τρόπους

    Άρρηκτος Δεσμός: Μια ταινία του Γκάι Ρίτσι με σκηνικό την εμπόλεμη ζώνη στο Αφγανιστάν

    Άρρηκτος Δεσμός: Μια ταινία του Γκάι Ρίτσι με σκηνικό την εμπόλεμη ζώνη στο Αφγανιστάν

    Εορτολόγιο 26 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    Εορτολόγιο 26 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    4 εκδρομές από την Αθήνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

    4 εκδρομές από την Αθήνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

    Σάσα Μπάστα: Μας είπαν ότι ο αδερφός μου «έφυγε», έκανα τάμα….

    Σάσα Μπάστα: Μας είπαν ότι ο αδερφός μου «έφυγε», έκανα τάμα….

    Θέλετε γερή καρδιά; Βάλτε αυτά τα πέντε τρόφιμα στο πιάτο σας

    Θέλετε γερή καρδιά; Βάλτε αυτά τα πέντε τρόφιμα στο πιάτο σας

  • Αθλητικά
  • Ορειβασία
  • Αρθρογραφία
    • All
    • Αρθρογραφία
    • Συνεντεύξεις
    Γιουλα Γιαννάκη

    Η καταξιωμένη πιανίστρια Γιούλα Γιαννάκη στο Money & Life: «Η μουσική είναι μία. Οι διαχωρισμοί απομακρύνουν τον ακροατή από την ουσία»

    Άρθρο του Γεώργιου Αμέντα: Το εθνικό πένθος και οι σκεπτόμενοι πολίτες

    Άρθρο του Γεώργιου Αμέντα: Το εθνικό πένθος και οι σκεπτόμενοι πολίτες

    Οδυσσέας Νασιμπιάν

    Ο Αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης Οδυσσέας Νασιμπιάν στο Money & Life

    Η Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου στο Money and Life

    Η Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου στο Money and Life

    Συνέντευξη – Μεγακλής Αρβανίτης: «500 εκατομμύρια σε όλο το κόσμο πάσχουν από διαβήτη…»

    Συνέντευξη – Μεγακλής Αρβανίτης: «500 εκατομμύρια σε όλο το κόσμο πάσχουν από διαβήτη…»

    «Έγινε της Πόπης»: Η τραγική ιστορία πίσω από μία φράση που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά

    «Έγινε της Πόπης»: Η τραγική ιστορία πίσω από μία φράση που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

    Όλη η αλήθεια για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

    Όλη η αλήθεια για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

    Πάντα ωραίοι, εμείς οι Έλληνες.

    Πάντα ωραίοι, εμείς οι Έλληνες.

  • Χρήσιμα
Money And Life
Home Οινοποιία

Μια κουβέντα με τον καλύτερο Ελληνα οινοχόο για το 2023, Άρη Σκλαβενίτη

Money & Life by Money & Life
2 Φεβρουαρίου 2023
in Οινοποιία
0
Μια κουβέντα με τον καλύτερο Ελληνα οινοχόο για το 2023, Άρη Σκλαβενίτη
Share on FacebookShare on Twitter

Μια κουβέντα με τον καλύτερο Ελληνα οινοχόο για το 2023, Άρη Σκλαβενίτη.

Μια που χτες αναδείχτηκε για τρίτη φορά νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο, ανατρέχουμε στη συνέντευξη που έδωσε στον Άγγελο Ρέντουλα για το «Κ» το 2019

Χτες, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023. Ο Άρης Σκλαβενίτης, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier ο οποίος θα διεξαχθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I). Με αφορμή αυτή του τη διάκριση, αναδημοσιεύουμε μια παλιά του συνέντευξη που, τρία χρόνια μετά, μπορεί να μην έχει όλα τα τελευταία updates, πλην όμως «φωτίζει» μια ικανότατη πορεία στον χώρο του κρασιού.

Το success story του Άρη Σκλαβενίτη

Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Ο νεαρός κύριος που έχω απέναντί μου μπορεί να πυροβολήσει δεκάδες κοσμητικά επίθετα το λεπτό για ένα κρασί. Στα τυφλά. Με ένα στριφογύρισμα στο χέρι του, με την πρώτη οσφρητική δοκιμή, με την παρθενική γουλιά. Περιγράφοντας το αρωματικό μπουκέτο, την υφή, την πρωταρχική γεύση και την εξέλιξή του στο στόμα, την επίγευσή του. Βρίσκοντας επίσης την ποικιλία, τον τόπο, το στιλ, τον οινοποιό, τη χρονιά παραγωγής, τη δυνατότητα παλαίωσης. Δώσε του λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον και θα σου βρει με τι φαγητό ταιριάζει, όχι γενικώς και αορίστως, δεν θα σου πει δηλαδή απλώς κοκκινιστό, αλλά κοκκινιστό με αστεροειδή γλυκάνισο και δαμάσκηνα. Και μέχρι να πεις Ξινόμαυρο, θα σου φτιάξει ένα κατεβατό με τα γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά τυριά με τα οποία θα ζευγάρωνε επιτυχώς. Και επίσης: ποια είναι η σωστή θερμοκρασία, το ταιριαστό ποτήρι, αν χρειάζεται μετάγγιση, τι να πιεις πριν, τι μετά.

Ο κύριος αυτός είναι ο Άρης Σκλαβενίτης, ο καλύτερος οινοχόος για το 2019, σύμφωνα με τον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε πριν από λίγες μέρες η Ένωση του κλάδου. Εκεί απέδειξε με γραπτές εξετάσεις, με τυφλές δοκιμές, με δύσκολο σέρβις σε ελάχιστο χρόνο, ότι είναι μια ζωντανή μηχανή αποκρυπτογράφησης του DNA των κρασιών. Η διάκρισή του ήταν η αφορμή της τωρινής συνάντησής μας. Παρασκευή απόγευμα, στο «κονάκι» του στο Σύνταγμα, μια ποδαλιά δρόμος από το wine bar Oinoscent, όπου και η κύρια εργασία του.

Όταν οι millennials έμαθαν από κρασί

Από δω και πέρα, θα μου επιτρέψετε να τον αναφέρω με το μικρό του. Γνωριζόμαστε ήδη από το 2016, οπότε είχε τερματίσει πάλι πρώτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο. Ο νεότερος νικητής στην ιστορία του διαγωνισμού, αν θυμάμαι καλά. Ο φέρελπις νεαρόςσομελιέ πολύ σύντομα άρχισε να συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με τις γαστρονομικές εκδόσεις της «Καθημερινής», στην αρχή με τον «Οινοχόο» και λίγο αργότερα με τον «Γαστρονόμο». Είναι στην ομάδα των εξπέρ περί οίνου των περιοδικών και καμαρώνουμε γι’ αυτό, οι γνώσεις του πολύτιμες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Άρης είναι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Τη σχολή την είχε δηλώσει μάλλον τυχαία, στην αρχή δεν πολυπατούσε. Κάποια στιγμή, άρχισε να το παίρνει πιο ζεστά. Και αφοσιώθηκε. Βρήκε την κλίση του, σαν να λέμε. Λίγο πριν τελειώσει τη σχολή και ενώ έχει ήδη κάνει την πρακτική του άσκηση στη Μικροζυθοποιία Σαντορίνης (Donkey Microbrewery) του Γιάννη Παρασκευόπουλου, πιάνει δουλειά σε ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα wine bars του κέντρου, το Fabrica de Vino. Πολύ σύντομα, το 2011, πηγαίνει σομελιέ στο Oinoscent, το πρώτο οινομπάρ του Συντάγματος που είχαν ανοίξει λίγα χρόνια πριν τα αδέλφια Δάνης και Άγης Αγαπητός. Πλέον είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του μπαρ.

Για την ιστορία, το Oinoscent δεν είναι ένα απλό μπαρ, είναι ένα μικρό τοπόσημο της πόλης. Έχει αξία συμβολική και παιδευτική, γιατί πρωτοστάτησε σε μια σημαντική αλλαγή στην αθηναϊκή μαρκέτα της εστίασης, την άνοδο των wine bars και τη γνωριμία των νέων, και δη των millennials, με το ελληνικό κρασί –και όχι μόνο–, με μικρότερους παραγωγούς, με λιγότερο γνωστές ποικιλίες. Η άνοδος των wine bars συνέπεσε και με τη γενναία ανάπτυξη που σημείωσε το ελληνικό κρασί τα τελευταία χρόνια, «αλλά και με την κρίση», συμπληρώνει ο Άρης.

Ο κόσμος δεν είχε λεφτά να δώσει για σκληρό αλκοόλ και ερχόταν στο wine bar, όπου με 10 ευρώ το άτομο έπινε δύο ποτήρια κρασί και περνούσε καλά. Ήταν ένας φθηνότερος και εξαιρετικά ποιοτικός τρόπος διασκέδασης. Αυτό θορύβησε και τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα all-day μαγαζιά. Παλαιότερα, στα περισσότερα έγραφαν “προσέκο, λευκό, κόκκινο, ροζέ” και έξω από την πόρτα. Τώρα βλέπεις ότι γράφουν στον κατάλογο επωνυμία κρασιού, ίσως και παραγωγό και χρονιά. Βλέπεις ότι και αυτά τα μαγαζιά αφιερώνουν χρόνο και σκέψη στο κρασί γιατί το ζητάει ο κόσμος».

 

Συμφωνούμε πως από τις πρόσφατες γαστρονομικές τάσεις στη χώρα, τα wine bars όχι απλώς παρέμειναν, αλλά πηγαίνουν και θαυμάσια. «Ελάχιστα έχουν κλείσει. Υπάρχει χώρος στην αγορά και για άλλα wine bars». Και ο ανταγωνισμός; «Κάθε μπαρ έχει το δικό του στιλ και κουλτούρα, τον δικό του κόσμο, τη δική του ατμόσφαιρα, πιθανότατα και διαφορετικά κρασιά. Ενισχύεται η αγορά, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει αυτό».

Ετοιμασίες για το παγκόσμιο

Από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχει, διαβάζει μετά μανίας, ενημερώνεται, δοκιμάζει, ταξιδεύει, είναι αενάως εξελισσόμενος και μεταβαλλόμενος εκ φύσεως ο κόσμος του κρασιού, δεν γίνεται αλλιώς. Τουλάχιστον όχι για έναν πρωταθλητή. «Τι πρωταθλητής; Σερβιτόρος υψηλού επιπέδου είμαι», δηλώνει μισοαστεία μισοσοβαρά. Μου λέει τι άλλο κάνει, κρατάω την ανάσα μου: παραδίδει μαθήματα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Μεταπτυχιακό της Οινολογίας. Επίσης, σε μικρότερη κλίμακα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο ίδιο μεταπτυχιακό. Είναι στην ομάδα του Genius in Gastronomy του Γιώργου Λούκα, έχει παρακολουθήσει όλα τα σχετικά σεμινάρια της εταιρείας και κάνει και ο ίδιος μαθήματα σε αυτήν. Είναι σύμβουλος στην Bodegas Krontiras, το περίφημο ελληνικό οινοποιείο της Αργεντινής, όπου έχει ενεργό ρόλο στο οινοποιείο και στην προώθηση των κρασιών.

Έχει ο ίδιος επιχείρηση που ασχολείται με τη διοργάνωση events, δοκιμών σε οινοποιεία, σε εταιρείες. Φτιάχνει, επίσης, μενού κρασιών σε μαγαζιά. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Έχει επιμεληθεί την κάβα του καταστήματος του «Γαστρονόμου» στον Σκλαβενίτη, σ βιιτο Avenue, στο Μαρούσι, project που εξ όσων μου λέει τον ιντριγκάρισε πολύ: «Έβαλα κρασιά από μικρούς, κυρίως Έλληνες, παραγωγούς. Ελληνικές ποικιλίες ως επί το πλείστον και κάποια χαρμάνια με ξένες. Με μεγάλο εύρος τιμής, κυρίως οικονομικά και μερικά ακριβά, αλλά όχι πολύ ακριβά. Με μεγάλη γκάμα στιλ, με ήπιες οινοποιήσεις, αλλά και οινοποιήσεις τεχνικά πιο δύσκολες. Μαζί, γλυκά κρασιά, τσίπουρα και μπίρες. Ήθελα να υπάρχει μια καλή γεωγραφική κάλυψη της χώρας». Μου μιλάει για το πώς εργάστηκε, για το πώς εργάζεται γενικώς, μου ανοίγει όλα τα χαρτιά του, μιλάει με το θάρρος της γνώμης του. Χαίρομαι, γιατί ξέρω ότι πρόκειται για έναν σοβαρό επαγγελματία, καθαρό.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον χώρο, ακόμα και «ανταγωνιστές» του, που να μη λένε καλό λόγο για τον Άρη. Ψηλαφώντας στα ράφια του καταστήματος του «Γαστρονόμου», πίνοντας τα κρασιά που προτείνει στο Oinoscent, διαβάζοντας στα γραπτά του τις προτάσεις του, νιώθεις μια σιγουριά, εμπιστοσύνη. Ότι δεν πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. (Κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσουμε για το θέμα της υπερτιμολόγησης των ελληνικών κρασιών στα μαγαζιά.)

Τον Μάρτιο θα γίνει στην Αμβέρσα o διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου σομελιέ στον κόσμο. «Δεν νομίζω ότι έχω τύχη. Είναι πολύ δύσκολος διαγωνισμός. Στο θεωρητικό κομμάτι, ας πούμε, μπορεί να σου πέσει το οτιδήποτε από οπουδήποτε. Δεν υπάρχει ύλη συγκεκριμένη να διαβάσεις. Στη γευσιγνωσία και στο σέρβις, βέβαια, είμαι δυνατός. Προπονούμαι συνεχώς». Κανονικός πρωταθλητής.

Πηγή

φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

 

Tags: Άρη ΣκλαβενίτηΟΙΝΟΣ
Previous Post

Σαν σήμερα – Γεγονότα που συνέβησαν στις 2 Ιανουαρίου

Next Post

Η Ελλάδα θρηνεί και αποχαιρετά τον Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Related Posts

Τα κρασιά του μπακαλιάρου: Τι πίνουμε την 25η Μαρτίου;
Οινοποιία

Τα κρασιά του μπακαλιάρου: Τι πίνουμε την 25η Μαρτίου;

24 Μαρτίου 2023
10 κορυφαία Ασύρτικα δεξαμενής: Οι ετικέτες που μπορούν να κοιτάξουν την Σαντορίνη κατάματα
Οινοποιία

10 κορυφαία Ασύρτικα δεξαμενής: Οι ετικέτες που μπορούν να κοιτάξουν την Σαντορίνη κατάματα

24 Μαρτίου 2023
Τα 12 πιο εντυπωσιακά οινοποιεία στο κόσμο
Οινοποιία

Τα 12 πιο εντυπωσιακά οινοποιεία στο κόσμο

21 Μαρτίου 2023
κρασί
Οινοποιία

Ολα όσα κάνουν το Petrus ένα εμβληματικό, “διαστημικό” κρασί με “αστρονομική” τιμή

18 Μαρτίου 2023
Νεμέα: 10 value for money κρασιά από την Τοσκάνη της Ελλάδας
Οινοποιία

Νεμέα: 10 value for money κρασιά από την Τοσκάνη της Ελλάδας

11 Μαρτίου 2023
Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που ξεχωρίζουν για το κρασί τους
Οινοποιία

Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που ξεχωρίζουν για το κρασί τους

11 Μαρτίου 2023
Next Post
Η Ελλάδα θρηνεί και αποχαιρετά τον Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Η Ελλάδα θρηνεί και αποχαιρετά τον Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Jordyn Jones and Katie Sigmond … Sexy Duet !

Jordyn Jones and Katie Sigmond … Sexy Duet !

10 μήνες ago
6 αντικείμενα του σπιτιού που όλοι έχουμε και παραδόξως είναι χρήσιμα στην κουζίνα

6 αντικείμενα του σπιτιού που όλοι έχουμε και παραδόξως είναι χρήσιμα στην κουζίνα

24 ώρες ago
Το εστιατόριο όπου μαγειρεύουν γιαγιάδες από όλο τον κόσμο

Το εστιατόριο όπου μαγειρεύουν γιαγιάδες από όλο τον κόσμο

24 ώρες ago
Η Χίος είναι το νησί που αναζητάς!

Η Χίος είναι το νησί που αναζητάς!

2 εβδομάδες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Lifestyle
    • Lifestyle
      • Ψυχαγωγία
    • Media
    • Music
    • Διασκέδαση
    • Ζώδια
    • Κοινωνία
      • Σαν σήμερα
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
    • Φαγητό
  • NETFLIX
  • PET STORIES
  • Sport
    • Auto-Moto
    • Αθλητικά
  • Αγορά
    • Εκθέσεις
    • Εμπορικά Νέα
  • Απόψεις
  • Αρθρογραφία
    • Αρθρογραφία
    • Συνεντεύξεις
  • Αρχιτεκτονική
  • αφιερώματα
  • Βιβλία
  • Γαστρονομία
  • Γεωργία
  • Εθνικά Θέματα
  • Ειδήσεις
    • Ελλάδα
      • Καιρός
    • Κόσμος
      • ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • Υγεία
  • Εκδηλώσεις
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • εορτολόγιο
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Κινηματογράφος
  • Κρασί
  • Μαγειρική
  • Μουσική
  • Οινοποιία
  • Ομορφιά
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Ορειβασία
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Πολιτικοοικονομικά
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιχειρήσεις
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Χρηματοοικονομικά
  • Προορισμοί
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • Ταξίδια
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τηλεόραση
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

COVID 19 LOCKDOWN MONEY AND LIFE MONEY AND LIFE ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ Αθήνα Αιγαίο ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΡΥΔΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΠΗ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΖΩΔΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΡΑΣΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Καθαρά Δευτέρα ΜΕΤΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Ταξίδια ΥΓΕΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ αρθρογραφία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΑΣΕΙΣ

  • Καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος: Περί… Πανδημίας – Αποκλειστική Συνέντευξη

    Καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος: Περί… Πανδημίας – Αποκλειστική Συνέντευξη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία–Ευρασία Πρώτο Μέρος: Ρωσία και Ευρασιατικοί Πολιτισμοί

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κοινωνία – πανδημία – Εκκλησία

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Γραμμή Κάλυμνος – Μοσχάτο… | Μέδουσα: η Απόλυτη Ψαροταβέρνα !

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Δεν έχει μελετηθεί η Ασφάλεια και η Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου Covid 19 σε Ανοσοκατασταλμένους»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Η FIFA απαγορεύει στην εθνική γυναικών της Γερμανίας το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο
  • 50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Μια βραδιά που θα γράψει ιστορία στο Καλλιμάρμαρο
  • Trolls Band Together: Επιστρέφουν οι «Ευχούληδες» με νέα ταινία – Δείτε το τρέιλερ
  • Ζλάταν: Μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή και την καριέρα του Σουηδού σούπερ σταρ των γηπέδων

Κατηγορίες

  • Auto-Moto
  • Lifestyle
  • Lifestyle
  • Media
  • Music
  • NETFLIX
  • PET STORIES
  • Sport
  • Αγορά
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αρθρογραφία
  • Αρθρογραφία
  • Αρχιτεκτονική
  • Αυτοδιοίκηση
  • αφιερώματα
  • Βιβλία
  • Γαστρονομία
  • Γεωργία
  • Διασκέδαση
  • ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εθνικά Θέματα
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Εκθέσεις
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • Εκπαίδευση
  • Ελλάδα
  • Εμπορικά Νέα
  • εορτολόγιο
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Επιχειρήσεις
  • Ζώδια
  • Καιρός
  • Κινηματογράφος
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Κρασί
  • Μαγειρική
  • Μουσική
  • Οικονομία
  • Οινοποιία
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Ομορφιά
  • Ορειβασία
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • Περιβάλλον
  • Πολιτική
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Πολιτικοοικονομικά
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Σαν σήμερα
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τηλεόραση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Φαγητό
  • Χρηματοοικονομικά
  • Χωρίς κατηγορία
  • Ψυχαγωγία
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Πολιτικοοικονομικά
  • Lifestyle
  • Αγορά
  • Sport
  • Ορειβασία
  • Αρθρογραφία
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.