Ευτυχία: Παίρνουμε μαθήματα από την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Ακόμα και με σχεδόν μηδενικά ποσοστά ηλιοφάνειας, οι πολίτες αυτής της χώρας της Βόρειας Ευρώπης ανθίζουν στην καθημερινή τους ζωή. Ποιο είναι το μυστικό τους.

Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, ο ήλιος και η θάλασσα συγκαταλέγονται στους παράγοντες που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι και μερικοί από τους λόγους που η χώρα μας είναι δημοφιλής ως ταξιδιωτικός προορισμός. Αρκούν, όμως, για να μας κάνουν να νιώσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι;

Η αλήθεια είναι ότι οι χώρες της Σκανδιναβίας αναδεικνύονται από διαφορετικές μελέτες ως τα ιδανικά μέρη διαβίωσης, χωρίς να έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η Φινλανδία κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των πιο ευτυχισμένων χωρών της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας για έξι συνεχόμενα έτη. Επομένως, η συνταγή της ευτυχίας μάλλον κρύβεται αλλού, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας.

Παρακάτω, Φινλανδοί ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας μοιράζονται τους λόγους που οι άνθρωποι στη χώρα τους είναι πιο ευτυχισμένοι και πώς μπορούμε κι εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Related Posts

Next Post

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.