Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023 - 21:53
27 °c
Athens

Τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλεια τσουρέκια είναι το αγνό βούτυρο. Το μοναδικό άρωμα και η υπέροχη γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας πασχαλινό γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα χλιαίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο Lurpak. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και με το γάντζο ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Σταδιακά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 5

Ζυμώνουμε έπειτα με τα χέρια μας, μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη, φτιάχνουμε μία πλεξούδα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 6

Αλείφουμε με πολλή προσοχή με το αυγό το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή γάλα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ

Related Posts

Next Post

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ