Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023 - 22:53
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
    • All
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Υγεία
    Γιάννης Φλωρινιώτης

    Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης – Βίντεο

    Ιδρυμα Μποδοσάκη: Βράβευσε 4 έλληνες επιστήμονες για τις επιδόσεις τους

    Ιδρυμα Μποδοσάκη: Βράβευσε 4 έλληνες επιστήμονες για τις επιδόσεις τους

    Ινδία: Εταιρεία κλείδωσε τους εργαζομένους της για να… δουλέψουν περισσότερο

    Ινδία: Εταιρεία κλείδωσε τους εργαζομένους της για να… δουλέψουν περισσότερο

    ΕΚΠΑ: Στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε θέματα ισότητας των φύλων

    ΕΚΠΑ: Στα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε θέματα ισότητας των φύλων

    θέματα Πανελληνίων 6/6/2023

    θέματα Πανελληνίων 6/6/2023

    Θέματα Πανελληνίων: Τί έπεσε πέρυσι στα Αρχαία Ελληνικά;

    Θέματα Πανελληνίων: Τί έπεσε πέρυσι στα Αρχαία Ελληνικά;

    ΗΠΑ: Ελπίδες από δοκιμή φαρμάκου για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

    ΗΠΑ: Ελπίδες από δοκιμή φαρμάκου για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

    Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα σε 3 περιοχές – Εως 29 βαθμούς η θερμοκρασία

    Καιρός: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα σε 3 περιοχές – Εως 29 βαθμούς η θερμοκρασία

    Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος για το τριήμερο – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

    Αγίου Πνεύματος: Μαζική έξοδος για το τριήμερο – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

  • Πολιτικοοικονομικά
    • All
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιχειρήσεις
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Χρηματοοικονομικά
    Μισθοί: Πώς επιλέγουν δουλειά οι Έλληνες – Τα 2 βασικά κριτήρια

    Μισθοί: Πώς επιλέγουν δουλειά οι Έλληνες – Τα 2 βασικά κριτήρια

    Moody’s: Παγκόσμιο ρεκόρ στη μείωση του χρέους θα καταγράψει η Ελλάδα

    Moody’s: Παγκόσμιο ρεκόρ στη μείωση του χρέους θα καταγράψει η Ελλάδα

    Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσουν οι απόδημοι στις 25 Ιουνίου

    Εκλογές 2023: Πώς θα ψηφίσουν οι απόδημοι στις 25 Ιουνίου

    Στις 16:00 ορκίζεται πρωθυπουργός για ένα μήνα ο Ι.Σαρμάς

    Στις 16:00 ορκίζεται πρωθυπουργός για ένα μήνα ο Ι.Σαρμάς

    Youth Pass: Το νέο όνομα του Freedom Pass που μονιμοποιείται – Ποιους αφορά – Πού θα χρησιμοποιείται

    Youth Pass: Το νέο όνομα του Freedom Pass που μονιμοποιείται – Ποιους αφορά – Πού θα χρησιμοποιείται

    ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 20ετίας η νέα επιχειρηματικότητα το 2021 – Ποιοι κλάδοι κυριάρχησαν

    ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 20ετίας η νέα επιχειρηματικότητα το 2021 – Ποιοι κλάδοι κυριάρχησαν

    HIG: Εξαγορά ξενοδοχείου στην Κρήτη – επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ

    HIG: Εξαγορά ξενοδοχείου στην Κρήτη – επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ

    ΕΝΦΙΑ: Ακίνητη περιουσία 769,4 δισ. ευρώ διαθέτουν οι Έλληνες

    ΕΝΦΙΑ: Ακίνητη περιουσία 769,4 δισ. ευρώ διαθέτουν οι Έλληνες

    Dimand: Στο ραντάρ οι περιοχές γύρω από τη Γραμμή 4 του Μετρό

    Dimand: Στο ραντάρ οι περιοχές γύρω από τη Γραμμή 4 του Μετρό

  • Lifestyle
    • All
    • Lifestyle
    • Media
    • Music
    • Διασκέδαση
    • Ζώδια
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
    • Φαγητό
    Δημοφιλείς στην αμερικανική και καναδική αγορά η Μήλος, η Τήνος και η Πάρος

    Δημοφιλείς στην αμερικανική και καναδική αγορά η Μήλος, η Τήνος και η Πάρος

    Γεωργίου

    Γιώργος Γεωργίου: Ατάκες που έγιναν viral, πριν να «ανακαλυφθεί» ο όρος! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Γιατί η Μύκονος είναι ο ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

    Γιατί η Μύκονος είναι ο ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

    Μαίρη Συνατσάκη: «Τη μητρότητα τη βιώνω σαν μια περιπέτεια»

    Μαίρη Συνατσάκη: «Τη μητρότητα τη βιώνω σαν μια περιπέτεια»

    ΕΡΤ: Συνδέσου με την Ιστορία σου

    ΕΡΤ: Συνδέσου με την Ιστορία σου

    Νησιά: 6 αρχαιολογικοί θησαυροί

    Νησιά: 6 αρχαιολογικοί θησαυροί

    Τουρισμός: Ενδιαφέρον για διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα

    Τουρισμός: Ενδιαφέρον για διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα

    Πάρος ένας προορισμός στην καρδιά του Αιγαίου

    Πάρος ένας προορισμός στην καρδιά του Αιγαίου

    «Στα ύψη» οι τιμές στις παραλίες – 90 ευρώ για μια ξαπλώστρα στο Σούνιο

    «Στα ύψη» οι τιμές στις παραλίες – 90 ευρώ για μια ξαπλώστρα στο Σούνιο

  • Αγορά
    Το πλάνο της ΑΕΚ με το βλέμμα στη νέα σεζόν

    Το πλάνο της ΑΕΚ με το βλέμμα στη νέα σεζόν

    ΗΠΑ: Βιβλίο επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη μετά από… σχεδόν 100 χρόνια

    ΗΠΑ: Βιβλίο επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη μετά από… σχεδόν 100 χρόνια

    Σίφνος και Νάξος κορυφαίοι προορισμοί το 2023 σε αφιέρωμα της New York Post

    Σίφνος και Νάξος κορυφαίοι προορισμοί το 2023 σε αφιέρωμα της New York Post

    Ελαιόλαδο: Σε ιστορικό υψηλό το έξτρα παρθένο στη διεθνή αγορά

    Εορτολόγιο: Σήμερα 21 Μαΐου γιορτάζει η μισή Ελλάδα

    Εορτολόγιο: Σήμερα 21 Μαΐου γιορτάζει η μισή Ελλάδα

    Κύπρος: Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

    Κύπρος: Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

    Αλλάζει η Γαλλία την πολιτική επαναπατρισμών

    Αλλάζει η Γαλλία την πολιτική επαναπατρισμών

    Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Οι Βρετανοί διαφωνούν με τον τίτλο «βασίλισσα», μόνο το 2% τον αναγνωρίζει

    Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Οι Βρετανοί διαφωνούν με τον τίτλο «βασίλισσα», μόνο το 2% τον αναγνωρίζει

    Σουδάν: Εύθραυστη εκεχειρία με συνέχιση εχθροπραξιών

    Σουδάν: Εύθραυστη εκεχειρία με συνέχιση εχθροπραξιών

  • Αθλητικά
  • Ορειβασία
  • Αρθρογραφία
    • All
    • Video
    • Αρθρογραφία
    • Συνεντεύξεις
    Γνωρίζοντας την Imperya μέσα από τους ανθρώπους της

    Γνωρίζοντας την Imperya μέσα από τους ανθρώπους της

    Δημήτρης Βουρλιωτάκης

    Τεχνητή νοημοσύνη: Όταν ζωντάνεψε το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ…

    Χρήστος Μπαξεβάνης

    Ο Δικαστικός Υπάλληλος σήμερα: Προκλήσεις και Προοπτικές

    Χρήστος Μπαξεβάνης

    Τί είναι προοδευτικό σήμερα; Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς

    Δημήτρης Βουρλιωτάκης

    Μία κριτική προσέγγιση της προεκλογικής περιόδου

    Χρήστος Μπαξεβάνης

    Ο Χρήστος Μπαξεβάνης στο M&L: «Η ελληνική πραγματικότητα δεν μπορεί άλλο να τρέφεται από λαϊκίστικές αυταπάτες και βολικές ψευδαισθήσεις…»

    Τουρκία

    Τουρκία: Το διακύβευμα των τουρκικών εκλογών και το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων

    Ozempic

    Σεμαγλουτίδη: Βρέθηκε η θεραπεία για την παχυσαρκία; Απαντήσεις για τα νέα φάρμακα από τον Αντώνιο Ντακανάλη

    Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

    Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

  • Χρήσιμα
Money And Life
Home Μαγειρική

Πώς θα φτιάξουμε τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο κύριε Πέσκια;

Money & Life by Money & Life
22 Μαρτίου 2023
in Μαγειρική
0
Πώς θα φτιάξουμε τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο κύριε Πέσκια;
Share on FacebookShare on Twitter

Μπακαλιάρος τηγανητός με την πιο τραγανή κρούστα που έχετε «ακούσει» ποτέ. Το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου στα καλύτερά του, από τον Χριστόφορο Πέσκια.

Η τραγανή κρούστα του μπακαλιάρου που μας δείχνει εδώ ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας είναι σαν πολλαπλά λεπτά φύλλα που σπάνε στο δάγκωμα σαν φύλλο σφολιάτας και λιώνουν απολαυστικά στο στόμα. Τόσο κρατσανιστή που δεν θα το πιστεύετε. Το μυστικό είναι στο καλό κουρκούτι: πρέπει να το ανακατέψουμε ελάχιστα και να είναι παγωμένο για να κολλήσει πάνω στο ψάρι την ώρα που το βάζουμε στο καυτό λάδι. Το μπολ μέσα στο οποίο θα φτιάξουμε το κουρκούτι πρέπει να το έχουμε βάλει για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει. Η μπίρα να είναι και αυτή παγωμένη. Στο τέλος, το κουρκούτι το βάζουμε για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο να είναι καλά παγωμένο πριν το χρησιμοποιήσουμε. Έχει και άλλα μυστικά η συνταγή: το αλεύρωμα του ψαριού πριν το πέρασμα από το κουρκούτι. Η προσθήκη κορν φλάουρ και μπέικιν πάουντερ. Η σωστή θερμοκρασία του λαδιού στο τηγάνισμα. Μη σας λέμε περισσότερα, δείτε παρακάτω πώς περιγράφει ο ίδιος ο σεφ τη διαδικασία.
Το φαγητό μπορούμε να το κάνουμε με τον πατροπαράδοτο παστό μπακαλιάρο που έχουμε ξαρμυρίσει, αλλά και με φρέσκο μπακαλιάρο που παστώνουμε ελαφρά μόνοι μας, μια τεχνική προσφιλή στους σεφ που μας δίνει πολύ ζουμερό και ποιοτικό ψαχνό.

Ανακάτεμα, όχι χτύπημα για το κουρκούτι

Τα υλικά της συνταγής και τη διαδικασία θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Για το κουρκούτι θα δανειστώ δύο μυστικά της ιαπωνικής τεμπούρα. Το πρώτο είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι παγωμένα, από το ψυγείο. Το παγωμένο κουρκούτι κολλάει καλύτερα πάνω στο ψαχνό του ψαριού όταν αυτό μπει στο καυτό λάδι. Η δεύτερη τεχνική είναι το ελάχιστο ανακάτεμα, χωρίς σύρμα ή πιρούνι: μόνο με τα δάχτυλα.

Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά
Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά

Βάζουμε τα 150 γρ. αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι σε ένα μπολ ανοξείδωτο (κρύο κι αυτό, το έχουμε αφήσει 30 λεπτά στο ψυγείο), ρίχνουμε την παγωμένη μπίρα και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, όπως οι Ιάπωνες με τα ξυλάκια τους. Το ανακάτεμα δεν διαρκεί πάνω από μισό λεπτό, ίσα να βραχεί το αλεύρι. Αν το ανακατέψω πε- ρισσότερο, θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία του, θα ενεργοποιηθεί η γλουτένη και η κρούστα θα γίνει λαστιχωτή και θα «πνίξει» το ψάρι. Μη σας νοιάζει για γρομπαλάκια στο κουρκούτι, ίσα ίσα. Το κουρκούτι γίνεται κάπως νερουλό, στάζει γοργά από τα δάχτυλα. Έπειτα το βάζουμε για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο.

Όσο περιμένουμε, να σας πω γιατί προτιμώ την μπίρα από το νερό όταν φτιάχνω κουρκούτι: Το αλκοόλ εξατμίζεται πιο γρήγορα από το νερό στο τηγάνισμα και κάνει πιο τραγανές τις κρούστες (οι γιαγιάδες, όταν φτιάχνουν ζύμες για πίτες, βάζουν μέσα λίγο τσίπουρο ή ούζο, για να γίνει το φύλλο πιο τραγανό). Η μαγιά της μπίρας, επίσης, βοηθά μαζί με το μπέικιν πάουντερ να φουσκώσει ωραία η λεπτή κρούστα.


Πέρασμα σε καλαμάκι, αλεύρωμα πριν το κουρκούτι

Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε μπόλικο καλό ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο όμως) σε βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε με θερμόμετρο στους 165-170°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, το λάδι είναι έτοιμο αν, ρίχνοντας μια σταγόνα κουρκούτι, ροδίσει καλά σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά όχι αστραπιαία και πολύ έντονα.

Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά
Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά

Φέρνω κοντά τα κομμάτια του μπακαλιάρου (εδώ σας δείχνω τη διαδικασία με ελαφρόπαστο ψάρι που έχω ετοιμάσει ο ίδιος, εσείς θα το κάνετε με τον ξαρμυρισμένο παστό μπακαλιάρο). Στα δύο κομμάτια της ουράς τη γυρίζουμε προς το χοντρότερο σημείο του ψαχνού και την πιέζουμε να κολλήσει, να παχύνει λίγο το κομμάτι για να μη στεγνώσει. Περνάμε κάθε κομμάτι σε χοντρό καλαμάκι για σουβλάκι, για καλύτερο πανάρισμα και τηγάνισμα. Κρατώντας κάθε κομμάτι ψαριού με το καλαμάκι, το αλευρώνουμε, τινάζουμε λίγο και μετά το βυθίζουμε στο κουρκούτι για 2 δευτερόλεπτα.

Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά

Το ανασηκώνουμε, αφήνουμε να στάξει και το βάζουμε στο λάδι, κρατώντας το καλαμάκι, για 3-4 δευτερόλεπτα, για να μην πάει στον πάτο το κομμάτι. Μετά το αφήνουμε και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας για 4-5 λεπτά.

Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά

Η καυτή λεπτή κρούστα μοιάζει με πολλαπλά λεπτεπίλεπτα φύλλα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ελάχιστου ανακατέματος. Σε κάποια σημεία μάλιστα μπορεί να σπάσει, όπως σπάει ένα ξεροψημένο φύλλο σφολιάτας αν το ζουλήξω με το δάχτυλο. Στο δάγκωμα θα ακούσετε λεπτά «κρακ, κρακ, κρακ» στη σειρά: είναι τα πολύ λεπτά, πολύ τραγανά, πολύ αφράτα φύλλα, που τα σπάζει το δόντι ένα ένα, πριν φτάσει στην καλοψημένη, σφιχτή, αλλά και όσο πρέπει ζουμερή σάρκα του ψαριού.

Σκορδαλιά: καρύδια και καλό ξίδι!

Τα υλικά της συνταγής και τη διαδικασία θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Αν επιλέξετε να φτιάξετε τη σκορδαλιά, θα τη φτιάξετε προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία με τον μπακαλιάρο. Προσωπικά μου αρέσει η καρυδοσκορδαλιά, οι πατάτες και το ψωμί μου φαίνονται άτονα μπροστά στην ωραία αψάδα των καρυδιών. Αυτού του είδους τη σκορδαλιά με ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, κουκουνάρια), με ή χωρίς καθόλου ψωμί, την αγαπούσαν πολύ στην Πόλη και σε όλη τη Μικρασία.

Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά
Μπακαλιάρος ελαφρόπαστος, με κρούστα και καρυδάτη σκορδαλιά

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) σε δυνατό πολυκόφτη και χτυπάμε για 2 λεπτά με το ρολόι, μέχρι να γίνουν λείος πουρές. Μετά, χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι. Δοκιμάζουμε στο τέλος κι αν βγει πολύ αψύ το μείγμα, ρίχνουμε λίγες κουταλιές νερό και ξαναχτυπάμε. Αν βγει πιο άτονο, ρίχνουμε λίγο ακόμη ξίδι.

Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο, όσο είναι ζεστός και τραγανός, με την καρυδοσκορδαλιά και παντζάρια βραστά ή ψητά με λίγο λάδι και ξίδι ή μια παντζαροσαλάτα με ρίγανη και λαδόξιδο.

35′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
50′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45′

Υλικά

Μερίδες: 6 – 8

Για το κουρκούτι

Για την καρυδάτη σκορδαλιά

Διαδικασία

Κουρκούτι

  1. Για τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο, βάζουμε τα 150 γρ. αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι σε ένα μπολ ανοξείδωτο (κρύο κι αυτό, το έχουμε αφήσει 30 λεπτά στο ψυγείο), ρίχνουμε την παγωμένη μπίρα και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, όπως οι Ιάπωνες με τα ξυλάκια τους.
  2. Το ανακάτεμα δεν διαρκεί πάνω από μισό λεπτό, ίσα να βραχεί το αλεύρι. Το κουρκούτι γίνεται κάπως νερουλό, στάζει γοργά από τα δάχτυλα.
  3. Έπειτα το βάζουμε για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο.

Τηγάνισμα

  1. Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε μπόλικο καλό ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο όμως) σε βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε με θερμόμετρο στους 165-170°C. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, το λάδι είναι έτοιμο αν, ρίχνοντας μια σταγόνα κουρκούτι, ροδίσει καλά σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά όχι αστραπιαία και πολύ έντονα.
  2. Φέρνουμε κοντά τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Στα δύο κομμάτια της ουράς τη γυρίζουμε προς το χοντρότερο σημείο του ψαχνού και την πιέζουμε να κολλήσει, να παχύνει λίγο το κομμάτι για να στεγνώσει.
  3. Περνάμε κάθε κομμάτι σε χοντρό καλαμάκι για σουβλάκι, για καλύτερο πανάρισμα και τηγάνισμα. Κρατώντας κάθε κομμάτι ψαριού με το καλαμάκι, το αλευρώνουμε, τινάζουμε λίγο και μετά το βυθίζουμε στο κουρκούτι για 2 δευτερόλεπτα.
  4. Το ανασηκώνουμε, αφήνουμε να στάξει και το βάζουμε στο λάδι, κρατώντας το καλαμάκι, για 3-4 δευτερόλεπτα, για να μην πάει στον πάτο το κομμάτι.
  5. Μετά το αφήνουμε και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας για 4-5 λεπτά.

Σκορδαλιά

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) σε δυνατό πολυκόφτη και χτυπάμε για 2 λεπτά με το ρολόι, μέχρι να γίνουν λείος πουρές.
  2. Μετά, χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι.
  3. Δοκιμάζουμε στο τέλος κι αν βγει πολύ αψύ το μείγμα, ρίχνουμε λίγες κουταλιές νερό και ξαναχτυπάμε. Αν βγει πιο άτονο, ρίχνουμε λίγο ακόμη ξίδι.

Μυστικά

 

* Το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο επιμελώς κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρύνουμε το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Μετά τον βάζουμε με το δέρμα προς τα πάνω σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό όπου τον αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες και μέχρι 36 ώρες ανάλογα με την ποσότητα και το πόσο παστωμένος είναι. Φροντίζουμε ο μπακαλιάρος να είναι βυθισμένος μέσα στο νερό και για αυτό το λόγο τον σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. μια πέτρα). Έτσι, μένει μέσα στο νερό και ξαλμυρίζεται σωστά. Ανά 4-6 ώρες ή όσο πιο συχνά μπορούμε γέρνουμε τη λεκάνη προσεχτικά, κρατώντας το πιάτο, αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε με φρέσκο νερό. Για να είμαστε σίγουροι ότι ο μπακαλιάρος ξαλμυρίστηκε σωστά, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και το βράζουμε σε λίγο νερό για λίγα λεπτά: το ψάρι πρέπει να έχει μια νόστιμη αλμύρα αλλά να μην είναι λύσσα.

Πηγή
Tags: μπακαλιάρο
Previous Post

Νίκος Φλώρος: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη

Next Post

Η απίστευτη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για πατάτες φούρνου

Related Posts

Smoothie με φράουλα και μπανάνα
Γαστρονομία

Smoothie με φράουλα και μπανάνα

26 Μαΐου 2023
Κέικ αβοκάντο με μέλι και μπανάνες
Μαγειρική

Κέικ αβοκάντο με μέλι και μπανάνες

17 Απριλίου 2023
Φτιάχνουμε το τέλειο σνακ: καραμελωμένοι ξηροί καρποί με μέλι και αλάτι
Μαγειρική

Φτιάχνουμε το τέλειο σνακ: καραμελωμένοι ξηροί καρποί με μέλι και αλάτι

7 Απριλίου 2023
Τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαγειρική

Τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

6 Απριλίου 2023
Άκης Πετρετζίκης: Σιροπιαστό κέικ λεμονιού
Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Σιροπιαστό κέικ λεμονιού

4 Απριλίου 2023
7 έξυπνοι και υγιεινοί τρόποι να προσθέσετε πρωτεΐνη στις σαλάτες σας
Μαγειρική

7 έξυπνοι και υγιεινοί τρόποι να προσθέσετε πρωτεΐνη στις σαλάτες σας

31 Μαρτίου 2023
Next Post
Η απίστευτη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για πατάτες φούρνου

Η απίστευτη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για πατάτες φούρνου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρήστος Μπαξεβάνης

Ο Δικαστικός Υπάλληλος σήμερα: Προκλήσεις και Προοπτικές

4 ημέρες ago
Δημήτρης Βουρλιωτάκης

Τεχνητή νοημοσύνη: Όταν ζωντάνεψε το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ…

2 ημέρες ago
Γιάννης Φλωρινιώτης

Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης – Βίντεο

2 ώρες ago
Γνωρίζοντας την Imperya μέσα από τους ανθρώπους της

Γνωρίζοντας την Imperya μέσα από τους ανθρώπους της

57 λεπτά ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Lifestyle
    • Lifestyle
      • Ψυχαγωγία
    • Media
    • Music
    • Διασκέδαση
    • Ζώδια
    • Κοινωνία
      • Σαν σήμερα
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
    • Φαγητό
  • NETFLIX
  • PET STORIES
  • Sport
    • Auto-Moto
    • Αθλητικά
  • ΑΓΟΡΑ
  • Αγορά
    • Εκθέσεις
    • Εμπορικά Νέα
  • Απόψεις
  • Αρθρογραφία
    • Video
    • Αρθρογραφία
    • Συνεντεύξεις
  • Αρχιτεκτονική
  • αφιερώματα
  • Βιβλία
  • Γαστρονομία
  • Γεωργία
  • Εθνικά Θέματα
  • Ειδήσεις
    • Ελλάδα
      • Καιρός
    • Κόσμος
      • ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • Υγεία
  • Εκδηλώσεις
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
  • εορτολόγιο
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Κινηματογράφος
  • Κρασί
  • Μαγειρική
  • ΜΕΣΙΤΙΚΑ
  • ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  • Μουσική
  • Ναυτιλία
  • Οινοποιία
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Ομορφιά
  • Ορειβασία
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Πολιτικοοικονομικά
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιχειρήσεις
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Χρηματοοικονομικά
  • Προορισμοί
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • Ταξίδια
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τηλεόραση
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

COVID 19 LOCKDOWN MONEY AND LIFE MONEY AND LIFE ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΕΚ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ Αθήνα Αιγαίο ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΡΥΔΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗ Εκλογές 2023 Ελλάδα ΖΩΔΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΡΑΣΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΙΝΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Ταξίδια Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ αρθρογραφία οινοποιία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΑΣΕΙΣ

  • Καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος: Περί… Πανδημίας – Αποκλειστική Συνέντευξη

    Καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος: Περί… Πανδημίας – Αποκλειστική Συνέντευξη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία–Ευρασία Πρώτο Μέρος: Ρωσία και Ευρασιατικοί Πολιτισμοί

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κοινωνία – πανδημία – Εκκλησία

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Γραμμή Κάλυμνος – Μοσχάτο… | Μέδουσα: η Απόλυτη Ψαροταβέρνα !

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Δεν έχει μελετηθεί η Ασφάλεια και η Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου Covid 19 σε Ανοσοκατασταλμένους»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Γνωρίζοντας την Imperya μέσα από τους ανθρώπους της
  • Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης – Βίντεο
  • Δημοφιλείς στην αμερικανική και καναδική αγορά η Μήλος, η Τήνος και η Πάρος
  • Ιδρυμα Μποδοσάκη: Βράβευσε 4 έλληνες επιστήμονες για τις επιδόσεις τους

Κατηγορίες

  • Auto-Moto
  • Lifestyle
  • Lifestyle
  • Media
  • Music
  • NETFLIX
  • PET STORIES
  • Sport
  • Video
  • Αγορά
  • ΑΓΟΡΑ
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αρθρογραφία
  • Αρθρογραφία
  • Αρχιτεκτονική
  • Αυτοδιοίκηση
  • αφιερώματα
  • Βιβλία
  • Γαστρονομία
  • Γεωργία
  • Διασκέδαση
  • ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εθνικά Θέματα
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Εκθέσεις
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Εκπαίδευση
  • Ελλάδα
  • Εμπορικά Νέα
  • ΕΞΑΓΩΓΕΣ
  • εορτολόγιο
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Επιχειρήσεις
  • Ζώδια
  • Καιρός
  • Κινηματογράφος
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Κρασί
  • Μαγειρική
  • ΜΕΣΙΤΙΚΑ
  • ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
  • Μουσική
  • Ναυτιλία
  • Οικονομία
  • Οινοποιία
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Ομορφιά
  • Ορειβασία
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • Περιβάλλον
  • Πολιτική
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Πολιτικοοικονομικά
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Σαν σήμερα
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τηλεόραση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Φαγητό
  • Χρηματοοικονομικά
  • Χωρίς κατηγορία
  • Ψυχαγωγία
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Πολιτικοοικονομικά
  • Lifestyle
  • Αγορά
  • Sport
  • Ορειβασία
  • Αρθρογραφία
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.