Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025 - 01:40
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ο αγαπημένος μουσακάς – Η Κλασική σύνταγη

Money & Life by Money & Life
31 Ιουλίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Ο αγαπημένος μουσακάς – Η Κλασική σύνταγη
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αγαπημένος μουσακάς, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, στην κλασική του εκδοχή από τη σεφ Ντίνα Νικολάου. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά
1½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.
2 φλιτζ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
λίγο αλάτι
Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την μπεσαμέλ
120 γρ. βούτυρο
½ φλιτζ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις μελιτζάνες:
Πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι τις φέτες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 1 ½ ώρα σε ένα σουρωτήρι, για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τες μια φορά. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2
Για τον κιμά:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 1΄ προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, τη ρίγανη, τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄ ανακατεύοντας μερικές φορές για να μη σβολιάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Βήμα 3
Για τη μπεσαμέλ:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με έναν αυγοδάρτη να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβολιάσει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 5΄ στην άκρη. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά με τον αυγοδάρτη.

Βήμα 4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες. Αδειάζουμε τον κιμά και τον στρώνουμε με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε τον μουσακά για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tags: μουσακάς
Previous Post

ΥΠΠΟ: Νόμιμη η ανάκληση της παραχώρησης του ακινήτου προς τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Next Post

Τι συνέβη στο διαγωνισμό για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Πελοπόννησο; Σοβαρά ζητήματα διαφάνειας

Related Posts

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
LIFESTYLE

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
Γαστρονομία

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά
Γαστρονομία

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

8 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
Γαστρονομία

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Τι συνέβη στο διαγωνισμό για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Πελοπόννησο; Σοβαρά ζητήματα διαφάνειας

Τι συνέβη στο διαγωνισμό για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Πελοπόννησο; Σοβαρά ζητήματα διαφάνειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

14 ώρες ago
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

1 έτος ago
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

10 ώρες ago
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

5 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

9 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Βέρτης

Νίκος Βέρτης: «Είμαστε στη 10η σεζόν στο YTON – Πριν βγω στη σκηνή κάνω την προσευχή μου»

9 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα
  • Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
  • UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.