Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2025 - 07:38
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Κι όμως! Τόσα χρόνια μαγειρεύαμε λάθος το μπέικον

Money & Life by Money & Life
19 Μαρτίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Κι όμως! Τόσα χρόνια μαγειρεύαμε λάθος το μπέικον
Share on FacebookShare on Twitter

Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να μαγειρέψουμε το μπέικον.

Σίγουρα, το μπέικον δεν είναι από τα πιο υγιεινά υλικά που μπορείς να προσθέσεις στα φαγητά σου, ωστόσο στο τόσο μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς τύψεις. Όμως, είστε σίγουροι ότι ξέρετε να το μαγειρεύετε σωστά;

Είναι δεδομένο ότι όλοι κάνετε ένα λάθος όταν μαγειρεύετε το μπέικον. Ποιο είναι αυτό; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν τις φέτες του μπέικον απ’ τη συσκευασία και τις ρίχνουν μέσα σ’ ένα τηγάνι χωρίς να το σκεφτούν παραπάνω. Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο, καθώς με τόσο λίπος που έχει το μπέικον, το λάδι είναι απλά περιττό. Μπορεί να μαγειρευτεί από μόνο του μέσα σε μερικά λεπτά!

Όμως, αυτή η κίνηση έχει ένα λάθος… Το ότι δεν απολαμβάνεις πραγματικά το μπέικον τόσο νόστιμο όσο θα μπορούσε να γίνει εάν έκανες μια απλή κίνηση πριν το ρίξεις στο τηγάνι!

 

Το λάθος με το τηγάνι

Ο λόγος είναι πως το τηγάνι έχει σαν μέσο θερμότητας, όχι την επιφάνειά του, αλλά το καυτό λάδι με το οποίο έρχεται πρώτα σε επαφή με το μπέικον ψήνει γρήγορα το κρέας πριν αρχίσει να λιώνει το λίπος.

Αυτό έχει σαν συνέπεια το γνωστό κατσάρωμα των φετών κάτι που καταστρέφει την σωστή και πλήρη επαφή του μπέικον με την θερμή επιφάνεια. Έτσι το λίπος δεν καταφέρνει να λιώσει όπως πρέπει και το αποτέλεσμα τελικά είναι είτε τσίχλα, είτε ένα κομμάτι κάρβουνο, το σημείο που περνάει από το ένα σημείο στο άλλο είναι πολύ δυσδιάκριτο.

Η νέα μόδα λοιπόν στο μαγείρεμα του μπέικον είναι το τσιγάρισμα στο νερό και όσο παράλογη κι αν ακούγεται, είναι μια τεχνική που δουλεύει.

Το νερό τραβάει το λίπος από το μπέικον και επιτρέπει στο ψαχνό να μαγειρευτεί όπως πρέπει χωρίς το ενοχλητικό κατσάρωμα. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι παρά το τέλειο ψήσιμο, χάνεται ένα σεβαστό κομμάτι της γεύσης από το αλάτι και το καπνιστό άρωμα του μπέικον.

Και τώρα στα σημαντικά. Το ψήσιμο.

Ο τρόπος για να έχουμε ένα μικρό αρχικό λιώσιμο του λίπους και μετά να ψηθεί το ψαχνό με το υπολειπόμενο λίπος σωστά χωρίς κατσάρωμα και με τέλεια ισορροπία στην υφή, έχει ως εξής: Βάζουμε τις λωρίδες του μπέικον σε κρύο φούρνο πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανάλογα με το πόσες κλίμακες έχει ο φούρνος, διαλέγουμε να βάλουμε το ταψί κάπου ανάμεσα στην κάτω-κάτω θέση και στη μέση.

Ψήνουμε στους 200° για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα και με το πόσο λεπτές ή χοντρές είναι οι φέτες του μπέικον, προσέχοντας να μην καλύπτει η μία φέτα την άλλη. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια ψημένες και νόστιμες φέτες μπέικον χωρίς κόπο.

 

Πηγή

Tags: μπέικον
Previous Post

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας ορμά σε ακτιβιστή που ρίχνει μπογιά στο Palazzo Vecchio – Βίντεο

Next Post

Καιρός: Ανοιξιάτικος σήμερα με 20αρια – Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα

Related Posts

Ανοιχτά Ζυθοποιεία
Γαστρονομία

H Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό στις εγκαταστάσεις τους

18 Σεπτεμβρίου 2025
Baghdad Market
Γαστρονομία

Γεύσεις του κόσμου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού
Γαστρονομία

Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού με νέους οινοποιούς

21 Ιουλίου 2025
Τις φωγραφίες παραχώρησε η «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
LIFESTYLE

Γευστικό ταξίδι στα «χρυσά» του διαγωνισμού «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»

12 Ιουλίου 2025
Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται
Γαστρονομία

Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται

9 Ιουνίου 2025
Great Greek Wines 2025: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά – Δείτε όλη τη λίστα
LIFESTYLE

Great Greek Wines 2025: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά – Δείτε όλη τη λίστα

1 Ιουνίου 2025
Next Post
Καιρός: Ανοιξιάτικος σήμερα με 20αρια – Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα

Καιρός: Ανοιξιάτικος σήμερα με 20αρια - Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Κωνσταντίνος Παππάς: «Η πατριωτική–ιστορική οπτική συχνά παρεξηγείται μεταξύ αγάπης και εξιδανίκευσης»

Κωνσταντίνος Παππάς: «Η πατριωτική–ιστορική οπτική συχνά παρεξηγείται μεταξύ αγάπης και εξιδανίκευσης»

1 εβδομάδα ago
Γιατί η Alarco είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στα φίλτρα νερού ;

Γιατί η Alarco είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στα φίλτρα νερού ;

12 μήνες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′ : Μια Χρυσή Εποχή

2 έτη ago
Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΦΚΑ: Σε ιδιώτες τη διαχείριση των ασφαλιστικών οφειλών

ΕΦΚΑ: Σε ιδιώτες τη διαχείριση των ασφαλιστικών οφειλών

17 Οκτωβρίου 2025
καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ατο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

17 Οκτωβρίου 2025
Γαλαξίας

Η Γαλαξίας εξαγοράζει τη «ΒΑΣ. Παπαγεωργίου» και επεκτείνεται στα Ιωάννινα

16 Οκτωβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ισχυρή πτώση

16 Οκτωβρίου 2025
Λονδίνο - Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Άλμπουμ από το γκαλά της THI στο Λονδίνο: η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

16 Οκτωβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • ΕΦΚΑ: Σε ιδιώτες τη διαχείριση των ασφαλιστικών οφειλών
  • Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ατο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
  • Η Γαλαξίας εξαγοράζει τη «ΒΑΣ. Παπαγεωργίου» και επεκτείνεται στα Ιωάννινα
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ισχυρή πτώση

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • LIFESTYLE
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.