Κεφτεδάκια μπακαλιάρου μπουρδέτο

Ένα «εξευγενισμένο» μπουρδέτο σε μικρές μπουκιές, με τη χαρακτηριστική αψάδα του πιπεριού, αλλά και με ντομάτα για να δροσίσει και για να δέσει το τελικό αποτέλεσμα. Η διαμάχη για την ντομάτα και το μπουρδέτο καλά κρατεί, με τους παραδοσιακούς να υποστηρίζουν ότι το κόκκινο χρώμα του μπουρδέτου προέρχεται αποκλειστικά από το κόκκινο καυτερό πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον περνάμε σε 2 δόσεις από το μπλέντερ μέχρι να αρχίσει να λιώνει, αλλά όχι πλήρως. Τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένας σχετικά σφιχτός κιμάς (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά). Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα ή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Βήμα 2

Σε τηγάνι ρίχνουμε 50 ml ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ. Καβουρδίζουμε για 1΄ και προσθέτουμε τα πιπέρια και τη φρέσκια ντομάτα. Ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για 1΄-2΄ και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και 1/2 φλιτζάνι νερό. Δίνουμε μια βράση και τραβάμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε με κουτάλα σε χαρτί κουζίνας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5΄. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμί για βούτες.

 

Styling: Κ. Λυκούρεση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Πηγή

Related Posts

Next Post

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.