Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025 - 05:17
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Βραστά, μάτια ή ομελέτα: 5 απλές και νόστιμες συνταγές με αυγά

Money & Life by Money & Life
21 Μαρτίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Βραστά, μάτια ή ομελέτα: 5 απλές και νόστιμες συνταγές με αυγά
Share on FacebookShare on Twitter

Γίνονται σε ελάχιστο χρόνο και πάνε με όλα! Ο Φάνης Μαϊκαντής παίζει με τα αυγά και μας μαθαίνει τα μυστικά για τέλεια αυγά μάτια, τις πιο αφράτες ομελέτες, τα καλύτερα σκραμπλ, τα ιδανικά βραστά και τα πιο λαχταριστά ποσέ!

1. Αυγά σκραμπλ σε προζυμένιο ψωμί, με απάκι, καππαρόφυλλα  και αγγούρι τουρσί

20 Λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

Για το σκραμπλ:
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
20 ml γάλα φρέσκο
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος)
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 φέτες προζυμένιο ψωμί
6 λεπτές φέτες χοιρινό απάκι
6 καππαρόφυλλα

Για το αγγουράκι τουρσί στιγμής:
1 μικρό αγγούρι
500 ml νερό
5 γρ. ξίδι κόκκινο
10 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
6 κόκκους πιπέρι φρέσκο
6 κόκκους κόλιανδρο

Εκτέλεση:
Αγγουράκι τουρσί: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τον κόλιανδρο. Δίνουμε έναν βρασμό και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι. Οταν το μείγμα νερού έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το αγγούρι και αφήνουμε στο ψυγείο (διατηρείται για 5 μέρες στο ψυγείο). Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με μια πρέζα αλάτι μαζί με το γάλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα του αυγού. Μαγειρεύουμε για 2΄ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη ύφη. Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ τα αυγά έχουν ακόμα υγρασία και ενσωματώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα, φρυγανίζουμε δύο φέτες ψωμί στον φούρνο ή σε σχαροτήγανο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το χοιρινό καπάκι και σερβίρουμε: μοιράζουμε το σκραμπλ πάνω από τις φέτες ψωμιού, τις φέτες απάκι, τα καππαρόφυλλα και δίπλα όσες φέτες αγγούρι τουρσί θέλουμε. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε ε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

2. Αυγά μάτια με ξύσμα και φιλέτο λεμονιού και τσιπς πατάτας

30 Λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

1 πατάτα
σπορέλαιο
λίγο έ.π. παρθένο ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 λεμόνι, σε φέτες (χωρίς τη λευκή μεμβράνη)
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιπς πατάτας: Πλένουμε την πατάτα πολύ καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή το πίλερ ή τον τρίφτη για λάχανο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10΄. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε 300 ml σπορέλαιο  και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τσιπς σε 2 δόσεις για περίπου 1΄ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρυκεύουμε με αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά.

Αυγά: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Σπάμε το κάθε αυγό σε χωριστά μπολάκια και κατόπιν τα προσθέτουμε ανά 2 στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει όλο το ασπράδι, για περίπου 2΄-3΄. Μεταφέρουμε τα αυγά σε ένα πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε τα αυγά με ξύσμα και φιλέτο λεμονιού αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όπου τα τηγανίσαμε.

Έξυπνο tip: Τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί το λάδι τα θρεπτικά συστατικά και τις πολυφαινόλες του.

3. Αυγά ποσέ πάνω σε τηγανίτες, με φέτα, ντομάτα και τραγανό κολοκύθι

30 Λεπτά| Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

4 κόκκους πιπέρι μαύρο
2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
2 αυγά χωριάτικα (γιατί συνήθως το ασπράδι είναι πιο σφιχτό), σε θερμοκρασία δωματίου
1 κολοκύθι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
5 ντοματίνια ή ½ ντομάτα, σε κύβους
6 φύλλα δυόσμου
ε.π. ελαιόλαδο

Για τις τηγανίτες:
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και το ξίδι. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ίσα να βράζει. Σπάμε το πρώτο αυγό σε ένα μικρό μπολάκι. Με ένα κουτάλι στροβιλίζουμε το νερό στην κατσαρόλα και μέσα στη δίνη ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό. Ανακατεύονταςχρονομετρούμε για 3΄, αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάμε προσεκτικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τηγανίτες: Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά. Με ένα πίλερ βγάζουμε φλούδες από το κολοκύθι. Σε ένα μπολ το πασπαλίζουμε με αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 150 ml ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε 1 μεγάλη κουτ. σούπας μείγμα για τις τηγανίτες και τηγανίζουμε για περίπου 30΄΄-40΄΄ ή μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω. Τη γυρνάμε και από την άλλη και τηγανίζουμε για άλλο 1΄. Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μοιράζουμε τις τηγανίτες σε δύο πιάτα, από πάνω ακουμπάμε ένα αυγό ποσέ και σερβίρουμε στο πλάι κύβους φέτας, ντοματίνια με ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο και τραγανό κολοκύθι.

4. Ομελέτα με ρόκα, βασιλικό, ντοματίνια και κολοκυθόσπορους

1 Ώρα| Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
6 ντοματίνια
λίγη φρέσκια ρόκα
λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι σπάμε 3 αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε 10 ml σε αντικολλητική τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε κατευθείαν το μείγμα αυγού και μόλις σφίξει λίγο από κάτω, με το κουτάλι ανοίγουμε δυο τρεις τρύπες ώστε να πέσει το άψητο μείγμα από την επιφάνεια και να ψηθεί και αυτό, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουμε την ομελέτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέσα στο τηγάνι σαν ρολό, τη μεταφέρουμε στο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας στο πλάι με τα ντοματίνια, τη ρόκα και τον βασιλικό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με κολοκυθόσπορους.

Νόστιμο tip: Μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά μαζί με 5 φύλλα ρόκας και 3 φύλλα βασιλικού σε ένα μπλέντερ. Ψήνοντας αυτό το μείγμα η ομελέτα θα γίνει νόστιμη, με υπέροχο χρώμα.

5. Αυγά βραστά με τριμμένη ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος και μαντζουράνα

15 Λεπτά | Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
λίγο ξίδι
1 μεγάλη ντομάτα
αλάτι χοντρό
μαύρο πιπέρι
λίγη μαντζουράνα φρέσκια ή ξερή
6 φέτες σαλάμι Λευκάδος
1 καρδιά μαρουλιού
λίγο ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρόλι γεμάτο κατά τα 3/4 με νερό τοποθετούμε τα αυγά μαζί με λίγο ξίδι και αλάτι. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για ακόμα 2΄ αν τα αυγά μας αρέσουν ελαφρώς βρασμένα, 3΄ για μελάτα και 6΄-8΄ για σφιχτά βρασμένα.

Αφαιρούμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε μπολ με παγωμένο νερό για 5΄ (στο ελαφρώς βρασμένο αυγό σπάμε με το πίσω μέρος του πιρουνιού την κορυφή αν θέλουμε να το φάμε με το κουτάλι ζεστό). Ξεφλουδίζουμε τα αυγά από τη στρογγυλεμένη πλευρά τους. Σε ένα μπολάκι τρίβουμε την ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαντζουράνα.

Σερβίρουμε βάζοντας τα αυγά σε πιάτα, από πάνω την ντομάτα και στο πλάι λεπτές φέτες σαλάμι και τις καρδιές μαρουλιού (που μπορούμε να τις βουτήξουμε στα υγρά της ντομάτας που έχουν περισσέψει για έξτρα γεύση). Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή

Tags: ομελέτα
Previous Post

Διμήνι: Ο παλαιότερος νεολιθικός οικισμός της Ευρώπης

Next Post

Σαν σήμερα – Γεγονότα που συνέβησαν στις 21 Μαρτίου

Related Posts

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
cookies μήλου
Γαστρονομία

Τα cookies μήλου που γίνονται viral για την απλότητα και τη γεύση τους

2 Δεκεμβρίου 2025
Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό
Γαστρονομία

Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό

30 Νοεμβρίου 2025
panettone
Γαστρονομία

Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα

28 Νοεμβρίου 2025
Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε
LIFESTYLE

Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε

27 Νοεμβρίου 2025
φετουτσίνι με μανιτάρια
Γαστρονομία

Λαχταριστά φετουτσίνι με μανιτάρια: Εύκολο και πλούσιο γεύμα στο σπίτι

26 Νοεμβρίου 2025
Next Post
σαν σήμερα

Σαν σήμερα – Γεγονότα που συνέβησαν στις 21 Μαρτίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,01% και επιστροφή κάτω από τις 2.100 μονάδες

7 ώρες ago
Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

14 ώρες ago
ΦΠΑ για νεόδμητα ακίνητα

Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

15 ώρες ago
«Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

«Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

12 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μουσείο Ακρόπολης

Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης – Εορταστικό πρόγραμμα

3 Δεκεμβρίου 2025
Γιάννης Βούρος,

Γιάννης Βούρος: «Ο Στέφανος είναι δάσκαλος ζωής – Η διαφορετικότητα είναι πλασματική»

3 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,01% και επιστροφή κάτω από τις 2.100 μονάδες

3 Δεκεμβρίου 2025
«Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

«Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

3 Δεκεμβρίου 2025
Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

Νέα τουριστική επένδυση με την υπογραφή Καράτζη

3 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης – Εορταστικό πρόγραμμα
  • Γιάννης Βούρος: «Ο Στέφανος είναι δάσκαλος ζωής – Η διαφορετικότητα είναι πλασματική»
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,01% και επιστροφή κάτω από τις 2.100 μονάδες
  • «Οδηγός» για τους Έλληνες του εξωτερικού – Πώς θα τακτοποιήσουν τα φορολογικά τους

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.