Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025 - 17:01
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Το boutique οινοποιείο του Άγγελου Μπούτσικα βάζει στο μπουκάλι τη Μαλβάζια

Κατ’ επάγγελμα αγρότης, ο Άγγελος Μπούτσικας αποφάσισε να αφοσιωθεί στο κρασί, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Money & Life by Money & Life
29 Ιουλίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Το boutique οινοποιείο του Άγγελου Μπούτσικα βάζει στο μπουκάλι τη Μαλβάζια
Share on FacebookShare on Twitter

REPORTSΤο boutique οινοποιείο του Άγγελου Μπούτσικα βάζει στο μπουκάλι τη Μαλβάζια Κατ’ επάγγελμα αγρότης, ο Άγγελος Μπούτσικας αποφάσισε να αφοσιωθεί στο κρασί, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Δημιουργώντας ένα μικρό οινοποιείο στην περιοχή της Κοιλάδας Αταλάντης, συνέχισε και επέκτεινε το αμπέλι των τεσσάρων στρεμμάτων που είχε δημιουργήσει ο παππούς του. «Μου άρεσε η διαδικασία παραγωγής του κρασιού, καθότι από μικρός παρατηρούσα με ενδιαφέρον την οινοποίησή του για τις οικιακές μας ανάγκες», λέει ο οινοποιός. Αυτή τη στιγμή καλλιεργεί 100 στρέμματα γης – 70 στρέμματα ιδιόκτητα και 30 στρέμματα μισθωμένα -, ενώ στο πλάνο του είναι να φυτέψει για πρώτη φορά και τη Μαλβάζια, επενδύοντας στις δυνατότητες της συγκεκριμένης ποικιλίας και στο ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία μονοποικιλιακή ετικέτα. «Διαθέτουμε μία άδεια φύτευσης και γι’ αυτό εξετάζουμε τη Μαλβάζια. Πρόκειται για μία ποικιλία που μπορεί να σταθεί και αυτόνομα», λέει ο Άγγελος Μπούτσικας. Φέτος προχώρησε στη φύτευση μικρών ποσοτήτων Μαλαγουζιάς, την οποία επίσης σκοπεύει να αξιοποιήσει στα κρασιά του, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει την αύξηση παραγωγής Ασύρτικου καθώς και του Ξινόμαυρου, το οποίο αξιοποιεί για την οινοποίηση μίας από τις ετικέτες ροζέ οίνου.

Έξι ετικέτες σε λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά

Το Κελάρι Μπούτσικα οινοποιεί συνολικά έξι ετικέτες, που κατανέμονται σε δύο λευκά, δύο ροζέ και δύο ερυθρά κρασιά. Τα κρασιά του οινοποιείου εντάσσονται στη ζώνη ΠΓΕ Κοιλάδα Αταλάντης, χαρακτηρισμός ο οποίος συνταιριάζει με μία σειρά από ποικιλίες που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους ετικέτες, το ένα από τα δύο λευκά είναι ένα μονοποικιλιακό Chardonnay, ενώ κυκλοφορεί και ένα Ασύρτικο με Sauvignon Blanc με την προσθήκη Μοσχάτου η χρήση του οποίου εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά που αυτό αναδεικνύει από χρονιά σε χρονιά. Οι δύο ροζέ ετικέτες προέρχονται από Merlot και Syrah καθώς και από Ξινόμαυρο και Ροδίτη τύπου Προβηγκίας αντίστοιχα. Τα ερυθρά κρασιά οινοποιούνται με την αξιοποίηση του Syrah, από το οποίο προκύπτει μία μονοποικιλιακή ετικέτα και των Cabernet – Merlot που παντρεύονται στην ίδια φιάλη. Το κάθε ένα από τα «ντουέτα» ετικετών λευκού, ροζέ και ερυθρού οίνου υπάγονται σε μία ονομασία που αποτυπώνεται πάνω στη φιάλη των κρασιών, με τις λέξεις «Θέρος», «Τρύγος», «Πόλεμος» αντίστοιχα. Τα λευκά κρασιά παράγονται σε έως και 20.000 φιάλες όπως και τα ροζέ, ενώ τα ερυθρά δεν υπερβαίνουν τις 2.500 φιάλες ετησίως με στρεμματικές αποδόσεις στο αμπέλι που σε αυτή την περίπτωση δεν υπερβαίνουν τα 700 κιλά σταφυλιού.

Παραγωγή περί τις 40.000 φιάλες σε ετήσια βάση

Ο οινοποιός επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε μικρότερα σημεία διάθεσης όπως εστιατόρια και επιλεγμένες κάβες, όπου διοχετεύεται η επιλεγμένη παραγωγή του που δεν υπερβαίνει τις 40.000 φιάλες το χρόνο. «Μας ενδιαφέρει να έχουμε καλή ποιότητα και όχι μεγάλες ποσότητες. Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση, την οποία τρέχουμε εγώ και ο γιος μου. Επομένως μας ικανοποιεί να παρουσιάζουμε μία καλή σχέση ποιότητας και τιμής σε όλες μας τις ετικέτες». Ο ίδιος δραστηριοποιείται και σε άλλα αγροτικά προϊόντα όπως η παραγωγή βρώσιμης ελιάς αλλά και το καρύδι, που δρουν συμπληρωματικά στο εισόδημά του.

 

Το Κελάρι Μπούτσικα σε αριθμούς

Καλλιεργούμενες εκτάσεις: 100 στρέμματα

Ετήσια παραγωγή: ~ 40.000 φιάλες

Tags: Άγγελος Μπούτσικας
Previous Post

Γιατί τα καπάκια είναι πλέον «κολλημένα» πάνω στα μπουκάλια;

Next Post

Γαστρονομική παράδοση και κουλτούρα του Ηρακλείου

Related Posts

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα
Γαστρονομία

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

11 Δεκεμβρίου 2025
Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα
Γαστρονομία

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα

10 Δεκεμβρίου 2025
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
LIFESTYLE

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
Γαστρονομία

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά
Γαστρονομία

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

8 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
Γαστρονομία

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Γαστρονομική παράδοση και κουλτούρα του Ηρακλείου

Γαστρονομική παράδοση και κουλτούρα του Ηρακλείου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο

Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο

22 ώρες ago
Γιάννης Βασιλάκος

Fourlis: Σχέδιο για ενιαία πλατφόρμα λιανικής που θα υποστηρίζει όλα τα brands του ομίλου

23 ώρες ago
Eurelectric: Χωρίς προστασία της ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια

Eurelectric: Χωρίς προστασία της ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια

2 ημέρες ago
Grand Hyatt Athens

Ελληνικός τουρισμός: στις 15 Δεκεμβρίου το 7ο συνέδριο «Μια εθνική υπόθεση» στο Grand Hyatt Athens

6 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον εισαγγελέα ο «Φραπές» μετά την επίκληση του δικαιώματος της σιωπής στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στον εισαγγελέα ο «Φραπές» μετά την επίκληση του δικαιώματος της σιωπής στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο φάρμακο δίνει «καθαρή» απώλεια βάρους χωρίς τα προβλήματα του Ozempic

Ένα νέο φάρμακο δίνει «καθαρή» απώλεια βάρους χωρίς τα προβλήματα του Ozempic

11 Δεκεμβρίου 2025
Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα

Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα

11 Δεκεμβρίου 2025
Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ανάληψη μετρητών απευθείας στο ταμείο: Η Mastercard φέρνει στην Ελλάδα νέο μοντέλο συναλλαγών από το 2026

Ανάληψη μετρητών απευθείας στο ταμείο: Η Mastercard φέρνει στην Ελλάδα νέο μοντέλο συναλλαγών από το 2026

11 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Στον εισαγγελέα ο «Φραπές» μετά την επίκληση του δικαιώματος της σιωπής στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ένα νέο φάρμακο δίνει «καθαρή» απώλεια βάρους χωρίς τα προβλήματα του Ozempic
  • Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα
  • Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.