Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025 - 23:57
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά

Ρας ελ χανούτ, χαρίσα και διάθεση για πάρτι σε μια ταράτσα του κέντρου με νόστιμη λεβαντίνικη-ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του Αλέξανδρου Καρακατσάνη, ιδιαίτερα κοκτέιλ και την Ακρόπολη ακριβώς απέναντι

Money & Life by Money & Life
6 Οκτωβρίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά
Share on FacebookShare on Twitter

Τα στραμμένα προς τα πάνω βελάκια στην ταμπέλα, στο πλάι της εισόδου του ξενοδοχείου Regal στη Μητροπόλεως, δείχνουν το δρόμο. Παίρνεις το ασανσέρ για τον 6ο όροφο, ανεβαίνεις μερικά σκαλιά, περνάς κάτω από μια σειρά από ρετρό φωτιστικά και όταν βγαίνεις έχεις μπροστά σου ένα χορταστικό πλάνο της Ακρόπολης. Τα πράσινα τραπέζια, ο πορτοκαλί καναπές, οι μεταλλικές καρέκλες και η γραμματοσειρά με την οποίο είναι γραμμένο το «Αθηναϊκή Ταράτσα» στον καθρέφτη πίσω από το μπαρ και στα πιάτα που περιμένουν στο τραπέζι, σου φέρνουν στο μυαλό τα 70’s. Από τα ηχεία βγαίνουν ρυθμικές μουσικές. Και από την ανοιχτή κουζίνα μερικές γαργαλιστικές μυρωδιές. Στο αλέγρο μαγαζί που άνοιξαν τώρα το Σεπτέμβρη η ομάδα του Αmi Ιtalian Bistrot μαζί με την ομάδα του Bar In Front of the Bar πίνεις κοκτέιλ και τρως από πεϊνιρλί και χούμους μέχρι κόκορα με χυλοπιτάκι και πρόβατο στα κάρβουνα.

Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-1
«Εστιατόριο και μπαρ ανοιχτής θέασης» γράφει κάτω από το όνομα του μαγαζιού
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-2
Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης στην ανοιχτή κουζίνα.
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-3
Μπορείς να βάλεις τον παστουρμά παλαμίδας πάνω στη σαλατο-βαρκούλα και να τον φας με το χέρι.
Ταράτσα: ένα αλέγκρο bar restaurant που φτιάχνει κεμπάπ και παστουρμά-4
Η Ταράτσα είναι προικισμένη με μια πολύ όμορφη θέα στην Ακρόπολη και στην πλατεία της Μητρόπολης από τα ψηλά.

Το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα έχει ο Aλέξανδρος Καρακατσάνης, που τον γνωρίσαμε στο εστιατόριό του, το San Michali, στη Σύρο – έκανε πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. Μια ιδέα από την ανατολίτικη πλευρά του και την αγάπη του για τις φωτιές πήραμε και στο Monk’s Beard που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο με τη γυναίκα του, Φανή Παναγοπούλου, η οποία κατάγεται από τον Λίβανο. Τη βλέπουμε και τώρα: έχοντας στη διάθεσή του ξυλόφουρνο και ρομπάτα (ο γιαπωνέζικος φούρνος «κολλάει» σε διάφορα σενάρια τελευταία) δίνει στο φαγητό κατεύθυνση ελληνολεβαντίνικη.

Το πρώτο που ήρθε στο τραπέζι ήταν ένα χειροποίητο μαλακό τυρί, με μαστίχα, μαχλέπι και μαυροκούκι, περιχυμένο με μέλι ελάτης, που ο σεφ το εμπνεύστηκε από τη γέμιση που μπαίνει στα λυχναράκια. Ωραίο, αλλά λίγο γλυκό για αρχή, ιδίως όταν παραδίπλα, πέρα από την ωραία λούζα που φτιάχνει ο ίδιος, έχεις και έναν χειροποίητο «παστουρμά» παλαμίδας με μπόλικο τσιμένι. Νομίζω ότι θα το χαιρόμουν περισσότερο λίγο πριν το (ή αντί για) επιδόρπιο. Η σαλάτα με ψητά φασολάκια, ξινότυρο, ραπανάκι και ένα ντρέσινγκ από μελάσα ροδιού ήταν δροσερή, συντονισμένη με την εποχή, και το μοσχάρι ταρτάρ, πρωτότυπα παρουσιασμένο, πάνω σε έναν ορθογώνιο αμπελοντολμά με ρύζι μυρωδάτο, με έναν βελούδινο πουρέ αγκινάρας για παρέα. Τα shish barak, τα ανατολίτικα ζυμαρικά σαν ραβιόλια γεμιστά με τρυφερό πρόβειο κιμά, που σοτάρονται με βούτυρο και σερβίρονται με γιαουρτένια σάλτσα και σουμάκι δεν μπορεί να μην τα ευχαριστηθείς και αυτή τη φορά, έχουν βαθιά νοστιμιά. Το ίδιο και το καλοκαρυκευμένο κεμπάπ από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά, πάνω σε μπαζλαμά (ένα αφράτο τούρκικο πιτάκι) που ψήνουν εκεί στην ανοιχτή κουζίνα. Είναι πολύ καλό. Όσο για το shawarma, ο σεφ το κάνει λίγο διαφορετικό. Δεν είναι γύρος, είναι κομμάτια μοσχαρίσιας στηθοπλευράς ψημένα στον ξυλόφουρνο, που τα σερβίρουν σε ένα όμορφο έθνικ πιάτο, βάζοντας από δίπλα ένα σουβλάκι σελινόριζας και αραβικές πίτες ολικής άλεσης, δικές τους και αυτές. Παραδίπλα τοποθετούν διάφορα μπολάκια με συνοδευτικά για να βάλεις όσο θέλεις: γιαούρτι με ταχίνι, χαρίσα, ταμπουλέ, αγγουράκι τουρσί…

Διαβάστε Περισσότερα

Tags: bar restaurantΤαράτσα
Previous Post

Ακρίβεια: Ο μεγάλος πονοκέφαλος για 7 στους 10 Έλληνες

Next Post

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου – Πλήρης οδηγός για τους ψηφοφόρους

Related Posts

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Γαστρονομία

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης

27 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτά Ζυθοποιεία
Γαστρονομία

H Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό στις εγκαταστάσεις τους

18 Σεπτεμβρίου 2025
Baghdad Market
Γαστρονομία

Γεύσεις του κόσμου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού
Γαστρονομία

Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού με νέους οινοποιούς

21 Ιουλίου 2025
Τις φωγραφίες παραχώρησε η «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
LIFESTYLE

Γευστικό ταξίδι στα «χρυσά» του διαγωνισμού «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»

12 Ιουλίου 2025
Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται
Γαστρονομία

Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται

9 Ιουνίου 2025
Next Post
ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου – Πλήρης οδηγός για τους ψηφοφόρους

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου - Πλήρης οδηγός για τους ψηφοφόρους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων 390 δισ. $ στην ΤΝ – Ποια αντέχει το κόστος και ποια «ζορίζεται»

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων 390 δισ. $ στην ΤΝ – Ποια αντέχει το κόστος και ποια «ζορίζεται»

4 ώρες ago
Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του 2025: Στο στόχαστρο οι φορολογούμενοι με χρέη

Στέγη: Πολυεπίπεδο σχέδιο για αύξηση προσφοράς κατοικιών

14 ώρες ago
μέγαρο μουσικής αθηνών

Η Αθήνα φορά τα φθινοπωρινά της και γεμίζει ήχους, φώτα και πολιτισμό

3 ημέρες ago
Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Χιόνια και καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη

Καιρός: Χειμωνιάτικη εβδομάδα σε μεγάλο μέρος της χώρας

14 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων 390 δισ. $ στην ΤΝ – Ποια αντέχει το κόστος και ποια «ζορίζεται»

Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων 390 δισ. $ στην ΤΝ – Ποια αντέχει το κόστος και ποια «ζορίζεται»

3 Νοεμβρίου 2025
Ντάνιελ Σούντγκρεν

Σκάνδαλο χειραγώγησης: Η ΕΠΑΘΛΑ ενημέρωσε τον Αθλητικό Εισαγγελέα για τα ματς Βόλος–Πανσερραϊκός

3 Νοεμβρίου 2025
Αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του 2025: Στο στόχαστρο οι φορολογούμενοι με χρέη

Στέγη: Πολυεπίπεδο σχέδιο για αύξηση προσφοράς κατοικιών

3 Νοεμβρίου 2025
Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Χιόνια και καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη

Καιρός: Χειμωνιάτικη εβδομάδα σε μεγάλο μέρος της χώρας

3 Νοεμβρίου 2025
Τράπεζες: Στις προμήθειες μεταφέρεται η «μάχη» των εσόδων

Πληρωμές Νοεμβρίου: Σε ποιους μοιράζονται 600 εκατ. ευρώ

3 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Big Tech: Ρεκόρ επενδύσεων 390 δισ. $ στην ΤΝ – Ποια αντέχει το κόστος και ποια «ζορίζεται»
  • Σκάνδαλο χειραγώγησης: Η ΕΠΑΘΛΑ ενημέρωσε τον Αθλητικό Εισαγγελέα για τα ματς Βόλος–Πανσερραϊκός
  • Στέγη: Πολυεπίπεδο σχέδιο για αύξηση προσφοράς κατοικιών
  • Καιρός: Χειμωνιάτικη εβδομάδα σε μεγάλο μέρος της χώρας

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.