Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025 - 15:37
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home LIFESTYLE

Τα μυστικά της μαγειρικής στο πυρέξ

Τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε για να αναδεικνύονται γευστικά οι συνταγές

Money & Life by Money & Life
22 Μαΐου 2021
in LIFESTYLE
0 0
0
Τα μυστικά της μαγειρικής στο πυρέξ
Share on FacebookShare on Twitter

Tweet
Post
Email

Η μαγειρική στο πυρέξ είναι πλέον παραδοσιακή, την έκανε και την κάνει κάθε κουρασμένη μητέρα για να ξεγελάσει τα παιδιά της και να φάνε τα περισσεύματα από το χθεσινό φαγητό.

Μόνο που το ψήσιμο στο πυρέξ παραμένει ένας από τους γρηγορότερους, καλύτερους και φτηνότερους τρόπους να βάζεις ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σου.

Επειδή όλα ψήνονται εδώ στους δικούς τους χυμούς, δεν χρειάζεσαι περιττά λάδια και τόνους αλάτι για να πάρεις λίγη γεύση.

Το πυρέξ έχει ωστόσο τα δικά του μικρά μυστικά για να αποδώσει όλη τη γεύση που μόνο εκείνο ξέρει. Και μας τα λέει ο David Zinczenko, ο άνθρωπος πίσω από τον μπεστ σέλερ τσελεμεντέ «Zero Belly Cookbook».
Πέρνα τα υλικά από τον τρίφτη

Ο τρίφτης είναι ως μέθοδος ευκολότερος και γρηγορότερος από το τεμάχισμα με το μαχαίρι. Ο Zinczenko θεωρεί ωστόσο πως τα μικρότερα κομμάτια που αποδίδει ο τρίφτης είναι καταλληλότερα για το πυρέξ, καθώς δεν χρειάζονται σοτάρισμα. Περνάμε λοιπόν από τον τρίφτη καρότα, κρεμμύδια, σκόρδα και ό,τι άλλο και είναι έτοιμα για το πυρέξ.
Χρησιμοποίησε τα περισσεύματα

Ό,τι κι αν έχει απομείνει από το χθεσινό και το προχθεσινό φαγητό, μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για μια νέα δημιουργία στο πυρέξ. Το οποίο είναι ο απόλυτος τρόπος για να μην πετάμε ποτέ φαγητό, ισχυρίζεται πάντα ο Zinczenko.
Πώς ετοιμάζεις το κρέας

Ο Zinczenko προτείνει σκληρές κοπές κρέατος για ψήσιμο στο πυρέξ, καθώς μπορούν να υπομείνουν υψηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ακόμα κι αυτά όμως προτείνει να τα περνάμε από το τηγάνι πρώτα, ώστε να διατηρήσουν τους χυμούς τους.

Για λίγο τα βάζουμε στο τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα, ώστε να μη στεγνώσουν. Με τον ίδιο γρήγορο τρόπο σοτάρουμε και τα λαχανικά μας πριν τα ρίξουμε στο πυρέξ.
Ομοιόμορφο τεμάχισμα

Όλα τα υλικά που θα μπορούν στο πυρέξ οφείλουν να είναι ψιλοκομμένα, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Όσο μικρότερα, τόσο το καλύτερο μας λέει ο σεφ, μιας και αυτό εξισορροπεί τον διαφορετικό χρόνο μαγειρέματος που χρειάζονται κάποια υλικά.
Το ίδιο το πυρέξ

Αποφασιστικής σημασίας είναι ο απαράβατος κανόνας που αποκαλύπτει ο Zinczenko, πως το πυρέξ οφείλει να γεμίζει με τα συστατικά μας κατά 3/4. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

Αν το γεμίσεις παραπάνω, θα καταλήξεις με έναν αχταρμά, ενώ τα λιγότερα υλικά θα μαγειρευτούν γρήγορα και θα στεγνώσουν…

ΠΗΓΗ : newsbeast

Previous Post

Φωτιά στην Κορινθία: Κρανίου τόπος τα Γεράνεια Όρη – «Δεν ξεκίνησε από αμέλεια η πυρκαγιά»

Next Post

Real estate: Περιοχές της Αθήνας που αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια – Πού κυμαίνονται τιμές

Related Posts

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
LIFESTYLE

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση
LIFESTYLE

Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

14 Δεκεμβρίου 2025
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα ζήσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»
LIFESTYLE

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Νιώθω τυχερή που θα ζήσω τα πρώτα μου Χριστούγεννα στην Αθήνα»

13 Δεκεμβρίου 2025
Έκτακτη απουσία της Έλενας Παπαρίζου από το The Voice – Στο πλευρό της παραγωγής ο Κωστής Μαραβέγιας
LIFESTYLE

Έκτακτη απουσία της Έλενας Παπαρίζου από το The Voice – Στο πλευρό της παραγωγής ο Κωστής Μαραβέγιας

13 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μουσική, φως και γιορτινές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους
LIFESTYLE

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος: Μουσική, φως και γιορτινές εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους

11 Δεκεμβρίου 2025
Γιάννης Αϊβάζης – Μαρία Κορινθίου
LIFESTYLE

Γιάννης Αϊβάζης – Μαρία Κορινθίου: Ξεχωριστά Χριστούγεννα , αλλά με σχέση αμοιβαίου σεβασμού

11 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Real estate: Περιοχές της Αθήνας που αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια – Πού κυμαίνονται τιμές

Real estate: Περιοχές της Αθήνας που αναβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια – Πού κυμαίνονται τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

22 ώρες ago
Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

23 ώρες ago
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

6 ώρες ago
Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

21 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

15 Δεκεμβρίου 2025
Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

15 Δεκεμβρίου 2025
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
  • Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών
  • Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
  • Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.