Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026 - 15:07
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Κόσμος

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του Ίσακ Άντικ

User01 by User01
19 Μαΐου 2026
in Κόσμος
0 0
0
Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του Ίσακ Άντικ
Share on FacebookShare on Twitter

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία η είδηση της σύλληψης του Τζόναθαν Άντικ, γιου του ιδρυτή της γνωστής εταιρείας μόδας Mango, Ίσακ Άντικ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από τις αρχές της Καταλονίας στο πλαίσιο έρευνας για τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του τον Δεκέμβριο του 2024, λόγω πτώσης από ύψος 150 μέτρων κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με την οικογένειά του στην Καταλονία.

Ο θάνατός του ιδρυτή της Mango στην Ισπανία αρχικά αποδόθηκε σε ατύχημα αλλά στη συνέχεια οι υποψίες έπεσαν στον γιο του, τον 44χρονο Τζόναθαν καθώς έπεσε σε αντιφάσεις.

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισπανικών Αρχών, ο Τζόναθαν Άντικ ανακρίνεται από τους ερευνητές, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Τζόναθαν Άντικ, δηλώνοντας ότι κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του. «Μπορώ να επιβεβαιώσω τη σύλληψη του Jonathan Andic με την υποψία της ανθρωποκτονίας του πατέρα του, Isak Andic».

Isak Andic
Ο ιδρυτής της Mango Isak Andic / AP Photo / Thibault Camus, File

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Μαρτορέλ, κοντά στη Βαρκελώνη, όπου θα καταθέσει ενώπιον ανακριτή.

Πέρυσι, η οικογένεια είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας υποστήριζε την αθωότητά του, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι βρισκόταν υπό επίσημη έρευνα.

«Η οικογένεια θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εμπιστεύεται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα και ότι θα αποδειχθεί η αθωότητα του Τζόναθαν Άντικ», ανέφερε τότε η ανακοίνωση.

Το σημείο όπου έπεσε ο ιδρυτής της Mango:

Η αλυσίδα Mango ιδρύθηκε το 1984 από τον Ισάκ Άντικ, επιχειρηματία με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είχε μετακομίσει στην Καταλονία τη δεκαετία του 1960. Θεωρούνταν ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του ιδρυτή της Zara, Amancio Ortega.

Την περίοδο του θανάτου του, ο Άντικ ήταν μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mango και η περιουσία του εκτιμάται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Τζόναθαν Άντικ
Ο Τζόναθαν Άντικ στην κηδεία του πατέρα του / Φωτογραφία Lorena Sopena / Anadolu / ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Ο Τζόναθαν Άντικ αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του πατέρα του και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους σε δημοφιλές τουριστικό σημείο.

Η αρχική έρευνα για τον θάνατο του ιδρυτή της Mango είχε κλείσει τον Ιανουάριο του 2025, όταν δικαστής είχε κρίνει ότι δεν υπήρχαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Ωστόσο, η υπόθεση άνοιξε ξανά αργότερα, με την αστυνομία να εξετάζει τα κινητά τηλέφωνα του Τζόναθαν Άντικ και των αδελφών του, Τζούντιθ και Σάρα Άντικ.

Από τα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης στην αυτοκρατορία της Mango

Ο Ίσακ Άντιτς γεννήθηκε το 1953 στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε μέσα σε μαγαζιά υφασμάτων, ανάμεσα σε εμπόρους, πάγκους και τον παλμό της αγοράς. Από μικρός έμαθε να παρατηρεί τους ανθρώπους και τις συνήθειές τους, μια ικανότητα που αργότερα θα καθόριζε ολόκληρη την επιχειρηματική του φιλοσοφία.

Στα χρόνια της δεκαετίας του ’60 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Καταλονία, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Παρότι δυσκολευόταν με τη γλώσσα, ο νεαρός Ίσακ καταλάβαινε ήδη κάτι πολύ περισσότερο ουσιαστικό: πώς λειτουργεί το εμπόριο και τι κάνει έναν άνθρωπο να νιώθει όμορφα μέσα στα ρούχα του.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε πουλώντας πουκάμισα στους δρόμους της Βαρκελώνης. Παρατηρούσε τον τρόπο που κινούνταν οι πελάτες, τι επέλεγαν να φορέσουν στην καθημερινότητά τους και πώς άλλαζε η αυτοπεποίθησή τους όταν έβρισκαν κάτι που τους ταίριαζε πραγματικά.

Αυτή η εμπειρία έγινε η βάση για τη δημιουργία της Mango το 1984, την οποία ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Ναχμάν. Το όραμά του δεν ήταν απλώς να δημιουργήσει μια επιτυχημένη αλυσίδα μόδας, αλλά να αποτυπώσει μια αυθεντική μεσογειακή αισθητική: λιτές γραμμές, κομψότητα χωρίς υπερβολές και στυλ που δεν φωνάζει.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Mango εξελίχθηκε από ένα μικρό κατάστημα στη Βαρκελώνη σε παγκόσμιο κολοσσό με περισσότερα από 2.500 σημεία πώλησης σε 110 χώρες. Παρά την τεράστια επιτυχία, ο Άντιτς απέφευγε τη δημοσιότητα. Δεν κυνηγούσε τα φώτα της μόδας, σπάνια παραχωρούσε συνεντεύξεις και κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα media.

Άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του θυμούνται ότι προτιμούσε να επισκέπτεται διακριτικά τα καταστήματα της εταιρείας, να αγγίζει ο ίδιος τα υφάσματα και να δίνει σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, όπως η εικόνα ενός ραφιού ή η παρουσίαση μιας βιτρίνας.

Ήταν τελειομανής, αλλά όχι άνθρωπος της επίδειξης. Ο ίδιος προτιμούσε μια ήρεμη ζωή, μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στη Βαρκελώνη και την εξοχή.

Η μοιραία πεζοπορία και το μυστήριο

Η 14η Δεκεμβρίου 2024 ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη ημέρα. Ο Ίσακ Άντιτς και ο γιος του, Τζόναθαν, αποφάσισαν να κάνουν πεζοπορία στο Collbató, κοντά στο Montserrat, σε μια διαδρομή που γνώριζαν καλά.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ιδρυτής της Mango εντοπίστηκε νεκρός έπειτα από πτώση σε χαράδρα περίπου εκατό μέτρων. Ο γιος του ειδοποίησε τις αρχές και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τραγικό δυστύχημα.

Οι αρχές πήραν καταθέσεις από ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ανάμεσά τους και τη σύντροφό του Estefania Knuth, καταλανή πρωταθλήτρια του ερασιτεχνικού γκολφ και επιχειρηματία, η οποία υποστήριξε ότι οι σχέσεις πατέρα και γιου ήταν τεταμένες.

Αρχικά, τίποτα δεν έδειχνε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, όσο περνούσαν οι μήνες, οι έρευνες των Mossos d’Esquadra συνεχίζονταν διακριτικά. Οι καταθέσεις του Τζόναθαν φέρονται να παρουσίαζαν αντιφάσεις, ενώ στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του Άντιτς δημιούργησαν νέα ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις εκείνης της ημέρας.

Καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε, όμως οι αμφιβολίες άρχισαν να πυκνώνουν.

Τον Οκτώβριο του 2025 η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο, αυτή τη φορά με το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας να εξετάζεται επίσημα. Ο Τζόναθαν Άντιτς, αντιπρόεδρος της Mango και το μοναδικό άτομο που βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του στο βουνό, τέθηκε υπό έρευνα.

Η οικογένεια, πάντως, δηλώνει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αθωότητά του και επιμένει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές.

Η επόμενη μέρα για τη Mango

Μετά τον θάνατο του Άντιτς, η Mango πέρασε σε νέα εποχή. Ο διευθύνων σύμβουλος Τόνι Ρουίθ ανέλαβε την προεδρία του ομίλου, αποτελώντας το πρώτο πρόσωπο εκτός οικογένειας που έφτασε στην κορυφή της εταιρείας.

Ο Τζόναθαν διατήρησε τον ρόλο του αντιπροέδρου, ενώ οι αδελφές του, Τζούντιθ και Σάρα, ανέλαβαν θέσεις στη μητρική εταιρεία MNG.

Η οικογένεια επέλεξε να αποφύγει δημόσιες τοποθετήσεις και εμφανίσεις – μία στάση που πολλοί θεωρούν πως αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του ίδιου του Ίσακ Άντιτς.

Previous Post

Έντονη μυρωδιά υγραερίου σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη – Εκκενώνονται επιχειρήσεις

Related Posts

Ο Έλον Μασκ έχασε την δίκη κόντρα στην OpenAI – «Η υπόθεση έχει παραγραφεί»
Κόσμος

Ο Έλον Μασκ έχασε την δίκη κόντρα στην OpenAI – «Η υπόθεση έχει παραγραφεί»

19 Μαΐου 2026
Μέρκελ: Η Ευρώπη να αποκτήσει διπλωματικές επαφές με την Ρωσία – Δεν φτάνει μόνο ο Τραμπ
Κόσμος

Μέρκελ: Η Ευρώπη να αποκτήσει διπλωματικές επαφές με την Ρωσία – Δεν φτάνει μόνο ο Τραμπ

19 Μαΐου 2026
Σαν Ντιέγκο: Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί – Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα
Κόσμος

Σαν Ντιέγκο: Ανήλικος παλαιστής ο ένας εκ των δύο δραστών των πυροβολισμών στο τζαμί – Αυτοκτόνησαν αφού σκότωσαν 3 θύματα

19 Μαΐου 2026
Η Αβάνα προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει «αιματοχυσία»
Κόσμος

Η Αβάνα προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει «αιματοχυσία»

18 Μαΐου 2026
Τραγωδία στις Μαλδίβες: Βρέθηκαν οι σοροί των 4 Ιταλών δυτών, ξεκινά η ανάσυρση
Κόσμος

Τραγωδία στις Μαλδίβες: Βρέθηκαν οι σοροί των 4 Ιταλών δυτών, ξεκινά η ανάσυρση

18 Μαΐου 2026
Τραμπ: Νέα προειδοποίηση για το Ιράν – Ανέβασε ΑΙ χάρτη της Μέσης Ανατολής καλυμμένο με την αμερικανική σημαία
Κόσμος

Τραμπ: Νέα προειδοποίηση για το Ιράν – Ανέβασε ΑΙ χάρτη της Μέσης Ανατολής καλυμμένο με την αμερικανική σημαία

18 Μαΐου 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Έντονη μυρωδιά υγραερίου σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη – Εκκενώνονται επιχειρήσεις

1 ώρα ago
Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

12 μήνες ago
ΔΕΗ: Ζήτηση-ρεκόρ για την ΑΜΚ και το σχέδιο χρηματοδότησης του Δημοσίου για το 33,4%

ΔΕΗ: Ζήτηση-ρεκόρ για την ΑΜΚ και το σχέδιο χρηματοδότησης του Δημοσίου για το 33,4%

6 ώρες ago
Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού χτίζει κόμμα με έντονο το φιλορωσικό στοιχείο, στον ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε τη διάσπαση του ατόμου

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού χτίζει κόμμα με έντονο το φιλορωσικό στοιχείο, στον ΣΥΡΙΖΑ θα δούμε τη διάσπαση του ατόμου

24 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του Ίσακ Άντικ

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του Ίσακ Άντικ

19 Μαΐου 2026

Έντονη μυρωδιά υγραερίου σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη – Εκκενώνονται επιχειρήσεις

19 Μαΐου 2026
Mercedes – Volkswagen: Στροφή στην αμυντική βιομηχανία για τους γερμανικούς κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας

Mercedes – Volkswagen: Στροφή στην αμυντική βιομηχανία για τους γερμανικούς κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας

19 Μαΐου 2026
Μανουσάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης από Ελλάδα και Ε.Ε. για την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ – Θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του καλωδίου με Κύπρο

Μανουσάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης από Ελλάδα και Ε.Ε. για την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ – Θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του καλωδίου με Κύπρο

19 Μαΐου 2026
«Pumping Black»: Στην Amazon η νέα ταινία της Μίμι Κέιβ με την Νάταλι Πόρτμαν και τον Τζόναθαν Μπέιλι

«Pumping Black»: Στην Amazon η νέα ταινία της Μίμι Κέιβ με την Νάταλι Πόρτμαν και τον Τζόναθαν Μπέιλι

19 Μαΐου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της Mango για τον θάνατο του πατέρα του Ίσακ Άντικ
  • Έντονη μυρωδιά υγραερίου σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη – Εκκενώνονται επιχειρήσεις
  • Mercedes – Volkswagen: Στροφή στην αμυντική βιομηχανία για τους γερμανικούς κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Μανουσάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης από Ελλάδα και Ε.Ε. για την ΑΜΚ του 1 δισ. ευρώ – Θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του καλωδίου με Κύπρο

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.