Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025 - 16:37
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Σπιτικό πρόβειο λουκάνικο με σουμάκ και ολίγον ντοματοπελτέ

Θέλετε ένα νόστιμο αρωματικό λουκάνικο με πρόβειο κρέας και μυρωδικά σαν αυτό της γιαγιάς; Ιδού η συνταγή για το καλύτερο, χειροποίητο λουκάνικο με υλικά επιλογής σας που θα λατρέψετε.

Money & Life by Money & Life
3 Μαρτίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Σπιτικό πρόβειο λουκάνικο με σουμάκ και ολίγον ντοματοπελτέ

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Share on FacebookShare on Twitter

1 ώρα προετοιμασία

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 10 λουκάνικα των 20 εκ. ή 20 των 10 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πρόβειο λουκάνικο, ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κρέατος.
  2. Η προετοιμασία κρέατος γίνεται αφού έχουμε κρυώσει καλά τα κομμάτια που θα επεξεργαστούμε, για να πετύχουμε συμπαγές αποτέλεσμα στα λουκανικά μας.
  3. Κόβουμε στην κρεατομηχανή το κρέας (κρύο), σε σημείο που να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια.
  4. Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, την ζάχαρη με τον πελτέ και ζυμώνουμε ξανά με τριμμένο πάγο.
  5. Αφού έχουμε ζυμώσει και ομογενοποιήσει το μείγμα μας, γεμίζουμε προσεκτικά το χοιρινό έντερο με ένα χωνί.
  6. Δένουμε με ένα σπάγγο σε μέγεθος περίπου 20εκ.
  7. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες μέχρι να τα ψήσουμε καταπώς μας αρέσει.

Παναγιώτης Σιαφάκας, Ιορδάνης Τσενεκλίδης

 

Η συνταγή στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Tags: Γαστρονομία
Previous Post

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ στο νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Next Post

Στο ΟΑΚΑ συνεχίζεται σήμερα (3/3) η… δράση στην Basket League

Related Posts

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
Γαστρονομία

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γαστρονομία

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

14 Δεκεμβρίου 2025
Achaia Clauss
Γαστρονομία

Achaia Clauss: Το ιστορικό οινόκαστρο της Πάτρας που αποτελεί πρότυπο οινοτουρισμού στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου 2025
Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά
Γαστρονομία

Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά

12 Δεκεμβρίου 2025
Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα
Γαστρονομία

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

11 Δεκεμβρίου 2025
Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα
Γαστρονομία

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα

10 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Στο ΟΑΚΑ συνεχίζεται σήμερα (3/3) η… δράση στην Basket League

Στο ΟΑΚΑ συνεχίζεται σήμερα (3/3) η... δράση στην Basket League

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

23 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago
Αλλαγή σελίδας για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 51% στην οικογένεια Μελισσανίδη

Αλλαγή σελίδας για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 51% στην οικογένεια Μελισσανίδη

1 ημέρα ago
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

7 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

15 Δεκεμβρίου 2025
Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

15 Δεκεμβρίου 2025
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
  • Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών
  • Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
  • Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.