Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025 - 22:41
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Πολλά tips μαγειρέματος για το ψαρονέφρι από τον Πέτρο Συρίγο

Money & Life by Money & Life
30 Μαρτίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
Share on FacebookShare on Twitter

Ψαρονέφρι με μανιτάρια “λουσμένο” από την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας! Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που την έχεις έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σου γεύμα!

Ψαρονέφρι από ποιο μέρος είναι:

Με την γνωστή σε όλους μας λέξη ψαρονέφρι εννοούμε το χοιρινό φιλέτο, μια ονομασία που ανά καιρούς έχει μπερδέψει πολλούς και ό λόγος είναι στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Το κλειδί της αποσαφήνισης και πλήρους κατανόησης βρίσκεται στην ετυμολογία της λέξης. Η λέξη είναι σύνθετη ψαρο+νέφρι όπου το ψάρο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ψοίαι, δηλαδή οι οσφυϊκοί μύες.

Το Ψαρονέφρι είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του ζώου το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Ουσιαστικά, το ψαρονέφρι είναι οι μύες που περιβάλλουν τους νεφρούς του χοιρινού, Είναι ένα άπαχο κρέας που μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή σε μια έντονη καθημερινότητα που δεν υπάρχει ο χρόνος για μαγείρεμα.

Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

  • 2 τμχ ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 λευκά μανιτάρια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 30 γρ βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ Worcestershire
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
  • μαιντανό

Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

  1. Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
  4. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
  5. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
  6. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  7. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν).
  8. Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  9. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
  10. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
  11. Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.

 

Tips!

  • Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδαςΗ μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει.
  • Την βάζουμε σε ένα μπoλ, παίρνουμε από το ζεστό υγρό που έχουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, όταν ζεσταθεί την βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Λατρεύεις το Ψαρονέφρι;; Σου έχω κι ‘άλλες συνταγές για να το βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!

Ψαρονέφρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και λαχταριστή σάλτσα παρμεζάνας

 

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!

Ψαρονέφρι από ποιο μέρος είναι:

Με την γνωστή σε όλους μας λέξη ψαρονέφρι εννοούμε το χοιρινό φιλέτο, μια ονομασία που ανά καιρούς έχει μπερδέψει πολλούς και ό λόγος είναι στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Το κλειδί της αποσαφήνισης και πλήρους κατανόησης βρίσκεται στην ετυμολογία της λέξης. Η λέξη είναι σύνθετη ψαρο+νέφρι όπου το ψάρο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ψοίαι, δηλαδή οι οσφυϊκοί μύες.

Το Ψαρονέφρι είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του ζώου το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Ουσιαστικά, το ψαρονέφρι είναι οι μύες που περιβάλλουν τους νεφρούς του χοιρινού, Είναι ένα άπαχο κρέας που μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή σε μια έντονη καθημερινότητα που δεν υπάρχει ο χρόνος για μαγείρεμα.

Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

  • 2 τμχ ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 λευκά μανιτάρια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 30 γρ βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ Worcestershire
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
  • μαιντανό

Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

  1. Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
  4. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
  5. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
  6. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  7. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν).
  8. Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  9. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
  10. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
  11. Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.

 

Tips!

  • Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδαςΗ μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει.
  • Την βάζουμε σε ένα μπoλ, παίρνουμε από το ζεστό υγρό που έχουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, όταν ζεσταθεί την βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Λατρεύεις το Ψαρονέφρι;; Σου έχω κι ‘άλλες συνταγές για να το βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!

Ψαρονέφρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και λαχταριστή σάλτσα παρμεζάνας

 

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!

Tags: Ψαρονέφρι με μανιτάρια
Previous Post

Και την κυματική ενέργεια στοχεύει να αξιοποιήσει η Χάλκη

Next Post

Συγκινητική η παρέλαση του σχολείου του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν

Related Posts

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα
Γαστρονομία

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα

10 Δεκεμβρίου 2025
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
LIFESTYLE

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
Γαστρονομία

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά
Γαστρονομία

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

8 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
Γαστρονομία

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Φωτογραφίες: Παραχώρηση στον «Εθνικό Κήρυκα»

Συγκινητική η παρέλαση του σχολείου του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

1 ημέρα ago
John Ardill

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο – Η ExxonMobil βλέπει γεωτρήσεις το 2027

14 ώρες ago
Καιρός Κυριακής

Χειμωνιάτικη η σημερινή εικόνα του καιρού – Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

15 ώρες ago
Γιάννης Βασιλάκος

Fourlis: Σχέδιο για ενιαία πλατφόρμα λιανικής που θα υποστηρίζει όλα τα brands του ομίλου

5 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο

Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο

10 Δεκεμβρίου 2025
Γιάννης Βασιλάκος

Fourlis: Σχέδιο για ενιαία πλατφόρμα λιανικής που θα υποστηρίζει όλα τα brands του ομίλου

10 Δεκεμβρίου 2025
Δόμνα Μιχαηλίδου

Μιχαηλίδου: Έως και 10 ημέρες νωρίτερα τα επιδόματα – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση

10 Δεκεμβρίου 2025
Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Οι γιοι μου ξέρουν τα πάντα πριν γραφτεί οτιδήποτε – Δεν πέφτουν ποτέ από τα σύννεφα»

10 Δεκεμβρίου 2025
Brown Hotels: Τα επενδυτικά σχέδια έως το 2030 στην Ελλάδα

Brown Hotels: Τα επενδυτικά σχέδια έως το 2030 στην Ελλάδα

10 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Αγάπης της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο Four Seasons – Μια βραδιά στήριξης για τα παιδιά με καρκίνο
  • Fourlis: Σχέδιο για ενιαία πλατφόρμα λιανικής που θα υποστηρίζει όλα τα brands του ομίλου
  • Μιχαηλίδου: Έως και 10 ημέρες νωρίτερα τα επιδόματα – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
  • Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Οι γιοι μου ξέρουν τα πάντα πριν γραφτεί οτιδήποτε – Δεν πέφτουν ποτέ από τα σύννεφα»

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.