Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025 - 17:10
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ψαροκεφτέδες με ούζο

Money & Life by Money & Life
26 Ιουλίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Ψαροκεφτέδες με ούζο
Share on FacebookShare on Twitter

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο και τους μεζέδες που ταιριάζουν στο καλοκαίρι. Είναι και εύκολο: το “στήνεις” με παστή σαρδέλα, βραστό χταποδάκι, φέτα σαγανάκι, αγγούρι με ξύδι, μια τυροκαυτερή, ένα μικρό ψαράκι στο τηγάνι, χωρίς να ανακατευτείς με πολύωρη μαγειρική. Είναι και οικονομικό. Δεν απαιτεί ακριβά υλικά καθώς οι ταπεινοί μεζέδες του πάνε περισσότερο. Αλλωστε, ήταν πάντα ένα “λαϊκό” ποτό.

800 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. μπακαλιάρος, τσιπούρα, λαβράκι)

100 γρ. λευκό ψωμί χωρίς την κόρα

2 αβγά

1 σκ.σκόρδο τριμμένη

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1κ.γ. μαραθόσπορος

2 κ.σ. ούζο

λίγη φρυγανιά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο (ή μαζί με σπορέλαιο) και αλεύρι για το τηγάνισμα

παρασκευή
Βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουν μείνει κόκκαλα στο καθαρισμένο ψάρι.

Βάζουμε στο μπλέντερ την ψίχα του ψωμιού κομμένη σε κομμάτια και χτυπάμε να τριφτεί.

Κομματιάζουμε ψιλά ψιλά όσο γίνεται το ψάρι ή το χτυπάμε στο μπλέντερ 1/2 λεπτό, να θρυμματιστεί.

Σε βαθύ σκεύος βάζουμε ψίχα, σκόρδο, ψάρι, μαϊντανό, μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ούζο και τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και κατόπιν με τα χέρια, να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σαν μεγάλα καρύδια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στεγνώνουμε σε χαρτί.

Σερβίρουμε αμέσως με τέταρτα λεμονιού στο πιάτο.

ΠΗΓΗ

Tags: Ψαροκεφτέδες
Previous Post

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν δυο ηγέτες του ισχυρού μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, ανάμεσά τους ο γιος του Ελ Τσάπο

Next Post

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

Related Posts

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά
Γαστρονομία

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

8 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
Γαστρονομία

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
cookies μήλου
Γαστρονομία

Τα cookies μήλου που γίνονται viral για την απλότητα και τη γεύση τους

2 Δεκεμβρίου 2025
Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό
Γαστρονομία

Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό

30 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καιρός: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου – Οι πέντε περιοχές που αναμένονται ισχυρά φαινόμενα

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη και νότιο Αιγαίο

9 ώρες ago
Χειμερινός τουρισμός: Πληρότητες 75% στις γιορτές – Ποιοι προορισμοί πρωταγωνιστούν

Χειμερινός τουρισμός: Πληρότητες 75% στις γιορτές – Ποιοι προορισμοί πρωταγωνιστούν

23 ώρες ago
Το Πτηνό Huia: Ένα Σπάνιο Κομμάτι Ιστορίας

Το Πτηνό Huia: Ένα Σπάνιο Κομμάτι Ιστορίας

2 έτη ago
Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη

Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη

2 ημέρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόστος δανεισμού: Στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο τα γερμανικά ομόλογα μετά τα μηνύματα της ΕΚΤ

Κόστος δανεισμού: Στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο τα γερμανικά ομόλογα μετά τα μηνύματα της ΕΚΤ

8 Δεκεμβρίου 2025
νοσοκομεία

Υγεία: Έρχονται νέοι οργανισμοί στα νοσοκομεία – Η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ

8 Δεκεμβρίου 2025
Πόσο μπορεί να μείνει μόνη της μια γάτα; Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες πριν λείψουν από το σπίτι

Πόσο μπορεί να μείνει μόνη της μια γάτα; Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες πριν λείψουν από το σπίτι

8 Δεκεμβρίου 2025
Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

8 Δεκεμβρίου 2025
Financial Times: Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης

Financial Times: Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης

8 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Κόστος δανεισμού: Στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο τα γερμανικά ομόλογα μετά τα μηνύματα της ΕΚΤ
  • Υγεία: Έρχονται νέοι οργανισμοί στα νοσοκομεία – Η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ
  • Πόσο μπορεί να μείνει μόνη της μια γάτα; Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες πριν λείψουν από το σπίτι
  • Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.