Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025 - 12:48
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ψαροκεφτέδες με ούζο

Money & Life by Money & Life
26 Ιουλίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Ψαροκεφτέδες με ούζο
Share on FacebookShare on Twitter

Το ούζο λατρεύει τον ήλιο και τους μεζέδες που ταιριάζουν στο καλοκαίρι. Είναι και εύκολο: το “στήνεις” με παστή σαρδέλα, βραστό χταποδάκι, φέτα σαγανάκι, αγγούρι με ξύδι, μια τυροκαυτερή, ένα μικρό ψαράκι στο τηγάνι, χωρίς να ανακατευτείς με πολύωρη μαγειρική. Είναι και οικονομικό. Δεν απαιτεί ακριβά υλικά καθώς οι ταπεινοί μεζέδες του πάνε περισσότερο. Αλλωστε, ήταν πάντα ένα “λαϊκό” ποτό.

800 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. μπακαλιάρος, τσιπούρα, λαβράκι)

100 γρ. λευκό ψωμί χωρίς την κόρα

2 αβγά

1 σκ.σκόρδο τριμμένη

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1κ.γ. μαραθόσπορος

2 κ.σ. ούζο

λίγη φρυγανιά

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο (ή μαζί με σπορέλαιο) και αλεύρι για το τηγάνισμα

παρασκευή
Βεβαιωνόμαστε ότι δεν έχουν μείνει κόκκαλα στο καθαρισμένο ψάρι.

Βάζουμε στο μπλέντερ την ψίχα του ψωμιού κομμένη σε κομμάτια και χτυπάμε να τριφτεί.

Κομματιάζουμε ψιλά ψιλά όσο γίνεται το ψάρι ή το χτυπάμε στο μπλέντερ 1/2 λεπτό, να θρυμματιστεί.

Σε βαθύ σκεύος βάζουμε ψίχα, σκόρδο, ψάρι, μαϊντανό, μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ούζο και τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και κατόπιν με τα χέρια, να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.

Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σαν μεγάλα καρύδια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε για μερικά λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στεγνώνουμε σε χαρτί.

Σερβίρουμε αμέσως με τέταρτα λεμονιού στο πιάτο.

ΠΗΓΗ

Tags: Ψαροκεφτέδες
Previous Post

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν δυο ηγέτες του ισχυρού μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, ανάμεσά τους ο γιος του Ελ Τσάπο

Next Post

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

Related Posts

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γαστρονομία

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

14 Δεκεμβρίου 2025
Achaia Clauss
Γαστρονομία

Achaia Clauss: Το ιστορικό οινόκαστρο της Πάτρας που αποτελεί πρότυπο οινοτουρισμού στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου 2025
Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά
Γαστρονομία

Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά

12 Δεκεμβρίου 2025
Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα
Γαστρονομία

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

11 Δεκεμβρίου 2025
Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα
Γαστρονομία

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα

10 Δεκεμβρίου 2025
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
LIFESTYLE

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΔΕΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

20 ώρες ago
Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

21 ώρες ago
Αλλαγή σελίδας για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 51% στην οικογένεια Μελισσανίδη

Αλλαγή σελίδας για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 51% στην οικογένεια Μελισσανίδη

1 ημέρα ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

15 Δεκεμβρίου 2025
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

15 Δεκεμβρίου 2025
Κικίλιας στη Βουλή: Ναυτιλία και λιμενικές υποδομές μοχλός ανάπτυξης με επενδύσεις σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ

Κικίλιας στη Βουλή: Ναυτιλία και λιμενικές υποδομές μοχλός ανάπτυξης με επενδύσεις σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ

15 Δεκεμβρίου 2025
Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,46 δισ. ευρώ σε 3,08 εκατ. δικαιούχους έως τις 19 Δεκεμβρίου

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
  • Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα
  • Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους
  • Κικίλιας στη Βουλή: Ναυτιλία και λιμενικές υποδομές μοχλός ανάπτυξης με επενδύσεις σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.