Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025 - 10:21
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Παστίτσιο: Ένα απόλυτο φαγητό

Εξαιρετικές γεύσεις για απαιτητικούς ουρανίσκους

Money & Life by Money & Life
9 Φεβρουαρίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Παστίτσιο: Ένα απόλυτο φαγητό
Share on FacebookShare on Twitter

Παστίτσιο

 

Το παστίτσιο είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό, που συνήθως παρασκευάζεται με ζυμαρικά, κιμά και μπεσαμέλ. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή του παστιτσίου:

 

Υλικά:

  • 500γρ μακαρόνια (πένες, μακαρονάκια, λουκάνικα)
  • 500γρ κιμάς αρνίσιος ή μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κούπα κρασί κόκκινο ή λευκό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200γρ τυρί γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 3 κούπες γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλμυρό νερό βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήστε τα να στραγγίσουν και αφήστε τα κατά μέρος.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να γίνει χρυσαφί. Ρίξτε τη ντοματοπελτέ, το κρασί, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Celsius.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, προσθέστε το γάλα, το αλεύρι και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  6. Λιώστε το βούτυρο σε ένα ταψί. Προσθέστε τα μακαρόνια και απλώστε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια.
  7. Περιχύστε το με τη μπεσαμέλ. Τρίψτε το τυρί και πασπαλίστε το από πάνω.
  8. Ψήστε το παστίτσιο στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το τυρί και να πήξει η μπεσαμέλ.
  9. Αφήστε το παστίτσιο να κρυώσει για λίγο πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Αυτή είναι μια βασική συνταγή για την παρασκευή παστίτσιου. Απολαύστε την πλούσια γεύση του παστίτσιου με ζυμαρικά, κιμά και μπεσαμέλ. Μπορείτε να προσθέσετε τυχόν άλλα υλικά ή μπαχαρικά που σας αρέσουν για να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καλή όρεξη!

Tags: Παστίτσιο
Previous Post

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο για την οικογένειά του

Next Post

Πάση δυνάμει στην Ελλάδα το 2024 οι ξένοι επισκέπτες : Η τουριστική κίνηση σε αεροδρόμια, μεθοριακούς σταθμούς και λιμάνια με αριθμούς

Related Posts

Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα
Γαστρονομία

Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα: Η πιο αρωματική γλυκιά «παρέα»

12 Νοεμβρίου 2025
ελληνικό single malt ουίσκι
Γαστρονομία

Παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι

11 Νοεμβρίου 2025
Βιβλιοθήκη Οίνου στη Νάουσα - Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε η ΒΙΒΟΝ
Γαστρονομία

ΒΙΒΟΝ: Η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας στη Νάουσα

11 Νοεμβρίου 2025
European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Γαστρονομία

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης

27 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτά Ζυθοποιεία
Γαστρονομία

H Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό στις εγκαταστάσεις τους

18 Σεπτεμβρίου 2025
Baghdad Market
Γαστρονομία

Γεύσεις του κόσμου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

3 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
Πάση δυνάμει στην Ελλάδα το 2024 οι ξένοι επισκέπτες : Η τουριστική κίνηση σε αεροδρόμια, μεθοριακούς σταθμούς και λιμάνια με αριθμούς

Πάση δυνάμει στην Ελλάδα το 2024 οι ξένοι επισκέπτες : Η τουριστική κίνηση σε αεροδρόμια, μεθοριακούς σταθμούς και λιμάνια με αριθμούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Black Friday 2025: Πότε «απογειώνονται» οι προσφορές σε Aegean και Sky Express

Black Friday 2025: Πότε «απογειώνονται» οι προσφορές σε Aegean και Sky Express

16 ώρες ago
HSBC

HSBC: Η Ελλάδα στις αγαπημένες επιλογές των funds στις αναδυόμενες αγορές

1 ημέρα ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με οδηγό τις τράπεζες και ράλι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ

13 ώρες ago
Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 3ο)

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 3ο)

1 έτος ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σμαράγδα Καρύδη: «Δε μου αρέσει που περνάει ο χρόνος, όπως δεν αρέσει σε κανέναν»

Σμαράγδα Καρύδη: «Δε μου αρέσει που περνάει ο χρόνος, όπως δεν αρέσει σε κανέναν»

14 Νοεμβρίου 2025
ΕΡΤ

Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ: Στόχος ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

14 Νοεμβρίου 2025
Καιρός: Ηλιόλουστος και με θερμοκρασίες έως 20 βαθμούς

Καιρός: Παρασκευή που θυμίζει άνοιξη με ήπιους ανέμους και έως 23°C σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

14 Νοεμβρίου 2025
Γιώργος Χρηστάκης

Γιώργος Χρηστάκης: «Επενδύουμε σε τουρισμό τεσσάρων εποχών με στοχευμένες δράσεις»

14 Νοεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Τέταρτη συνεχόμενη άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με οδηγό τις τράπεζες και ράλι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ

13 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Σμαράγδα Καρύδη: «Δε μου αρέσει που περνάει ο χρόνος, όπως δεν αρέσει σε κανέναν»
  • Νομοσχέδιο για την ΕΡΤ: Στόχος ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
  • Καιρός: Παρασκευή που θυμίζει άνοιξη με ήπιους ανέμους και έως 23°C σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
  • Γιώργος Χρηστάκης: «Επενδύουμε σε τουρισμό τεσσάρων εποχών με στοχευμένες δράσεις»

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.