Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025 - 21:47
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Επιστήμη Υγεία

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Αδ. Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» ήδη έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών

Money & Life by Money & Life
25 Οκτωβρίου 2024
in Υγεία
0 0
0
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού – Αδ. Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» ήδη έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών
Share on FacebookShare on Twitter

Nα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» προέτρεψε τις γυναίκες δικαιούχους των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

«Η κυβέρνησή μας, και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’ αυτό, διενεργεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος, για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Είναι το πρόγραμμα με το όνομα της αείμνηστου Φώφης Γεννηματά. Το πρόγραμμα αυτό διενεργεί δωρεάν προληπτική εξέταση ηλεκτρονικής τομογραφίας για τον καρκίνο του μαστού, μαστογραφία δηλαδή, και έχει ήδη σώσει τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες, που έκαναν χρήση της δωρεάν αυτής εξετάσεως και έμαθαν ότι δυστυχώς είχαν καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και έτσι αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Καλώ, λοιπόν, όλες τις δικαιούχους του προγράμματος, που έχουν λάβει στο κινητό τους το σχετικό μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ, που τις ενημερώνει για τη διαδικασία με την οποία μπορούν να κάνουν χρήση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων του προγράμματος “Φώφη Γεννηματά”, να το πράξουν γιατί η πρόληψη στην προκειμένη περίπτωση κατά κυριολεξία σώζει ζωές. Και αυτό το έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ «στις χιλιάδες γυναίκες που δίνουν μάχη με τη νόσο, στις χιλιάδες γυναίκες που αγωνιούν αλλά συναντούν πολλαπλά εμπόδια στην πρόληψη, αλλά και στη θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων, στα πλαίσια του εμπορευματοποιημένου και ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας».

«Είναι η γνωστή λογική του κόστους-οφέλους που έχει οδηγήσει ακόμα και ένα κρίσιμο τμήμα, το Τμήμα Βραχυχρόνιας Θεραπείας στο “Αλεξάνδρα”, σε κλείσιμο, γιατί λείπει το απαραίτητο προσωπικό», είπε η κ. Δάγκα.

Αττικό Νοσοκομείο

Η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε σήμερα τον υπουργό Υγείας να απαντήσει για τις συνθήκες στο Αττικό Νοσοκομείο. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο Αττικό Νοσοκομείο. Έχουν γίνει καθεστώς τα ράντζα, 120 ράντζα σε κάθε εφημερία. Την ίδια στιγμή όποια ανάπτυξη κλινικών και κλινών στηρίζεται στο απαρχαιωμένο οργανόγραμμα, σε σχέση με το νοσηλευτικό προσωπικό», σημείωσε η κ. Δάγκα και κατήγγειλε ότι ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός νοσηλευτή είναι αναγκασμένοι να έχουν την ευθύνη για 35 κλίνες συν τα περίπου δέκα ράντζα μετά από κάθε εφημερία. Αυτή η τραγική υποστελέχωση -διακόσια τριάντα πέντε είναι τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό- οδηγεί στο να έχουν γίνει καθεστώς οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τη μία Μονάδα Εντατικής Θραπείας σε ΜΑΘ, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΚΚΕ, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «τι μέτρα θα πάρει για να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, νοσηλευτικό, για να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι σε κατάσταση κάτω από τα όρια ασφαλείας».

«Έχουμε κάνει προκηρύξεις και το 2021 και το 2022 και 2023 και το 2024 και θα κάνουμε και το 2025 για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Εκκρεμούν μέχρι τέλος του χρόνου να προλάβουμε πάνω από 3.500 νοσηλευτές. Το Νοσοκομείο Αττικόν, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, θα πάρει μέχρι το τέλος του χρόνου 100 νοσηλευτές και με αυτούς θα έχει πολύ καλύτερη ροή στη λειτουργία του, χωρίς να έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού», απάντησε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα, όμως, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτών μέσω του ΑΣΕΠ είναι μία διαδικασία η οποία ήταν πολύ αργή. Εντόπισε η κυβέρνηση το πρόβλημα και ήλθε νομοθετικά να κάνει παρεμβάσεις για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και να γίνουν προσλήψεις. Τι ψήφισε το ΚΚΕ σε αυτές τις παρεμβάσεις; “Όχι”. Άρα, το ενδιαφέρον σας, αγαπητή κυρία συνάδελφε, είναι καθαρά υποκριτικό. Εάν σας ενδιέφερε να γίνουν οι προσλήψεις θα ήσασταν επισπεύδοντες στην προσπάθεια να γίνουν ταχύτερες προσλήψεις, όχι αντίπαλοι να γίνουν ταχύτερα οι προσλήψεις. Άρα, στην αίθουσα οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται να γίνουν οι προσλήψεις στ’ αλήθεια είμαστε εμείς».

Ο υπουργός απάντησε και για τα ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο

«Το Νοσοκομείο Αττικόν έχει ράντζα. Για ποιον λόγο; Γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε σε αυτό το νοσοκομείο, αντί σε ένα διπλανό. Αν πάνε σε ένα διπλανό, δεν θα βρουν ράντζο στην εφημερία. Αν πάνε στο Αττικόν θα έχουν ράντζο. Πιστεύουν, όμως, ότι είναι καλύτερο το Αττικόν και θέλουν να πάνε εκεί. Με συγχωρείτε, αλλά το επιλέγουν. Το 50% των εισαγωγών στο Αττικόν είναι από περιπατητικούς ασθενείς. Δεν είναι από το ΕΚΑΒ, δηλαδή δεν είναι επείγοντα. Πηγαίνουν εκεί μόνοι τους και είναι το 50%. Άρα, καταλαβαίνετε ότι κάποια στιγμή κάποια νοσοκομεία πληρώνουν και το τίμημα της επιτυχίας τους», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει σύστημα (σ.σ. στα μεγάλα νοσοκομεία στο εξωτερικό) χωρίς ράντζα στην εφημερία, γιατί αν πάνε ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι οι νόμοι της φυσικής ισχύουν όσο πλούσιο και να είναι ένα κράτος. Τόσο απλά. Πάρα ταύτα η κυβέρνηση -πράγματι- και με τα νέα ΤΕΠ και με όλον τον σχεδιασμό που κάνει στην εφημερία θα προσπαθήσει στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Previous Post

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μετρό και τραμ

Next Post

Με 176 συλλήψεις απαντά η Τουρκία στην επίθεση του PKK στην Άγκυρα

Related Posts

Yerba Mate: Το super drink από τη Λατινική Αμερική που ενισχύει τον μεταβολισμό
Υγεία

Yerba Mate: Το super drink από τη Λατινική Αμερική που ενισχύει τον μεταβολισμό

31 Μαΐου 2025
Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά της γήρανσης: Τι δείχνει νέα μελέτη
Γαστρονομία

Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά της γήρανσης: Τι δείχνει νέα μελέτη

27 Μαΐου 2025
Η μητέρα είναι η ηρωίδα της ζωής μας – Η επιστήμη εξηγεί γιατί
Επιστήμη

Η μητέρα είναι η ηρωίδα της ζωής μας – Η επιστήμη εξηγεί γιατί

11 Μαΐου 2025
Εφάπαξ €40.000 σε νέους γιατρούς για συγκεκριμένες ειδικότητες
Υγεία

Ενίσχυση του ΕΣΥ με νέους γιατρούς – Λιγότερες αναμονές για ραντεβού σε γιατρούς ΕΟΠΥΥ

8 Μαΐου 2025
Εφάπαξ €40.000 σε νέους γιατρούς για συγκεκριμένες ειδικότητες
Επιστήμη

Συναγερμός για τον ιό H5N1: Η γρίπη των πτηνών εξαπλώνεται και προκαλεί ανησυχία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο

30 Απριλίου 2025
ΕΛΣΤΑΤ: Από την τσέπη μας πληρώνουμε το 39% των δαπανών υγείας – Εκτοξεύθηκαν οι ιδιωτικές δαπάνες νοσηλείας
Επιστήμη

Συναγερμός από τους Παθολόγους για τα φάρμακα αδυνατίσματος: Ζητούν ηλεκτρονικό έλεγχο για την Τιρζεπατίδη

29 Απριλίου 2025
Next Post
Με 176 συλλήψεις απαντά η Τουρκία στην επίθεση του PKK στην Άγκυρα

Με 176 συλλήψεις απαντά η Τουρκία στην επίθεση του PKK στην Άγκυρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα τα «SOS» και οι «παγίδες» για τους ιδιοκτήτες

15 ώρες ago
ΑΑΔΕ

Στην ΑΑΔΕ περνούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ – Τι αλλάζει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

14 ώρες ago
Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

12 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ακρίβεια και καλοκαίρι

Ακρίβεια και καλοκαίρι: Γιατί οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές φέτος

16 Ιουνίου 2025
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έπιασε λιμάνι» στο Αλεποχώρι με την υπερθαλαμηγό του

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έπιασε λιμάνι» στο Αλεποχώρι με την υπερθαλαμηγό του

16 Ιουνίου 2025
Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω πολεμικής έντασης Ιράν – Ισραήλ

Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω πολεμικής έντασης Ιράν – Ισραήλ

16 Ιουνίου 2025
Ειρήνη Γεωργίου

Θλίψη προκάλεσε στον επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Ειρήνης Γεωργίου

16 Ιουνίου 2025
Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

16 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ακρίβεια και καλοκαίρι: Γιατί οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές φέτος
  • Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «έπιασε λιμάνι» στο Αλεποχώρι με την υπερθαλαμηγό του
  • Εκτοξεύονται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω πολεμικής έντασης Ιράν – Ισραήλ
  • Θλίψη προκάλεσε στον επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Ειρήνης Γεωργίου

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.