Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025 - 03:27
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αθλητικά

Ο top class Γουίλιαν αλλάζει τον Ολυμπιακό, τι σημαίνει η απόκτησή του, τι μπορεί να δώσει

Money & Life by Money & Life
3 Σεπτεμβρίου 2024
in Αθλητικά
0 0
0
Ο top class Γουίλιαν αλλάζει τον Ολυμπιακό, τι σημαίνει η απόκτησή του, τι μπορεί να δώσει
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου αστέρα Γουίλιαν και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης αναλύει τα όσα μπορεί να προσφέρει ο πρώην άσος της Τσέλσι και της Άρσεναλ στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Η απόκτηση του Γουίλιαν αποτελεί μία σπουδαία κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού. Όταν ένας ποδοσφαιριστής της ποιότητας και της αξίας του Βραζιλιάνου επιθετικού κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορείς να τον κλείσεις, τότε αρπάζεις την ευκαιρία.

Με την μεταγραφή του έμπειρου άσου, ο Ολυμπιακός προσθέτει ποιότητα και προσωπικότητα στο ρόστερ του, βάζει έναν παίκτη στη «μηχανή» του με τεράστιες παραστάσεις από αγώνες υψηλού επιπέδου και, κυρίως, ένα ποδοσφαιριστή που έχει νοοτροπία νικητή και έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους και πρωταθλήματα με την Τσέλσι και την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά και το Κόπα Αμέρικα με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας.

Ο Γουίλιαν μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια. Ο Λατινοαμερικάνος ντριμπλέρ προέρχεται από μία καλή σεζόν με τη Φούλαμ (31 αγώνες, τέσσερα γκολ, δύο ασίστ) σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως της PremierLeague και, γενικά, όλες οι περιόδους του μέχρι τώρα ήταν γεμάτες.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, ο Βραζιλιάνος στα 36 του θα μπορέσει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτή τη στιγμή με σιγουριά, είναι κάτι που θα φανεί προσεχώς στο χορτάρι. Ωστόσο, ο Γουίλιαν είναι από τους Λατινοαμερικάνους παίκτες που συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς στο πέρασμα των χρόνων και διψάει συνεχώς για νέες προσκλήσεις και επιτυχίες.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός τις τελευταίες δεκαετίες απέκτησε κάποιους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που δεν κατάφεραν να δώσουν πράγματα και έφυγαν νωρίς, ενώ υπήρξαν ορισμένοι πιο μεγάλοι που πρόσφεραν αρκετά στην πειραϊκή ομάδα. Αυτό που μετράει κυρίως είναι η ποιότητα, η νοοτροπία και η διάθεση του ποδοσφαιριστή να προσφέρει κυνηγώντας νέες προκλήσεις.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει πλέον στη διάθεσή του έναν παίκτη υψηλού επιπέδου που μπορεί να τον αξιοποιήσει χρησιμοποιώντας τον, είτε στις θέσεις των εξτρέμ (εκεί όπου έκανε σπουδαία καριέρα) είτε στον άξονα πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Βραζιλιάνος έχει 440 συμμετοχές παίζοντας στα πλάγια της επίθεσης και 115 αγώνες ως «8-10άρι» σε συλλογικό επίπεδο. Και στην Εθνική Βραζιλίας αγωνιζόταν στα εξτρέμ με εξαίρεση τέσσερα ματς που είχε ρόλο επιτελικού χαφ.

Αυτός είναι ο Γουίλιαν Μπόρχες ντα Σίλβα
Ο Γουίλιαν Μπόρχες ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, κουβαλάει «βαρύ» όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την Εθνική Βραζιλίας. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος μετράει 70 συμμετοχές, 9 γκολ και 15 ασίστ με τη φανέλα της «Σελεσάο», έχει 746 συμμετοχές, 115 τέρματα και 148 ασίσε σε συλλογικό επίπεδο. Ο έμπειρος άσος έκανε μεγάλη καριέρα στην Τσέλσι και αγωνίστηκε επίσης στις Άρσεναλ, Φούλαμ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ανζί και Κορίνθιανς.

Ο Γουίλιαν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα σε ομάδα της γενέτειρας του Ριμπεϊράο Πίρες και σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Κορίνθιανς. Στα 17 του ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Σάο Πάολο και στα 18 του έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Κορίνθιανς. (65 συμμετοχές, 3 τέρματα, 8 ασίστ).

Ο Βραζιλιάνος στα 19 του χρόνια -τον Αύγουστο του 2007- πήρε μεταγραφή στη Σαχτάρ Ντόνετσκ αντί 14.000.000 και παρέμεινε στην Ουκρανία μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 (221 αγώνες, 37 γκολ, 63 ασίστ) όταν και μεταπήδησε στη ρωσική Ανζί έναντι 35.000.000 ευρώ (17 ματς, τέρμα, 6 ασίστ).

Στη Ρωσία έμεινε μόλις οκτώ μήνες, αφού τον Αύγουστο του 2013, η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 35.500.000 ευρώ και πήγε τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή στο Λονδίνο. Ο Γουίλιαν αγωνίστηκε επτά χρόνια στους «μπλε» (339 παιχνίδια, 63 γκολ, 57 ασίστ) και στη συνέχεια ως ελεύθερος έκλεισε στην Άρσεναλ στην οποία έπαιξε μία σεζόν (37 αγώνες, 1 τέρμα, 7 ασίστ). Ακολούθησε η επιστροφή του στην Κορίνθιανς για μία περίοδο και το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε στη Φούλαμ στην οποία παρέμεινε δύο σεζόν (67 παιχνίδια, 10 γκολ, 7 ασίστ).

Ο Γουίλιαν κατέκτησε με την Εθνική ομάδα Ανδρών της Βραζιλίας το Κόπα Αμέρικα το 2019, όπως πως είχε πάρει με την ομάδα Κ20 της Σελεσάο το Κόπα Αμέρικα το 2007. Επίσης, ο Λατινοαμερικάνος επιθετικός με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA(2008-09), την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (2007-08, 2009-10, 2010-11, 2011-12), τριών Κυπέλλων (2007-08, 2010-11, 2011-12) και δύο Σούπερ Καπ (2008, 2010).

Ως παίκτης της Τσέλσι, ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League (2018-19), όπως δύο πρωταθλήματα (2014-15, 2016-17), ένα Κύπελλο (2017-18) και ένα Λιγκ Καπ (2014-15). Σε ατομικό επίπεδο, αναδείχθηκε κορυφαίος σε ασίστ στο Europa League την περίοδο 2018-19, κορυφαίος παίκτης της Τσέλσι τις σεζόν 2015-16 και 2017-18, όπως και καλύτερος παίκτης του Ουκρανικού πρωταθλήματος το 2010-11. Και ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα της φάσης των ομίλων του Champions League την περίοδο 2015-16.

ΠΗΓΗ

Tags: ΓουίλιανΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Previous Post

20.000 τα διαμερίσματα Airbnb στο δήμο Αθήνας-Δεν εισπράττει τίποτε

Next Post

Σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στους BRICS, λέει το κόμμα του Ερντογάν

Related Posts

Zagori Mountain Running 2025: Το κορυφαίο τριήμερο ορεινού τρεξίματος επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ
Αθλητικά

Zagori Mountain Running 2025: Το κορυφαίο τριήμερο ορεινού τρεξίματος επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ

8 Ιουλίου 2025
Ντιόγκο Ζότα
Αθλητικά

Θρήνος στο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Ντιόγκο Ζότα

3 Ιουλίου 2025
Καλοκαιρινά σπορ: Γιατί το σώμα και το μυαλό σας τα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ
Αθλητικά

Καλοκαιρινά σπορ: Γιατί το σώμα και το μυαλό σας τα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ

23 Ιουνίου 2025
Stoiximan GBL-Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός
Αθλητικά

Stoiximan GBL: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός (Highlights)

9 Ιουνίου 2025
Βρετανική κυβέρνηση απειλεί με μήνυση τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα της Τσέλσι
Αθλητικά

Βρετανική κυβέρνηση απειλεί με μήνυση τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για τα έσοδα της Τσέλσι

4 Ιουνίου 2025
Ελληνικό μπάσκετ: Η κυβέρνηση απαιτεί δεσμεύσεις
Αθλητικά

Ελληνικό μπάσκετ: Η κυβέρνηση απαιτεί δεσμεύσεις

4 Ιουνίου 2025
Next Post
O Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ Presidential Press Service via AP, Pool

Σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στους BRICS, λέει το κόμμα του Ερντογάν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Δημήτρης Βουρλιωτάκης: «Θεομπαῖχτες καί χαμαίζηλοι»

Δημήτρης Βουρλιωτάκης: «Θεομπαῖχτες καί χαμαίζηλοι»

1 ημέρα ago
Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Ανάπτυξης:Τέλος για 1.400 ανενεργά επενδυτικά σχέδια με τροπολογία Θεοδωρικάκου

19 ώρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

2 μήνες ago
Χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση έως 80.000€ σε επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ για εξωστρέφεια

20 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλαίσιο: Από 14 τ.μ. σε κορυφαίο retailer και εργοδότη – Η πορεία ενός ελληνικού success story

Πλαίσιο: Από 14 τ.μ. σε κορυφαίο retailer και εργοδότη – Η πορεία ενός ελληνικού success story

11 Ιουλίου 2025
Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Ανάπτυξης:Τέλος για 1.400 ανενεργά επενδυτικά σχέδια με τροπολογία Θεοδωρικάκου

11 Ιουλίου 2025
Vodafone: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2029 και καμία σκέψη αποχώρησης από την Ελλάδα

Vodafone: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2029 και καμία σκέψη αποχώρησης από την Ελλάδα

11 Ιουλίου 2025
Χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση έως 80.000€ σε επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ για εξωστρέφεια

11 Ιουλίου 2025
Wall Street: Επιστρέφουν στο κόκκινο οι δείκτες στη, παρά το χθεσινό ράλι

Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq παρά το κύμα δασμών

11 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Πλαίσιο: Από 14 τ.μ. σε κορυφαίο retailer και εργοδότη – Η πορεία ενός ελληνικού success story
  • Υπουργείο Ανάπτυξης:Τέλος για 1.400 ανενεργά επενδυτικά σχέδια με τροπολογία Θεοδωρικάκου
  • Vodafone: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ έως το 2029 και καμία σκέψη αποχώρησης από την Ελλάδα
  • Χρηματοδότηση έως 80.000€ σε επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ για εξωστρέφεια

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.