Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2025 - 14:56
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home LIFESTYLE

Netflix: Aλλαγή πλεύσης μετά την απώλεια χιλιάδων συνδρομητών – Φθηνότερα πακέτα, αλλά με διαφημίσεις.

Money & Life by Money & Life
20 Απριλίου 2022
in LIFESTYLE
0 0
0
Netflix: Aλλαγή πλεύσης μετά την απώλεια χιλιάδων συνδρομητών – Φθηνότερα πακέτα, αλλά με διαφημίσεις.
Share on FacebookShare on Twitter

«Βουτιά» συνδρομητών στο πρώτο τρίμηνο του 2022 για τη δημοφιλή streaming πλατφόρμα – Ανταγωνισμός και ακρίβεια την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση – Τι αποκάλυψε ο CEO για τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας

Το Netflix αποκάλυψε πως για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία κατέγραψε μείωση συνδρομητών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσιεύοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα γνωστοποίησε στους επενδυτές πως η βάση των συνδρομητών της συρρικνώθηκε κατά 200.000 παγκοσμίως. Μπορεί το νούμερο να μην είναι τεράστιο για μια πλατφόρμα εκατομμυρίων συνδρομητών, είναι ωστόσο ενδεικτικό του γεγονότος ότι το Netflix έχει «πέσει σε τοίχο». Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της πλατφόρμας, ενδέχεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Το χαστούκι ήταν μεγάλο για τη streaming πλατφόρμα, η οποία ήλπιζε πως θα είχε προσελκύσει 2,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές μέσα στο τρίμηνο, σε σύγκριση με τους 4 εκατομμύρια νέους χρήστες που είχε καταφέρει να αποκτήσει το 2021 μέσα στην αντίστοιχο χρονική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 7,78 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 7,93 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η Netflix ανέφερε καθαρά κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις για κέρδη 2,89 δολαρίων/μετοχή.

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο της πτώσης οφείλεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού η απόσυρση του Netflix από τη Ρωσία στοίχησε τους 700.000 συνδρομητές της χώρας. Συγχρόνως, η αύξηση τιμών που προηγήθηκε τον Ιανουάριο, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άλλοι 600.000 συνδρομητές. Εν τέλει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 το Netflix προσέλκυσε 1,1 εκατομμύρια νέους χρήστες, για να αντισταθμίσει κάπως την κατάσταση και να φτάσει στον τελικό απολογισμό των -200,000 συνδρομητών. Των ανακοινώσεων, ακολούθησε «βουτιά» για τη μετοχή της εταιρείας η οποία έπεσε στα «τάρταρα» (-20%) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

Τα πλάνα του Netflix

Μια αλλαγή πλεύσης για το μέλλον προανήγγειλε ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix Ριντ Χάστινγκς στη συνέντευξη που ακολούθησε τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά δεδομένα.  H εταιρεία σκοπεύει να δημουργήσει ένα φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο το οποίο θα επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων στους χρήστες μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. «Σκεφτείτε μας ως αρκετά ανοιχτούς στο να προσφέρουμε ακόμη χαμηλότερες τιμές με διαφημίσεις ως επιλογή των καταναλωτών», ανέφερε ο Χάστινγκς.

Η προσθήκη διαφημιστικά υποστηριζόμενων επιλογών θα μπορούσε να δώσει στη πλατφόρμα έναν νέο δρόμο ανάπτυξης καθώς αναζητά τρόπους για να εισπράξει χρήματα από τα περίπου 100 εκατομμύρια και πλέον νοικοκυριά που χρησιμοποιούν σήμερα έναν κοινόχρηστο κωδικό πρόσβασης για να κάνουν streaming χωρίς να πληρώνουν.

«Όσοι έχουν παρακολουθήσει το Netflix γνωρίζουν ότι ήμουν κατά της πολυπλοκότητας της διαφήμισης και μεγάλος οπαδός της απλότητας της συνδρομής», δήλωσε ο Χάστινγκς. «Οσο κι αν είμαι οπαδός αυτού όμως, είμαι μεγαλύτερος οπαδός της επιλογής των καταναλωτών. Και το να επιτρέψω στους καταναλωτές που θα ήθελαν να έχουν χαμηλότερη τιμή και είναι ανεκτικοί στη διαφήμιση να πάρουν αυτό που θέλουν, βγάζει νόημα για εμένα».

Ο Χάστινγκς δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος των διαφημιστικών πακέτων του Netflix. Το τυπικό πακέτο δύο ατόμων HD κοστίζει 15,49 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα, τα προγράμματα ξεκινούν από 7,99 € έως 13,99 € τον μήνα.

Πού οφείλεται η πτώση του Netflix

Για τους περισσότερους που έχουν έστω και επιφανειακή σχέση με το streaming, η έννοια των online σειρών-ταινιών είναι συνυφασμένη με το Netflix τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, από την πανδημία -όπου ο κινηματογράφος και οι εταιρείες παραγωγής βίωσαν μεγάλη κρίση- πολλές γιγαντιαίες εταιρείες μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι των streaming πλατφορμών. Το AppleTV μάλιστα πέρασε στη… στροφή το Netflix καθώς έγινε φέτος η πρώτη πλατφόρμα που κερδίζει Oscar καλύτερης ταινίας με το «CΟDA».

Επίσης, αρκετοί από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Netflix προσφέρουν φθηνότερα πακέτα με υποστήριξη διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων των Hulu, HBO Max και Paramount+. Τον περασμένο μήνα η Disney ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα Disney+ από τα τέλη του 2022 στις ΗΠΑ. Ενώ, και το AmazonPrime είναι πλέον δυνατός παίκτης στον τομέα του streaming.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλές αμφιβολίες ότι [το διαφημιστικό μοντέλο] λειτουργεί», δήλωσε ο Χάστινγκς, αναφερόμενος στο Hulu και το HBO Max καθώς και στα επερχόμενα σχέδια του Disney+. «Είμαι σίγουρος ότι θα μπούμε μέσα και θα το καταλάβουμε – σε αντίθεση με το να το δοκιμάσουμε και ίσως να το κάνουμε ή να μην το κάνουμε».

Τον περασμένο μήνα, ο οικονομικός διευθυντής του Netflix Σπένσερ Νιούμαν σηματοδότησε την προθυμία του Netflix να εξετάσει το ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας βαθμίδας με υποστήριξη διαφημίσεων. «Δεν είναι ότι έχουμε θρησκεία κατά της διαφήμισης, για να είμαστε σαφείς», δήλωσε σε επενδυτικό συνέδριο της Morgan Stanley. Αν και «αυτό δεν είναι κάτι που είναι στα σχέδιά μας αυτή τη στιγμή», είπε, «ποτέ μη λες ποτέ».

ΠΗΓΗ PROTO THEMA GR.

Previous Post

Αγία Σοφία: Εγκαταλελειμένο το μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Βανδαλισμοί και σκουπίδια.

Next Post

To Anfield με συγκινητικό χειροκρότημα στο πλευρό του Ρονάλντο.

Related Posts

Η Τζέσικα Άλμπα στην Αυστραλία: Μίνι απόδραση στην παραλία εν μέσω γυρισμάτων
LIFESTYLE

Η Τζέσικα Άλμπα στην Αυστραλία: Μίνι απόδραση στην παραλία εν μέσω γυρισμάτων

22 Οκτωβρίου 2025
Λονδίνο - Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
LIFESTYLE

Άλμπουμ από το γκαλά της THI στο Λονδίνο: η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

16 Οκτωβρίου 2025
Ο Στάνλεϊ Τούτσι δίπλα στη Μέριλ Στρίπ AP Photo/Luca Bruno
LIFESTYLE

Η Μέριλ Στριπ επέστρεψε ως Μιράντα Πρίσλεϊ σε επίδειξη Dolce & Gabbana στο Μιλάνο

28 Σεπτεμβρίου 2025
GS Hellas – Miss Universe Greece 2025
LIFESTYLE

GS Hellas – Miss Universe Greece 2025: Οι 10 νικήτριες που ξεχώρισαν

27 Σεπτεμβρίου 2025
Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ
LIFESTYLE

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Έφυγε από τη ζωή στα 89 του ο θρύλος του κινηματογράφου

16 Σεπτεμβρίου 2025
Τζον Κράιερ - Τσάρλι Σιν
LIFESTYLE

Τζον Κράιερ: «Έπαιρνα το ένα τρίτο από την αμοιβή του Τσάρλι Σιν στο Two and a Half Men»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
To Anfield με συγκινητικό χειροκρότημα στο πλευρό του Ρονάλντο.

To Anfield με συγκινητικό χειροκρότημα στο πλευρό του Ρονάλντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες Τυχεροπούλου για εκφοβισμό και αντεγκλήσεις για ύποπτες πληρωμές

20 ώρες ago
Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

2 έτη ago
Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

2 έτη ago
Ανοικτό πάρτι για τη γιορτή του Διεθνολόγου Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου στο Monk

Ανοικτό πάρτι για τη γιορτή του Διεθνολόγου Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου στο Monk

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσιάρας

Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών: Θέσπιση ακατάσχετου για ενισχύσεις

24 Οκτωβρίου 2025
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες Τυχεροπούλου για εκφοβισμό και αντεγκλήσεις για ύποπτες πληρωμές

23 Οκτωβρίου 2025
ΟΠΕΚΑ - καταβολή επιδομάτων

ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 17 επιδόματα για τον Οκτώβριο σε χιλιάδες δικαιούχους

23 Οκτωβρίου 2025
Alterlife

Η Alterlife επεκτείνεται με τρία νέα γυμναστήρια σε Αβάνα, Μαβίλη και Λιοσίων

23 Οκτωβρίου 2025
Financial Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει στην αγορά της Γροιλανδίας

Ο Τραμπ επιβάλλει κυρώσεις σε Rosneft και Lukoil — Άνοδος σχεδόν 3% σε Brent και WTI

23 Οκτωβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών: Θέσπιση ακατάσχετου για ενισχύσεις
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες Τυχεροπούλου για εκφοβισμό και αντεγκλήσεις για ύποπτες πληρωμές
  • ΟΠΕΚΑ: Πληρώνει 17 επιδόματα για τον Οκτώβριο σε χιλιάδες δικαιούχους
  • Η Alterlife επεκτείνεται με τρία νέα γυμναστήρια σε Αβάνα, Μαβίλη και Λιοσίων

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.