Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025 - 07:11
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Πολιτική

Μητσοτάκης: Απαρνείται τη woke ατζέντα και βάζει “φρένο” στα σενάρια για δεξιές συμμαχίες – “Υπάρχουν δύο φύλα, αυτό υπαγορεύει η βιολογία”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην Ευρώπη δεν έχουμε πρόβλημα ως προς την ακραία woke ατζέντα και απέκλεισε εκ νέου τη συνεργασία με κόμματα στα δεξιά της ΝΔ mitsotakis_woke_atzenta

Money & Life by Money & Life
22 Ιανουαρίου 2025
in Πολιτική
0 0
0
Μητσοτάκης: Απαρνείται τη woke ατζέντα και βάζει “φρένο” στα σενάρια για δεξιές συμμαχίες – “Υπάρχουν δύο φύλα, αυτό υπαγορεύει η βιολογία”
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή όσα πρεσβεύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πήρε θέση για τη woke ατζέντα. Συμφώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, σημειώνοντας ότι ευτυχώς στην Ευρώπη το κίνημα της woke ατζέντας δεν πήρε τις διαστάσεις που πήρε στις ΗΠΑ, ώστε να δικαιολογήσει μια αντίδραση εναντίον αυτής της συγκεκριμένης ατζέντας.

«Ναι, τυχαίνει να πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αυτό υπαγορεύει η βιολογία», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Έχουν δοθεί διάφορες εξηγήσεις σχετικά με την ηχηρή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. Σίγουρα -το έχω σχολιάσει αυτό- οι ακραίες θέσεις του ρεύματος woke (wokism) στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα το εκκρεμές να ταλαντεύεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές οι ακραίες θέσεις, οι οποίες είναι, πιστεύω, ευρέως διαδεδομένες στις φιλελεύθερες πανεπιστημιουπόλεις των κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, δεν έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη. Δεν πιστεύω ότι έχουμε αυτό το πρόβλημα στην Ευρώπη για να δικαιολογήσουμε μια αντίδραση εναντίον αυτής της συγκεκριμένης ατζέντας. Αυτό ήταν πρωτίστως ένα φαινόμενο στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα διατηρηθούν οι στενές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σταθερές και «θωρακισμένες» στις όποιες αναταράξεις.

«Η εκλογή Τραμπ αποτελεί το τελευταίο έναυσμα για την Ευρώπη ώστε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, όχι σε πνεύμα αντίθεσης με τις ΗΠΑ, καθώς έχουμε πολύ στενές σχέσεις και αυτές θα διατηρηθούν, αλλά για να αναζητήσουμε αμοιβαία επωφελείς λύσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το πώς βλέπει τη νέα διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ευρωπαϊκής άμυνας, τονίζοντας ότι «ως Ευρωπαίοι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τη θωράκιση της ηπείρου μας».

Ερωτηθείς για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν μία εξαιρετική σχέση, η οποία δεν ήταν ποτέ καλύτερη στο παρελθόν. Έχουμε μία 5ετή αμυντική συνεργασία, αλλά η σχέση μας εκτείνεται πολύ πέραν της άμυνας, στις τεχνολογίες αιχμής, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Έχουμε μία πολύ ισχυρή σχέση και δυνατούς δεσμούς και στα δύο κόμματα στην Ουάσινγκτον. Δεν αναμένω αλλαγές στη διμερή μας σχέση, ωστόσο αντιμετωπίζουμε αυτή τη σχέση όχι μέσω της διμερούς διάστασης, αλλά οφείλουμε να βρούμε ενιαία προσέγγιση ως Ευρωπαίοι έναντι της νέας αμερικανικής κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά στο μερίδιο των Ευρωπαίων ως προς τις δαπάνες στην Άμυνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχει δίκιο ο Τραμπ όταν παρότρυνε τους Ευρωπαίους εταίρους να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες ως προς τις δαπάνες στην Άμυνα. Θεωρώ ότι θα συμφωνήσουμε σε περισσότερο ποσοστό επί του ΑΕΠ σε ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν ξέρω πόσο θα είναι, αλλά θεωρώ πως δεν θα είναι στο 5%. Είναι σαφές ότι θα χρειαστεί να δαπανήσουμε περισσότερα χρήματα σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για τις επενδύσεις στην Άμυνα, αλλά επίσης χρειαζόμαστε περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα για την Άμυνα. Το κατορθώσαμε εν μέσω πανδημίας με το Ταμείο Ανάκαμψης, είμαστε σε κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση θα ξεκινήσει συντεταγμένα στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στις 3 Φεβρουαρίου».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι πλέον στόχος της κυβέρνησης είναι να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Έχει έρθει η ώρα για τολμηρές πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει» και να αντιμετωπίσει τον Τραμπ ως «κινητήρια δύναμη» για να γίνει ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν μπορούμε να μείνουμε όπως είμαστε. Πρέπει να κινηθούμε. Η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης δεν είναι αρκετή. Μπορούμε περισσότερα και αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει επιτέλους πράξη», σημείωσε. Όπως ανέφερε, «αυτή η πίεση που έρχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού μπορεί να αξιοποιηθεί για να βγει πιο ισχυρή η Ευρώπη».

«Φρένο» στα σενάρια για δεξιές συμμαχίες

«Όσον αφορά την Ελλάδα, πιστεύω ότι αποδείξαμε πως μπορεί να υπάρξει μια ισχυρή κεντροδεξιά συμμαχία, που ωθεί τα περιθωριακά κόμματα σε αυτό που θα έπρεπε να είναι ο φυσικός τους χώρος, δηλαδή να είναι μικρά κόμματα χωρίς βαθύ αποτύπωμα στον δημόσιο διάλογο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στροφή στα δεξιά που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, με άνοδο ακόμα και εξτρεμιστικών κομμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε σενάριο μετεκλογικής συγκυβέρνησης με κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, αν το κόμμα του δεν έχει αυτοδυναμία.

«Φυσικά, είμαστε σήμερα μία από τις λίγες απόλυτα σταθερές πολιτικά ευρωπαϊκές χώρες. Η σταθερότητα είναι ένα πολύ πολύτιμο “νόμισμα” στον σημερινό κόσμο. Είναι αυτό που μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε γρήγορα το εκλογικό μας πρόγραμμα, να μη χάνουμε χρόνο σε συζητήσεις στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης συνεργασίας».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης: «Ο τρικομματικός συνασπισμός, όπως αυτός στη Γερμανία, ήταν μια ”συνταγή αδράνειας”, η οποία τελικά οδήγησε την κυβέρνηση στην πτώση. Συνεπώς, το να έχεις μια μονοκομματική κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε αυτόν τον κόσμο, όπου πρέπει να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις και όπου η Ελλάδα έχει πραγματικά αρχίσει να υλοποιεί ένα σχέδιο για να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη, κατά τη γνώμη μου αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Όταν συζητούμε με ξένους επενδυτές, η πολιτική -και όχι μόνο η οικονομική- κατάσταση μιας χώρας είναι ίσως εξίσου σημαντική με τη συνολική δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε να γνωρίζουν ότι υπάρχει προβλεψιμότητα και να γνωρίζουν ποιος είναι ο συνομιλητής τους σε κάθε βήμα μιας πιθανής σημαντικής επένδυσης».

«Αναμφίβολα, λοιπόν, υπάρχει μια τάση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ προς αυτό που αποκαλούμε ”σκληρή” Δεξιά ή ”εξτρεμιστική” Δεξιά. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα καταφέραμε να την περιορίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που ψηφίζουν κόμματα τα οποία βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτά τα κόμματα, κατά τη γνώμη μου, εξακολουθούν να είναι κόμματα που βρίσκονται στο περιθώριο. Σίγουρα δεν αποτελούν μέρος και δεν θα αποτελέσουν μέρος οποιασδήποτε δυνητικής άσκησης οικοδόμησης συνασπισμού στο μέλλον.

Αυτό δεν συμβαίνει στην Αυστρία, όπου η Ακροδεξιά ηγείται τώρα του συνασπισμού για τη διακυβέρνηση της χώρας. Παλαιότερα ήταν ο μικρός εταίρος του συνασπισμού, τώρα η Ακροδεξιά στην Αυστρία είναι ο μεγαλύτερος εταίρος του συνασπισμού. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

πηγή

 

Tags: woke ατζέντας
Previous Post

Ψηφιακή επανάσταση στο Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει για τους πολίτες;

Next Post

Καλλιθέα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος, ο Δημήτρης Κάρναβος

Related Posts

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο
Ειδήσεις

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας

1 Ιουλίου 2025
ευρωπαϊκά Κονδύλια
Ειδήσεις

Νέα ευρωπαϊκά Κονδύλια 8 δισ. ευρώ για ανάπτυξη και στήριξη πολιτών

1 Ιουλίου 2025
ΑμεΑ: Σύνταξη χωρίς κράτηση 10% με δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης
Ειδήσεις

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Κεραμέως: προσλήψεις με ένα κλικ, κατάργηση εντύπων και άδεια τεσσάρων ημερών

30 Ιουνίου 2025
Debate: Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιράν & Realm Europe
Ελλάδα

Debate: Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιράν & Realm Europe

28 Ιουνίου 2025
Ο Θάνος Πλεύρης νέος Υπουργός Μετανάστευσης
Ειδήσεις

Ανασχηματισμός: Ο Θάνος Πλεύρης νέος Υπουργός Μετανάστευσης

28 Ιουνίου 2025
Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο και η ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Πολιτική

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο: Στο επίκεντρο οι προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο και η ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

25 Ιουνίου 2025
Next Post
Καλλιθέα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος, ο Δημήτρης Κάρναβος

Καλλιθέα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος, ο Δημήτρης Κάρναβος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

ψηφιακό πελατολόγιο

Ξεκινά το ψηφιακό πελατολόγιο – Αντιδρούν έντονα οι επαγγελματίες

23 ώρες ago
Ηρώ Καριοφύλλη

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Πέθανε η Ηρώ Καριοφύλλη

22 ώρες ago
Η ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα οφειλετών

Η ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα οφειλετών: Χρέη άνω των 75 δισ. ευρώ από φυσικά και νομικά πρόσωπα

22 ώρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

2 μήνες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Euronext: Δημόσια πρόταση 399 εκατ. € για την πλήρη εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronext: Δημόσια πρόταση 399 εκατ. € για την πλήρη εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών

2 Ιουλίου 2025
Ο Νάγκελ (ΕΚΤ) δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, αλλά παραμένει ανάγκη για επαγρύπνηση

Ο Νάγκελ (ΕΚΤ) δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, αλλά παραμένει ανάγκη για επαγρύπνηση

1 Ιουλίου 2025
Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία

Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία

1 Ιουλίου 2025
έκπτωση φόρου για αναβάθμιση ακινήτων

Παράταση δύο ετών στην έκπτωση φόρου για αναβάθμιση ακινήτων

1 Ιουλίου 2025
Ηρώ Καριοφύλλη

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Πέθανε η Ηρώ Καριοφύλλη

1 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Euronext: Δημόσια πρόταση 399 εκατ. € για την πλήρη εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  • Ο Νάγκελ (ΕΚΤ) δήλωσε πως ο πληθωρισμός έχει τιθασευτεί, αλλά παραμένει ανάγκη για επαγρύπνηση
  • Ρυθμίζεται νομοθετικά η δόμηση σε μικρούς οικισμούς – Τι αλλάζει με τα νέα πολεοδομικά εργαλεία
  • Παράταση δύο ετών στην έκπτωση φόρου για αναβάθμιση ακινήτων

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.