Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025 - 01:52
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Με όνομα και κεφάλαια στη νέα εποχή η ιστορική οινοποιία Μπουτάρη

Money & Life by Money & Life
5 Μαΐου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Με όνομα και κεφάλαια στη νέα εποχή η ιστορική οινοποιία Μπουτάρη
Share on FacebookShare on Twitter

Βήμα στη νέα εποχή κάνει η Οινοποιία Μπουτάρη με ταυτόχρονη επιδίωξη για επάνοδο στην αγορά με το μότο «The Art of Making Wine», υπό την ιδιοκτησία πλέον των αδελφών Θωμά και Ηλία Γεωργιάδη.

Η βαρύτητα στο εξής θα δοθεί σε τρεις πυλώνες, όπου εκτός από τα οικονομικά κρασιά όπως η ετικέτα «Cambas» αλλά και η μέση κατηγορία κρασιών, στόχος είναι να βγουν στην αγορά και ετικέτες που θα ανήκουν σε μία τρίτη κατηγορία με κατεύθυνση την ποιότητα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Οινοποιίας, Νίκος Σπέντζας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Wine Trails και στην Agrenda ο επικεφαλής οινολόγος της οινοποιίας Μπουτάρη, Γιάννης Βογιατζής, η Οινοποιία θα εισέλθει για πρώτη φορά στη συμβολαιακή γεωργία, συνάπτοντας συνεργασίες με παραγωγούς. Σε αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να αναπτύξει συνεργασίες σε περιοχές όπως η Νάουσα, η Μαντινεία, η Γουμένισσα και η Σαντορίνη. «Στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση στο ποιοτικό αποτύπωμα που μπορεί να προσφέρει το Ξινόμαυρο και η Νάουσα», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κύριος Βογιατζής.

Η ιστορική οινοποιητική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1879 τελεί πλέον υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας Sterner Stenhus και των αδελφών, Θωμά και Ηλία Γεωργιάδη, δύο επιχειρηματιών με βάση τους τον τομέα του real estate και έδρα την Σουηδία. Η Οινοποιία Μπουτάρης υπάγεται στη νεοσύστατη εταιρεία SSG Eλληνικά Οινοποιία, από την οποία δεν αποκλείεται σύμφωνα με ανθρώπους κοντά σε αυτήν να υπάρξουν προσεχώς και άλλες εξαγορές στον τομέα του κρασιού.

«Εκτός από το κρασί που μαθαίνουμε καθημερινά πλέον με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Μπουτάρη, πλέον έχουμε αποκτήσει και το νερό Ιόλη. Στόχος μας είναι να παραμένουν ζωντανές οι ιστορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, γι’ αυτό και κάναμε αυτή την κίνηση», ανέφερε ο επικεφαλής της μητρικής εταιρείας Sterner Stenhus, Ηλίας Γεωργιάδης. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ξαναφέρουμε την Οινοποιία Μπουτάρης εκεί που πρέπει να είναι. Γνωρίζουμε πως μπορεί να χτιστεί μία εταιρεία με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κάτι που εγώ και ο αδελφός μου μπορούμε να πετύχουμε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της SSG Ελληνικά Οινοποιία, Θωμάς Γεωργιάδης, πρόσθεσε ότι: «σήμερα είμαστε εδώ για να κάνουμε μία νέα αρχή για την Οινοποιία Μπουτάρη. Ένα από τα ιστορικότερα οινοποιία έρχεται να ανακτήσει τη θέση που του αρμόζει στην ελληνική και στη διεθνή αγορά. Καλούμαστε να απαντήσουμε σε αυτή την πρόκληση, οδηγώντας την οινοποιία Μπουτάρη στην επόμενη μέρα, διατηρώντας τη σημαντική κληρονομιά της».

Γιάννης Βογιατζής: Μας ενδιαφέρουν όλα όσα κρύβονται πίσω από ένα μπουκάλι κρασί

Αναφορικά με το αποτύπωμα που θέλει να αφήσει τα επόμενα χρόνια στην αγορά, ο Γιάννης Βογιατζής πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Μας ενδιαφέρει το στυλ του κρασιού καθώς και άλλα πράγματα που κρύβονται πίσω από ένα μπουκάλι κρασί, όπως το περιβάλλον και οι άνθρωποι, πράγματα που έχουμε φανταστεί και θέλουμε να συνδέσουμε με το κρασί που πίνουμε».

 

Το επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη της Οινοποιίας

Το επιχειρηματικό πλάνο της Οινοποιίας Μπουτάρη περιλαμβάνει αναβάθμιση ων εγκαταστάσεων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της εταιρείας με το ύψος των επενδύσεων να αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ εντός της προσεχούς διετίας. Η επενδυτική διάθεση της επιχείρησης ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του οινοποιείου αλλά και των πολυτελών χώρων διαμονής στο Σκαλάνι του Ηρακλείου.

Βασικός πυλώνας είναι η ανάπτυξη του κωδικολογίου της εταιρείας, όπως ανέφερε επιπροσθέτως ο CEO της εταιρείας, Νίκος Σπέντζας. «Θα δοθεί έμφαση σε ετικέτες όπως είναι το Grand Reserve Νάουσα», πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας την κατεύθυνση που έδωσε και ο κύριος Βογιατζής. «Διαθέτουμε πέντε οινοποιία και αμπελώνες σε σημαντικές τοποθεσίες όπως η Νάουσα, η Γουμένισσα, η Σαντορίνη, η Μαντινεία και η Κρήτη. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να παράγουμε ποιοτικά κρασιά και να συμβάλλουμε στην προώθησή τους μέσω του οινοτουρισμού». Ταυτόχρονα θα βγουν και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών σε περιορισμένο αριθμό φιαλών από τα κελάρια της Μπουτάρης, οι οποίες θα είναι αριθμημένες.

Ο Master of Wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης αναφέρθηκε από πλευράς του στην έννοια του terroir, λέγοντας ότι για πολλούς αποτελεί την «αγιοποίηση ενός κομματιού γης». Αντιτάχθηκε ωστόσο στη συγκεκριμένη ερμηνεία, καθώς υποστήριξε ότι «δεν μου αρέσει ωστόσο η αξιοποίηση του τόπου, η οποία ξεκίνησε, ούτως ώστε να μην είναι ‘μεταφερόμενη’ η έννοια της ποιότητας και να συνδέεται με έναν συγκεκριμένο τόπο. Το πιο σημαντικό πράγμα στο κρασί είναι το ανθρώπινο μυαλό, η ανθρώπινη ιδιοφυία. Γνωρίζοντας τα αδέλφια Γεωργιάδη, έχω να πω ότι η νέα εποχή της Οινοποιίας Μπουτάρη είναι ένα εξαιρετικό νέο. Ακόμα και ο Δαρβίνος θα το χειροκροτούσε με όλη του την καρδιά».

 

ΠΗΓΗ

Tags: Μπουτάρη
Previous Post

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρίσκεται σε επαφές με τη Μόντσα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Next Post

Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

Related Posts

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
Γαστρονομία

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γαστρονομία

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

14 Δεκεμβρίου 2025
Achaia Clauss
Γαστρονομία

Achaia Clauss: Το ιστορικό οινόκαστρο της Πάτρας που αποτελεί πρότυπο οινοτουρισμού στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου 2025
Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά
Γαστρονομία

Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά

12 Δεκεμβρίου 2025
Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα
Γαστρονομία

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

11 Δεκεμβρίου 2025
Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα
Γαστρονομία

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα

10 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

Ο Γιώργος Αναγνωστάκος στο Money & Life: «Θα ήθελα ο κόσμος να μάθει ότι η δράση των πολεμικών τεχνών είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Κωνσταντίνος Παπάς

Κωνσταντίνος Παππάς: «Θέλω να μπορέσω να αποδώσω την ιστορία μας με έναν σύγχρονο εικαστικό τρόπο…»

2 έτη ago
Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

1 ημέρα ago
Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος πάνω από τις 2.100 μονάδες με ώθηση από Eurobank, Coca Cola HBC και Τιτάν

6 ώρες ago
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

16 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μάριος Φραγκούλης: Θέλω να γίνω ανάδοχος γονέας – Κι εγώ μεγάλωσα ως υιοθετημένο παιδί

Μάριος Φραγκούλης: Θέλω να γίνω ανάδοχος γονέας – Κι εγώ μεγάλωσα ως υιοθετημένο παιδί

15 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος πάνω από τις 2.100 μονάδες με ώθηση από Eurobank, Coca Cola HBC και Τιτάν

15 Δεκεμβρίου 2025
Πρόστιμο 64 εκατ. ευρώ στην Airbnb από την Ισπανία για παράνομες αγγελίες εν μέσω στεγαστικής κρίσης

Πρόστιμο 64 εκατ. ευρώ στην Airbnb από την Ισπανία για παράνομες αγγελίες εν μέσω στεγαστικής κρίσης

15 Δεκεμβρίου 2025
Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Μάριος Φραγκούλης: Θέλω να γίνω ανάδοχος γονέας – Κι εγώ μεγάλωσα ως υιοθετημένο παιδί
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος πάνω από τις 2.100 μονάδες με ώθηση από Eurobank, Coca Cola HBC και Τιτάν
  • Πρόστιμο 64 εκατ. ευρώ στην Airbnb από την Ισπανία για παράνομες αγγελίες εν μέσω στεγαστικής κρίσης
  • Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.