Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025 - 14:38
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαρίσιο ραγού με παπαρδέλες, κατίκι και βασιλικό

Money & Life by Money & Life
15 Σεπτεμβρίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαρίσιο ραγού με παπαρδέλες, κατίκι και βασιλικό
Share on FacebookShare on Twitter

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για το ραγού με παπαρδέλες

  • 800 γραμμάρια μοσχαρίσια σπάλα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 180 γρ. κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • 140 γρ. καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 120 γρ. σέλερι στικ (ψιλοκομμένο)
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 120 γρ. ζωμό κότας
  • 700 γρ. τομάτα «στο τρίφτη»
  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας ή γραβιέρα τριμμένη

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. τυρί κατίκι
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Φρέσκος Βασιλικός
  • Αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα (ή σκεύος που να είναι συμβατό και για εστία και για φούρνο) σε υψηλή θερμοκρασία, λαδώνουμε το κρέας και στη συνέχεια το τσιγαρίζουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Για καλύτερο καβούρδισμα το κάνουμε σε 2 δόσεις.
Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο το σέλερι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Επαναφέρουμε το κρέας, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει για να εξατμιστεί η αλκοόλη.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη, τη σάλτσα τομάτας, το ζωμό, δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε με καπάκι για 1.3 h – 2 h.
Μόλις μαλακώσει πολύ, με ένα press pure ή 2 πιρούνια λιώνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε στη σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τις παπαρδέλες 2’ λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας σε αρκετό αλατισμένο νερό.
PRO TIP:
Αλατίζουμε με περίπου 1 κ.γ. αλάτι ανά λίτρο νερού.
Παράλληλα ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με το κατίκι και προσθέτουμε πιπέρι και 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο.
Μόλις οι παπαρδέλες είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα με το ραγού μαζί με το πεκορίνο , ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τι γεύση με αλάτι και πιπέρι. Εναλλακτικά σερβίρουμε τα ζυμαρικά ξεχωριστά από τη σάλτσα. Ολοκληρώνουμε σερβίροντας με το κατίκι και τον βασιλικό.

ΠΗΓΗ

Tags: Μοσχαρίσιο ΡαγούΣΥΝΤΑΓΕΣ
Previous Post

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Οι έξι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους

Next Post

Η φορολογική θύελλα που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Related Posts

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Γαστρονομία

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης

27 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτά Ζυθοποιεία
Γαστρονομία

H Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό στις εγκαταστάσεις τους

18 Σεπτεμβρίου 2025
Baghdad Market
Γαστρονομία

Γεύσεις του κόσμου στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού
Γαστρονομία

Αναγέννηση του κυπριακού κρασιού με νέους οινοποιούς

21 Ιουλίου 2025
Τις φωγραφίες παραχώρησε η «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»
LIFESTYLE

Γευστικό ταξίδι στα «χρυσά» του διαγωνισμού «Thessaloniki Wine & Spirits Trophy»

12 Ιουλίου 2025
Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται
Γαστρονομία

Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται

9 Ιουνίου 2025
Next Post
μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η φορολογική θύελλα που πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος: Αποσπάσματα από τα «Χρονικά της Κίτρινης Μέρας»

Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος: Αποσπάσματα από τα «Χρονικά της Κίτρινης Μέρας»

8 μήνες ago
Εμβληματική ημερίδα από τις Αθηναΐδες: «Ψυχική και σωματική υγεία της γυναίκας»

Εμβληματική ημερίδα από τις Αθηναΐδες: «Ψυχική και σωματική υγεία της γυναίκας»

1 ημέρα ago
Πληρωμές

Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ σε επιδόματα, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

6 ώρες ago
Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης

27 Οκτωβρίου 2025
καιρός σήμερα

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

27 Οκτωβρίου 2025
οικοδομή

Εισήγηση του ΤΕΕ για απλοποίηση του οικοδομικού κανονισμού

27 Οκτωβρίου 2025
Πληρωμές

Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ σε επιδόματα, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

27 Οκτωβρίου 2025
Αμοιβαία Κεφάλαια: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2004

Αμοιβαία Κεφάλαια: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2004

26 Οκτωβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
  • Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
  • Εισήγηση του ΤΕΕ για απλοποίηση του οικοδομικού κανονισμού
  • Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ σε επιδόματα, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.