Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025 - 18:51
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Κότσι από μοσχαράκι γάλακτος σιγοψημένο με κρασί

Ένα μοσχαράκι όνειρο! Το κότσι αργοψήνεται με τα μυρωδικά σε κρασί, μαλακώνει και ποτίζει νοστιμιά. Το σερβίρουμε με τη σάλτσα του, πουρέ, βραστά λαχανικά και ψητά κάστανα

Money & Life by Money & Life
21 Δεκεμβρίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Κότσι από μοσχαράκι γάλακτος σιγοψημένο με κρασί
Share on FacebookShare on Twitter
50′ προετοιμασία
3 ώρες και 30′ ψήσιμο
Σύνολο: 4 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: 8

  • 1 ολόκληρο κότσι από μοσχαράκι γάλακτος 3-4 κιλά (φέτες οσομπούκο ενωμένες)– το παραγγέλνουμε εγκαίρως από καλό κρεοπωλείο
  • 1 μεγάλη σελινόριζα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο)
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το κότσι από μοσχαράκι γάλακτος σιγοψημένο με κρασί, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κότσι και το βάζουμε ξαπλωτό σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα που να το χωράει.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και περιχύνουμε το κότσι με το καυτό λάδι. Το βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και το ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο και γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στις αντιστάσεις, στους 180° C.
  5. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, τη σελινόριζα, το σκόρδο και περιχύνουμε με το κρασί και 1 λίτρο νερό.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3-3 1⁄2 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας (πρέπει να ξεκολλάει το ψαχνό από το κόκαλο). Βγάζουμε το κότσι από το σκεύος και το βάζουμε σε μια πιατέλα ή σε ξύλο κοπής.
  7. Πετάμε τις δάφνες και το σκόρδο, μεταφέρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα υγρά του ψησίματος στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
  8. Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε με τη σάλτσα σε μπολ, για να βάλει ο καθένας όση θέλει. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή σελινόριζας, βραστά λαχανικά και κάστανα ψητά.
  gastronomos.gr
Tags: Κότσιμοσχαράκι γάλακτοςΣΥΝΤΑΓΕΣ
Previous Post

Καρέ – καρέ η δράση συμμορίας ληστών που έκλεβε διανομείς στην Αττική

Next Post

Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος, με την πιο διάσημη… «φραπεδιά»- Δεν μάθαμε ποτέ τη μυστική συνταγή

Related Posts

γαλακτομπούρεκο
Γαστρονομία

Το γιορτινό γαλακτομπούρεκο της Φλώρινας: Ένα γλυκό με ιστορία και υπογραφή

17 Νοεμβρίου 2025
Zonar’s: Ένα τοπόσημο της κοσμικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής της Αθήνας
Αφιερώματα

Zonar’s: Ένα τοπόσημο της κοσμικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής της Αθήνας

16 Νοεμβρίου 2025
Υποψήφια η Ελλάδα για το «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024»
Γαστρονομία

Η γιορτή του ελληνικού κρασιού επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

15 Νοεμβρίου 2025
Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα
Γαστρονομία

Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα: Η πιο αρωματική γλυκιά «παρέα»

12 Νοεμβρίου 2025
ελληνικό single malt ουίσκι
Γαστρονομία

Παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι

11 Νοεμβρίου 2025
Βιβλιοθήκη Οίνου στη Νάουσα - Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε η ΒΙΒΟΝ
Γαστρονομία

ΒΙΒΟΝ: Η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας στη Νάουσα

11 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος, με την πιο διάσημη… «φραπεδιά»- Δεν μάθαμε ποτέ τη μυστική συνταγή

Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος, με την πιο διάσημη... «φραπεδιά»- Δεν μάθαμε ποτέ τη μυστική συνταγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 2ο)

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 2ο)

1 έτος ago
Ποιοι κλάδοι ανέβασαν τον πληθωρισμό στην Ελλάδα την τελευταία 6ετία

Ποιοι κλάδοι ανέβασαν τον πληθωρισμό στην Ελλάδα την τελευταία 6ετία

11 ώρες ago
Πληρωμές ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ

Πληρωμές ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Καταβολές 68.303.000 ευρώ έως 21 Νοεμβρίου

11 ώρες ago
Hilton: Η Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για τον παγκόσμιο όμιλο

Hilton: Η Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για τον παγκόσμιο όμιλο

3 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Hilton: Η Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για τον παγκόσμιο όμιλο

Hilton: Η Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για τον παγκόσμιο όμιλο

18 Νοεμβρίου 2025
Khaby Lame

Ο Khaby Lame νέος Πρεσβευτής του UN Tourism: Όταν οι influencers ορίζουν την παγκόσμια τουριστική κουλτούρα

18 Νοεμβρίου 2025
Ο Τομ Κρουζ απέκτησε επιτέλους Όσκαρ – και η Ντόλι Πάρτον μας συγκίνησε ξανά

Ο Τομ Κρουζ απέκτησε επιτέλους Όσκαρ – και η Ντόλι Πάρτον μας συγκίνησε ξανά

18 Νοεμβρίου 2025
Ελλάδα: Η πρόωρη αποπληρωμή δανείου «ανακουφίζει» τη Γαλλία

Ελλάδα: Η πρόωρη αποπληρωμή δανείου «ανακουφίζει» τη Γαλλία

18 Νοεμβρίου 2025
Αθηνά Οικονομάκου: Οικογενειακή απόδραση στο Μιλάνο με τα παιδιά της και τον Μπρούνο Τσερέλα

Αθηνά Οικονομάκου: Οικογενειακή απόδραση στο Μιλάνο με τα παιδιά της και τον Μπρούνο Τσερέλα

18 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Hilton: Η Ελλάδα γίνεται στρατηγικός κόμβος για τον παγκόσμιο όμιλο
  • Ο Khaby Lame νέος Πρεσβευτής του UN Tourism: Όταν οι influencers ορίζουν την παγκόσμια τουριστική κουλτούρα
  • Ο Τομ Κρουζ απέκτησε επιτέλους Όσκαρ – και η Ντόλι Πάρτον μας συγκίνησε ξανά
  • Ελλάδα: Η πρόωρη αποπληρωμή δανείου «ανακουφίζει» τη Γαλλία

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.