Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025 - 00:44
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Από την Σύρο του «Αλλού Γυαλού» και του «Ono Concept» στο Κολωνάκι της Αθήνας στο Casta Diva

Money & Life by Money & Life
23 Φεβρουαρίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Από την Σύρο του «Αλλού Γυαλού» και του «Ono Concept» στο Κολωνάκι της Αθήνας στο Casta Diva
Share on FacebookShare on Twitter

Κολωνάκι-Κάθομαι σ’ ένα τραπέζι που επιτρέπει να παρατηρώ τη σάλα. Ο καλαίσθητος χώρος γύρω μου, παρά το μπαρ στα δεξιά μου, παραπέμπει σε αστική τραπεζαρία, σε μέρα γιορτής. Μπορεί, βέβαια, αυτή την αίσθηση να τη δημιουργούν και λίγο τα κλασικά χαλιά στο δάπεδο ή οι ρετρό, παραλληλόγραμμοι πολυέλαιοι με τα λαμπυρίζοντα κρύσταλλά τους, αλλά τον κυριότερο ρόλο, πιστέψτε με, τον παίζει η φιλόξενη υποδοχή των οικοδεσποτών και της ήδη καλο-κουρδισμένης ομάδας του σέρβις.

Οι οικοδεσπότες, όπως προείπα, παλιοί γνώριμοι από την εστίαση της Σύρου, δημιουργοί και ιδιοκτήτες του «Αλλού Γυαλού» στο Κίνι, αλλά και του «Ono Concept», στην παραλία της Ποσειδωνίας, Αγκαθωπές – είναι άνθρωποι που έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία, σχεδόν δυο δεκαετιών, η οποία αποτυπώνεται στη συνολική εικόνα του εστιατορίου. Είναι η Λίνα Φουρνιστάκη, φημισμένη μαγείρισσα, και η πανταχού της σάλας αδελφή της, Λέττα Φουρνιστάκη. Μαζί τους, όπως πάντα, και ο Γιάννης Λιέας.

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Άκης Σουλτάνης – που το όνομα του άρχισε να μνημονεύεται όταν πριν κάποια χρόνια είχε αναλάβει την κουζίνα του Eternal Blue στο ξενοδοχείο Nana Princess στην Κρήτη και συνεχίστηκε να ακούγεται θετικά από όπου κι αν πέρασε. Προσωπικά τον γνώρισα στο αξέχαστο Opson της Σαντορίνης, δίπλα στο σεφ Στέφανο Κολιμάδη. Σήμερα, μόλις στα 29 του, στο τιμόνι πια του Casta Diva Athens στο Κολωνάκι παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον και γευστικό μενού, ψαροφαγικό κατά κύριο λόγο, το οποίο περιλαμβάνει και κάποια στιβαρά, κρεατοφαγικά πιάτα.

Ξεκινήσαμε… ορθόδοξα. Τα ψωμιά, από χαρούπι και με προζύμι, ήρθε αμέσως, ζεστά και οικεία, μαζί ένα βούτυρο δουλεμένο με λιαστή ντομάτα και ε. π. ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο. Και μαζί τους μια πολύ ιδιαίτερη ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο, βελούδινη, φίνα και κάπως κλασική, καθώς «ακουγόταν» και ο ταραμάς της και το λιγοστό κρεμμύδι της ένιωσα. Το έξυπνο twist της ήταν τα τραγανά, μικροσκοπικά puffsπατάτας, που ανακατεύονταν με αυγοτάραχο σ’ ένα ουμαμένιο crumble καπνιστής ρέγγας.

Ζήτησα μια κλασική ψαρόσουπα και μας έφεραν πρώτα ένα μπολ με τα λαχανικά της σούπας, ψιλοκομμένα, και μερικά ζεστά κομμάτια ψαριού – εκείνο το βράδυ έτυχε να είναι στείρα – τα οποία περιέχυσαν με το βαθιάς νοστιμιάς και εξαιρετικής συμπύκνωσης αχνιστό ζωμό της. Ο αχνός που ανέβαινε από το μπολ επέτρεψε να οσφρανθώ όλη τη γενναιοδωρία της θάλασσας, πριν καν τη γευτώ.

Στη συνέχεια δοκίμασα τα γεμιστά στρείδια, με μαγιάτικο, κομμένο σε μικρά κυβάκια και ένα νόστιμο αφρό στρειδιών και μια σαλάτα με μπρόκολα, μόλις περασμένα από τη φωτιά που συνοδεύονταν από ένα φίνο ντρέσινγκ με ταχίνι και αμύγδαλα φιλέ.

Λίγο αργότερα είχα ήδη φτιάξει μια λίστα με τα «θα το ξαναπάρω» μου, όπου εκτός από τον αλλιώτικο λαχανοντολμά, συμπεριέλαβα και τα ωμά τους (crudo, sashimi και ταρτάρ), που ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο –όχι μόνο λόγω της φρεσκάδας των ψαριών – αλλά, κυρίως, γιατί η κουζίνα απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται τα μαχαίρια της με ακρίβεια, αλλά και να επιτυγχάνει την ισορροπία των στοιχείων: όξινο- καυτερό (αναφέρομαι στις εξαιρετικές σάλτσες της jalapeño και lemon koshō), φυτικό – θαλασσινό (καυτερές ντομάτες, φύκια, αχινός).

Από τα κύρια πιάτα ξεχώρισα ένα ψαρογιουβέτσι –οι πρωταγωνιστές του βέβαια ποικίλλουν, δεδομένου ότι τους ρόλους τους μοιράζει η ψαριά της μέρας, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα πιάτα της θάλασσας.

Μη φανταστείτε εδώ ούτε οι κρεοφάγοι θα κακοπέσουν. Μπορεί να δοκιμάσουν από μια picanha ψημένη στη robata μέχρι και κοιλιά από αρνάκι, σιγομαγειρεμένη για 18 ώρες, με salsa verde με δεντρολίβανο.

Όπως το είπα και στην αρχή, σκοπός των οικοδεσποτών και της ομάδας τους, είναι να μας καλοδεχτούν και να μας κάνουν να περάσουμε καλά. Πιο ήσυχα στον κάτω όροφο, με περισσότερα decibel στον πάνω, θα βρουν τον τρόπο.

Info: Μηλιώνη 7, Κολωνάκι, τηλ. 2103616294, τιμές: € 60-100, ανοιχτό: καθημερινά, 13:00- 00:00 Κολωνάκι

Πηγή: fnl-guide.com

Tags: picanhaαρνίεστιατόριοθαλασσινάΚολωνάκιΚΡΕΑΣφιλόξενη ατμόσφαιραΨΑΡΙψαρόσουπαωμά
Previous Post

«Τα νησιά του Αιγαίου: 7+1 Απαντήσεις στον τουρκικό αναθεωρητισμό»: Ιστορική έρευνα σε βρετανικά και οθωμανικά αρχεία

Next Post

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, με Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Related Posts

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
cookies μήλου
Γαστρονομία

Τα cookies μήλου που γίνονται viral για την απλότητα και τη γεύση τους

2 Δεκεμβρίου 2025
Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό
Γαστρονομία

Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό

30 Νοεμβρίου 2025
panettone
Γαστρονομία

Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα

28 Νοεμβρίου 2025
Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε
LIFESTYLE

Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε

27 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, με Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, με Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

13 ώρες ago
ΕΦΚΑ πληρωμές , επιδόματα ΔΥΠΑ

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 62,58 εκατ. ευρώ σε 53.401 δικαιούχους από 8 έως 12 Δεκεμβρίου

16 ώρες ago
γιορτή

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

16 ώρες ago
κακοκαιρία

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στα βόρεια και το Αιγαίο με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

16 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Άννα Βίσση άνοιξε τη σεζόν στο «Hotel Ermou» με μια μοναδική πρεμιέρα

Η Άννα Βίσση άνοιξε τη σεζόν στο «Hotel Ermou» με μια μοναδική πρεμιέρα

6 Δεκεμβρίου 2025
Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη

Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη

6 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία

Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία

6 Δεκεμβρίου 2025
Κάτω Ιταλία

“Η ελληνική διάλεκτος της Κάτω Ιταλίας”- Τελευταία διάλεξη για το 2025

6 Δεκεμβρίου 2025
Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

6 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Η Άννα Βίσση άνοιξε τη σεζόν στο «Hotel Ermou» με μια μοναδική πρεμιέρα
  • Πειραιάς: Εορταστικό πρόγραμμα με στοχευμένες δράσεις που αγκαλιάζουν όλη την πόλη
  • Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία
  • “Η ελληνική διάλεκτος της Κάτω Ιταλίας”- Τελευταία διάλεξη για το 2025

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.