Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025 - 14:20
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Από την Σύρο του «Αλλού Γυαλού» και του «Ono Concept» στο Κολωνάκι της Αθήνας στο Casta Diva

Money & Life by Money & Life
23 Φεβρουαρίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Από την Σύρο του «Αλλού Γυαλού» και του «Ono Concept» στο Κολωνάκι της Αθήνας στο Casta Diva
Share on FacebookShare on Twitter

Κολωνάκι-Κάθομαι σ’ ένα τραπέζι που επιτρέπει να παρατηρώ τη σάλα. Ο καλαίσθητος χώρος γύρω μου, παρά το μπαρ στα δεξιά μου, παραπέμπει σε αστική τραπεζαρία, σε μέρα γιορτής. Μπορεί, βέβαια, αυτή την αίσθηση να τη δημιουργούν και λίγο τα κλασικά χαλιά στο δάπεδο ή οι ρετρό, παραλληλόγραμμοι πολυέλαιοι με τα λαμπυρίζοντα κρύσταλλά τους, αλλά τον κυριότερο ρόλο, πιστέψτε με, τον παίζει η φιλόξενη υποδοχή των οικοδεσποτών και της ήδη καλο-κουρδισμένης ομάδας του σέρβις.

Οι οικοδεσπότες, όπως προείπα, παλιοί γνώριμοι από την εστίαση της Σύρου, δημιουργοί και ιδιοκτήτες του «Αλλού Γυαλού» στο Κίνι, αλλά και του «Ono Concept», στην παραλία της Ποσειδωνίας, Αγκαθωπές – είναι άνθρωποι που έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία, σχεδόν δυο δεκαετιών, η οποία αποτυπώνεται στη συνολική εικόνα του εστιατορίου. Είναι η Λίνα Φουρνιστάκη, φημισμένη μαγείρισσα, και η πανταχού της σάλας αδελφή της, Λέττα Φουρνιστάκη. Μαζί τους, όπως πάντα, και ο Γιάννης Λιέας.

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Άκης Σουλτάνης – που το όνομα του άρχισε να μνημονεύεται όταν πριν κάποια χρόνια είχε αναλάβει την κουζίνα του Eternal Blue στο ξενοδοχείο Nana Princess στην Κρήτη και συνεχίστηκε να ακούγεται θετικά από όπου κι αν πέρασε. Προσωπικά τον γνώρισα στο αξέχαστο Opson της Σαντορίνης, δίπλα στο σεφ Στέφανο Κολιμάδη. Σήμερα, μόλις στα 29 του, στο τιμόνι πια του Casta Diva Athens στο Κολωνάκι παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον και γευστικό μενού, ψαροφαγικό κατά κύριο λόγο, το οποίο περιλαμβάνει και κάποια στιβαρά, κρεατοφαγικά πιάτα.

Ξεκινήσαμε… ορθόδοξα. Τα ψωμιά, από χαρούπι και με προζύμι, ήρθε αμέσως, ζεστά και οικεία, μαζί ένα βούτυρο δουλεμένο με λιαστή ντομάτα και ε. π. ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο. Και μαζί τους μια πολύ ιδιαίτερη ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο, βελούδινη, φίνα και κάπως κλασική, καθώς «ακουγόταν» και ο ταραμάς της και το λιγοστό κρεμμύδι της ένιωσα. Το έξυπνο twist της ήταν τα τραγανά, μικροσκοπικά puffsπατάτας, που ανακατεύονταν με αυγοτάραχο σ’ ένα ουμαμένιο crumble καπνιστής ρέγγας.

Ζήτησα μια κλασική ψαρόσουπα και μας έφεραν πρώτα ένα μπολ με τα λαχανικά της σούπας, ψιλοκομμένα, και μερικά ζεστά κομμάτια ψαριού – εκείνο το βράδυ έτυχε να είναι στείρα – τα οποία περιέχυσαν με το βαθιάς νοστιμιάς και εξαιρετικής συμπύκνωσης αχνιστό ζωμό της. Ο αχνός που ανέβαινε από το μπολ επέτρεψε να οσφρανθώ όλη τη γενναιοδωρία της θάλασσας, πριν καν τη γευτώ.

Στη συνέχεια δοκίμασα τα γεμιστά στρείδια, με μαγιάτικο, κομμένο σε μικρά κυβάκια και ένα νόστιμο αφρό στρειδιών και μια σαλάτα με μπρόκολα, μόλις περασμένα από τη φωτιά που συνοδεύονταν από ένα φίνο ντρέσινγκ με ταχίνι και αμύγδαλα φιλέ.

Λίγο αργότερα είχα ήδη φτιάξει μια λίστα με τα «θα το ξαναπάρω» μου, όπου εκτός από τον αλλιώτικο λαχανοντολμά, συμπεριέλαβα και τα ωμά τους (crudo, sashimi και ταρτάρ), που ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο –όχι μόνο λόγω της φρεσκάδας των ψαριών – αλλά, κυρίως, γιατί η κουζίνα απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται τα μαχαίρια της με ακρίβεια, αλλά και να επιτυγχάνει την ισορροπία των στοιχείων: όξινο- καυτερό (αναφέρομαι στις εξαιρετικές σάλτσες της jalapeño και lemon koshō), φυτικό – θαλασσινό (καυτερές ντομάτες, φύκια, αχινός).

Από τα κύρια πιάτα ξεχώρισα ένα ψαρογιουβέτσι –οι πρωταγωνιστές του βέβαια ποικίλλουν, δεδομένου ότι τους ρόλους τους μοιράζει η ψαριά της μέρας, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα πιάτα της θάλασσας.

Μη φανταστείτε εδώ ούτε οι κρεοφάγοι θα κακοπέσουν. Μπορεί να δοκιμάσουν από μια picanha ψημένη στη robata μέχρι και κοιλιά από αρνάκι, σιγομαγειρεμένη για 18 ώρες, με salsa verde με δεντρολίβανο.

Όπως το είπα και στην αρχή, σκοπός των οικοδεσποτών και της ομάδας τους, είναι να μας καλοδεχτούν και να μας κάνουν να περάσουμε καλά. Πιο ήσυχα στον κάτω όροφο, με περισσότερα decibel στον πάνω, θα βρουν τον τρόπο.

Info: Μηλιώνη 7, Κολωνάκι, τηλ. 2103616294, τιμές: € 60-100, ανοιχτό: καθημερινά, 13:00- 00:00 Κολωνάκι

Πηγή: fnl-guide.com

Tags: picanhaαρνίεστιατόριοθαλασσινάΚολωνάκιΚΡΕΑΣφιλόξενη ατμόσφαιραΨΑΡΙψαρόσουπαωμά
Previous Post

«Τα νησιά του Αιγαίου: 7+1 Απαντήσεις στον τουρκικό αναθεωρητισμό»: Ιστορική έρευνα σε βρετανικά και οθωμανικά αρχεία

Next Post

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, με Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Related Posts

Υποψήφια η Ελλάδα για το «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024»
Γαστρονομία

Η γιορτή του ελληνικού κρασιού επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

15 Νοεμβρίου 2025
Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα
Γαστρονομία

Πορτοκάλι με μαύρη σοκολάτα: Η πιο αρωματική γλυκιά «παρέα»

12 Νοεμβρίου 2025
ελληνικό single malt ουίσκι
Γαστρονομία

Παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι

11 Νοεμβρίου 2025
Βιβλιοθήκη Οίνου στη Νάουσα - Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε η ΒΙΒΟΝ
Γαστρονομία

ΒΙΒΟΝ: Η πρώτη Βιβλιοθήκη Οίνου της χώρας στη Νάουσα

11 Νοεμβρίου 2025
European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης
Γαστρονομία

European Best Destinations: Η Πρέβεζα ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης

27 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτά Ζυθοποιεία
Γαστρονομία

H Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών και τα μέλη της υποδέχονται το κοινό στις εγκαταστάσεις τους

18 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, με Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός, με Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 3ο)

Video Club: “Το Τέλος της Συνοικιακής Ευδαιμονίας” – Του Χρήστου Θεοφιλάτου (Mέρος 3ο)

1 έτος ago
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

12 μήνες ago
Εξοικονομώ 2025

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2025» για να καλυφθεί η ζήτηση των νοικοκυριών

2 ώρες ago
MEC Παιανίας

Εκθέσεις: 100% Hotel Show 2025 – Το μεγάλο ραντεβού της φιλοξενίας στο MEC Παιανίας

3 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξοικονομώ 2025

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2025» για να καλυφθεί η ζήτηση των νοικοκυριών

15 Νοεμβρίου 2025
Μαρία Μπεκατώρου

Μαρία Μπεκατώρου: Υπέροχες φωτογραφίες απο το ταξίδι της στη Γένοβα

15 Νοεμβρίου 2025
MEC Παιανίας

Εκθέσεις: 100% Hotel Show 2025 – Το μεγάλο ραντεβού της φιλοξενίας στο MEC Παιανίας

15 Νοεμβρίου 2025
Υποψήφια η Ελλάδα για το «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024»

Η γιορτή του ελληνικού κρασιού επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

15 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Τσιμιτσέλης

Γιάννης Τσιμιτσέλης για το «μεγάλο κρεβάτι» στο θέατρο: «Δεν το δέχομαι, δεν είναι αυτό η δουλειά μας»

15 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2025» για να καλυφθεί η ζήτηση των νοικοκυριών
  • Μαρία Μπεκατώρου: Υπέροχες φωτογραφίες απο το ταξίδι της στη Γένοβα
  • Εκθέσεις: 100% Hotel Show 2025 – Το μεγάλο ραντεβού της φιλοξενίας στο MEC Παιανίας
  • Η γιορτή του ελληνικού κρασιού επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.