Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025 - 01:30
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Η αυτοκρατορία του Φεδερίκου Λαζαρίδη αντεπιτίθεται και κοιτάζει από το Αμύνταιο μέχρι τις Κυκλάδες

Money & Life by Money & Life
23 Απριλίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Η αυτοκρατορία του Φεδερίκου Λαζαρίδη αντεπιτίθεται και κοιτάζει από το Αμύνταιο μέχρι τις Κυκλάδες
Share on FacebookShare on Twitter

Επέκταση στην αµπελουργική ζώνη του Αµύνταιου και στη Μύκονο όπου θα αξιοποιήσει αντίστοιχα τις µεγάλες δυνατότητες δύο εµβληµατικών ποικιλιών του ελληνικού αµπελώνα, του Ξινόµαυρου και του Ασύρτικου, ετοιµάζει η «Nico Lazaridi» σύµφωνα µε τον επικεφαλής του Φεδερίκο Λαζαρίδη. Και όλα αυτά εν µέσω ενός εκτεταµένου επενδυτικού προγράµµατος εκσυγχρονισµού στο εντυπωσιακό οινοποιείο της ∆ράµας, το οποίο παράλληλα δίνει ακόµη ακόµη περισσότερο βάρος στη σχέση του µε την υψηλή τέχνη της ζωγραφικής, παντρεύοντας το ζην µε το ευ ζην…

Οι επενδύσεις δεν σταµατάνε ποτέ. Εγώ δεν θυµάµαι τον εαυτό µου που να πέρασε µια χρονιά που να µην βάλαµε έστω και ένα καρφί σε έναν τοίχο. Αυτό είναι σίγουρο» σηµειώνει ο Φεδερίκος Λαζαρίδης, τον οποίο το Wine Trails συνάντησε στο επιβλητικό οινοποιείο στην Αγορά ∆ράµας. Μπολιασµένος από τον πατέρα του Νίκο µε το πάθος για το κρασί και τις εικαστικές τέχνες ο επικεφαλής του δραµινού Κτήµατος επισηµαίνει ότι ο ελληνικός αµπελοοινικός κλάδος χρειάζεται επειγόντως αλλαγή κουλτούρας, η οποία θα πρέπει να περιλαµβάνει πιο έντονη την έννοια της συνεργασίας και πίστη στα οφέλη της εκµηχάνισης.

 

Αισίως η Nico Lazaridi διανύει την τέταρτη δεκαετία της ιστορίας της. Ας γυρίσουµε λίγο στη στιγµή που γεννήθηκε η ιδέα…

Η µητέρα µου είναι Ιταλίδα, γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Φλωρεντία. Η οικογένειά της ήταν συνδεδεµένη µε την περιοχή της Τοσκάνης και το χώρο του οίνου. Εκεί  γνωρίστηκε µε τον Νίκο Λαζαρίδη, ο οποίος λόγω της ενασχόλησης της οικογένειάς του µε τη βιοµηχανία µαρµάρου, παρακολουθούσε στενά τα τεκταινόµενα στη χώρα που ήταν αυτό που θα λέγαµε σήµερα το παγκόσµιο χρηµατιστήριο πέτρας. Το 1974 επέλεξαν ως µόνιµη κατοικία την Ελλάδα ενώ ο πατέρας µου αποφάσισε να ασχοληθεί µε το κρασί. Αρχικά ως χόµπι µε κρασιά τα οποία έδιναν ως δώρο σε πελάτες της επιχείρησης µαρµάρου, αλλά στις αρχές του 1980 αυτό άρχισε να γίνεται κάτι πιο ουσιαστικό. Μέσα στη δεκαετία του ‘80 ξεκίνησαν οι φυτεύσεις και η ιδέα ότι θα πρέπει να γίνει µια καθετοποίηση είχε µορφοποιηθεί στο µυαλό της οικογένειας και προχώρησε στην υλοποίησή της. Βέβαια συνέπεσε εκείνη την περίοδο και µε την προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού κρασιού. Ήταν τότε που περί τους 15-20 άνθρωποι -χρονικά ταυτισµένοι αλλά- διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν οργανωµένα την οινοποίηση και πέτυχαν να αναβιώσουν αυτό που σήµερα είναι το σύγχρονο ελληνικό κρασί.

Η ∆ράµα εκείνη την εποχή δεν υπήρχε στον αµπελοοινικό χάρτη. ∆ιέθετε βέβαια φηµισµένο παρελθόν…

Συµφωνούµε απόλυτα. Η ∆ράµα είναι µια από τις πλέον καινούργιες οινοπαραγωγικές περιοχές. Ουσιαστικά απέκτησε τη νέα ταυτότητά της στα τέλη του ‘80, αρχές του ‘90, αλλά έγινε η αφορµή να ανοίξει ο ορίζοντας και στις άλλες περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Με εξαίρεση, ίσως, την Καβάλα η οποία είχε προϊστορία είτε µέσα από τα επιτραπέζια σταφύλια, είτε γιατί πουλιότανε πολύ χύδην προϊόν.

Η συνέχεια στο Wine Trails που κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτό το Σάββατο (08/04/2023) μαζί με την Agrenda…

ΠΗΓΗ

Tags: ΟΙΝΟΣΦεδερίκου Λαζαρίδη
Previous Post

Η Google τιμά με Doodle την ημέρα του Αγίου Γεωργίου

Next Post

Η Γλυκερία γιορτάζει «40 χρόνια Όμορφη νύχτα» στο CT Garden!

Related Posts

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
LIFESTYLE

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
Γαστρονομία

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά
Γαστρονομία

Michelin Guide: Οι γαστρονομικές τάσεις που αλλάζουν τα εστιατόρια – Βιωσιμότητα, πειραματισμός και επιστροφή στη φωτιά

8 Δεκεμβρίου 2025
Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα
Γαστρονομία

Η τέλεια συνταγή για μελομακάρονα με ιδανικό σιρόπιασμα

7 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Η Γλυκερία γιορτάζει «40 χρόνια Όμορφη νύχτα» στο CT Garden!

Η Γλυκερία γιορτάζει «40 χρόνια Όμορφη νύχτα» στο CT Garden!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

13 ώρες ago
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

1 έτος ago
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

9 ώρες ago
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

5 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

9 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Βέρτης

Νίκος Βέρτης: «Είμαστε στη 10η σεζόν στο YTON – Πριν βγω στη σκηνή κάνω την προσευχή μου»

9 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα
  • Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
  • UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.