Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025 - 04:37
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία Επιχειρείν

H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων

Money & Life by Money & Life
26 Απριλίου 2024
in Επιχειρείν, Υγεία
0 0
0
H Boehringer Ingelheim επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντική επιτάχυνση της γραμμής ανάπτυξης νέων φαρμάκων ανακοίνωσε η Boehringer Ingelheim, καθώς οι κύριες μελέτες της στους σημαντικότερους θεραπευτικούς τομείς εξελίσσονται όπως είχαν προγραμματιστεί.
Ειδικότερα, η Boehringer Ingelheim προγραμματίζει να ξεκινήσει 10 νέες κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ και ΙΙΙ τους επόμενους 12-18 μήνες, αποσκοπώντας στην έγκριση 25 νέων θεραπειών για ανθρώπους έως το 2030. Στον τομέα της υγείας των ζώων, αναμένονται 20 επιπλέον λανσαρίσματα έως το 2026. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται επικαιροποιήσεις προϊόντων, επεκτάσεις εγκρίσεων και νέα προϊόντα.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στον Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), οι οποίες αποδίδουν σημαντικούς καρπούς.
Το 2023 οι επενδύσεις στο R&D αυξήθηκαν κατά 14,2%, φθάνοντας στα 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αντιπροσωπεύοντας το 22,5% των καθαρών πωλήσεων του Ομίλου.
Την ίδια χρονιά, οι ρυθμιστικές Αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν στην Boehringer Ingelheim πέντε πρόσθετες αξιολογήσεις για ταχεία αδειοδότηση (fast-track designations) και μία για πρωτοποριακή θεραπεία (breakthrough therapy designation). Αντίστοιχα στην Ευρώπη έλαβε μία έγκριση για το πρόγραμμα φαρμάκων προτεραιότητας PRIME του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).
Με εστίαση στους θεραπευτικούς τομείς των καρδιαγγειακών, νεφρικών και μεταβολικών ασθενειών (CRM), της ογκολογίας, των αναπνευστικών παθήσεων, της ανοσολογίας, της ψυχικής υγείας και της υγείας του αμφιβληστροειδή χιτώνα, η εταιρεία είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες θεραπείες για τομείς με σημαντικές ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους ασθενείς.
«Είμαι ενθουσιασμένος με το πόσο ισορροπημένη και υγιής φαίνεται η γραμμή ανάπτυξης νέων φαρμάκων (pipeline) της εταιρείας μας», δήλωσε ο κ. Hubertus von Baumbach, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim. «Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των νέων θεραπειών μας και να τις διαθέσουμε στους ασθενείς με τους καλύτερους και ταχύτερους τρόπους. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο βοηθάμε τους ασθενείς, αλλά και τα συστήματα υγείας να γίνουν δικαιότερα και καλύτερα».
Συνεχείς υψηλές επενδύσεις στα ανθρώπινα φάρμακα
Η τελικής φάσης γραμμή ανάπτυξης νέων φαρμάκων επιταχύνθηκε σημαντικά στους τομείς της ογκολογίας, των CRM και της ψυχικής υγείας.
Οι επενδύσεις για έρευνα & ανάπτυξη του τομέα φαρμάκων για ανθρώπους έφθασαν στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023. Αντιστοιχούν στο 25,1% των καθαρών πωλήσεων του συγκεκριμένου τομέα (ήτοι 20,8 δισ. ευρώ). Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim ενέτεινε τις επενδύσεις της στις ψηφιακές τεχνολογίες και την πληροφορική για έρευνα και ανάπτυξη, ούτως ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης.
«Οι επενδύσεις που κάναμε το 2023, μας κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων επενδυτών του R&D στην βιομηχανία φαρμάκων», δήλωσε ο κ. Michael Schmelmer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Boehringer Ingelheim με αρμοδιότητα τις Οικονομικές & Επιχειρησιακές Λειτουργίες. «Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτά τα υψηλά επίπεδα επενδύσεων για να εξασφαλίσουμε ότι θα φέρουμε καινοτομίες στους ασθενείς το ταχύτερο δυνατόν, σε ολόκληρο το pipeline της εταιρείας μας. Οι περισσότεροι από τους 53.500 εργαζομένους μας γνωρίζουν ότι κάθε ημέρα που κερδίζουμε, μπορεί να κάνει αληθινή διαφορά στη ζωή των ασθενών».
Συνεχιζόμενες υψηλές κεφαλαιουχικές δαπάνες
Για να υποστηρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας, η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε πέρυσι ένα πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιό του, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της ανήλθαν το 2023 σε 1,2 δισ. ευρώ.
Βιώσιμη ανάπτυξη
Η Boehringer Ingelheim εξέλιξε επίσης περαιτέρω το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης που πραγματοποιεί, για να ενισχύσει την ισότητα στην υγεία σε τομείς όπου μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Στις σημαντικές πρωτοβουλίες της συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη προς τον οργανισμό Defeat-NCD Partnership που αποτελεί σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με βάση τα Ηνωμένα Έθνη. Στόχος του είναι η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών για τα μη-μεταδοτικά νοσήματα στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου.
Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη της Boehringer Ingelheim στην πρωτοβουλία «Angels», η οποία είναι η μεγαλύτερη κοινότητα εγκεφαλικών επεισοδίων στον κόσμο και έχει ήδη βοηθήσει 16 εκατομμύρια ασθενείς σε 155 χώρες να λάβουν τη βέλτιστη φροντίδα.
Μία ακόμα πρωτοβουλία που υποστηρίζει η εταιρεία αφορά τη λύσσα. Η πρωτοβουλία «STOP rabies» παρείχε πέρυσι 43,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες όπου ενδημεί η νόσος. Οι 8.000 από αυτές διανεμήθηκαν με τη βοήθεια μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε αγροτικές κοινότητες της Κένυας.
Το 2023, η Boehringer Ingelheim έλαβε το Γερμανικό Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης για τις παγκόσμιες προσπάθειές της στον πρωτοποριακό, βιώσιμο μετασχηματισμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Επιπλέον, η στρατηγική της για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα πιστοποιήθηκε από την διεθνή πρωτοβουλία Science Based Target ότι βρίσκεται σε αρμονία με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή του 2015.

Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδος κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης «οι ανακοινώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη χώρα μας, καθώς ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσια του Ομίλου της Boehringer Ingelheim GmbH για την παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση είναι αυτό στο Κορωπί, όπου παράγονται και συσκευάζονται φάρμακα τα οποία εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες. Η νέα πτέρυγα του εργοστασίου που θεμελιώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο του 2024 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς, Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα αφορά μεταξύ άλλων στην παραγωγή καινοτόμων θεραπειών -προϊόντων έρευνας της εταιρείας μας σε ανεξερεύνητους τομείς που υπάρχουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες- όπως αυτός της ψυχικής υγείας, της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης και των καρδιομεταβολικών νοσημάτων. Για τα καινοτόμα αυτά φάρμακα είναι η πρώτη φορά που το εργοστάσιο μας θα αναλάβει την παραγωγή τους για πάνω από 100 χώρες συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο τόσο στην εθνική οικονομία, όσο και στο να γίνει η Ελλάδα ένα παράδειγμα καινοτομίας στην Ευρώπη».

Tags: Boehringer Ingelheim
Previous Post

Eurostat: Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα οι Έλληνες καταγράφουν το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Next Post

Καιρός σήμερα: Μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία

Related Posts

νοσοκομεία
Ειδήσεις

Υγεία: Έρχονται νέοι οργανισμοί στα νοσοκομεία – Η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ

8 Δεκεμβρίου 2025
Έρευνα NN: Αισιοδοξία για μακροζωία αλλά χαμηλή προετοιμασία των Ελλήνων για τα χρόνια μετά τα 80
Επιστήμη

Έρευνα NN: Αισιοδοξία για μακροζωία αλλά χαμηλή προετοιμασία των Ελλήνων για τα χρόνια μετά τα 80

5 Δεκεμβρίου 2025
Περικοπές προσωπικού η HP έως το 2028 και νέο μοντέλο λειτουργίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη
Ειδήσεις

Περικοπές προσωπικού η HP έως το 2028 και νέο μοντέλο λειτουργίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

5 Δεκεμβρίου 2025
ημήτρης Ματεμτζής
Επιχειρείν

Η Intrafashion χαράζει ελληνικό “μοντέλο Inditex” με εξαγορές, νέα brands και στόχο την παραγωγική αυτονομία

4 Δεκεμβρίου 2025
Grecotel
Επιχειρείν

Η Grecotel προχωρά σε επενδυτικό πλάνο 1 δισ. ευρώ και επεκτείνεται σε έξι προορισμούς έως το 2030

30 Νοεμβρίου 2025
Μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης με επιδότηση έως 70% και προϋπολογισμό έως 425.000 ευρώ
Επιχειρείν

Μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης με επιδότηση έως 70% και προϋπολογισμό έως 425.000 ευρώ

28 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Καιρός σήμερα τετάρτη 30-08-2023

Καιρός σήμερα: Μέχρι 26 βαθμούς η θερμοκρασία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τα κόμματα και πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα αγροτικά μπλόκα

16 ώρες ago
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

1 έτος ago
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

13 ώρες ago
Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

8 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς

9 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα

9 Δεκεμβρίου 2025
Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο

9 Δεκεμβρίου 2025
UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

9 Δεκεμβρίου 2025
Νίκος Βέρτης

Νίκος Βέρτης: «Είμαστε στη 10η σεζόν στο YTON – Πριν βγω στη σκηνή κάνω την προσευχή μου»

9 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ρεβεγιόν στο Yellow: Γιορτινό μπουφέ και μοντέρνα ατμόσφαιρα στην καρδιά της Κηφισιάς
  • Χρηματιστήριο Αθηνών: Κάτω από τις 2.100 μονάδες – Πιέσεις στις τράπεζες και νέα εταιρικά γεγονότα
  • Ψαρονέφρι με σύκα και μήλο: Η συνταγή που δίνει γεύση και άρωμα στο χοιρινό φιλέτο
  • UBS: Η Πειραιώς στην κορυφή των τραπεζικών επιλογών για το 2026 – «Ενσαρκώνει τη νέα ελληνική κανονικότητα»

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.