Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025 - 16:27
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα – Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές

Money & Life by Money & Life
24 Δεκεμβρίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα – Νόστιμες και πανεύκολες συνταγές
Share on FacebookShare on Twitter

Είστε από εκείνες που ετοιμάζουν το αποψινό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, αλλά δουλεύατε μέχρι τελευταία στιγμή και δεν προλάβατε να προετοιμαστείτε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει τις συνταγές για το καλύτερο γιορτινό μενού, έτοιμο σε 1 μόλις ώρα!

Τυροκροκέτες

Υλικά

  • 200 γρ. τριμμένο καπνιστό
  • 180 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 180 γρ. τυρί γραβιέρα
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κγ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο αυγό και 2 κρόκους
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά για το πανάρισμα
  • 300 γρ. φρυγανιά
  • 250 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα κυδώνι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το μαύρο πιπέρι, το αυγ και 60 γρ. σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι να δέσει. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τη μάζα των τυριών σε μπάλες. Τοποθετούμε τις μπάλες τυριού σε ένα δίσκο και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο.

Αλευρώνουμε τις μπάλες τυριού. Μετά τις βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και τέλος της καλύπτουμε με τη φρυγανιά. Προσθέτουμε περίπου 250 ml ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, βάζουμε τις τυροκροκέτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Σαλάτα με σύκο

Υλικά

  • 10 σύκα, κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κομμάτια χαλούμι, κομμένα σε χοντρές φέτες και μετά κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • Ρόκα
  • 80 γρ. προσούτο
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το μέλι με το μείγμα μπαχαρικών και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις φέτες χαλούμι στο μείγμα και απλώνουμε στο άλλο μισό ταψί. Τα ψήνουμε όλα 3 λεπτά και από τις 2 πλευρές.

Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε την σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω τα σύκα, το χαλούμι και το προσούτο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Γιορτινό μενού έτοιμο σε μία ώρα

Ψαρονέφρι με πουρέ κολοκύθας

Υλικά
600 γρ. ψαρονέφρι
4 κλ δενδρολίβανο
4 κ.σ. Αλεύρι
100 ml ελαιόλαδο
60 ml ξύδι βαλσαμικο
4 σκ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό
100 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μενταγιόν, περίπου 3 εκατοστά με το χέρι, πιέζουμε προς τα κάτω το κάθε κομμάτι για να απλωθεί. Αλατοπιπερώνουμε, τα περνάμε από αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και, όταν ανέβει η θερμοκρασία, σωτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις δύο μεριές. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο στο τηγάνι και τα σκόρδα ολόκληρα. Όταν είναι έτοιμο και από τις δύο μεριές, αφαιρούμε τα σκόρδα και το δεντρολίβανο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το βαλσάμικο, αφήνουμε να κάνει μια σύβραση 30 δευτερόλεπτα, βγάζουμε το ψαρονέφρι στο πιάτο. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και, όταν η σάλτσα πήξει, περιχύνουμε το ψαρονέφρι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο.

Συνοδεύουμε με ό,τι λαχταράμε!

ΠΗΓΗ

Tags: Πέτρος Συρίγοςχριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν
Previous Post

Αυστηρή η αντίδραση της Αθήνας στις συνομιλίες Τουρκίας-Συρίας για ΑΟΖ

Next Post

Οι ωραιότερες βόλτες στη γιορτινή Αθήνα (με χάρτες!)

Related Posts

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026
Γαστρονομία

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

20 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πύργο του Πειραιά – Το Nice n Easy δίνει τον τόνο των φετινών γιορτών
Γαστρονομία

Γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πύργο του Πειραιά – Το Nice n Easy δίνει τον τόνο των φετινών γιορτών

18 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γλυκοπικάντικη σούπα κολοκύθας με ξυνόχοντρο
Γαστρονομία

Χριστουγεννιάτικη γλυκοπικάντικη σούπα κολοκύθας με ξυνόχοντρο

17 Δεκεμβρίου 2025
Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
Γαστρονομία

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γαστρονομία

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

14 Δεκεμβρίου 2025
Achaia Clauss
Γαστρονομία

Achaia Clauss: Το ιστορικό οινόκαστρο της Πάτρας που αποτελεί πρότυπο οινοτουρισμού στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Οι ωραιότερες βόλτες στη γιορτινή Αθήνα (με χάρτες!)

Οι ωραιότερες βόλτες στη γιορτινή Αθήνα (με χάρτες!)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ακίνητα, τουρισμός και Διασπορά: Πού συναντιούνται οι πραγματικές ευκαιρίες;

Ακίνητα, τουρισμός και Διασπορά: Πού συναντιούνται οι πραγματικές ευκαιρίες;

10 ώρες ago
Γιώργος Μαζωνάκης: Θερμή υποδοχή στην πρεμιέρα του στην «Ακτή Πειραιώς»

Γιώργος Μαζωνάκης: Θερμή υποδοχή στην πρεμιέρα του στην «Ακτή Πειραιώς»

20 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

22 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρυσή λίρα: Αγγίζει τα 1.000 ευρώ στην πώληση

Χρυσή λίρα: Αγγίζει τα 1.000 ευρώ στην πώληση – Έντονη κινητικότητα στην αγορά

20 Δεκεμβρίου 2025
Όμιλος ΛΑΜΨΑ: επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο Elatos Resort και ισχυρές προοπτικές για το 2027

Όμιλος ΛΑΜΨΑ: επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο Elatos Resort και ισχυρές προοπτικές για το 2027

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

20 Δεκεμβρίου 2025
Μίτσκοσκι: «Ιερό για μένα το όνομα Μακεδονία» – Νέα ένταση με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μίτσκοσκι: «Ιερό για μένα το όνομα Μακεδονία» – Νέα ένταση με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

20 Δεκεμβρίου 2025
Νυμφαίο: Για επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Νυμφαίο: Για επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

20 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Χρυσή λίρα: Αγγίζει τα 1.000 ευρώ στην πώληση – Έντονη κινητικότητα στην αγορά
  • Όμιλος ΛΑΜΨΑ: επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο Elatos Resort και ισχυρές προοπτικές για το 2027
  • Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026
  • Μίτσκοσκι: «Ιερό για μένα το όνομα Μακεδονία» – Νέα ένταση με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.