Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025 - 15:07
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Money & Life by Money & Life
2 Απριλίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, πέραν της κλασικής εκδοχής στο τηγάνι με σκορδαλιά. Τον βρίσκουμε φρέσκο, συνηθέστερα όμως σε κατεψυγμένες φέτες.

Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (ή 3 μεγάλες και ώριμες τριμμένες ντομάτες, στην εποχή τους)
½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, καλά στραγγισμένες
75 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
4 φέτες γαλέου, βάρους 200 – 220 γρ. η καθεμία (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φέτες κατεψυγμένου μπακαλιάρου ή συναγρίδας ή σφυρίδας)
½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (ή φρέσκου δυόσμου)
200 ml καυτό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιώ καλά. Σταματάω τη λειτουργία του μπλέντερ και ρίχνω στον πολτό αλάτι, πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Ανακατεύω.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω τον πολτό του μπλέντερ σε ένα μέτριο ταψί και βάζω από πάνω τις φέτες του γαλέου, σε μονή στρώση. Τις γυρίζω δυο-τρεις φορές για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα, σκορπίζω από πάνω τις ελιές, αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω για 18 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι φέτες ψαριού.

Στραγγίζω καλά τις φέτες ψαριού από τη σάλτσα και τις μοιράζω σε πιάτα. Αδειάζω τη σάλτσα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτω το καυτό νερό και το μαϊντανό (ή το δυόσμο). Νοστιμίζω με αλατοπίπερο, περιχύνω τις φέτες ψαριού και σερβίρω. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.

Πηγή

Tags: Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Previous Post

Έρευνα της Grant Thornton: Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον Επιχειρηματικό Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές

Next Post

ΕΚΤ- Fed: Η πρόκληση της ανεργίας για τα επιτόκια

Related Posts

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026
Γαστρονομία

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

20 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πύργο του Πειραιά – Το Nice n Easy δίνει τον τόνο των φετινών γιορτών
Γαστρονομία

Γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πύργο του Πειραιά – Το Nice n Easy δίνει τον τόνο των φετινών γιορτών

18 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γλυκοπικάντικη σούπα κολοκύθας με ξυνόχοντρο
Γαστρονομία

Χριστουγεννιάτικη γλυκοπικάντικη σούπα κολοκύθας με ξυνόχοντρο

17 Δεκεμβρίου 2025
Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
Γαστρονομία

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γαστρονομία

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

14 Δεκεμβρίου 2025
Achaia Clauss
Γαστρονομία

Achaia Clauss: Το ιστορικό οινόκαστρο της Πάτρας που αποτελεί πρότυπο οινοτουρισμού στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
ΕΚΤ- Fed: Η πρόκληση της ανεργίας για τα επιτόκια

ΕΚΤ- Fed: Η πρόκληση της ανεργίας για τα επιτόκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ακίνητα, τουρισμός και Διασπορά: Πού συναντιούνται οι πραγματικές ευκαιρίες;

Ακίνητα, τουρισμός και Διασπορά: Πού συναντιούνται οι πραγματικές ευκαιρίες;

8 ώρες ago
Γιώργος Μαζωνάκης: Θερμή υποδοχή στην πρεμιέρα του στην «Ακτή Πειραιώς»

Γιώργος Μαζωνάκης: Θερμή υποδοχή στην πρεμιέρα του στην «Ακτή Πειραιώς»

18 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

20 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όμιλος ΛΑΜΨΑ: επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο Elatos Resort και ισχυρές προοπτικές για το 2027

Όμιλος ΛΑΜΨΑ: επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο Elatos Resort και ισχυρές προοπτικές για το 2027

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

20 Δεκεμβρίου 2025
Μίτσκοσκι: «Ιερό για μένα το όνομα Μακεδονία» – Νέα ένταση με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μίτσκοσκι: «Ιερό για μένα το όνομα Μακεδονία» – Νέα ένταση με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

20 Δεκεμβρίου 2025
Νυμφαίο: Για επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Νυμφαίο: Για επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

20 Δεκεμβρίου 2025
ΑΑΔΕ - Ηλεκτρονική τιμολόγηση

ΑΑΔΕ: Νέες αναβαθμίσεις στο Ψηφιακό Πελατολόγιο και την εφαρμογή myDATAapp

20 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Όμιλος ΛΑΜΨΑ: επένδυση 30 εκατ. ευρώ στο Elatos Resort και ισχυρές προοπτικές για το 2027
  • Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026
  • Μίτσκοσκι: «Ιερό για μένα το όνομα Μακεδονία» – Νέα ένταση με την Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Νυμφαίο: Για επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.