Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025 - 08:01
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Money & Life by Money & Life
2 Απριλίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, πέραν της κλασικής εκδοχής στο τηγάνι με σκορδαλιά. Τον βρίσκουμε φρέσκο, συνηθέστερα όμως σε κατεψυγμένες φέτες.

Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (ή 3 μεγάλες και ώριμες τριμμένες ντομάτες, στην εποχή τους)
½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, καλά στραγγισμένες
75 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
4 φέτες γαλέου, βάρους 200 – 220 γρ. η καθεμία (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε φέτες κατεψυγμένου μπακαλιάρου ή συναγρίδας ή σφυρίδας)
½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (ή φρέσκου δυόσμου)
200 ml καυτό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιώ καλά. Σταματάω τη λειτουργία του μπλέντερ και ρίχνω στον πολτό αλάτι, πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Ανακατεύω.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω τον πολτό του μπλέντερ σε ένα μέτριο ταψί και βάζω από πάνω τις φέτες του γαλέου, σε μονή στρώση. Τις γυρίζω δυο-τρεις φορές για να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα, σκορπίζω από πάνω τις ελιές, αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω για 18 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι φέτες ψαριού.

Στραγγίζω καλά τις φέτες ψαριού από τη σάλτσα και τις μοιράζω σε πιάτα. Αδειάζω τη σάλτσα στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτω το καυτό νερό και το μαϊντανό (ή το δυόσμο). Νοστιμίζω με αλατοπίπερο, περιχύνω τις φέτες ψαριού και σερβίρω. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι.

Πηγή

Tags: Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Previous Post

Έρευνα της Grant Thornton: Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον Επιχειρηματικό Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές

Next Post

ΕΚΤ- Fed: Η πρόκληση της ανεργίας για τα επιτόκια

Related Posts

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
cookies μήλου
Γαστρονομία

Τα cookies μήλου που γίνονται viral για την απλότητα και τη γεύση τους

2 Δεκεμβρίου 2025
Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό
Γαστρονομία

Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό

30 Νοεμβρίου 2025
panettone
Γαστρονομία

Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα

28 Νοεμβρίου 2025
Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε
LIFESTYLE

Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε

27 Νοεμβρίου 2025
Next Post
ΕΚΤ- Fed: Η πρόκληση της ανεργίας για τα επιτόκια

ΕΚΤ- Fed: Η πρόκληση της ανεργίας για τα επιτόκια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

13 ώρες ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με στήριξη από τις ευρωπαϊκές αγορές

2 ημέρες ago
Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

19 ώρες ago
Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός

Χώρισαν Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός μετά από περίοδο έντονης επαγγελματικής πίεσης

5 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

5 Δεκεμβρίου 2025
Γεωπάρκο Νισύρου

Γεωπάρκο Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

5 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Χώρισαν Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός μετά από περίοδο έντονης επαγγελματικής πίεσης
  • Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
  • Γεωπάρκο Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.