Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025 - 14:52
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ένα μοναδικό 4hands dinner και 3 θεματικές βραδιές wine pairing

Money & Life by Money & Life
16 Φεβρουαρίου 2025
in Γαστρονομία
0 0
0
Ένα μοναδικό 4hands dinner και 3 θεματικές βραδιές wine pairing
Share on FacebookShare on Twitter

Η έτσι κι αλλιώς πολυάσχολη εστιατορική σκηνή της πόλης αυτόν τον μήνα εμπλουτίζεται με άκρως ενδιαφέρουσες συναντήσεις: στο Ex Machina o σεφ Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τη σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη και το Sense Athens ανοίγει την αγκαλιά του στο κρασί.

Είστε έτοιμοι για  ένα ταξίδι στον χρόνο; Πίσω στο 2018, στη Silver Week του MasterChef, ένα challenge έφερε τον Άνταμ και τη Μάγκυ Ταμπακάκη στην ίδια ομάδα. Παρότι δεν είχε το κλασικό υπόβαθρο μιας επαγγελματία σεφ, η Μάγκυ απέδειξε ότι το ταλέντο δεν μπαίνει σε καλούπια. Οι δυο τους μαζί κέρδισαν το Silver Award και παρά το γεγονός ότι εκείνη δεν έφτασε στον τελικό, από τότε συνεχίζει να διαγράφει μια εντυπωσιακή πορεία στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας.

Πλέον, η Μάγκυ ηγείται της κουζίνας του Mercato στο Four Seasons και στις 19 Φεβρουαρίου έρχεται στο Ex Machina για να ανοίξει τον κύκλο The Prodigies – μια σειρά βραδιών αφιερωμένων αποκλειστικά σε γυναίκες σεφ.

Υπάρχει ακόμη μια έκπληξη: σε αυτό το εναρκτήριο δείπνο, το wine pairing θα επιμεληθεί η ταλαντούχα sommelier και εισαγωγέας κρασιού Λίλλυ Χαλικιά.

Το set menu θα στοιχίζει 70€, ενώ οι επιλογές σε κρασί (τρία ποτήρια) 25€.

Μιας και ανοίξαμε το κεφάλαιο «κρασί» ας συνεχίσουμε στο ίδιο οινικό- γευστικό μοτίβο: το Sense Athens, λοιπόν, το εστιατόριο που παντρεύει τη σύγχρονη γαστρονομία με την απαράμιλλη θέα της Ακρόπολης, παρουσιάζει μερικές ξεχωριστές θεματικές βραδιές αφιερωμένες στο κρασί.

Σε συνεργασία με διακεκριμένα οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιούργησαν μοναδικά wine pairings, τα οποία συνοδεύουν αρμονικά τα μενού degustation. Κάθε οινοποιείο καλείται να παρουσιάσει τα εκλεκτά κρασιά του σε συνδυασμό με τις δημιουργίες του πολυβραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και της ταλαντούχας ομάδας του, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οινική και γευστική εμπειρία.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου με το οινοποιείο Οινοποιείο David Moret από τη Βουργουνδία, σε συνεργασία με την Brix Wines. Θα ακολουθήσουν τρία ακόμη: την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου σε μια συνέργεια με την Deals Wines θα υποδεχτούν το δραμινό οινοποιείο Oenops Wines του Νίκου Καρατζά, την Παρασκευή 7 Μαρτίου θα φιλοξενήσουν τα Οινοποιεία Λήμνου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Lemnos Philema και τέλος την Πέμπτη 27 Μαρτίου, η αυλαία θα κλείσει με το οινοποιείο ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από το Αμύνταιο.

Για τις συγκεκριμένες βραδιές, γεύσης, αισθήσεων και οινικής αρμονίας, με φόντο την πιο εμβληματική εικόνα της Αθήνας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ των δύο μενού “ΜΥΗΣΙΣ” και “ΕΠΟΠΤΕΙΑ“, τα οποία κοστίζουν 80€ και 70€ / ανά άτομο αντίστοιχα.

Ex Machina, Εμπεδοκλέους 34, Αθήνα, Τηλ: 2107560362

Sense, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, Τηλ: 2109200240

Tags: Wine pairing
Previous Post

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Next Post

Financial Times: Η ΕΕ σχεδιάζει περιορισμούς τύπου ‘Τραμπ’ σε εισαγωγές τροφίμων

Related Posts

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
Γαστρονομία

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γαστρονομία

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

14 Δεκεμβρίου 2025
Achaia Clauss
Γαστρονομία

Achaia Clauss: Το ιστορικό οινόκαστρο της Πάτρας που αποτελεί πρότυπο οινοτουρισμού στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου 2025
Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά
Γαστρονομία

Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα Χριστουγέννων μόνο με 4 υλικά

12 Δεκεμβρίου 2025
Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα
Γαστρονομία

Λαχταριστά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και μοτσαρέλα

11 Δεκεμβρίου 2025
Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα
Γαστρονομία

Taste Atlas 2025: Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως – Ποια χώρα κατέκτησε την κορυφή και ποιες ελληνικές πόλεις μπήκαν στη λίστα

10 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Financial Times: Η ΕΕ σχεδιάζει περιορισμούς τύπου ‘Τραμπ’ σε εισαγωγές τροφίμων

Financial Times: Η ΕΕ σχεδιάζει περιορισμούς τύπου ‘Τραμπ’ σε εισαγωγές τροφίμων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

22 ώρες ago
Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

23 ώρες ago
Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

Πρεμιέρα Αργυρού – Βανδή: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ διασκέδασε με τη Μαριάννα Λάτση

20 ώρες ago
Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,46 δισ. ευρώ σε 3,08 εκατ. δικαιούχους έως τις 19 Δεκεμβρίου

6 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

15 Δεκεμβρίου 2025
Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

15 Δεκεμβρίου 2025
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
  • Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών
  • Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
  • Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.