Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025 - 15:26
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία Επιχειρείν

Από το Αμύνταιο στην παγκόσμια αγορά κρασιού.

Money & Life by Money & Life
15 Μαρτίου 2022
in Επιχειρείν
0 0
0
Από το Αμύνταιο στην παγκόσμια αγορά κρασιού.
Share on FacebookShare on Twitter

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδος, με φόντο την λίμνη των Πετρών, ανάμεσα στο ιστορικό Νυμφαίο και στους κοσμοπολίτικους χειμερινούς προορισμούς Βίγλας και Αγίου Αθανασίου.

Ένας έμπειρος 3ης γενιάς αμπελουργός, ο Μάκης Μαυρίδης και ο δημιουργός πολλών επιτυχημένων ελληνικών επώνυμων οίνων, ο οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης με μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή οινολογίας του Πανεπιστημίου του Μπορντό, ένωσαν το πάθος και την αγάπη τους για το αμπέλι και το κρασί σε ένα ιδανικό εδαφοκλιματικό οικοσύστημα, στο Αμύνταιο.

Η απόκτηση και αναδιάρθωση των αμπελώνων άρχισε το 1995 και το 1997 δημιουργήθηκε η νομική μορφή του Κτήματος Άλφα.

Το 2000 είναι η χρονιά κυκλοφορίας της πρώτης «δοκιμαστικής» σοδειάς του κτήματος 1999 η οποία πραγματοποιήθηκε στο οινοποιείο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, όπου μετά βίας χωρούσαν τα τρία βαρέλια. Συνολική παραγωγή 600 φιάλες! Από εκείνο τον μικρό χώρο πέρασαν σχεδόν όλοι οι σημαντικοί Έλληνες επαγγελματίες και στη συνέχεια συνεργάτες μας και ακόμα ότι, από τις δοκιμές και μόνο, εξαφανίσθηκε το ένα βαρέλι…

Το 2003 ήταν η πρώτη εμπορική σοδειά του Κτήματος που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2005.

Ο αμπελώνας

Ο ενιαίος ιδιόκτητος αμπελώνας του Κτήματος ΑΛΦΑ βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του Αμυνταίου, στη θέση «Αμπέλια» του Αγίου Παντελεήμονα και της Βεγόρας, σε υψόμετρο 620-710 μέτρα και περικλείεται από τα όρη Βέρμιο, Βόρα και Βίτσι.

Μορφολογικά παρουσιάζει με αρκετές εδαφολογικές εναλλαγές με χαμηλές κλίσεις που κυμαίνονται από 5-15% και η έκθεσή του είναι βορειοδυτική.

Το κλίμα του αμπελώνα είναι ημι-ηπειρωτικό. Η αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου χαρακτηρίζεται από χαμηλές βροχοπτώσεις ιδιαίτερα το καλοκαίρι, μικρής γονιμότητας αμμώδη ασβεστολιθικά προσχωσιγενή εδάφη, πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία, σε οροπέδιο με υψόμετρο 600-710 μ, το οποίο προστατεύεται από μεγάλους ορεινούς όγκους, με συνεχή εμφάνιση βόρειου ανέμου κυμαινόμενης έντασης. Αυτός ο συνδυασμός με την γειτνίαση των δύο λιμνών λειτουργεί ως ρυθμιστικός θερμοκρασιακός παράγοντας, με ιδανικές διαφορές θερμοκρασίας μέρας – νύχτας. Έτσι καθορίζεται η ηπιότητα του κλίματος, η οποία ευνοεί την καλλιέργεια σπουδαίων ελληνικών αλλά και ξενικών ποικιλιών οιναμπέλου.

Τα εδάφη χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες ελαφριά αμμώδη- αμμοαργιλώδη, αργιλοαμμώδη ασβεστολιθικά, και τέλος αργιλοπηλώδη με σχετικά ουδέτερο pH, και προσφέρουν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή πολύπλοκων κρασιών με έντονο και σύνθετο άρωμα, εξαιρετική φινέτσα, καλή δομή και ισορροπία, και επιπλέον με πλούσιο χρώμα για τα ερυθρά.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του κτήματος καταγράφει σε ωριαία βάση όλα τα δεδομένα (υγρασία-θερμοκρασία εδάφους, αέρα, φυλλώματος, ταχύτητα ανέμου, ηλιοφάνεια),  τα οποία και διαβιβάζει μέσω 4G σε διαγνωστικό κέντρο, που με την σειρά του τα στέλνει αποκωδικοποιημένα στο Κτήμα, μαζί με πληροφορίες για την πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών, οπότε και γίνονται οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες. Επίσης υπολογίζεται και το επίπεδο υδατικής διαχείρισης του αμπελώνα έτσι ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία του σε επίπεδα ελεγχόμενου υδατικού στρες. (Regulated Deficit Irrigation).

Η ήπια αυτή διαχείριση παραδίδει στην οινοποίηση σταφύλια υψηλού ποιοτικού δυναμικού που εκφράζουν το ιδιαίτερο οικοσύστημα Αμυνταίου που συγκεντρώνει όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενός μοναδικού αμπελώνα. Στόχος της ομάδας του Κτήματος ΑΛΦΑ είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της μοναδικότητας του πρότυπου ιδιόκτητου αμπελώνα 1.200 στρεμμάτων, με απόλυτο σεβασμό στις υψηλότερες προδιαγραφές αμπελοκαλλιέργειας και στα ποιοτικά δεδομένα οινοποιητικής διαδικασίας που έχουν τεθεί από τους δημιουργούς του.

Το οινοποιείο

Η εγκατάσταση της παραγωγικής μονάδας ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2005. Το σύγχρονο οινοποιείο έχει βασισθεί στην εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τους δημιουργούς του, με σεβασμό στις αρχές βέλτιστης διαχείρισης της πρώτης ύλης.

Το οινοποιείο είναι στο κέντρο του αμπελώνα ελαχιστοποιώντας τις μεταφορές σταφυλιού οι οποίες γίνονται σε εγκατεστημένους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους για να διαφυλαχθούν ακέραια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εφαρμόζεται σε οινοποιείο διαχείριση BMS (Building Management System) για την άριστη παρακολούθηση και αυστηρό έλεγχο όλων των συνθηκών που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της παραγωγικής διαδικασίας, του τελικού προϊόντος αλλά και της συνολικής λειτουργίας των χώρων του οινοποιείου.

Στο R&D κομμάτι του οινοποιείου εξετάζονται και μελετώνται νέες αμπελουργικές και οινολογικές τεχνικές με σκοπό είτε την δημιουργία νέων προϊόντων, είτε την ποιοτική εξέλιξη των υπαρχόντων.

Η διάρθρωση και λειτουργία του οινοποιείου έχει σχεδιασθεί με σκοπό όχι μόνο να διασφαλίζει τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ των κρασιών αλλά και στο να προβλέπει μελλοντικά φύλαξη ποσοτήτων πολύ παλιών σοδιών.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: H πρόκληση της δημιουργίας

Η διαδικασία παραγωγής κρασιού από τη φύση της συναντιέται με την τέχνη. Υπάρχει η αγάπη για το αμπέλι και το περιβάλλον του, κατακτώνται οι γνώσεις, γεννιέται η έμπνευση και οδηγείσαι σε μία διαρκή δημιουργική διαδικασία που προσθέτει συνεχώς «ψήγματα» εμπειρίας, αντλούμενα από τη συνεργασία με το φυσικό περιβάλλον αλλά και με τους ανθρώπους που συναντάς στη διαδρομή.

Είναι ο τόπος που φέρνει την έμπνευση. Τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το «οικοσύστημα» Αμυνταίου λειτούργησαν καθοριστικά στο να διαφυλάξουν την ανάγκη για δημιουργία κρασιών ράτσας με χαρακτηριστικό μία απόλυτα ιδιαίτερη ταυτότητα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αμπελοοινική περιοχή του κόσμου.

Η συγκεκριμένη λέξη «οικοσύστημα» εμπεριέχει όχι μόνο τις εδαφοκλιματικές αλληλεπιδράσεις  με το αμπέλι και τον άνθρωπο αλλά δίνει και μία διάσταση μέσα στον χρόνο για την εξέλιξη της σχέσης αυτής.

Η ποικιλιακή σύνθεση του αμπελώνα «πάντρεψε» τις προσωπικές επιλογές  με τις εδαφοκλιματικές και αμπελουργικές απαιτήσεις των ποικιλιών αυτών, βέβαια πάντα με αιχμή του δόρατος το Ξινόμαυρο.

Αυτό που μας διαφοροποιεί σε σχέση με άλλους παραγωγούς είναι ότι σχεδιάζουμε τα κρασιά μας στη φαντασία μας. Στην συνέχεια αποτυπώνουμε τη φαντασία μας στον αμπελώνα. Και ναι, το σπουδαίο κρασί γεννιέται στο αμπελώνα, αλλά πρέπει να κατέχεις την τέχνη και την τεχνική του αμπελουργού/οινοποιού, να έχεις το κουράγιο, την υπομονή και την επιμονή να την κάνεις πράξη χωρίς να συμβιβάζεσαι με τις εύκολες λύσεις. Κάθε αμπέλι για μας αποτελεί μία ξεχωριστή οντότητα και τυγχάνει προσωπικής φροντίδας.

Η εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών οινοποίησης και η εφαρμογή «χειρουργικής» υγιεινής στους χώρους παραγωγής γίνεται με στόχο τον απόλυτο σεβασμό στο «φρούτο» αλλά και στην ομαδική, πολύμηνη προσπάθεια στο αμπέλι, η οποία είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να οδηγηθούμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, ένα κρασί που αξίζει να φέρει την ετικέτα ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.

Η δημιουργία και η εξέλιξη μιας πρότυπης αμπελοοινικής εκμετάλλευσης στον ευλογημένο τόπο για το αμπέλι, το Αμύνταιο, εμπεριέχει το στοιχείο της «μαγείας» που εμφιαλώνεται μαζί με τα κρασιά μας. Σε αυτό το εξαιρετικό εδαφοκλιματολογικό περιβάλλον του Αμυνταίου ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει ρυθμιστικό/καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και ανάδειξη της δυναμικής που εμφανίζει το αμπελοοινικό οικοσύστημα στην περιοχή.

Κύριο χαρακτηριστικό όμως της δουλειάς μας είναι η «ψυχή» των ανθρώπων που συμμετέχουν καθημερινά στην κατάκτηση του ονείρου.

Εξωστρέφεια – Εξαγωγική Δραστηριότητα 

Αυτήν τη στιγμή τα κρασιά του Κτήματος έχουν «οπαδούς» και ταξιδεύουν από το Αμύνταιο σε 31 χώρες. Η φετινή χρονιά κινήθηκε ιδιαίτερα ανοδικά το πρώτο τρίμηνο, σε βαθμό τέτοιο που αυτή τη στιγμή να υπάρχει έντονη έλλειψη των προϊόντων. Αναμένεται με τη νέα σοδειά να ομαλοποιηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα.

Η υψηλή ποιότητα των παραγομένων κρασιών από την ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ έχει δημιουργήσει αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια αγορά κρασιού και ιδιαίτερα στους κύκλους των επαγγελματιών οίνου. Έτσι η εταιρεία έχει καταφέρει στο σύντομο χρόνο λειτουργίας της να συνάψει συμφωνίες εισαγωγής και διανομής σε Βόρειο Αμερική (Η.Π.Α. και Καναδά), Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία, Ρωσία, Λευκορωσία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Κύπρο, Ρουμανία, Γαλλία, Αλβανία, Σερβία, Λετονία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Πολωνία), Μπαχρέιν, Άπω Ανατολή (Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα), καθώς και Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία.

Οι μεταβαλλόμενες διεθνείς οικονομικές συγκυρίες σε συνδυασμό με τα οικονομικά μεγέθη στην παγκόσμια αγορά κρασιού ορίζουν τις αγορές στις οποίες δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα η ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ. Αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, κι οι Κάτω Χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), σαν παραδοσιακές αγορές σε συνδυασμό με τις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, και της Κίνας που παρουσιάζουν υψηλή καταναλωτική δύναμη και ισχυρό ενδιαφέρον για τον παγκόσμιο αμπελώνα.

Στρατηγικός μας στόχος για το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ είναι η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα και συγκεκριμένα του οικοσυστήματος στο Αμύνταιο αλλά και ταυτόχρονα να αποκτήσουν οι ετικέτες του Κτήματος όχι μόνο αναγνωρισιμότητα αλλά και επώνυμη ζήτηση στις ώριμες αγορές του κρασιού παγκοσμίως. Εμπορικός στόχος του κτήματος είναι η εξαγωγική δραστηριότητα κατ’ελάχιστο να κυμανθεί στο 50% του κύκλου εργασιών.

Η επίσκεψη στο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ εύκολα κάνει αντιληπτό στο επισκέπτη την αγάπη και την αφοσίωση της ομάδας του στο αμπέλι και το κρασί. Βέβαια αξίζει και μια περιήγηση στις μοναδικές ομορφιές της περιοχής.

ΠΗΓΗ ELLINES COM.

Previous Post

Καραντίνα μάς έλειψες, στην Κίνα μόλις ξέσπασε το χειρότερο κύμα Covid.

Next Post

Σουβλάκι: 4,5 ευρώ θα πωλείται την επόμενη βδομάδα – Ακρίβεια και στο ψωμί.

Related Posts

Αλλαγή σελίδας για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 51% στην οικογένεια Μελισσανίδη
Επιχειρείν

Αλλαγή σελίδας για την «Εφημερίδα των Συντακτών»: Υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασης του 51% στην οικογένεια Μελισσανίδη

14 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμική ελληνική παρουσία στη λίστα των 100 πιο επιδραστικών προσώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας για το 2025
Επιχειρείν

Δυναμική ελληνική παρουσία στη λίστα των 100 πιο επιδραστικών προσώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας για το 2025

14 Δεκεμβρίου 2025
Γιάννης Βασιλάκος
Επιχειρείν

Fourlis: Σχέδιο για ενιαία πλατφόρμα λιανικής που θα υποστηρίζει όλα τα brands του ομίλου

10 Δεκεμβρίου 2025
Brown Hotels: Τα επενδυτικά σχέδια έως το 2030 στην Ελλάδα
Επιχειρείν

Brown Hotels: Τα επενδυτικά σχέδια έως το 2030 στην Ελλάδα

10 Δεκεμβρίου 2025
Περικοπές προσωπικού η HP έως το 2028 και νέο μοντέλο λειτουργίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη
Ειδήσεις

Περικοπές προσωπικού η HP έως το 2028 και νέο μοντέλο λειτουργίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

5 Δεκεμβρίου 2025
ημήτρης Ματεμτζής
Επιχειρείν

Η Intrafashion χαράζει ελληνικό “μοντέλο Inditex” με εξαγορές, νέα brands και στόχο την παραγωγική αυτονομία

4 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Σουβλάκι: 4,5 ευρώ θα πωλείται την επόμενη βδομάδα – Ακρίβεια και στο ψωμί.

Σουβλάκι: 4,5 ευρώ θα πωλείται την επόμενη βδομάδα - Ακρίβεια και στο ψωμί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Το Καφενείο επιστρέφει στο Κολωνάκι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και σεβασμό στην ιστορία του

22 ώρες ago
Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

Χατζηδάκης: Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής – «Ώρα διαλόγου με τους αγρότες»

23 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago
Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,46 δισ. ευρώ σε 3,08 εκατ. δικαιούχους έως τις 19 Δεκεμβρίου

7 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών

15 Δεκεμβρίου 2025
Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν

15 Δεκεμβρίου 2025
Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

15 Δεκεμβρίου 2025
Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

Ελληνικά ομόλογα: Από «σκουπίδια» σε επενδυτικό καταφύγιο για τους διεθνείς οίκους

15 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
  • Στεγαστική κρίση: Νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις προ των πυλών με επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών
  • Maestro: Παπακαλιάτης και Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα της τέταρτης σεζόν
  • Μακροζωία και διατροφή: Γιατί οι άνθρωποι που ζουν πάνω από 100 χρόνια τρώνε κρέας μόλις πέντε φορές τον μήνα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.