Ισορροπημένο επιδόρπιο με ήπια γλυκύτητα και πλούσιες υφές, ιδανικό για όσους θέλουν ένα εύκολο γλυκό χωρίς ψήσιμο. Η τάρτα συνδυάζει σφιχτή κρέμα βανίλιας στιγμής που ετοιμάζεται με κρύο γάλα και αφράτη σαντιγί αρωματισμένη με σιρόπι σφενδάμου. Για όσους αγαπούν τις αντιθέσεις στη γεύση, λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού στην επιφάνεια προσθέτουν ένα ευχάριστο twist πριν το σερβίρισμα.
Υλικά
Για τη γέμιση
-
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
-
2 φακέλους κρέμα στιγμής βανίλια
-
1/3 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
180 γρ. μπισκότα digestive
-
115 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
-
1 φλιτζάνι πολύ κρύα κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
-
νιφάδες θαλασσινού αλατιού
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά, και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις κρέμες στιγμής με το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αρχίσει να πήζει. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και πιέζουμε απαλά μεμβράνη στην επιφάνειά της. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή έως και μία ημέρα.
Για την επικάλυψη χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος με το σιρόπι σφενδάμου, ξεκινώντας σε χαμηλή και ανεβάζοντας σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Η υφή πρέπει να είναι αφράτη και ελαφριά.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα βανίλιας και πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό, ισορροπημένο και ευχάριστο επιδόρπιο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
















