Μια από τις πιο δημοφιλείς σπιτικές συνταγές των τελευταίων ημερών αφορά τα cookies μήλου, που συνδυάζουν την υφή του κλασικού μπισκότου με την αρωματική γλύκα του φρούτου. Η παρασκευή τους βασίζεται σε απλά υλικά και δεν απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική, γεγονός που εξηγεί την εξάπλωσή τους στα κοινωνικά δίκτυα.
Η βασική σύνθεση περιλαμβάνει ένα μέτριο μήλο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια ώστε να ενσωματώνεται ομοιόμορφα στο μείγμα. Το υπόβαθρο της ζύμης αποτελείται από μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, καστανή και λευκή ζάχαρη, ένα αυγό και εκχύλισμα βανίλιας. Για τη δομή των μπισκότων χρησιμοποιείται αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, κανέλα και μια μικρή ποσότητα αλατιού για ισορροπία στη γεύση. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν βρόμη, σταγόνες σοκολάτας ή ξηροί καρποί, δίνοντας εναλλακτικές υφές και αρώματα.
Συστατικά
-
1 μέτριο μήλο (τριμμένο ή ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια)
-
1/2 φλ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1/4 φλ. λευκή ζάχαρη
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
(προαιρετικά) 1/2 φλ. βρόμη ή/και σταγόνες σοκολάτας ή/και ξηροί καρποί
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και στρώνεις ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε ένα μπολ, χτυπάς το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά.
-
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ρίχνεις σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Προσθέτεις το τριμμένο μήλο (και προαιρετικά τη βρόμη, σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς).
-
Με ένα κουτάλι ή κουτάλι παγωτού, πλάθεις τα cookies και τα τοποθετείς στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
-
Ψήνεις για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.
-
Τα αφήνεις να κρυώσουν.
















