Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025 - 12:45
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Κόσμος

Μετά το θάνατο Σινουάρ: Σε τερματισμό πολέμου ελπίζουν οι ΗΠΑ – Δεν τελειώσαμε απαντά ο Νετανιάχου

Money & Life by Money & Life
18 Οκτωβρίου 2024
in Κόσμος
0 0
0
O Γιαχία Σινουάρ AP Photo/Adel Hana, File

O Γιαχία Σινουάρ AP Photo/Adel Hana, File

Share on FacebookShare on Twitter
Η επίσημη επιβεβαίωση ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην Γάζα, εκτός από σκληρό πλήγμα στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, αποτελεί ήδη σημείο αντίθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ο πόλεμος στη Γάζα.

Παρόλα αυτά το Ισραήλ ξεκαθαρίζει σε όλους του τόνους ότι ο πόλεμος στην Γάζα «δεν τελείωσε», αγνοώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ που βλέπει «ευκαιρία» για την πολιτική διευθέτηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευκαιρία για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα βλέπει ο Μπάιντεν στον θάνατο Σινουάρ Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να προωθήσουν μια πρόταση για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Ο Μίλερ δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου ότι η Ουάσινγκτον, με τον Σινουάρ εκτός κάδρου, είδε μια ευκαιρία για τερματισμό του πολέμου. «Τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, γιατί ο Σινουάρ είχε αρνηθεί να διαπραγματευτεί«, δήλωσε ο Μίλερ.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχή επιχείρηση. Και οι δύο συμφώνησαν ότι υπάρχει περιθώριο πίεσης για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο Μπάιντεν επισήμανε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός με τη βοήθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει κυνηγήσει ηγέτες της Χαμάς, εντοπίζοντάς τους στις κρυψώνες τους και εξαναγκάζοντάς του σε φυγή.

«Απευθύνομαι στους Ισραηλινούς φίλους μου και λέω χωρίς καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία σημαδιακή μέρα ανακούφισης, φέρνοντας στη συλλογική μνήμη τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την επιδρομή για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Το Ισραήλ «ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του» με τον Σινουάρ
  • Το Ισραήλ «ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του» με τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί.Ωστόσο και αυτός, όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα, δήλωσε ότι ο πόλεμος «δεν θα σταματήσει» προτού συλληφθούν όλοι οι δράστες της αιματηρής αυτής επίθεσης που διαπράχθηκε στο νότιο Ισραήλ και επιστρέψουν «όλοι οι όμηροι» που κρατούνται στη Γάζα, δήλωσε ο Χαλεβί μετά την επίσκεψη στο μέρος όπου σκοτώθηκε ο Σινουάρ.Νετανιάχου για Σινουάρ: «Κάναμε αυτό που υποσχεθήκαμε – Το κακό υπέστη βαρύ πλήγμα»

Έπεσε πάνω σε περιπολία ρουτίνας – Από τεθωρακισμένο η βολή που τον σκότωσε

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχαν αναφορές από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ, ότι ανώτερα μέλη της Χαμάς βρίσκονταν συγκεντρωμένα στην Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η 828η Ταξιαρχίας (Μπίσλαχ), ανέλαβαν να περιπολούν στην περιοχή, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα σημεία όπου μπορεί να κρύβονταν μαχητές και τα ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, ισραηλινή περίπολος, που συνοδεύονταν από ένα άρμα μάχης Merkava, εντόπισε «ύποπτη κίνηση» στον όροφο ενός κτιρίου και το άρμα μάχης άνοιξε πυρ στην κατεύθυνση που εντοπίστηκε η «ύποπτη κίνηση».

Πώς εξουδετερώθηκε ο Σινουάρ: Έπεσε πάνω σε περιπολία ρουτίνας – Από άρμα η βολή που τον σκότωσε

Όταν εξουδετερώθηκαν οι ένοπλοι της Χαμάς, ένα drone, μπήκε στα συντρίμμια σαρώνοντας την περιοχή, με αποτέλεσμα να αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά του Σινουάρ σε ένα από τα πτώματα.

Sinwar
Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω από σορό που εικάζεται ότι είναι του Sinwar.X (πρώην Twitter)

Μη επαληθευμένες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες γύρω από ένα πτώμα που φέρει ένα μεγάλο τραύμα στο κεφάλι, μέσα στα χαλάσματα, καλυμμένο από σκόνη. Ο νεκρός φοράει ένα μεγάλο ρολόι και μοιάζει με τον Σινουάρ.

Το BBC Verify, αρχικά αμφισβήτησε την γνησιότητα των εικόνων αυτών, ωστόσο αργότερα το CNNi πέρασε τις φωτογραφίες από πρόγραμμα ελέγχου διαπιστώνοντας την γνησιότητά τους. Παρόλα αυτά για την συγκεκριμένη φωτογραφία, το CNNi, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τον Σινουάρ.

Και με το DNA η ταυτοποίηση

Οι εξετάσεις DNA που διεξήγαγε η ισραηλινή αστυνομία διαπίστωσαν ότι το σώμα ενός ατόμου που σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα ήταν του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

«Το τμήμα εγκληματολογίας της αστυνομίας ολοκλήρωσε το τεστ DNA, το οποίο βρήκε επίσης ένα ταίριασμα για την επιβεβαιωμένη ταυτότητα του Γιαχία Σινγουάρ», δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Η πρώτη ταυτοποίηση έγινε από τα οδοντιατρικά αρχεία, που είχαν στην διάθεσή τους οι ισραηλινές αρχές, από την εποχή που ο Σινουάρ ήταν κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

  1. «Δεν υπήρχε καμία ένδειξη παρουσίας ομήρων στο κτίριο όπου εξοντώθηκαν οι τρομοκράτες», πρόσθεσε ο στρατός, αναφερόμενος στους ανθρώπους που είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2023 και παραμένουν ακόμη στη Γάζα.
  2. Σύμφωνα με τη σαουδαραβική τηλεόραση Al Arabiya, η επιχείρηση του στρατού έγινε στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
  3. Ο ισραηλινός ιστότοπος Ynet μετέδωσε ότι χρήματα και ταυτότητες βρέθηκαν πάνω στις σορούς, τις οποίες προσέγγισαν πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
  4. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, οι στρατιώτες που μετείχαν στην επιχείρηση δεν είχαν πληροφορίες για την παρουσία του Σινουάρ σε αυτή τη ζώνη.
  5. Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ είπε ότι ο στρατός «θα συνεχίσει και θα εξοντώσει κάθε τρομοκράτη». Η ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ συνοδευόταν από φωτογραφίες του Χασάν Νασράλα, του ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βηρυτό και του Μοχάμεντ Ντέιφ, του αρχηγού της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, που το Ισραήλ λέει ότι σκοτώθηκε τον Ιούλιο, αλλά η οργάνωση δεν το έχει επιβεβαιώσει.

«Δεν ξέρουμε τι σημαίνει ακόμη αυτό»

Για μήνες, απογοητευμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που προσπαθούσαν να τερματίσουν τον πόλεμο στη Γάζα σκέφτονταν σιωπηλά το ένα σενάριο που πίστευαν ότι θα μπορούσε να χαλαρώσει τις αδιέξοδες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός: Tον θάνατο του Σινουάρ.

Το αν αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα.

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη» λέει η Κάμαλα Χάρις για τον θάνατο του Σινουάρ

«Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό ακόμα», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει «ταχεία» κίνηση προς μια κατάπαυση του πυρός και μια συμφωνία ομήρων ή «μπορεί να υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά».

Παρά όλα τα άγνωστα, η στιγμή θεωρήθηκε βαρυσήμαντη μέσα στον Λευκό Οίκο και σε όλη την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η δολοφονία του Σινούαρ, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει μια σύγκρουση που εδώ και πολύ καιρό έγινε τροχοπέδη για τις πολιτικές τύχες του Μπάιντεν – και κατ’ επέκταση την εκστρατεία της Αντιπροέδρου Kamala Harris.

Ακόμη και με το θάνατο του Σινουάρ, δεν υπάρχει σχεδόν καμία προσδοκία ότι η ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα επιλυθεί πριν από την ημέρα των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν από τις αρχές αυτού του μήνα.

Ωστόσο, οποιαδήποτε εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει τη μείωση των περιφερειακών θερμοκρασιών θα ήταν ευπρόσδεκτη, τόσο εντός του Λευκού Οίκου όσο και στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του Χάρις.

ΠΗΓΗ

Tags: ΓΑΖΑΓιαχία ΣινουάρΗΠΑΙΣΡΑΗΛ
Previous Post

Ιταλία: Πώς οι οινοποιοί δίνουν με επιτυχία τη μάχη της επιβίωσης απέναντι στις αλλαγές

Next Post

Κρεμλίνο: Το «σχέδιο νίκης» Ζελένσκι μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση Ρωσία και ΝΑΤΟ

Related Posts

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία
Ειδήσεις

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

16 Ιουνίου 2025
Στο εδώλιο η Tesla στο Παρίσι – Γάλλοι αγωγές για δυσφήμηση λόγω Μασκ
Κόσμος

Στο εδώλιο η Tesla στο Παρίσι – Γάλλοι αγωγές για δυσφήμηση λόγω Μασκ

16 Ιουνίου 2025
EPA/Angel Medina G.
Ειδήσεις

Κρίση στα Στενά του Ορμούζ: Τι σημαίνει για το πετρέλαιο και την παγκόσμια σταθερότητα

14 Ιουνίου 2025
τιμές του φυσικού αερίου
Ειδήσεις

Πετάνε οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ–Ιράν

14 Ιουνίου 2025
Επικίνδυνη κλιμάκωση: Το Ιράν «απάντησε» στην επιχείρηση «Rising Lion» εκτοξεύοντας βαλλιστικούς
Ειδήσεις

Επικίνδυνη κλιμάκωση: Το Ιράν «απάντησε» στην επιχείρηση «Rising Lion» εκτοξεύοντας βαλλιστικούς

13 Ιουνίου 2025
Άλμα 11% στην τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Νευρικότητα στις αγορές
Ειδήσεις

Άλμα 11% στην τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Νευρικότητα στις αγορές

13 Ιουνίου 2025
Next Post
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατά την διάρεκια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2024. AP Photo/Virginia Mayo

Κρεμλίνο: Το «σχέδιο νίκης» Ζελένσκι μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση Ρωσία και ΝΑΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

23 ώρες ago
ΑΑΔΕ

Στην ΑΑΔΕ περνούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ – Τι αλλάζει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

5 ώρες ago
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα τα «SOS» και οι «παγίδες» για τους ιδιοκτήτες

6 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

16 Ιουνίου 2025
Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

16 Ιουνίου 2025
Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

16 Ιουνίου 2025
Τρεις συλληφθέντες για κλοπή τσάντας στο αεροδρόμιο

Τρεις συλληφθέντες για κλοπή τσάντας στο αεροδρόμιο

16 Ιουνίου 2025
Επενδύσεις στις Κυκλάδες: Πού προχωρούν, πού «παγώνουν» και τι ανησυχεί τις τοπικές κοινωνίες

Επενδύσεις στις Κυκλάδες: Πού προχωρούν, πού «παγώνουν» και τι ανησυχεί τις τοπικές κοινωνίες

16 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία
  • Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις
  • Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026
  • Τρεις συλληφθέντες για κλοπή τσάντας στο αεροδρόμιο

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.