Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025 - 19:06
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Πολλά tips μαγειρέματος για το ψαρονέφρι από τον Πέτρο Συρίγο

Money & Life by Money & Life
30 Μαρτίου 2024
in Γαστρονομία
0 0
0
Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
Share on FacebookShare on Twitter

Ψαρονέφρι με μανιτάρια “λουσμένο” από την πιο λαχταριστή και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας! Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που την έχεις έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σου γεύμα!

Ψαρονέφρι από ποιο μέρος είναι:

Με την γνωστή σε όλους μας λέξη ψαρονέφρι εννοούμε το χοιρινό φιλέτο, μια ονομασία που ανά καιρούς έχει μπερδέψει πολλούς και ό λόγος είναι στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Το κλειδί της αποσαφήνισης και πλήρους κατανόησης βρίσκεται στην ετυμολογία της λέξης. Η λέξη είναι σύνθετη ψαρο+νέφρι όπου το ψάρο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ψοίαι, δηλαδή οι οσφυϊκοί μύες.

Το Ψαρονέφρι είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του ζώου το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Ουσιαστικά, το ψαρονέφρι είναι οι μύες που περιβάλλουν τους νεφρούς του χοιρινού, Είναι ένα άπαχο κρέας που μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή σε μια έντονη καθημερινότητα που δεν υπάρχει ο χρόνος για μαγείρεμα.

Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

  • 2 τμχ ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 λευκά μανιτάρια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 30 γρ βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ Worcestershire
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
  • μαιντανό

Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

  1. Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
  4. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
  5. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
  6. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  7. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν).
  8. Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  9. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
  10. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
  11. Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.

 

Tips!

  • Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδαςΗ μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει.
  • Την βάζουμε σε ένα μπoλ, παίρνουμε από το ζεστό υγρό που έχουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, όταν ζεσταθεί την βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Λατρεύεις το Ψαρονέφρι;; Σου έχω κι ‘άλλες συνταγές για να το βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!

Ψαρονέφρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και λαχταριστή σάλτσα παρμεζάνας

 

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!

Ψαρονέφρι από ποιο μέρος είναι:

Με την γνωστή σε όλους μας λέξη ψαρονέφρι εννοούμε το χοιρινό φιλέτο, μια ονομασία που ανά καιρούς έχει μπερδέψει πολλούς και ό λόγος είναι στον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Το κλειδί της αποσαφήνισης και πλήρους κατανόησης βρίσκεται στην ετυμολογία της λέξης. Η λέξη είναι σύνθετη ψαρο+νέφρι όπου το ψάρο προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ψοίαι, δηλαδή οι οσφυϊκοί μύες.

Το Ψαρονέφρι είναι ένα ιδιαίτερα τρυφερό και άπαχο μέρος του ζώου το οποίο είναι κατάλληλο για σχάρα αλλά και για σοτέ. Ουσιαστικά, το ψαρονέφρι είναι οι μύες που περιβάλλουν τους νεφρούς του χοιρινού, Είναι ένα άπαχο κρέας που μαγειρεύεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και προτείνεται ανεπιφύλακτα στις δίαιτες ή σε μια έντονη καθημερινότητα που δεν υπάρχει ο χρόνος για μαγείρεμα.

Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας

  • 2 τμχ ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 λευκά μανιτάρια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 30 γρ βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ Worcestershire
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
  • μαιντανό

Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

  1. Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
  4. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
  5. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
  6. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  7. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοtάρονται αλλά θα βράσουν).
  8. Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  9. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
  10. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
  11. Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.

 

Tips!

  • Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδαςΗ μουστάρδα για να μπει στο τηγάνι πρέπει να ζεσταθεί, αλλιώς θα κόψει.
  • Την βάζουμε σε ένα μπoλ, παίρνουμε από το ζεστό υγρό που έχουμε στο τηγάνι ή την κατσαρόλα και ανακατεύουμε, όταν ζεσταθεί την βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Λατρεύεις το Ψαρονέφρι;; Σου έχω κι ‘άλλες συνταγές για να το βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα!

Ψαρονέφρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και λαχταριστή σάλτσα παρμεζάνας

 

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!

Tags: Ψαρονέφρι με μανιτάρια
Previous Post

Και την κυματική ενέργεια στοχεύει να αξιοποιήσει η Χάλκη

Next Post

Συγκινητική η παρέλαση του σχολείου του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν

Related Posts

Πορκέτα στον φούρνο: τραγανή απ’ έξω, πλούσια και αρωματική μέσα
Γαστρονομία

Πορκέτα στον φούρνο: τραγανή απ’ έξω, πλούσια και αρωματική μέσα

22 Δεκεμβρίου 2025
Χριστούγεννα: Παραδοσιακή συνταγή για αφράτους και αρωματικούς κουραμπιέδες
Γαστρονομία

Χριστούγεννα: Παραδοσιακή συνταγή για αφράτους και αρωματικούς κουραμπιέδες

21 Δεκεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026
Γαστρονομία

Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη στον οδηγό Michelin – Ενισχύεται ο γαστρονομικός χάρτης της Ελλάδας για το 2026

20 Δεκεμβρίου 2025
Γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πύργο του Πειραιά – Το Nice n Easy δίνει τον τόνο των φετινών γιορτών
Γαστρονομία

Γιορτινή ατμόσφαιρα στον Πύργο του Πειραιά – Το Nice n Easy δίνει τον τόνο των φετινών γιορτών

18 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γλυκοπικάντικη σούπα κολοκύθας με ξυνόχοντρο
Γαστρονομία

Χριστουγεννιάτικη γλυκοπικάντικη σούπα κολοκύθας με ξυνόχοντρο

17 Δεκεμβρίου 2025
Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο
Γαστρονομία

Ραβιόλι με σάλτσα και τέσσερα τυριά: Η συνταγή που αλλάζει όσα ξέραμε για τα ζυμαρικά στον φούρνο

15 Δεκεμβρίου 2025
Next Post
Φωτογραφίες: Παραχώρηση στον «Εθνικό Κήρυκα»

Συγκινητική η παρέλαση του σχολείου του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Live ενημέρωση

Βροχερός ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

11 ώρες ago
Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα

Αλλαγή ονομασίας για το Ladose: Συνεχίζεται η διάθεση της φλουοξετίνης στην Ελλάδα με νέο εμπορικό σήμα

2 εβδομάδες ago
Ο Τζέιμς ΝτεΜέτρο και τα μέλη της HFS υποδέχθηκαν την γενική πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, στην επιτυχημένη εναρκτήρια προβολή του Greek Film Expo. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΕΛΕΝΗ ΣΑΚΕΛΛΗ

Ομογένεια: Ξεκίνησε το Greek Film Expo

1 έτος ago
Πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων: 8,8 δισ. ευρώ το 2026 και στόχος πλήρης εξόφληση έως το 2031

Πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων: 8,8 δισ. ευρώ το 2026 και στόχος πλήρης εξόφληση έως το 2031

11 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εώς 50% οι ακυρώσεις στον τουρισμό λόγω των μπλόκων

Εώς 50% οι ακυρώσεις στον τουρισμό λόγω των μπλόκων

23 Δεκεμβρίου 2025
Κλήρωσε η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 12 κερδίζουν από 100.000 ευρώ

Κλήρωσε η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 12 κερδίζουν από 100.000 ευρώ

23 Δεκεμβρίου 2025
Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: χωρισμός μετά από 23 χρόνια

Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: χωρισμός μετά από 23 χρόνια

23 Δεκεμβρίου 2025
Πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων: 8,8 δισ. ευρώ το 2026 και στόχος πλήρης εξόφληση έως το 2031

Πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων: 8,8 δισ. ευρώ το 2026 και στόχος πλήρης εξόφληση έως το 2031

23 Δεκεμβρίου 2025
Τριμερής Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ: Μητσοτάκης για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και νέα γεωπολιτική φάση

Τριμερής Ελλάδας–Κύπρου–Ισραήλ: Μητσοτάκης για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και νέα γεωπολιτική φάση

23 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Εώς 50% οι ακυρώσεις στον τουρισμό λόγω των μπλόκων
  • Κλήρωσε η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 12 κερδίζουν από 100.000 ευρώ
  • Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: χωρισμός μετά από 23 χρόνια
  • Πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών δανείων: 8,8 δισ. ευρώ το 2026 και στόχος πλήρης εξόφληση έως το 2031

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.