Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025 - 22:59
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Γίγαντες πρασάτοι

Money & Life by Money & Life
3 Μαρτίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Γίγαντες πρασάτοι
Share on FacebookShare on Twitter

Χειμωνιάτικο φαγητό, ζεστό και χορταστικό, οι γίγαντες με πράσα και λίγο πελτέ είναι ένα πιάτο που αγαπούν πολύ στον Βόλο.

Την συνταγή αυτή μας μαγείρεψε στο σπίτι της κοντά στον Άνω Βόλο η κ. Σούλα Μπουγλού. Μάλιστα, μας τους σέρβιρε με ημίγλυκο ροζέ κρασί, που έδωσε στους γίγαντες μια πιο γιορτινή αίσθηση.

20′ προετοιμασία
1 ώρα και 45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τους γίγαντες με 1½-2 λίτρα νερό και τους βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του υγρού.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 1 ώρα ή έως ότου οι γίγαντες μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματός τους μην τυχόν σωθούν νωρίς τα υγρά.
  3. Βγάζουμε τους γίγαντες με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί. Κρατάμε χώρια το νερό τους.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα πράσα με τα καρότα στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα με τα φασόλια.
  6. Σε ένα φλιτζάνι ρίχνουμε νερό από το βράσιμο των φασολιών, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τον πελτέ στη γάστρα με τα φασόλια μαζί με το ελαιόλαδο, το καρότο και αλατοπίπερο.
  8. Σκεπάζουμε τη γάστρα (αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά, ρίχνουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα φασόλια.
  9. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα υλικά

Πηγή

Tags: Γίγαντες
Previous Post

Οι πνευματικοί αγώνες της Σαρακοστής

Next Post

Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου που προφυλάσσει από καρκίνο και νόσο Αλτσχάιμερ

Related Posts

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση
Γαστρονομία

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου
Γαστρονομία

Τάρτα βανίλια χωρίς ψήσιμο με σαντιγί σφενδάμου

3 Δεκεμβρίου 2025
cookies μήλου
Γαστρονομία

Τα cookies μήλου που γίνονται viral για την απλότητα και τη γεύση τους

2 Δεκεμβρίου 2025
Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό
Γαστρονομία

Η απλή μαρινάδα με τρία υλικά που κάνει το κοτόπουλο πιο ζουμερό και γευστικό

30 Νοεμβρίου 2025
panettone
Γαστρονομία

Η συνταγή για panettone που γίνεται viral: το κλασικό ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων βήμα–βήμα

28 Νοεμβρίου 2025
Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε
LIFESTYLE

Χριστούγεννα στο σπίτι: Tips για να το διοργανώσετε εύκολα, χωρίς να αγχωθείτε

27 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου που προφυλάσσει από καρκίνο και νόσο Αλτσχάιμερ

Το υγρό χρυσάφι της Μεσογείου που προφυλάσσει από καρκίνο και νόσο Αλτσχάιμερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με στήριξη από τις ευρωπαϊκές αγορές

1 ημέρα ago
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

4 ώρες ago
Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Κακοκαιρία Byron: Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής

10 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός

Χώρισαν Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός μετά από περίοδο έντονης επαγγελματικής πίεσης

5 Δεκεμβρίου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

5 Δεκεμβρίου 2025
Γεωπάρκο Νισύρου

Γεωπάρκο Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

5 Δεκεμβρίου 2025
Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

Μοσχαρόσουπα: Τα μυστικά για σωστό ζωμό και πλούσια γεύση

5 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Χώρισαν Ανθή Σαλαγκούδη και Κοσμάς Κουμιανός μετά από περίοδο έντονης επαγγελματικής πίεσης
  • Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Συνέδριο: «Ελληνικός Τουρισμός, Μια Εθνική Υπόθεση!» τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
  • Γεωπάρκο Νισύρου στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.