Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025 - 09:59
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Γαστρονομία

Σοκολατόπιτα με αχλάδια στο τηγάνι, βήμα βήμα

Money & Life by Money & Life
2 Μαρτίου 2023
in Γαστρονομία
0 0
0
Σοκολατόπιτα με αχλάδια στο τηγάνι, βήμα βήμα
Share on FacebookShare on Twitter

Μια απίστευτη σοκολατόπιτα με αχλάδι που περιχύνουμε με γκανάς. Από τις πιο ωραίες εκτελέσεις, καθώς το φρούτο δίνει μια πιο ανάλαφρη διάσταση στη σοκολάτα.

Αυτή η σοκολατόπιτα με αχλάδια, στο τηγάνι, βήμα-βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα οχτώ. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. με λίγο βούτυρο.

Τακτοποιούμε τις φέτες αχλαδιού κυκλικά μέσα στο τηγάνι, όσο πιο όμορφα μπορούμε.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα γυάλινο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τα 80γρ. βούτυρο.

Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή το στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Φροντίζουμε ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μικρό μπολάκι και τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας, μαζί με το τζίντζερ (ή την κανέλα). Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από τα αχλάδια και το απλώνουμε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κουνηθούν τα αχλάδια από τη θέση τους και περάσει σοκολάτα από κάτω τους.

Ανάβουμε το μάτι στην πιο υψηλή θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1-11⁄2, αν η εστία φτάνει μέχρι το 3, ή στο 3 ή 4, αν φτάνει μέχρι το 9), σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η ζύμη στα πλαϊνά και στην επιφάνεια. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από τα αχλάδια και το απλώνουμε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κουνηθούν τα αχλάδια από τη θέση τους και περάσει σοκολάτα από κάτω τους.

Ανάβουμε το μάτι στην πιο υψηλή θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1-11⁄2, αν η εστία φτάνει μέχρι το 3, ή στο 3 ή 4, αν φτάνει μέχρι το 9), σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η ζύμη στα πλαϊνά και στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και περνάμε μια σπάτουλα περιφερειακά του γλυκού, για να ξεκολλήσει από το τηγάνι.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της σοκολατόπιτας με αντικολλητικό χαρτί και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να γλιστρήσει πολύ προσεκτικά πίσω στο τηγάνι μαζί με το χαρτί (αυτή τη φορά τα αχλάδια θα είναι στο πάνω μέρος).

Τοποθετούμε ξανά στη φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά, κουνώντας πού και πού το τηγάνι, ώστε να ψηθεί καλά και από την άλλη μεριά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να γλιστρήσει μαζί με το χαρτί σε μια πιατέλα, πάντα με τα αχλάδια προς τα πάνω, και ετοιμάζουμε την γκανάς.

Γκανάς: Λιώνουμε τα τρία υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Απλώνουμε την γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα, καλύπτοντας και τα αχλάδια. Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή ή κρύα.


20′ προετοιμασία
30′ τηγάνισμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη σοκολατόπιτα

Για την γκανάς

Διαδικασία

  1. Για τη σοκολατόπιτα με αχλάδια στο τηγάνι ξεκινάμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τους πυρήνες με τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα οχτώ.
  2. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. με λίγο βούτυρο.
  3. Τακτοποιούμε τις φέτες αχλαδιού κυκλικά μέσα στο τηγάνι, όσο πιο όμορφα μπορούμε.
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα γυάλινο πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα 80 γρ. βούτυρο.
  6. Τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή το στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  7. Φροντίζουμε ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού.
  8. Μόλις λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα αυγά.
  9. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μικρό μπολάκι και τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας, μαζί με το τζίντζερ (ή την κανέλα).
  10. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  11. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι πάνω από τα αχλάδια και το απλώνουμε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κουνηθούν τα αχλάδια από τη θέση τους και περάσει σοκολάτα από κάτω τους.
  12. Ανάβουμε το μάτι στην πιο υψηλή θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό.
  13. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1-1 1⁄2, αν η εστία φτάνει μέχρι το 3, ή στο 3 ή 4, αν φτάνει μέχρι το 9), σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η ζύμη στα πλαϊνά και στην επιφάνεια.
  14. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και περνάμε μια σπάτουλα περιφερειακά του γλυκού, για να ξεκολλήσει από το τηγάνι.
  15. Καλύπτουμε την επιφάνεια της σοκολατόπιτας με αντικολλητικό χαρτί και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  16. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να γλιστρήσει πολύ προσεκτικά πίσω στο τηγάνι μαζί με το χαρτί (αυτή τη φορά τα αχλάδια θα είναι στο πάνω μέρος).
  17. Τοποθετούμε ξανά στη φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά, κουνώντας πού και πού το τηγάνι, ώστε να ψηθεί καλά και από την άλλη μεριά.
  18. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να γλιστρήσει μαζί με το χαρτί σε μια πιατέλα, πάντα με τα αχλάδια προς τα πάνω, και ετοιμάζουμε την γκανάς.

Γκανάς

  1. Λιώνουμε τα τρία υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.
  2. Απλώνουμε την γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα, καλύπτοντας και τα αχλάδια.
  3. Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή ή κρύα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Πηγή

Tags: Σοκολατόπιτα
Previous Post

Φασόλια μπαρμπούνια με καυκαλήθρες και μυρωδικά

Next Post

Νεγάδες: Ένα πέτρινο, πράσινο και low profile Ζαγοροχώρι στα 1.060 μέτρα

Related Posts

Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται
Γαστρονομία

Πώς να κάνουμε το ελληνικό κρασί εμπειρία που δεν ξεχνιέται

9 Ιουνίου 2025
Great Greek Wines 2025: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά – Δείτε όλη τη λίστα
Gala

Great Greek Wines 2025: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά – Δείτε όλη τη λίστα

1 Ιουνίου 2025
Ιωάννινα: Το Street Food Truck Festival με γεύσεις από όλο τον κόσμο στην πλατεία Μαβίλη
Γαστρονομία

Ιωάννινα: Το Street Food Truck Festival με γεύσεις από όλο τον κόσμο στην πλατεία Μαβίλη

31 Μαΐου 2025
Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά της γήρανσης: Τι δείχνει νέα μελέτη
Γαστρονομία

Τρόφιμα-σύμμαχοι στη μάχη κατά της γήρανσης: Τι δείχνει νέα μελέτη

27 Μαΐου 2025
Culinary Journeys: Ξανά η Κρήτη στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη
Gala

Culinary Journeys: Ξανά η Κρήτη στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη

23 Μαΐου 2025
Sani Gourmet 2025: Πάνω από 20 αστέρια Michelin κάνουν στάση φέτος στη Χαλκιδική
Γαστρονομία

Sani Gourmet 2025: Πάνω από 20 αστέρια Michelin κάνουν στάση φέτος στη Χαλκιδική

21 Μαΐου 2025
Next Post
Νεγάδες: Ένα πέτρινο, πράσινο και low profile Ζαγοροχώρι στα 1.060 μέτρα

Νεγάδες: Ένα πέτρινο, πράσινο και low profile Ζαγοροχώρι στα 1.060 μέτρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Πληρωμές σε 79.617 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

Πληρωμές σε 79.617 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

1 ημέρα ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

2 μήνες ago
Circle Internet Group

Circle: Κέρδη 16% μετά την έγκριση νομοσχεδίου για τα σταθερά κρυπτονομίσματα

14 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βρετανία: 23 δισεκ. ευρώ για τη χρηματοδοτική στήριξη εξαγωγικών επιχειρήσεων εν μέσω ανησυχίας για τους αμερικανικούς δασμούς

Ζημιές 200 εκατ.€ για την ελληνική οικονομία – 1 στα 5 ευρώ του e-commerce πάει στην Κίνα

19 Ιουνίου 2025
TEN Ltd. διεξάγει 32η ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων στην Αθήνα

TEN Ltd. διεξάγει 32η ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων στην Αθήνα

19 Ιουνίου 2025
Ευρώπη: Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ

Ευρώπη: Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ

19 Ιουνίου 2025
Καιρός σήμερα

Ο Καιρός σήμερα: Αίθριος ο καιρός με σταθερή άνοδο της θερμοκρασίας

19 Ιουνίου 2025
Circle Internet Group

Circle: Κέρδη 16% μετά την έγκριση νομοσχεδίου για τα σταθερά κρυπτονομίσματα

18 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ζημιές 200 εκατ.€ για την ελληνική οικονομία – 1 στα 5 ευρώ του e-commerce πάει στην Κίνα
  • TEN Ltd. διεξάγει 32η ετήσια Γενική Συνέλευση μετόχων στην Αθήνα
  • Ευρώπη: Δουλειά πάνω από 11 ώρες ημερησίως και fast track επενδύσεις για να ετοιμαστεί πολεμικά η ΕΕ
  • Ο Καιρός σήμερα: Αίθριος ο καιρός με σταθερή άνοδο της θερμοκρασίας

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.