Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026 - 19:50
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Πολιτική

Τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά» ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας.

Money & Life by Money & Life
31 Μαρτίου 2022
in Πολιτική
0 0
0
Τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά» ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας.
Share on FacebookShare on Twitter

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι άνεργοι, ιδίως οι μακροχρόνια, με νέα ψηφιακά εργαλεία, να βρουν δουλειά και να επιβραβευθούν όσοι αναζητούν ενεργά ή βρίσκουν εργασία, καθώς και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης που έχουν εντοπιστεί, ώστε τα επιδόματα και οι παροχές να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου «Δουλειές ξανά» ανέλυσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Όπως είπε, στο υπουργείο Εργασίας, στοχεύοντας στην αύξηση της απασχόλησης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – καλά αμειβόμενων – «έχουμε υιοθετήσει σειρά μέτρων τα οποία συνετέλεσαν, μεταξύ άλλων, στη μείωση της ανεργίας από 17,2%, που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,8% τον Ιανουάριο του 2022». Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στον νόμο για την Προστασία της Εργασίας, «που περιελάμβανε σειρά από ρυθμίσεις οι οποίες επιδίωκαν να εναρμονίσουν τις ρυθμίσεις της εργασιακής νομοθεσίας της Ελλάδας με αυτά που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο, με τίτλο «Δουλειές Ξανά», στόχος είναι, μεταξύ άλλων, να εκσυγχρονιστεί ο ΟΑΕΔ, να ενισχυθεί η απασχόληση και να αντιμετωπιστούν χρόνιες αδυναμίες του συστήματος της συνεχιζόμενης κατάρτισης.
Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι εισάγονται νέα ψηφιακά εργαλεία «στη διάθεση του ίδιου του Οργανισμού, των υπαλλήλων του, αλλά και των ανέργων και των εργαζομένων, όπως είναι το ψηφιακό μητρώο και το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης» και συμπλήρωσε επίσης ότι προβλέπονται νέες μέθοδοι για αναβαθμισμένη στεγαστική πολιτική με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα συσταθεί Συμβούλιο Κοινωνικών Εταίρων και προβλέπεται μεταφορά του ΛΑΕΚ στους κοινωνικούς εταίρους.
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι στόχος είναι να βοηθηθούν οι άνεργοι, ιδίως οι μακροχρόνια, με νέα ψηφιακά εργαλεία, να βρουν δουλειά και να επιβραβευθούν όσοι αναζητούν ενεργά ή βρίσκουν εργασία, καθώς και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης που έχουν εντοπιστεί, ώστε τα επιδόματα και οι παροχές να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι προβλέπεται διαγραφή από το μητρώο ανέργων για δύο χρόνια, μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας («π.χ. ως κατάλληλη ορίζεται η θέση εργασίας που αντιστοιχεί στο προφίλ του ανέργου, στις δεξιότητές του και είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του αναζητούντος εργασία»).

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι, με ρύθμιση του νομοσχεδίου, προβλέπεται καταβολή 300 ευρώ σε όσους μακροχρόνια ανέργους (πάνω από πέντε χρόνια) καταρτίζουν ατομικό ψηφιακό σχέδιο δράσης και συμπλήρωσε ότι βασική παρέμβαση του νομοσχεδίου είναι και η καθιέρωση του επιδόματος εργασίας, δηλαδή όσοι βρίσκουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος, μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της περιόδου καταβολής του.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει και στον εκσυγχρονισμό του συστήματος κατάρτισης. «Με το νομοσχέδιο, αυστηροποιούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η κατάρτιση. Γι’ αυτόν τον λόγο, βασιζόμενοι στους άξονες ποιότητα, αξιολόγηση και πιστοποίηση, θεσπίζουμε υποχρεώσεις τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους παρόχους κατάρτισης και συνδέουμε τις απολαβές τους από το κράτος (και των παρόχων και των καταρτιζομένων) με τα αποτελέσματα της κατάρτισης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι κοινωνική πολιτική δεν είναι διακηρύξεις, «κοινωνική πολιτική είναι μέτρα τα οποία βοηθούν στην πράξη – όχι στα λόγια – τους ανέργους να βρουν δουλειά και τους εργαζόμενους να βρίσκουν καλύτερες δουλειές σε σχέση με αυτές που έχουν. Αυτή είναι η επιδίωξή μας και με αυτό το νομοσχέδιο θεωρούμε ότι συμβάλλουμε στο να υπάρχει πιο σύγχρονο πλαίσιο για την απασχόληση στην Ελλάδα κυρίως προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι ο ΟΑΕΔ δεν κατάφερε να είναι συνώνυμος της απασχόλησης. «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει» σχολίασε ο κ. Πρωτοψάλτης, σημειώνοντας ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τον ΟΑΕΔ ως εσωστρεφή και γραφειοκρατικό Οργανισμό. Όπως ανέφερε, το νομοσχέδιο έχει σκοπό τη μετατροπή του σε σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία έχει στο επίκεντρο των δράσεών της τις ενεργητικές πολιτικές για την ταχύτερη δυνατή επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. «Το νομοσχέδιο έχει όραμα για τον Οργανισμό και τη μετεξέλιξή του, που είναι στη σωστή κατεύθυνση» έκρινε ο κ. Πρωτοψάλτης, εκφράζοντας την άποψη ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διαμορφωθεί, θα μπορέσει να καθιερωθεί ο Οργανισμός στη συνείδηση του πολίτη και της επιχείρησης ως μεσολαβητής στην αγορά εργασίας, που πραγματικά κάνει το καλύτερο δυνατό, για να βρει δουλειά στους ανέργους και το κατάλληλο προσωπικό για τις επιχειρήσεις.

Ακόμη, ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι το νομοσχέδιο έρχεται σε πολύ κομβικό σημείο, διότι, όπως είπε, ο ΟΑΕΔ πρέπει να διαχειριστεί πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που προορίζονται για τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και να υλοποιήσει νέες δράσεις που αφορούν την κατάρτιση, προγράμματα απασχόλησης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού, αλλά και νέες πιλοτικές και καινοτόμες δράσεις «οι οποίες θα προωθήσουν την απασχόληση και θα μειώσουν την ανεργία».

Την άποψη ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου κινούνται σε μεγάλο βαθμό προς τη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε ο Διευθυντής του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ Χρήστος Ιωάννου.

Μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση, ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Χρήστος Γούλας δήλωσε ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη βελτίωση του συστήματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κάποιες θετικές διατάξεις, αλλά και ρυθμίσεις που χρειάζονται βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Γούλας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «ενώ το νομοσχέδιο επικαλείται την ευρωπαϊκή εμπειρία σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών απασχόλησης, και ορθώς, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ευρωπαϊκή εμπειρία, ωστόσο διακρίνουμε μία επιφύλαξη σε σχέση με τον ενεργό ρόλο και την ενεργή συμμετοχή των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων».

Για το εκπαιδευτικό επίδομα και την κατάρτιση, ο κ. Γούλας τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των παρόχων κατάρτισης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να χορηγείται το εκπαιδευτικό επίδομα στους καταρτιζόμενους, ανεξάρτητα αν έχουν κάποια αποτυχία στις εξετάσεις. Τόνισε την αναγκαιότητα θέσπισης αυστηρού πλαισίου για τους παρόχους κατάρτισης, με κριτήρια «την εμπειρία των εκπαιδευτών που διδάσκουν, τις μεθοδολογίες που εφαρμόζουν, αν απασχολούν συμβούλους προώθησης της απασχόλησης, τι εκπαιδευτικό υλικό χρησιμοποιείται και σειρά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ικανότητα του παρόχου να προσφέρει αποτελεσματική κατάρτιση».

Τη διαδικτυακή συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ GR.
Previous Post

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Ψήφισαν «ναι» σε Βοτανικό και Διπλή Ανάπλαση.

Next Post

Παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης και γκολ έπος στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ στο Champions League γυναικών .

Related Posts

Ομιλία Δένδια με αιχμές για το επιτελικό κράτος: Η ΝΔ δεν πιστεύει στις περίκλειστες καγκελαρίες τεχνοκρατών
Πολιτική

Ομιλία Δένδια με αιχμές για το επιτελικό κράτος: Η ΝΔ δεν πιστεύει στις περίκλειστες καγκελαρίες τεχνοκρατών

16 Μαΐου 2026
Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Κατέθεσε ελλιπές κατηγορητήριο με αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής να παραπεμφθεί για πλημμέλημα
Πολιτική

Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Κατέθεσε ελλιπές κατηγορητήριο με αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής να παραπεμφθεί για πλημμέλημα

16 Μαΐου 2026
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ – Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ – Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα

16 Μαΐου 2026
Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την κουνιάδα της Κεφαλά: «Είστε αισχρή», «είσαι φασίστας»
Πολιτική

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την κουνιάδα της Κεφαλά: «Είστε αισχρή», «είσαι φασίστας»

15 Μαΐου 2026
ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο

15 Μαΐου 2026
Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»
Πολιτική

Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»

15 Μαΐου 2026
Next Post
Παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης και γκολ έπος στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ στο Champions League γυναικών .

Παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης και γκολ έπος στο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ στο Champions League γυναικών .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

12 μήνες ago
Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Κατέθεσε ελλιπές κατηγορητήριο με αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής να παραπεμφθεί για πλημμέλημα

Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Κατέθεσε ελλιπές κατηγορητήριο με αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής να παραπεμφθεί για πλημμέλημα

10 ώρες ago
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ – Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με προεκλογικό άρωμα η ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ – Οι αιχμές για Ανδρουλάκη και Τσίπρα

10 ώρες ago
Ο Άρης Μουγκοπέτρος δείχνει το χέρι του μετά τον ακρωτηριασμό και τα χειρουργεία: Σήμερα μοιάζει ξανά αληθινό

Ο Άρης Μουγκοπέτρος δείχνει το χέρι του μετά τον ακρωτηριασμό και τα χειρουργεία: Σήμερα μοιάζει ξανά αληθινό

12 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιοι διεκδικούν την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η μάχη των αμυντικών κολοσσών για το project των 3 δισ. ευρώ

Ποιοι διεκδικούν την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η μάχη των αμυντικών κολοσσών για το project των 3 δισ. ευρώ

16 Μαΐου 2026
Νέο σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ – «Στριμώχνει» καταλύματα, εστίαση και οδηγούς

Νέο σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ – «Στριμώχνει» καταλύματα, εστίαση και οδηγούς

16 Μαΐου 2026
Ο Μασούτης πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Κρητικός

Ο Μασούτης πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Κρητικός

16 Μαΐου 2026
Μαστορέματα από 7 στους 10 Έλληνες για να περικόψουν έξοδα – Η τάση ενισχύει τον ανταγωνισμό στην αγορά του DIY

Μαστορέματα από 7 στους 10 Έλληνες για να περικόψουν έξοδα – Η τάση ενισχύει τον ανταγωνισμό στην αγορά του DIY

16 Μαΐου 2026
ΑΑΔΕ: Οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ εντόπισαν φοροδιαφυγή 2 εκατ. ευρώ με 34.000 μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής

ΑΑΔΕ: Οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ εντόπισαν φοροδιαφυγή 2 εκατ. ευρώ με 34.000 μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής

16 Μαΐου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ποιοι διεκδικούν την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η μάχη των αμυντικών κολοσσών για το project των 3 δισ. ευρώ
  • Νέο σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ – «Στριμώχνει» καταλύματα, εστίαση και οδηγούς
  • Ο Μασούτης πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Κρητικός
  • Μαστορέματα από 7 στους 10 Έλληνες για να περικόψουν έξοδα – Η τάση ενισχύει τον ανταγωνισμό στην αγορά του DIY

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.