Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025 - 13:09
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αθλητικά

Το Piraeus Street Long Jump επιστρέφει στις 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός Piraeus Street Long Jump που αποτελεί τον πρώτο αγώνα άλματος σε μήκος εκτός σταδίου που έγινε στην Ελλάδα, επιστρέφει για 2η χρονιά στον Πειραιά

Money & Life by Money & Life
22 Ιουνίου 2024
in Αθλητικά, Αυτοδιοίκηση
0 0
0
Το Piraeus Street Long Jump επιστρέφει στις 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Μίλτο Τεντόγλου
Share on FacebookShare on Twitter

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός Piraeus Street Long Jump που αποτελεί τον πρώτο αγώνα άλματος σε μήκος εκτός σταδίου που έγινε στην Ελλάδα, επιστρέφει για 2η χρονιά στον Πειραιά, μετά την περσινή του επιτυχία, στις 23 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για το σπουδαίο αυτό γεγονός άλματος εις μήκος εκτός σταδίου, που συνδυάζει την ενέργεια, το πάθος και την αδρεναλίνη κορυφαίων αθλητών του άλματος εις μήκος με την ιστορία του Πειραιά.

Στη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου, να έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον πρώτο του αγώνα στην Ελλάδα, στον ανοιχτό στίβο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Piraeus Street Long Jump έχει ενταχθεί στη σειρά World Athletics Continental Tour στην κατηγορία Silver και θα φιλοξενήσει τόσο το μήκος Ανδρών όσο και Γυναικών, με το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Οι αγώνες της Silver κατηγορίας προσφέρουν σημαντικούς βαθμούς στους συμμετέχοντες και αποτελούν ευκαιρία για συγκομιδή πόντων και επίτευξη ορίων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Αναβίωση του άλματος εις μήκος 168 χρόνια μετά

Σύμφωνα με το ιστορικό έγγραφο ντοκουμέντο, υπό τον τίτλο «Αγωνίσματα τίθενται πέντε – οι «άγνωστοι Ολυμπιακοί» του 1856», το 1856 πραγματοποιήθηκαν στον Πειραιά τα ακόλουθα πέντε αγωνίσματα: το πήδημα, το άλμα σε μήκος, η δισκοβολία (λιθοβολία), το τρέξιμο και το πάλεμα. Ο Πειραιάς αναβιώνει για ακόμα μία χρονιά το άθλημα του άλματος εις μήκος με το Piraeus Street Long Jump στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προσελκύοντας τους κορυφαίους άλτες του κόσμου σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης. Το event αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Πειραιά και του ΣΕΓΑΣ.

Κορυφαία ονόματα δίνουν το «παρών»

Στο Piraeus Street Long Jump, πέραν του Μίλτου Τεντόγλου θα λάβουν μέρος σπουδαία ονόματα του άλματος εις μήκος όπως: ο Βούλγαρος Bozhidar Saraboyukov (ατομικό ρεκόρ: 8,22μ.), ο Βρετανός Jacob Fincham–Dukes (ατομικό ρεκόρ: 8,20μ.), ο Γάλλος Jules Pommery (χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), ο Σέρβος Lazar Anic (ατομικό ρεκόρ: 8,15μ.), ο Γάλλος Erwan Konate (2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής U20), ο Γάλλος Tom Campagne (ατομικό ρεκόρ: 8,12μ.), ο Κροάτης Marko Ceko (ατομικό ρεκόρ: 8,04μ.), ο Τσέχος Petr Meindlschmid (ατομικό ρεκόρ: 8,03μ.) ο Τούρκος Necati Er (Ολυμπιονίκης), ο Σέρβος Luka Boskovic (ατομικό ρεκόρ: 7,80μ.), ο Αντώνης Στυλιανίδης (ατομικό ρεκόρ: 7,80μ.), η Ρουμάνα Alina Rotaru–Kottmann (χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, ατομικό ρεκόρ: 6.96μ.), η Σέρβα Milica Gardasevic (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Κύπρια Filippa Kviten (ατομικό ρεκόρ: 6,79μ.), η Σουηδή Tilde Johansson (πρωταθλήτριας Ευρώπης U18 & U20), η Πολωνή Magdalena Bokun (ατομικό ρεκόρ: 6,71μ.), η Ιρλανδή Elizabeth Ndudi (πρωταθλήτρια Ευρώπης U20), η Σέρβα Angelina Topic (ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα), η Αντριάνα Γκόγκα (ατομικό ρεκόρ: 6,55μ.) και η Μαρία Στεφανοπούλου (ατομικό ρεκόρ: 6,38μ.).

Ο Αγώνας θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των κορυφαίων αλτών και παράλληλα θα τραβήξει τα βλέμματα εκατοντάδων πολιτών καθώς η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν για το κοινό. Την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 16:30 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Γυναικών και στις 18:10 μ.μ. θα γίνει ο αγώνας των Ανδρών. Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στις 18:10 μ.μ. από το κανάλι One Channel.

Ακολουθούν δηλώσεις εκπροσώπων της διοργάνωσης.

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά: «Ο Πειραιάς υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Piraeus Street Long Jump, τον πρώτο αγώνα μήκους στην Ελλάδα που γίνεται εκτός σταδίου με τη συμμετοχή του Χρυσού Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος Μίλτου Τεντόγλου και σπουδαίων αθλητών. Μετά την περσινή επιτυχία το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός επιστρέφει στην πόλη μας, σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, σε μια γιορτή για τον αθλητισμό και την πόλη μας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί πλέον έναν σημαντικό θεσμό για τον Πειραιά, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και πιστεύω πως θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές και σπουδαίες επιδόσεις μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να διοργανώσουμε με επιτυχία κορυφαίους διεθνείς αγώνες, οι οποίοι προβάλλουν την πόλη μας συμβάλλοντας στην εξωστρέφειά της, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στα παιδιά να στραφούν προς τον αθλητισμό. Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ και την Πρόεδρο Σοφία Σακοράφα για τη συνεργασία και όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης».

Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και χαιρετίζουμε τη διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα 2ο Piraeus Street Long Jump. Η περσινή τέλεση αγώνα μήκους στον Πειραιά έπειτα από 168 χρόνια, που συνοδεύτηκε από πολύ μεγάλη επιτυχία, μας γέμισε ικανοποίηση και έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για το 2024.

Οι πανέμορφες εικόνες που ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, με το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο να δεσπόζει ως φόντο στις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών, αποτέλεσαν την καλύτερη διαφήμιση για τον αγώνα, αλλά και για την πόλη του Πειραιά. Ως ομοσπονδία και ως άθλημα έχουμε την ευτυχή συγκυρία να μας εκπροσωπεί στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και στο Piraeus Street Long Jump ο κορυφαίος σύγχρονος άλτης του μήκους, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με τις επιδόσεις του και με την εν γένει στάση του αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού και αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες φιλάθλους.

Είμαι βέβαιη ότι οι συνδιοργανωτές, ο Δήμος Πειραιά και ο ΣΕΓΑΣ, θα ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες των φιλάθλων, αλλά και των κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν και φέτος μέρος στον αγώνα και θα προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επίτευξη μεγάλων επιδόσεων. Ευχόμαστε σε όλες τις συμμετέχουσες και σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, να πετύχουν τους στόχους και να απολαύσουν τον αγώνα και τη διοργάνωση!».

Νίκος Γέμελος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Πειραιά: «Με μεγάλη χαρά και τιμή θα υποδεχτούμε για 2η χρονιά στον Πειραιά σπουδαίους αθλητές του άλματος εις μήκος από όλο τον κόσμο, όπως τον κορυφαίο αθλητή Μίλτο Τεντόγλου και τον κορυφαίο προπονητή Γιώργο Πομάσκι. Φέρνουμε τον στίβο εκτός σταδίου, σε φυσικό περιβάλλον, μετατρέποντας τον χώρο μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε ένα μοναδικό αγωνιστικό venue σύγχρονων προδιαγραφών. Ο Δήμος Πειραιά πρωτοστατεί και πάλι αναδεικνύοντας την ιστορία του μέσα από αθλητικές διοργανώσεις με διεθνή απήχηση όπως το Piraeus Street Long Jump. Σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ φιλοξενούμε και πάλι τον αγώνα αυτόν που βρίσκεται στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Σας περιμένουμε όλους».

Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός Προπονητής Αλμάτων και Προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου: «Μέσω της διοργάνωσης δίνουμε στους αθλητές την ευκαιρία να αγωνιστούν μπροστά στο κοινό του Πειραιά και να αναδείξουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις που προωθούν τον υγιή αθλητισμό και φέρνουν κοντά στο άθλημα του άλματος εις μήκος τα νέα παιδιά. Οι νέοι αποκτούν υγιή πρότυπα και γνωρίζουν καλύτερα το άθλημα. Άλλωστε, ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στο να χτιστεί μια υγιής γενιά για την ίδια την κοινωνία μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Πειραιά για την ευκαιρία που μας δίνει».

Καθιέρωση του Piraeus Street Long Jump ως Θεσμού
Το Piraeus Street Long Jump κατάφερε να διακριθεί και να αποτελέσει έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θεσμού των βραβείων Sports Marketing Awards 2024. Στο πλαίσιο των φετινών βραβεύσεων η διοργάνωση απέσπασε 7 συνολικά βραβεία.

Πιο συγκεκριμένα, 1 Platinum βραβείο στην κατηγορία: “Best Sponsorship Program / Strategy for Sports Organization / Event” και 6 Gold βραβεία στις κατηγορίες: “Best Street Sports Event”, “Best Sponsorship Program / Strategy for Sports Organization / Event”, “Best Real-Time Response / Occasion-based Marketing”, “Individual Sports”, “Best Live Event Coverage” και “Best NEW Sponsorship”.

Το Piraeus Street Long Jump θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Platinum Sponsor της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Tags: Piraeus Street Long Jump
Previous Post

Ηλεκτροκίνηση: Σύμπραξη εταιρειών για να προχωρήσει η αντικατάσταση του στόλου των ταξί – Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της δράσης «Πράσινα Ταξί»

Next Post

Πρωτοπορεί η ΔΕΥΑ Λάρισας και εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ παράγοντας για τις ανάγκες της καθαρή ενέργεια

Related Posts

Πρεμιέρα για τη Super League 2025-26
Αθλητικά

Πρεμιέρα για τη Super League 2025-26: Πρώτο σφύριγμα με υψηλές προσδοκίες

23 Αυγούστου 2025
Νίκη για την Εθνική , με ήρωα τον Ντόρσεϊ απέναντι στην Ιταλία
Αθλητικά

Νίκη για την Εθνική χωρίς Γιάννη, με ήρωα τον Ντόρσεϊ απέναντι στην Ιταλία

23 Αυγούστου 2025
62ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά για το PEGA της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
Αθλητικά

62ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά για το PEGA της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

25 Ιουλίου 2025
Εθνική πόλο γυναικών
Αθλητικά

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες ξανά: Η Εθνική πόλο γυναικών στην κορυφή του κόσμου

24 Ιουλίου 2025
Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Αντιπλημμυρικά φράγματα , Κέντρο Υγείας δρομολογεί στο Δήμο Μάνδρας , η Περιφέρεια Αττικής

18 Ιουλίου 2025
Αθήνα: «Γειτονιά 15 λεπτών»: Κάλεσμα Δούκα προς τους κατοίκους για τη μεγάλη αλλαγή
Αυτοδιοίκηση

Αθήνα: «Γειτονιά 15 λεπτών»: Κάλεσμα Δούκα προς τους κατοίκους για τη μεγάλη αλλαγή

14 Ιουλίου 2025
Next Post
Πρωτοπορεί η ΔΕΥΑ Λάρισας και εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ παράγοντας για τις ανάγκες της καθαρή ενέργεια

Πρωτοπορεί η ΔΕΥΑ Λάρισας και εξοικονομεί εκατομμύρια ευρώ παράγοντας για τις ανάγκες της καθαρή ενέργεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τζίρο 351 εκατ. ευρώ

19 ώρες ago
Δημόσιο

Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο – Τι αλλάζει από το 2026

1 ημέρα ago
Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

1 έτος ago
Attica Horizon: Το εμβληματικό σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην Πλάκα

Η Πλάκα αποκτά ξανά ζωή: Το εμβληματικό σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας αναγεννάται

19 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άνοδος των τιμών πετρελαίου

Άνοδος των τιμών πετρελαίου λόγω επιθέσεων και γεωπολιτικής έντασης

26 Αυγούστου 2025
νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι 8 μεγάλες αλλαγές για εργαζόμενους και εργοδότες

26 Αυγούστου 2025
Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τζίρο 351 εκατ. ευρώ

25 Αυγούστου 2025
Attica Horizon: Το εμβληματικό σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην Πλάκα

Η Πλάκα αποκτά ξανά ζωή: Το εμβληματικό σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας αναγεννάται

25 Αυγούστου 2025
ΔΕΘ

Πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων και μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ – Το σχέδιο της κυβέρνησης

25 Αυγούστου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Άνοδος των τιμών πετρελαίου λόγω επιθέσεων και γεωπολιτικής έντασης
  • Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Αυτές είναι οι 8 μεγάλες αλλαγές για εργαζόμενους και εργοδότες
  • Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τζίρο 351 εκατ. ευρώ
  • Η Πλάκα αποκτά ξανά ζωή: Το εμβληματικό σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας αναγεννάται

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.