Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025 - 05:28
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ταξίδια Προορισμοί

Times: Oι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας – Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νησιά Ιονίου στην κορυφή

Money & Life by Money & Life
18 Αυγούστου 2024
in Προορισμοί, Τουρισμός
0 0
0
Κουφονήσια Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Κουφονήσια Eurokinissi / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Share on FacebookShare on Twitter

Κατάλογο με τις 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας δημοσίευσαν οι Times, επιβεβαιώνονται ότι η χώρα μας διαθέτει φυσική ομορφιά που δεν συναντάται αλλού στον κόσμο. Η τριάδα της κορυφής αποτελείται από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου.

Το δημοφιλές βρετανικό μέσο αναφέρει χαρακτηριστικά «όπως θα περίμενε κανείς από τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει έναν φαινομενικά αμέτρητο αριθμό παραλιών. Από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τις αμμουδιές και τους όρμους των μυριάδων νησιών και βραχονησίδων της, οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο όμορφο δίλημμα του καλοκαιριού και να επιλέξουν ανάμεσα σε πάρτυ στην άμμο, απομονωμένους ορμίσκους, δύση του ηλίου στις ακρογιαλιές και θαλάσσια σπορ σε γαλαζοπράσινα νερά».

Στο κατάλογο των Times «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι Κυκλάδες με εννιά παραλίες σε Νάξο, Μύκονο, Κουφονήσια, Αντίπαρο, Άνδρο, Ίο, Κέα και Τήνο που προσφέρονται για εμπειρίες εκτός της πεπατημένης, κολύμπι σε σμαραγδένια νερά, νεανικές εξορμήσεις και έντονες συγκινήσεις.

Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με επτά πανέμορφες παραλίες σε Ρόδο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Πάτμο και Κάρπαθο, ιδανικές για απομόνωση, οικογενειακές στιγμές ή έντονους μουσικούς ρυθμούς.

Σημαντικές προσθήκες είναι τα Ιόνια νησιά με 5 παραλίες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Ιθάκη, και Κεφαλονιά που διαθέτουν τέλεια βότσαλα, μαγευτική φύση και ονειρικά ηλιοβασιλέματα και η Κρήτη με 4 εξωτικές παραλίες για αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Θέση στη λίστα των Times έχουν και οι Βόρειες Σποράδες με 3 παραλίες σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο για αναζωογονητικές εμπειρίες, ενώ από τον κατάλογο δεν απουσιάζει η ηπειρωτική Ελλάδα με επιλογές από Χαλκιδική, Σύβοτα, Πελοπόννησο και Αττική για χαλάρωση και υπνωτικές στιγμές στον γενναιόδωρο ίσκιο της πλούσιας βλάστησης. Η λίστα ολοκληρώνεται με προτάσεις για ξεχωριστές στιγμές σε Χίο και Ελαφόνησο.

Εκπρόσωποι προορισμών αναλύουν τις τάσεις της φετινής σεζόν
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος: «Οι ονειρικές παραλίες του νησιού αντανακλούν τις συνεχείς πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου να βάλουν “φρένο” σε υπέρμετρες εκμεταλλεύσεις. Το “όχι” που οργανωμένα έχουμε πει σε οργανωμένες ξαπλώστρες και πισίνες έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της ακτογραμμής μας και την υδατική επάρκεια μας».

«Η Αστυπάλαια διαθέτει μια μοναδική “μαγιά” από γνωστές και άγνωστες παραλίες που ικανοποιούν κάθε ανάγκη εξερεύνησης, αναζωογόνησης και χαλάρωσης του επισκέπτη. Η εμπειρία του ταξιδιώτη ενισχύεται από τη διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών που επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στην βελτίωση της ικανοποίησης και την καλύτερη ποιότητα διακοπών», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.

«Η Σκόπελος είναι ένας προορισμός που προσφέρει απλόχερα ένα εντυπωσιακό εύρος επιλογών. Προβάλλουμε τις παραλίες όχι μόνο για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος τους αλλά και για το αίσθημα περιπέτειας που εμπνέουν ως παλιά λημέρια πειρατών καθώς και για τον έντονο ρομαντισμό τους ως κομμάτι μίας αξέχαστης Mamma Mia εμπειρίας», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη.

«Η Κάρπαθος διατηρεί αναλλοίωτους τους φυσικούς και πολιτισμικούς “θησαυρούς” της. Τα γαλαζοπράσινα νερά παραμένουν άθικτα και παρθένα και οι επισκέπτες μας από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και άλλες μακρινές αγορές έρχονται για να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από την πεζοπορία, τις καταδύσεις, τις παραδόσεις, την αναρρίχηση και τη γαστρονομία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.

«Η Άνδρος αναδεικνύεται σε μία από τις τελευταίες οάσεις αυθεντικότητας χωρίς υπερτουρισμό στις Κυκλάδες. Είναι ενθαρρυντική η αύξηση επισκεψιμότητας σε περιόδους εκτός υψηλής σεζόν. Οι παραλίες αποτελούν “μαγνήτη” για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που τους ενώνει η αγάπη για τη φύση, τα activities και το περιβάλλον. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα μας μέσα από διαρκείς προσπάθειες προβολής» εξηγεί ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Μέσα από στοχευμένες δράσεις η Αλόννησος τοποθετείται στον διεθνή τουριστικό “χάρτη” ως ένας εξωτικός παράδεισος της Ελλάδας. Ακόμη και τα σμαραγδένια νερά που μπορεί να απολαύσουν οι επισκέπτες στις ακτές της είναι κομμάτι του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου. Η μοναδικότητα όμως επεκτείνεται και κάτω από το νερό προσφέροντας για εξερεύνηση έναν πλούσιο βυθό μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας» τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας, Διογένης Θεοδώρου.

«Η γοητεία της Ίου βρίσκεται στα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του νησιού. Εστιάζουμε στις παραλίες και τη βιωσιμότητα τους γιατί είναι ο “καθρέφτης” του χαρακτήρα του νησιού και δίνουν ενέργεια σε όσους νιώθουν νέοι, προσφέρουν έμπνευση σε καλλιτέχνες και σαγηνεύουν ερωτευμένους και λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων», προσθέτει ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος.

«Δικαιωματικά η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες αποκαλούνται οι “βασίλισσες” των παραλιών στις Κυκλάδες. Κάθε χρόνο οι προορισμοί αποσπούν σειρά διακρίσεων σε ΜΜΕ από Αμερική μέχρι Ν. Ζηλανδία για την ποικιλομορφία, την ομορφιά και τις εναλλαγές συναισθημάτων και τοπίων που χαρακτηρίζουν τις δαντελωτές ακρογιαλιές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες» σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

ΠΗΓΗ

Tags: παραλίες της Ελλάδαςτιμές
Previous Post

Μεγάλη φωτιά στον Σπάθαρη Αρκαδίας – Έσβησε η φωτιά στον Μαραθώνα

Next Post

Καιρός: Καταιγίδες σε πολλές περιοχές – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Related Posts

Θεσσαλονίκη-Προοπτικές να γίνει βαλκανικός κόμβος συνεδριακού τουρισμού
Τουρισμός

Θεσσαλονίκη-Προοπτικές να γίνει βαλκανικός κόμβος συνεδριακού τουρισμού

18 Ιουνίου 2025
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε κατάλυμα για τις διακοπές σας
Τουρισμός

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε κατάλυμα για τις διακοπές σας

18 Ιουνίου 2025
Η Ανδρος στα 24 μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη
Ταξίδια

Η Ανδρος στα 24 μέρη με τους πιο εντυπωσιακούς φάρους του πλανήτη

15 Ιουνίου 2025
Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής
Προορισμοί

Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής

15 Ιουνίου 2025
Times of London: Η Ελλάδα ως ιδανικός short break προορισμός
Ταξίδια

Times of London: Η Ελλάδα ως ιδανικός short break προορισμός

12 Ιουνίου 2025
τουρισμός - Ελλάδα
Προορισμοί

Οι Αμερικανοί τουρίστες ξοδεύουν περισσότερο στην Ελλάδα

11 Ιουνίου 2025
Next Post
Καιρός: Καταιγίδες σε πολλές περιοχές – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Καταιγίδες σε πολλές περιοχές - Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Πληρωμές σε 79.617 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

Πληρωμές σε 79.617 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

23 ώρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

1 μήνα ago
Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

Νέο επίδομα 250€ για συνταξιούχους και ευάλωτους

3 ημέρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Circle Internet Group

Circle: Κέρδη 16% μετά την έγκριση νομοσχεδίου για τα σταθερά κρυπτονομίσματα

18 Ιουνίου 2025
Optima bank

Ιστορική επιτυχία για την Optima bank με την έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ

18 Ιουνίου 2025
Ιράν

Εκρηκτική αύξηση των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου μετά την επίθεση του Ισραήλ

18 Ιουνίου 2025
Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέες χρεώσεις χειραποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες – προσαρμογή και προβληματισμός

Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέες χρεώσεις χειραποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες – προσαρμογή και προβληματισμός

18 Ιουνίου 2025
Νέες τάσεις στην ενημέρωση και η Ελληνική πραγματικότητα

Νέες τάσεις στην ενημέρωση και η Ελληνική πραγματικότητα

18 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Circle: Κέρδη 16% μετά την έγκριση νομοσχεδίου για τα σταθερά κρυπτονομίσματα
  • Ιστορική επιτυχία για την Optima bank με την έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ
  • Εκρηκτική αύξηση των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου μετά την επίθεση του Ισραήλ
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Νέες χρεώσεις χειραποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες – προσαρμογή και προβληματισμός

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.