Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025 - 22:52
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ταξίδια Τουρισμός

Ταξίδια – Ελλάδα: Σε ποιους ελληνικούς προορισμούς ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα οι ξένοι τουρίστες

Οι κορυφαίες αγορές στις ταξιδιωτικές δαπάνες ανά Περιφέρεια.

Money & Life by Money & Life
16 Ιουνίου 2023
in Τουρισμός
0 0
0
Ταξίδια - Ελλάδα

Ταξίδια - Ελλάδα

Share on FacebookShare on Twitter

Την ανάλυση των στοιχείων του εισερχόμενου τουρισμού ανά Περιφέρεια για το 2022 παρουσιάζει στην τελευταία του μελέτη του Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2022 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 31,37 εκατ. επισκέψεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ο αριθμός των επισκέψεων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των επισκεπτών που το 2022 διαμορφώθηκε σε 27,84 εκατ. καθώς ένας επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία Περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ελλάδα. Στην πρώτη θέση κατάταξης των χωρών, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων το 2022, ανέβηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, στη δεύτερη θέση υποχώρησε η Γερμανία ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε η Γαλλία. Οι ΗΠΑ παρέμειναν στην τέταρτη θέση ενώ η Βουλγαρία υποχώρησε στην πέμπτη θέση. Οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σχεδόν σε 217 εκατ. ενώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 17,26 δισ. ευρώ.

Κατάταξη Περιφερειών βάσει εισπράξεων
Στην πρώτη θέση της κατάταξης διατηρήθηκε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου με εισπράξεις πάνω από 4,7 δισ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η Περιφέρεια Κρήτης με 3,67 δισ. ευρώ και στην τρίτη θέση με 2,85 δισ. ευρώ παρέμεινε η Περιφέρεια Αττικής. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων με 2,6 δισ. ευρώ ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποχώρησε στην πέμπτη θέση με τις εισπράξεις να διαμορφώνονται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Στην έκτη θέση ανέβηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 453 εκατ. ευρώ ενώ στην έβδομη θέση υποχώρησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με 367 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια Ηπείρου ανέβηκε στην όγδοη θέση με 260 εκατ. ευρώ ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 231 εκατ. ευρώ. Η δεκάδα συμπληρώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία κατάγραψε έσοδα 221 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέμεινε αμετάβλητη στην 11η θέση με εισπράξεις 217 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διατηρήθηκε στη 12η θέση με 125 εκατ. ευρώ και στην τελευταία θέση βρέθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τις εισπράξεις να διαμορφώνονται μόλις σε 49 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κατανομή των εισπράξεων στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, το 88,9% των εισπράξεων πραγματοποιήθηκε στις εξής πέντε περιφέρειες: Νοτίου Αιγαίου (27,3%), Κρήτης (21,2%), Αττικής (16,5%), Ιονίων Νήσων (15,1%) και Κεντρικής Μακεδονίας (8,8%). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) αντιστοιχεί το 11,1% των εισπράξεων επί του συνόλου.

Το Τοp 3 των κύριων αγορών ανά Περιφέρεια βάσει ταξιδιωτικών εισπράξεων
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προήλθε από τη Γερμανία με 1 δισ. ευρώ. Ακολούθησαν οι εισπράξεις των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο (745 εκατ. ευρώ) και τις ΗΠΑ (482 εκατ. ευρώ). Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για την Περιφέρεια Κρήτης προήλθε από τη Γερμανία (913 εκατ. ευρώ) και από το Ην. Βασίλειο (901 εκατ. ευρώ) ενώ ακολούθησε η Γαλλία (385 εκατ. ευρώ).

Για την Περιφέρεια Αττικής οι κύριες αγορές εσόδων ήταν οι ΗΠΑ (391 εκατ. ευρώ), το Ην. Βασίλειο (335 εκατ. ευρώ) και την Γερμανία (244 εκατ. ευρώ). Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προήλθε από το Ην. Βασίλειο 868 εκατ. ευρώ. και ακολουθούν αισθητά χαμηλότερα, οι εισπράξεις από την Γερμανία (428 εκατ. ευρώ) και την Ιταλία (259 εκατ. ευρώ).

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προέρχεται από τη Γερμανία με 378 εκατ. ευρώ, ενώ ακολούθησαν οι εισπράξεις από την Ρουμανία (187 εκατ. ευρώ) και τη Σερβία (165 εκατ. ευρώ).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ως κύριες αγορές ταξιδιωτικών εισπράξεων τη Γερμανία (87 εκατ. ευρώ), τη Γαλλία (51 εκατ. ευρώ) και το Ην. Βασίλειο (41 εκατ. ευρώ). Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης 144 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη Ρουμανία, 73 εκατ. ευρώ από την Τουρκία και 40 εκατ. ευρώ από τη Βουλγαρία.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, 46 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη Αλβανία, 40 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία και 35 εκατ. ευρώ από το Ην. Βασίλειο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε ως κύριες αγορές εισπράξεων το Ην. Βασίλειο (57 εκατ. ευρώ), τη Γερμανία (29 εκατ. ευρώ) και την Ιταλία (25 εκατ. ευρώ).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε ως βασικές πηγές εσόδων τη Γερμανία (33 εκατ. ευρώ), την Αλβανία (28 εκατ. ευρώ) και το Ην Βασίλειο (23 εκατ. ευρώ). Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε ταξιδιωτικές εισπράξεις 32 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία, 30 εκατ. από το Ην. Βασίλειο και 22 εκατ. ευρώ από τη Γαλλία.

Κύριες πηγές προέλευσης των εσόδων για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποτέλεσαν οι ΗΠΑ (22 εκατ. ευρώ), το Ην. Βασίλειο (17 εκατ. ευρώ) και η Γερμανία (11 εκατ. ευρώ). Τα περισσότερα έσοδα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προέκυψαν από τη Γερμανία (18 εκατ. ευρώ) και την Αλβανία (14 εκατ. ευρώ) ενώ ακολούθησε σημαντικά χαμηλότερα η Βουλγαρία (0,8 εκατ. ευρώ).

ΠΗΓΗ

Tags: ΕλλάδαΤαξίδια
Previous Post

Το ηλεκτρικό Citroen e-C3 θα κοστίζει κάτω από 25.000€

Next Post

Γιατί οι Βρετανοί πωλούν την «Κωτσόβολος»

Related Posts

Φωτογραφία: Zagori Mountain Running
Πολιτισμός

Zagori Mountain Running: Ενας αγώνας ορεινής εξερεύνησης

30 Ιουλίου 2025
Σκόπελος
Προορισμοί

Η γαλλική «Vogue» «ανακαλύπτει» την εξωτική Σκόπελο

25 Ιουλίου 2025
Συνεργασία τουρισμού και εμπορίου για ενίσχυση της αγοραστικής εμπειρίας στην Ελλάδα
Ελλάδα

Συνεργασία τουρισμού και εμπορίου για ενίσχυση της αγοραστικής εμπειρίας στην Ελλάδα

25 Ιουλίου 2025
Γιάννης Χατζής
Ελλάδα

Γιάννης Χατζής: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η φιλοξενία είναι το σταθερό μας έδαφος»

24 Ιουλίου 2025
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προορισμοί

Μεσσηνία: Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

21 Ιουλίου 2025
Σύρος στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς
Ταξίδια

Η Σύρος στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2025 σύμφωνα με το Travel Dreams Magazine

19 Ιουλίου 2025
Next Post
Γιατί οι Βρετανοί πωλούν την «Κωτσόβολος»

Γιατί οι Βρετανοί πωλούν την «Κωτσόβολος»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

4 μήνες ago
Ανακαλύφθηκε τεράστιος “ωκεανός” κάτω από την επιφάνεια της Γης

Ανακαλύφθηκε τεράστιος “ωκεανός” κάτω από την επιφάνεια της Γης

1 έτος ago
φεστιβάλ Strong Me

4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”

14 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′ : Μια Χρυσή Εποχή

1 έτος ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πότε η εφορία στέλνει εκκαθαριστικά χωρίς υποβολή φορολογικής δήλωσης

Ψηφιακό «λουκέτο» σε επιχειρήσεις χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ

21 Αυγούστου 2025
φεστιβάλ Strong Me

4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”

21 Αυγούστου 2025
στεγαστικά δάνεια

Σχέδιο επιδότησης για ενήμερα στεγαστικά δάνεια

20 Αυγούστου 2025
Τραμπ: «Εφικτή η λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Τραμπ: «Εφικτή η λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

19 Αυγούστου 2025
Φωτογραφία: Zagori Mountain Running

Zagori Mountain Running: Ενας αγώνας ορεινής εξερεύνησης

30 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ψηφιακό «λουκέτο» σε επιχειρήσεις χωρίς επίσκεψη στη ΔΟΥ
  • 4ο φεστιβάλ Strong Me: “We stand strong for equality”
  • Σχέδιο επιδότησης για ενήμερα στεγαστικά δάνεια
  • Τραμπ: «Εφικτή η λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας»

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.