Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026 - 12:07
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αυτοδιοίκηση

Με σαρακοστιανά και μουσικές εκδηλώσεις τα «Κούλουμα» στους δήμους της Αττικής

Money & Life by Money & Life
18 Μαρτίου 2024
in Αυτοδιοίκηση, Πολιτισμός
0 0
0
Με σαρακοστιανά και μουσικές εκδηλώσεις τα «Κούλουμα» στους δήμους της Αττικής
Share on FacebookShare on Twitter

Την παράδοση θα τηρήσουν σήμερα οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής και θα… τιμήσουν τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό.

Μια σειρά από εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί, αφού ο καιρός δεν προβλέπεται βροχερός, αν και κάποιοι φρόντισαν να ανακοινώσουν και εναλλακτικές λύσεις, δηλαδή τους κλειστούς χώρους όπου θα μετακινηθεί το γλέντι, σε περίπτωση που ο καιρός τα χαλάσει. Τα καζάνια και οι φούρνοι στις δημοτικές υπηρεσίες εργάζονται στο φουλ και ετοιμάζουν από φασολάδα και θαλασσινά, μέχρι ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβά και φυσικά την πατροπαράδοτη λαγάνα. Το υπαίθριο «τραπέζι» που στήνουν οι δήμοι, εντός και εκτός λεκανοπεδίου, θα περιμένει τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους. Μάλιστα ορισμένοι δήμοι θα προσφέρουν δωρεάν τον χαρταετό στους μικρούς δημότες, ενώ άλλοι έχουν οργανώσει και εργαστήρια κατασκευής.

Παραδοσιακό επίκεντρο για τους Αθηναίους αυτή την ημέρα, ο λόφος Φιλοπάππου, τον οποίο θα επισκεφτεί και ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

Στον δήμο Περιστερίου υπόσχονται τη μεγαλύτερη λαγάνα, καθώς η Συντεχνία Αρτοποιών ετοιμάζει λαγάνα με διαστάσεις 3 μέτρα πλάτος και 4 μέτρα μήκος! Όπως ανακοίνωσαν στη συνταγή θα χρησιμοποιηθούν 200 κιλά τεσσάρων ποικιλιών αλεύρι, 50 κιλά διαλεχτό σουσάμι, 20 λίτρα σισαμέλαιο, 15 κιλά ταχίνι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά.

Η γιορτή θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (11 π.μ.) και περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με τον Γιάννη Καψάλη και τον Μάκη Τσίκο, ενώ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με face painting, κατασκευή μίνι χαρταετών, κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Κώστα Σπυρόπουλου.

«Πετροκούλουμα» θα γιορτάσει ο δήμος Πετρούπολης στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (11 π.μ.) με το συγκρότημα του Μιχάλη Μιχόπουλου και με δράσεις για παιδιά 3 έως 11 ετών. Ο δήμος Αιγάλεω έχει προγραμματίσει τις δικές του εκδηλώσεις στο «Μπαρουτάδικο» του άλσους της πόλης (10 π.μ.) με λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια από καλλιτέχνες της πόλης και από τα τοπικά χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων. Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας θα το γιορτάσει στο Άλσος Μητέρας (11 π.μ.) με τραγούδια λαϊκά και παραδοσιακά, ο δήμος Χαϊδαρίου στο Δαφνί (12 μ.μ.) με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Μπάμπη Πουρνάρα, ο δήμος Καλλιθέας στην πλατεία Νερού στην παραλία (11 π.μ.) με την Κωνσταντίνα και τη Νάσια Κονιτοπούλου και ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (11 π.μ.) με συναυλία του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Για ακόμη μία χρονιά ο δήμος Αλίμου θα καλωσορίσει τη Σαρακοστή στον Λόφο Πανί (11 π.μ.) με την παραδοσιακή ορχήστρα «Τασούλα Θοδωρή» και ο δήμος Αγίου Δημητρίου στον Ασύρματο (10:30) με χορούς και τραγούδια από την «Παραδοσιακή Κομπανία» του Γιάννη Παυλόπουλου.

«Κούλουμα στο Βουνό» προγραμμάτισε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πιο συγκεκριμένα στα ανοιχτά γήπεδα δίπλα από το Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο (12 μ.μ.) με μουσικό συγκρότημα και με δρώμενα από τους συλλόγους της πόλης. Ο δήμος Γλυφάδας προσκαλεί τους δημότες στο «Πατητήρι» (12 μ.μ.) για γλέντι με τη γλυφαδιώτισσα Ελένη Ροδά, τον Θάνο Καληώρα, τον Γιάννη Σακκή και τον Γιώργο Γιαννόπουλο, ενώ τα δικά του παραδοσιακά εδέσματα θα προσφέρει ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας (11:30 π.μ.) και στην εκδήλωση όπου θα συμμετάσχει ο Λαογραφικός Όμιλος Σεμέλη με το χορευτικό του τμήμα.

Ο δήμος Ηλιούπολης θα το γιορτάσει στο πάρκο Χαλικάκι (11 π.μ.) με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα, ο δήμος Βύρωνα θα στήσει λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Τζίτζικες» στο Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού» (11 π.μ.), ο δήμος Ζωγράφου στο Πάρκο Γουδή (11 π.μ.), ο δήμος Καισαριανής στα «Ξύλινα» (11 π.μ.) με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα Μικρασιατικού Συλλόγου και τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και με τραγούδια από όλη την Ελλάδα με τη Βιβή Βουτσελά, τον Κώστα Γιαννακόπουλο και την παραδοσιακή ορχήστρα τους.

Στο Άλσος Εθνικής Τράπεζας δίνει το δικό του ραντεβού (11 π.μ.) ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και με συναυλία των ONIRAMA, στο Πάρκο Πευκάκια (10 π.μ.) με ζωντανή μουσική και σαρακοστιανά ο δήμος Αγίας Παρασκευής, στο Δημοτικό Πάρκο Ανθούσας (11:30 π.μ.) ο δήμος Παλλήνης με κρασί, μουσική και χορό.

Ο δήμος Βριλησσίων θα υποδεχθεί τη Σαρακοστή στο ανοιχτό θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (11 π.μ.), όπου μεταξύ άλλων η Ένωση Κρητών Βριλησσίων θα προσφέρει ρακί και ο πολιτιστικός σύλλογος Βράχος Βριλησσού θα στήσει ένα εργαστήρι κατασκευής χαρταετού. Ο δήμος Πεντέλης στο πάρκο Θάλωσι στους πρόποδες του λόφου Προφήτη Ηλία (11 π.μ.), ο δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λυκόβρυσης (12 μ.μ.) με ζωντανή μουσική, face painting για τα παιδιά και μάθημα κατασκευής χαρταετού. Στο Κτήμα Φιξ (11:30 π.μ.) έχει ετοιμάσει το δικό του γλέντι ο δήμος Ηρακλείου και υπόσχεται ότι θα ρέει άφθονο κρασί και ρακί από το ρακοκάζανο του Συνδέσμου Κρητών. Το έναυσμα για τον χορό θα δώσουν οι σύλλογοι της πόλης με τα σύνολά τους. Παραδοσιακά Κούλουμα στη λίμνη του Άλσους (11 π.μ.) για τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ενώ ο δήμος Αχαρνών θα στήσει το δικό του γλέντι στο Ολυμπιακό Χωριό (10 π.μ.) με τη συμμετοχή της ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου.

Αλλά και εκτός λεκανοπεδίου οι «χοροί καλά κρατούν». Για τον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας στο γήπεδο Ερυθρών και στην κεντρική πλατεία Οινόης (11 π.μ.), για τον δήμο Μεγαρέων στο λιμάνι Νέας Περάμου (11 π.μ.), για τον δήμο Λαυρεωτικής στο Χάος της Καμάριζας (11 π.μ.) με τη Μαρία Δεικτά και την ορχήστρα της και για τον δήμο Σαρωνικού στην Ανάβυσσο (12 μ.μ.) μπροστά από το παλαιό αναψυκτήριο «Πέτρινο», για μουσική και χορό με τα τραγούδια του Νίκου Βολάκου, αλλά και με συναυλία του Τριαντάφυλλου στις 4 μ.μ. Όσο για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες θα υπάρχουν χαρταετοί, φουσκωτά παιχνίδια, face painting, ανιματέρ και σόου με σαπουνόφουσκες.

 

Δημ. Βασιλόπουλος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΤΤΙΚΗΚούλουμα
Previous Post

Έκθεση – υπερθέαμα για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στη Μελβούρνη

Next Post

Πάτρα: Ελέγχοι, Συλλήψεις και Μέτρα Ασφαλείας για την Ασφάλεια των Επισκεπτών

Related Posts

Σαν σήμερα 1 Φεβρουαρίου: Από τη γέννηση του Χόλιγουντ μέχρι την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια
Πολιτισμός

Σαν σήμερα 1 Φεβρουαρίου: Από τη γέννηση του Χόλιγουντ μέχρι την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια

1 Φεβρουαρίου 2026
Νάουσα: Ξεκινούν με «Γενίτσαροι και Μπούλες» οι αποκριάτικες εκδηλώσεις
Ελλάδα

Νάουσα: Ξεκινούν με «Γενίτσαροι και Μπούλες» οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

31 Ιανουαρίου 2026
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Η καρδιά της Ηπείρου χτυπά στο Ζάππειο Μέγαρο
Ελλάδα

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Η καρδιά της Ηπείρου χτυπά στο Ζάππειο Μέγαρο

31 Ιανουαρίου 2026
Αθανάσιος Μαλούκος: Έλληνας ο κορυφαίος ταξιδιωτικός φωτογράφος του κόσμου για το 2025
LIFESTYLE

Αθανάσιος Μαλούκος: Έλληνας ο κορυφαίος ταξιδιωτικός φωτογράφος του κόσμου για το 2025

30 Ιανουαρίου 2026
Μανώλης Μητσιάς: Μια βαθιά υπόκλιση στον «πνευματικό του πατέρα» Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής
LIFESTYLE

Μανώλης Μητσιάς: Μια βαθιά υπόκλιση στον «πνευματικό του πατέρα» Νίκο Γκάτσο στο Μέγαρο Μουσικής

28 Ιανουαρίου 2026
Πλατεία Ομονοίας: Μια πλατεία που αρνείται πεισματικά να γεράσει
Πολιτισμός

Πλατεία Ομονοίας: Μια πλατεία που αρνείται πεισματικά να γεράσει

26 Ιανουαρίου 2026
Next Post
Πάτρα: Ελέγχοι, Συλλήψεις και Μέτρα Ασφαλείας για την Ασφάλεια των Επισκεπτών

Πάτρα: Ελέγχοι, Συλλήψεις και Μέτρα Ασφαλείας για την Ασφάλεια των Επισκεπτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΣτΕ: Τέλος στο προσωρινό «παράθυρο» για διαβατήρια με παλαιές ταυτότητες – Η ανατροπή της απόφασης

ΣτΕ: Τέλος στο προσωρινό «παράθυρο» για διαβατήρια με παλαιές ταυτότητες – Η ανατροπή της απόφασης

22 ώρες ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago
ΕΣΠΑ 2021-2027 Ταμείο Ανάκαμψης

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Οι δράσεις, οι επιδοτήσεις και οι προδιαγραφές επιλεξιμότητας για το 2026

5 ημέρες ago
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ίωνας Ανδρικόπουλος στο M&L

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ίωνας Ανδρικόπουλος στο M&L

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Πρεμιέρα αύριο για τις μεγάλες επιχειρήσεις – Όλες οι προθεσμίες και τα τσουχτερά πρόστιμα

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Πρεμιέρα αύριο για τις μεγάλες επιχειρήσεις – Όλες οι προθεσμίες και τα τσουχτερά πρόστιμα

1 Φεβρουαρίου 2026
Σαν σήμερα 1 Φεβρουαρίου: Από τη γέννηση του Χόλιγουντ μέχρι την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια

Σαν σήμερα 1 Φεβρουαρίου: Από τη γέννηση του Χόλιγουντ μέχρι την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια

1 Φεβρουαρίου 2026
κακοκαιρία

Συναγερμός για την κακοκαιρία την Κυριακή: Πού θα «χτυπήσουν» οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι

1 Φεβρουαρίου 2026
Αντίο στην Κάθριν Ο’ Χάρα: Η συγκινητική ανάρτηση του Μακόλεϊ Κάλκιν για την κινηματογραφική του μητέρα

Αντίο στην Κάθριν Ο’ Χάρα: Η συγκινητική ανάρτηση του Μακόλεϊ Κάλκιν για την κινηματογραφική του μητέρα

31 Ιανουαρίου 2026
ΣτΕ: Τέλος στο προσωρινό «παράθυρο» για διαβατήρια με παλαιές ταυτότητες – Η ανατροπή της απόφασης

ΣτΕ: Τέλος στο προσωρινό «παράθυρο» για διαβατήρια με παλαιές ταυτότητες – Η ανατροπή της απόφασης

31 Ιανουαρίου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Πρεμιέρα αύριο για τις μεγάλες επιχειρήσεις – Όλες οι προθεσμίες και τα τσουχτερά πρόστιμα
  • Σαν σήμερα 1 Φεβρουαρίου: Από τη γέννηση του Χόλιγουντ μέχρι την τραγωδία του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια
  • Συναγερμός για την κακοκαιρία την Κυριακή: Πού θα «χτυπήσουν» οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι
  • Αντίο στην Κάθριν Ο’ Χάρα: Η συγκινητική ανάρτηση του Μακόλεϊ Κάλκιν για την κινηματογραφική του μητέρα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.