Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025 - 15:44
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Πολιτική

Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός επανεκκίνησης με «μήνυμα» στην κοινωνία

Money & Life by Money & Life
9 Μαρτίου 2025
in Πολιτική
0 0
0
Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός επανεκκίνησης με «μήνυμα» στην κοινωνία
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο λόγω της υπόθεσης των Τεμπών και αυτό το αντιλαμβάνεται απολύτως ο πρωθυπουργός ο οποίος μέσα στο Σαββατοκύριακο παίρνει τον προσωπικό χρόνο που χρειάζεται (μετά από μία διαβολοβδομάδα) για να βάλει σε σειρά έναν ανασχηματισμό ο οποίος αν γίνει σωστά, μπορεί κατά πολλούς γαλάζιους, να δώσει την ώθηση απεγκλωβισμού που χρειάζεται απεγνωσμένα η Κυβέρνηση.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά την απόρριψη της ψήφου δυσπιστίας, ο Πρωθυπουργός «έδειξε» προς την στρατηγική του μιλώντας σε δημοσιογράφους, «για εμάς σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Από αύριο συνεχίζει η κυβέρνηση το έργο της και εγώ τη δουλειά μου», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πολιτικό restart φαίνεται να έχει επισπεύσει την ανάγκη ενός ανασχηματισμού που απο τη μία θα βοηθήσει στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και απο την άλλη θα πείσει την κοινωνία πως ο Πρωθυπουργός «ακούει» τα μηνύματα και «βλέπει» τη διαμαρτυρία.

Ορόσημο αποτελεί η ερχόμενη Πέμπτη 13 Μαρτίου, ο Κώστας Τασούλας αναλαμβάνει και επίσημα τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και έτσι από την Παρασκευή, κάθε μέρα θεωρείται πιθανή για ανασχηματισμό, την ώρα που δεν αποκλείεται (αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες) το σενάριου ενός αιφνιδιασμού ακόμη και πριν από την Πέμπτη.

Αλλαγές στο Μαξίμου
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση ενίσχυσης του Μεγάρου Μαξίμου. Αν και κυκλοφορούσε για καιρό το σενάριο επιστροφής του Γ. Γεραπετρίτη στα παλιά του λημέρια, πλέον πολύ περισσότερες πιθανότητες έχει ένα σενάριο (το οποίο επιμένει και δεν διαψεύδεται) και προβλέπει την μετακίνηση του Υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη στο πλευρό του Πρωθυπουργού με ταυτόχρονη αναβάθμιση του στη θέση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Τα αντικρουόμενα μηνύματα που έστελνε η κυβέρνηση λίγο πριν τα συλλαλητήρια του Φεβρουαρίου, η αδυναμία να πείσει για τα επιχειρήματά της, το συνεχές μονόπλευρο σφυροκόπημα μέσω διαρροών της δικογραφίας, email κλπ, αλλά και η μη αποτελεσματική προβολή του κυβερνητικού έργου, ειδικά στο κομμάτι των σιδηροδρόμων, επιτάσσουν ενίσχυση στο κομμάτι της στρατηγικής και της επίβλεψης του κυβερνητικού έργου.

Όλα δείχνουν πως ο Παύλος Μαρινάκης θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ενώ αλλαγές δεν αναμένονται στο υπόλοιπο επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού.

Σενάρια για μετακίνηση του Μάκη Βορίδη σε παραγωγικό υπουργείο υπήρξαν αλλά φαίνεται να επικρατεί το σενάριο παραμονής του στο Μαξίμου.

Τι θα γίνει με το Υποδομών
Όλα δείχνουν πως ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει και ένα μήνυμα στην κοινωνία, πως τα τρένα αποτελούν την νούμερο ένα προτεραιότητά του.

Το «σπάσιμο» του Υπουργείου δεν προκρίνεται καθώς θα ήταν γραφειοκρατικός εφιάλτης έτσι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η ενίσχυση του Υπουργείου με την τοποθέτηση ενός Αναπληρωτή Υπουργού ο οποίος θα έχει στο χαρτοφυλάκιό του αποκλειστικά το θέμα των σιδηροδρόμων, θα έχει συγκεκριμένες εντολές, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για τη θέση του Υπουργού Μεταφορών ακούγεται έντονα το όνομα του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος φέρεται να χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου.

Για τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού, το όνομα που ακούγεται πιο έντονα είναι αυτό του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος εκτιμάται ότι απέδωσε σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο ως Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο κομμάτι του Κτηματολογίου.

Καραμπόλες Υπουργών
Εφόσον προχωρήσει η μετακίνηση Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητείται το ποιός θα αναλάβει το πρώτο τη τάξει Υπουργείο, το Οικονομικών, τα ονόματα της Νίκης Κεραμέως και του Κυριάκου Πιερρακάκη ακούγονται αλλά κρούση ακόμη δεν φαίνεται να έχει γίνει. Στον κ.Πιερρακάκη φέρεται να έχει προταθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά σύμφωνα με κάποιες πηγές δεν το αποδέχτηκε.

Πολύς λόγος γίνεται για μετακίνηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ίσως στο Υπουργείο Ναυτιλίας καθώς ο Χρήστος Στυλιανίδης αποχωρεί για να διεκδικήσει την Προεδρία της Κύπρου. Δεν είναι λίγες οι εισηγήσεις για απομάκρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά κανείς μέσα στην Κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνηθεί πως στα δύσκολα ο κ.Γεωργιάδης «έβαλε πλάτη, όταν άλλοι κρυβόντουσαν για να μην χαλάσουν το ιματζ τους» όπως συζητείται έντονα στους παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ.

Αμετακίνητοι θα πρέπει να θεωρούνται οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας και Γ. Γεραπετρίτης και λόγω των διεθνών εξελίξεων και των ζητημάτων αιχμής που χειρίζονται αλλά και οι Υπουργοί Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Οικογένειας και Πολιτισμού.

Μεγάλη είσοδος γαλάζιων Βουλευτών
Όλα δείχνουν πως στον επικείμενο ανασχηματισμό την πόρτα της εξόδου θα δουν αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί, αντίθετα δεν αποκλείεται να εισέλθουν στην Κυβέρνηση αρκετοί γαλάζιοι Βουλευτές όπως οι Μ. Λαζαρίδης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άννα Ευθυμίου, Κώστας Βλάσσης, Φώντας Μπαραλιάκος, Γιώργος Στύλιος και Κώστας Κατσαφάδος μεταξύ άλλων. Στην Κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επιστρέψει και ο Κ. Σκρέκας.

Σε περίπτωση μετακίνησης της Ν. Κεραμέως ακούγεται από πηγές το σενάριο τοποθέτησης σε αυτή τη θέση εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

ΠΗΓΗ

Tags: ανασχηματισμόςΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Previous Post

Yachting: Ο θησαυρός των ελληνικών θαλασσών και του θαλάσσιου τουρισμού

Next Post

Οι Αθλητικές μεταδόσεις για σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου

Related Posts

Αλέξης Τσίπρας
Ειδήσεις

Τσίπρας από την «Ιθάκη»: Σήμα για επιστροφή στην πολιτική σκηνή και σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση

4 Δεκεμβρίου 2025
Wall Street
Ειδήσεις

Wall Street: Άνοδος για Dow, S&P 500 και Nasdaq – Το bitcoin και οι tech μετοχές οδηγούν την ανάκαμψη

3 Δεκεμβρίου 2025
Πέτρος Παππάς
Πολιτική

Πέτρος Παππάς: «Προτεραιότητα η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας»

1 Δεκεμβρίου 2025
Πιερρακάκης: Η Ιρλανδία αποτελεί πρότυπο καινοτόμου οικονομίας – Στόχος η ενίσχυση σταθερότητας στην Ευρωζώνη
Ειδήσεις

Πιερρακάκης: Η Ιρλανδία αποτελεί πρότυπο καινοτόμου οικονομίας – Στόχος η ενίσχυση σταθερότητας στην Ευρωζώνη

1 Δεκεμβρίου 2025
Μανώλης Χριστοδουλάκης
Πολιτική

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Για να γίνει η παράταξη ξανά μεγάλη, δεν μπορεί να είναι κλεισμένη στο καβούκι της»

30 Νοεμβρίου 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο για το Επενδυτικό Συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη Morgan Stanley
Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο για το Επενδυτικό Συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη Morgan Stanley

29 Νοεμβρίου 2025
Next Post
Οι Αθλητικές μεταδόσεις για σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου

Οι Αθλητικές μεταδόσεις για σήμερα Κυριακή 9 Μαρτίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδική η αγορά: Ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 2.100 μονάδες, ενισχυμένο το momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών

21 ώρες ago
κακοκαιρία

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στα βόρεια και το Αιγαίο με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

7 ώρες ago
Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

4 ώρες ago
γιορτή

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

7 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία

Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία

6 Δεκεμβρίου 2025
Κάτω Ιταλία

“Η ελληνική διάλεκτος της Κάτω Ιταλίας”- Τελευταία διάλεξη για το 2025

6 Δεκεμβρίου 2025
Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο

6 Δεκεμβρίου 2025
Αντώνης Λουδάρος

Αντώνης Λουδάρος: «Εγώ αδίκησα τον εαυτό μου» – Η ειλικρινής αυτοκριτική για την πορεία του

6 Δεκεμβρίου 2025
Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα, λόγω των συγκεντρώσεων:  Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα, λόγω των συγκεντρώσεων: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν

6 Δεκεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Η νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ επί Τραμπ αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία
  • “Η ελληνική διάλεκτος της Κάτω Ιταλίας”- Τελευταία διάλεξη για το 2025
  • Η επενδυτική κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο
  • Αντώνης Λουδάρος: «Εγώ αδίκησα τον εαυτό μου» – Η ειλικρινής αυτοκριτική για την πορεία του

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.