Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023 - 00:50
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
    • All
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Υγεία
    Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;

    Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;

    Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα

    Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα

    Πουλήθηκε το Nammos της Μυκόνου

    Πουλήθηκε το Nammos της Μυκόνου

    Φωτιά σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας – Συναγερμός στην πυροσβεστική

    Φωτιά σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας – Συναγερμός στην πυροσβεστική

    ΗΠΑ: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στο νέο μακελειό μέσα σε αμερικανικό σχολείο

    ΗΠΑ: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στο νέο μακελειό μέσα σε αμερικανικό σχολείο

    Καιρός: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

    Καιρός: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

    Αντικαταθλιπτικά: Τι συμβαίνει όταν τα «κόψουμε» – Πώς θα αποφύγουμε τα συμπτώματα στέρησης

    Αντικαταθλιπτικά: Τι συμβαίνει όταν τα «κόψουμε» – Πώς θα αποφύγουμε τα συμπτώματα στέρησης

    Άγκαθα Κρίστι: Διορθώνουν τα βιβλία της για να μην έχουν «προσβλητικές λέξεις» όπως «νέγροι» και «ιθαγενείς»

    Άγκαθα Κρίστι: Διορθώνουν τα βιβλία της για να μην έχουν «προσβλητικές λέξεις» όπως «νέγροι» και «ιθαγενείς»

    ΕΚΠΑ: Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής

    ΕΚΠΑ: Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής

  • Πολιτικοοικονομικά
    • All
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιχειρήσεις
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Χρηματοοικονομικά
    Η ακρίβεια βάζει «φρένο» στον καφέ εκτός σπιτιού, δείχνει έρευνα

    Η ακρίβεια βάζει «φρένο» στον καφέ εκτός σπιτιού, δείχνει έρευνα

    Ελληνικό: «Kάθε μέρα πιο κοντά η δημιουργία της νέας πόλης»

    Ελληνικό: «Kάθε μέρα πιο κοντά η δημιουργία της νέας πόλης»

    Βαμβάκι: Τα μυστικά ποιότητας του «λευκού» χρυσού της Ελλάδας

    Βαμβάκι: Τα μυστικά ποιότητας του «λευκού» χρυσού της Ελλάδας

    είδη πολυτελείας

    Σε ποια χώρα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στον κόσμο για είδη πολυτελείας

    «Σαμπάνια» Κυρ Γιάννη made in Αμύνταιο…

    «Σαμπάνια» Κυρ Γιάννη made in Αμύνταιο…

    e-banking

    e-banking: Αποζημίωση στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

    Frankie

    Frankie: Νεοϋορκέζικη διακόσμηση και αυθεντικό ιταλικό ταμπεραμέντο

    βασιλιάς Κωνσταντίνος

    Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η ταφή του – Διυπουργική για το τελετουργικό της κηδείας

    ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ

    ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Νέα κάρτα ανεργίας – Τα επιδόματα με ένα κλικ

  • Lifestyle
    • All
    • Lifestyle
    • Media
    • Music
    • Διασκέδαση
    • Ζώδια
    • Κοινωνία
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
    • Φαγητό
    Αντιγόνη Δρακουλάκη: Τα “Μυστικά της Εδέμ”, τα 11 χρόνια γάμου μακριά από τα φώτα & η “εξαφάνιση” από την Tv

    Αντιγόνη Δρακουλάκη: Τα “Μυστικά της Εδέμ”, τα 11 χρόνια γάμου μακριά από τα φώτα & η “εξαφάνιση” από την Tv

    Daniel Radcliffe: Πατέρας για πρώτη φορά ο γνωστός «Harry Potter»

    Daniel Radcliffe: Πατέρας για πρώτη φορά ο γνωστός «Harry Potter»

    Ναταλία Γερμανού: «Θεωρώ ντροπιαστικό μια εκπομπή να ασχολείται με τα νούμερα άλλης»

    Ναταλία Γερμανού: «Θεωρώ ντροπιαστικό μια εκπομπή να ασχολείται με τα νούμερα άλλης»

    Νίκος Κοκλώνης σε Δέσποινα Βανδή: «Πώς θα ήθελες να σου κάνει πρόταση γάμου ο Βασίλης Μπισμπίκης;»

    Νίκος Κοκλώνης σε Δέσποινα Βανδή: «Πώς θα ήθελες να σου κάνει πρόταση γάμου ο Βασίλης Μπισμπίκης;»

    Χριστίνα Λαμπίρη: «Όταν είπα πως “κρεμάω το ακουστικό” ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση»

    Χριστίνα Λαμπίρη: «Όταν είπα πως “κρεμάω το ακουστικό” ήμουν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση»

    Η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας στο Μουσείο Μπενάκη: Προβολή ντοκιμαντέρ στην COSMOTE TV

    Η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας στο Μουσείο Μπενάκη: Προβολή ντοκιμαντέρ στην COSMOTE TV

    Ψυχολόγος του Harvard αποκάλυψε τις 5 τοξικές φράσεις που δείχνουν ότι η σχέση σας είναι σε πρόβλημα

    Ψυχολόγος του Harvard αποκάλυψε τις 5 τοξικές φράσεις που δείχνουν ότι η σχέση σας είναι σε πρόβλημα

    Ozempic: Το φάρμακο του διαβήτη που παίρνουν οι celebrities – Aδυνατίζει, αλλά για πόσο…

    Ozempic: Το φάρμακο του διαβήτη που παίρνουν οι celebrities – Aδυνατίζει, αλλά για πόσο…

    Νίκος Φλώρος: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη

    Νίκος Φλώρος: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τίμησαν τον διεθνή Έλληνα γλύπτη

  • Αγορά
    Εορτολόγιο Μαρτίου: Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Τρίτη 28/3

    Εορτολόγιο Μαρτίου: Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Τρίτη 28/3

    Η St. Patrick’s Day γιορτάζεται κι αλλιώς

    Η St. Patrick’s Day γιορτάζεται κι αλλιώς

    Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου

    Eurovision 2023: Αυτό είναι το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου

    Σαρακοστή: Απολαμβάνουμε τα μανιτάρια με 19 διαφορετικούς τρόπους

    Σαρακοστή: Απολαμβάνουμε τα μανιτάρια με 19 διαφορετικούς τρόπους

    Άρρηκτος Δεσμός: Μια ταινία του Γκάι Ρίτσι με σκηνικό την εμπόλεμη ζώνη στο Αφγανιστάν

    Άρρηκτος Δεσμός: Μια ταινία του Γκάι Ρίτσι με σκηνικό την εμπόλεμη ζώνη στο Αφγανιστάν

    Εορτολόγιο 26 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    Εορτολόγιο 26 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

    4 εκδρομές από την Αθήνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

    4 εκδρομές από την Αθήνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

    Σάσα Μπάστα: Μας είπαν ότι ο αδερφός μου «έφυγε», έκανα τάμα….

    Σάσα Μπάστα: Μας είπαν ότι ο αδερφός μου «έφυγε», έκανα τάμα….

    Θέλετε γερή καρδιά; Βάλτε αυτά τα πέντε τρόφιμα στο πιάτο σας

    Θέλετε γερή καρδιά; Βάλτε αυτά τα πέντε τρόφιμα στο πιάτο σας

  • Αθλητικά
  • Ορειβασία
  • Αρθρογραφία
    • All
    • Αρθρογραφία
    • Συνεντεύξεις
    Γιουλα Γιαννάκη

    Η καταξιωμένη πιανίστρια Γιούλα Γιαννάκη στο Money & Life: «Η μουσική είναι μία. Οι διαχωρισμοί απομακρύνουν τον ακροατή από την ουσία»

    Άρθρο του Γεώργιου Αμέντα: Το εθνικό πένθος και οι σκεπτόμενοι πολίτες

    Άρθρο του Γεώργιου Αμέντα: Το εθνικό πένθος και οι σκεπτόμενοι πολίτες

    Οδυσσέας Νασιμπιάν

    Ο Αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης Οδυσσέας Νασιμπιάν στο Money & Life

    Η Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου στο Money and Life

    Η Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου στο Money and Life

    Συνέντευξη – Μεγακλής Αρβανίτης: «500 εκατομμύρια σε όλο το κόσμο πάσχουν από διαβήτη…»

    Συνέντευξη – Μεγακλής Αρβανίτης: «500 εκατομμύρια σε όλο το κόσμο πάσχουν από διαβήτη…»

    «Έγινε της Πόπης»: Η τραγική ιστορία πίσω από μία φράση που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά

    «Έγινε της Πόπης»: Η τραγική ιστορία πίσω από μία φράση που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

    Όλη η αλήθεια για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

    Όλη η αλήθεια για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

    Πάντα ωραίοι, εμείς οι Έλληνες.

    Πάντα ωραίοι, εμείς οι Έλληνες.

  • Χρήσιμα
Money And Life
Home Ειδήσεις

Ένα παραδοσιακό τυροκομείο στον Τύρναβο με ιστορία 80 χρόνων

Money & Life by Money & Life
14 Μαρτίου 2023
in Ειδήσεις
0
Ένα παραδοσιακό τυροκομείο στον Τύρναβο με ιστορία 80 χρόνων
Share on FacebookShare on Twitter

Μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον Τύρναβο, ειδικευμένη στη φέτα και στο μανούρι, με ιστορία που ξεκινά από το 1936.

Από ένα τυροκομείο στον Τύρναβο της Θεσσαλίας, δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από μια σειρά εκλεκτών τυριών. Άλλωστε η πόλη είναι διάσημη για ένα σωρό γκουρμέ προϊόντα εκτός από το τσίπουρο –ανάμεσά τους και η ΠΟΠ Φέτα Τυρνάβου, η ΠΟΠ Φέτα Τσαντίλας Τυρνάβου, το Μανούρι ΠΟΠ Τυρνάβου.

Η ιστορία ξεκινάει το 1936, όταν ο οξυδερκής και αποφασιστικός παππούς Νίκος Τζαφέττας, με καταγωγή από μεγάλη κτηνοτροφική οικογένεια της Βλάστης (στην Κοζάνη), οραματίζεται το μέλλον του με όρους εκσυγχρονισμού και επέκτασης. Παίρνει, λοιπόν, την απόφαση να τυροκομεί επιπλέον γάλα από αυτό που παράγουν τα κοπάδια της οικογένειας και σπουδάζει παράλληλα στη Νομική, ποντάροντας στην προστιθέμενη αξία της γνώσης. Εκείνα τα χρόνια η ελληνική τυροκομία γινόταν με πολύ πρωτόγονα μέσα –σε πρόχειρα παραπήγματα, διάσπαρτα στα λιβάδια ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στους παραγωγούς. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς ατμό, με ξύλινα εργαλεία και σκεύη, δίχως στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

Τα ηνία της επιχείρησής του βρίσκονται σήμερα στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας: του Νίκου Τζαφέττα, της Εύης Τζαφέττα και της Καλλιρόης Τζαφέττα. Προμηθεύονται γάλα από την περιοχή, απασχολούν άτομα από τον Τύρναβο, μένουν στον Τύρναβο και δεν τους έχει περάσει ποτέ από τον νου να κάνουν κάτι άλλο επαγγελματικά. Εμείς μιλήσαμε με τους δύο πρώτους, κάνοντας μια βόλτα στο παραδοσιακό τους τυροκομείο.

Η Εύη και ο Νίκος Τζαφέττας, τρίτη γενιά τυροκόμοι. Photo: Νίκος Κόκκας
Ένα μέρος της παραγωγής εξακολουθεί να γίνεται παραδοσιακά. Photo: Νίκος Κόκκας

 

Τους ρωτάμε αν συστήνονται ως βιομήχανοι ή ως τυροκόμοι, διότι ο τίτλος της επιχείρησής τους είναι «Βιομηχανία Τυροκομικών Προϊόντων». «Α, όχι βιομήχανοι, συστηνόμαστε ως τυροκόμοι», λέει ο Νίκος Τζαφέττας, «σαν τυροκόμος μεγάλωσα, τυροκομία έμαθα από τον πατέρα μου και αυτός από τον παππού μου». «Κι εγώ σαν τυροκόμος συστήνομαι», συμπληρώνει η Εύη Τζαφέττα. «Πάντα λέω πως προερχόμαστε από μια τυροκομική οικογένεια. Τυροκόμοι είμαστε».

Και τα παιδιά τους; Τι απαντούν όταν τα ρωτούν στο σχολείο τι δουλειά κάνει η μαμά ή ο μπαμπάς; Για την Εύη Τζαφέττα, αυτή είναι μια κουβέντα επί προσωπικού. «Εμένα πάντα το πρόβλημά μου, όταν ήμουνα μικρή, ήταν η ερώτηση “τι επαγγέλεται ο πατέρας σου;”. Είναι επιχειρηματίας; Είναι βιομήχανος; Είναι τυροκόμος; Ρωτούσα έτσι τον μπαμπά μου “τι να σε βάλω μπαμπά;” και η απάντησή του ήταν “λύσε εσύ το πρόβλημα”. Το έλυσα λοιπόν κι εγώ και ο Νίκος και λέγαμε “ο μπαμπάς μας είναι τυροκόμος”. Τώρα το έλυσαν και τα παιδιά μας και λένε κι αυτά ότι ο μπαμπάς και η μαμά είναι τυροκόμοι».

Η ιστορία του τυροκομείου ξεκινά το 1936. Photo: Τυροκομείο Τζαφέττας

Καθώς τελειώνει η λαίλαπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο παππούς Νίκος Τζαφέττας φτιάχνει ένα τυροκομείο στην Κοζάνη και το 1959 επιστρέφει στον Τύρναβο (όπου ήταν το σπίτι του) και χτίζει το σημερινό τυροκομείο. Πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής, αφού διέθετε φίλτρο καθαρισμού του γάλακτος, καθώς και παστερίωση για την υγιεινή των προϊόντων. Τον διαδέχεται κατόπιν ο γιος του Ιωάννης Τζαφέττας, ο οποίος βάζει την επιχείρηση σε τροχιά επιτυχίας. Καθώς βλέπει αύξηση στη ζήτηση φέτας στο εξωτερικό στρέφει την παραγωγή προς αυτό το προϊόν (μαζί με μερικά άλλα τυριά), διαμορφώνοντας έτσι ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο. Το 1994 ξεκινάει τις εξαγωγές, που σήμερα καταλαμβάνουν το 75% της παραγωγής.

Με μια τέτοια εξέλιξη, εξακολουθούν άραγε να φτιάχνουν τα τυριά τους με τις παλιές οικογενειακές συνταγές; «Κοιτάξτε», εξηγεί ο Νίκος Τζαφέττας, «οι συνταγές μας είναι οι ίδιες με εκείνες που χρησιμοποιούσε ο παππούς μας και ο πατέρας μας. Παλιά, όμως, αν πιάσουμε τη δεκαετία του 1930 –διότι το 1936 ξεκίνησε ο παππούς την επιχείρηση– ή το 1940, το 1950, το 1960, η τεχνολογία ήταν πάρα πολύ πίσω. Ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Για να μη μιλήσουμε για τα πρωτόκολλα υγιεινής. Σήμερα, όπως είναι αυτονόητο, εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τις πιο σύγχρονες τεχνικές παραγωγής. Και όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας».

Το τυροκομείο χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές παραγωγής. Photo: Νίκος Κόκκας
Η Εύη και ο Νίκος Τζαφέττας στο τυροκομείο τους. Photo: Νίκος Κόκκας

 

«Διατηρούμε όμως κι ένα μέρος της παραγωγής μας που συνεχίζει να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο», διευκρινίζει η Εύη Τζαφέττα, «έχουμε π.χ. τη φέτα που φτιαχνόταν στην τσαντίλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν και παλιά: στα λεγόμενα τεζάκια, δηλαδή τυροτράπεζες. Βάζουμε το τυρί στην τσαντίλα, την ακουμπάμε στην τυροτράπεζα, βάζουμε ένα βάρος πάνω στην τσαντίλα να στραγγίξει. Όλα γίνονται με το χέρι, ενώ τα υπόλοιπα τυριά παρασκευάζονται με τα μηχανήματα».

Διαφέρει η γεύση, το άρωμα, η υφή των τυριών που είναι χειροποίητα από τα τυριά που παρασκευάζονται με μηχανήματα, αν και γίνονται και τα δύο με την ίδια παραδοσιακή συνταγή; «Η φέτα της τσαντίλας με τη φέτα της φόρμας δεν έχουν καμία σχέση από άποψη γεύσης, αρώματος και υφής», μας λένε, «άλλη δομή, άλλη γευστική αίσθηση. Είναι η ίδια συνταγή, αλλά δίνει ουσιαστικά δύο διαφορετικά προϊόντα. Και τη διαφορά την κάνει το ανθρώπινο χέρι».

Τα προϊόντα του τυροκομείου «Τζαφέττας». Photo: Τυροκομείο Τζαφέττας

Σκέφτηκαν ποτέ να κάνουν κάτι διαφορετικό επαγγελματικά; Η Εύη Τζαφέττα απαντάει κατηγορηματικά όχι: «Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Με αυτό μεγαλώσαμε, εδώ ερχόμασταν τα καλοκαίρια, εδώ ερχόμασταν όταν δεν είχαμε σχολείο, από μικρά παιδιά. Ακόμα δεν φτάναμε τους πάγκους και μας έβαζε ο μπαμπάς να δουλεύουμε. Μας έκανε να αγαπήσουμε την τέχνη από μικρά». Για εκείνη, άλλωστε, η παραγωγή παραδοσιακών τυριών είναι ένα είδος προσφοράς. «Το τσίπουρο, η φέτα, το ούζο, η παραγωγή όλων των παραδοσιακών προϊόντων με σωστό και ποιοτικό τρόπο, είναι μια προσφορά στην ελληνικότητα, στη διατροφική μας κουλτούρα», λέει, «αισθάνομαι έτσι ότι υπηρετώ κάτι μοναδικό». «Διατηρούμε και προσφέρουμε κάτι που είναι γραμμένο στο DNA του Έλληνα», συμπληρώνει και ο Νίκος Τζιαφέττας, «όχι μόνο, όμως. Γιατί, όταν αυξήθηκαν οι εξαγωγές, όλοι εμείς οι Έλληνες παραγωγοί κάναμε τη φέτα κομμάτι του διατροφικού DNA και του Ευρωπαίου. Κι αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα».

Αναρωτιόμαστε αν από τη μεγάλη γκάμα των θεσσαλικών τυριών επέλεξαν να εστιάσουν στη φέτα και στο μανούρι για οικονομικούς λόγους. Ο Νίκος Τζαφέττας εξηγεί: «Προφανώς, η φέτα είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τυροκομίας. Είναι ένα τυρί τρομερά ταχυκίνητο. Το μανούρι, τώρα, είναι άλλη υπόθεση. Δεν είναι τόσο βασικό προϊόν στην καθημερινή διατροφή του Έλληνα και του Ευρωπαίου. Είναι πιο ιδιαίτερο, πιο γκουρμέ, αν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω τον όρο».

Εκτός από φέτα, το τυροκομείο ειδικεύεται και στο να φτιάχνει μανούρι. Photo: Τυροκομείο Τζαφέττας

«Ιδιαίτερα το μανούρι αέρος, το αερομάνουρο όπως το λένε στη Βλάστη Κοζάνης, εξηγεί η Εύη Τζαφέττα, «είναι ένα εντελώς διαφορετικό τυρί από το φρέσκο μανούρι». Συνεχίζοντας, ο Νίκος μας λέει πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ παλιό τυρί, που κρατάει τις ρίζες του από τον τόπο καταγωγής τους, τη Βλάστη. «Επιλέξαμε να παράγουμε μανούρι διότι, παρακολουθώντας την αγορά, βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η τάση –κυρίως ανάμεσα στους νέους– πηγαίνει προς αυτό το προϊόν, αλλά και γενικά στα ιδιαίτερα, παραδοσιακά τυριά. Είναι κάτι που μας ικανοποιεί βαθιά».

Το τυροκομείο προμηθεύεται γάλα από μικρές κτηνοτροφικής μονάδες των Τρικάλων, του Δομοκού και της ευρύτερης Ελασσόνας. Ανάλογα με τις ανάγκες χρησιμοποιεί γάλα από όλη σχεδόν τη Θεσσαλία. Παράγει φέτα, φέτα τσαντίλας, μανούρι, κατσικίσιο τυρί, γαλοτύρι. Απασχολεί 25 άτομα προσωπικό και όλοι οι εργαζόμενοι προέρχονται από την περιοχή.

Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκουν ανθρώπους να δουλέψουν. Θεωρούν ότι και τώρα, αλλά και στο μέλλον, αυτό θα αποτελέσει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κτηνοτροφίας. Μάλιστα, η Εύη Τζαφέττα λέει πως αυτός είναι ένας λόγος που η εγχώρια κτηνοτροφία κοντεύει να εξαφανιστεί.

Πηγή

Tags: Τύρναβο
Previous Post

Ελαιοτουρισμός: Η νέα, κερδοφόρα μορφή τουρισμού -Σε ποια περιοχή της Ελλάδας αναπτύσσεται

Next Post

Κωνσταντινούπολη: Ένα μικρό ελληνικό καφέ στην καρδιά του Πέρα

Related Posts

Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;
Ειδήσεις

Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;

28 Μαρτίου 2023
Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα
Ειδήσεις

Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα

28 Μαρτίου 2023
Πουλήθηκε το Nammos της Μυκόνου
Ειδήσεις

Πουλήθηκε το Nammos της Μυκόνου

28 Μαρτίου 2023
Φωτιά σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας – Συναγερμός στην πυροσβεστική
Ειδήσεις

Φωτιά σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας – Συναγερμός στην πυροσβεστική

28 Μαρτίου 2023
ΗΠΑ: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στο νέο μακελειό μέσα σε αμερικανικό σχολείο
Ειδήσεις

ΗΠΑ: Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, στο νέο μακελειό μέσα σε αμερικανικό σχολείο

28 Μαρτίου 2023
Καιρός: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία
Καιρός

Καιρός: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

28 Μαρτίου 2023
Next Post
Κωνσταντινούπολη: Ένα μικρό ελληνικό καφέ στην καρδιά του Πέρα

Κωνσταντινούπολη: Ένα μικρό ελληνικό καφέ στην καρδιά του Πέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;

Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;

6 ώρες ago
«Η Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι» : Μια ταινία για τη σκοτεινή ερωτική ζωή του μεγάλου συνθέτη

«Η Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι» : Μια ταινία για τη σκοτεινή ερωτική ζωή του μεγάλου συνθέτη

5 ώρες ago
Κατερίνα Κουβουτσάκη: Πέταξε το στέμμα της Star GS Hellas 2021 και έγινε πρωταγωνίστρια σε αισθησιακές ταινίες

Κατερίνα Κουβουτσάκη: Πέταξε το στέμμα της Star GS Hellas 2021 και έγινε πρωταγωνίστρια σε αισθησιακές ταινίες

11 μήνες ago
Jordyn Jones and Katie Sigmond … Sexy Duet !

Jordyn Jones and Katie Sigmond … Sexy Duet !

10 μήνες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Lifestyle
    • Lifestyle
      • Ψυχαγωγία
    • Media
    • Music
    • Διασκέδαση
    • Ζώδια
    • Κοινωνία
      • Σαν σήμερα
    • Πολιτισμός
    • Τουρισμός
    • Φαγητό
  • NETFLIX
  • PET STORIES
  • Sport
    • Auto-Moto
    • Αθλητικά
  • Αγορά
    • Εκθέσεις
    • Εμπορικά Νέα
  • Απόψεις
  • Αρθρογραφία
    • Αρθρογραφία
    • Συνεντεύξεις
  • Αρχιτεκτονική
  • αφιερώματα
  • Βιβλία
  • Γαστρονομία
  • Γεωργία
  • Εθνικά Θέματα
  • Ειδήσεις
    • Ελλάδα
      • Καιρός
    • Κόσμος
      • ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • Υγεία
  • Εκδηλώσεις
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • εορτολόγιο
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Κινηματογράφος
  • Κρασί
  • Μαγειρική
  • Μουσική
  • Οινοποιία
  • Ομορφιά
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Ορειβασία
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Πολιτικοοικονομικά
    • Αυτοδιοίκηση
    • Επιχειρήσεις
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Χρηματοοικονομικά
  • Προορισμοί
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • Ταξίδια
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τηλεόραση
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

COVID 19 LOCKDOWN MONEY AND LIFE MONEY AND LIFE ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ Αθήνα Αιγαίο ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΡΥΔΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΠΗ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΖΩΔΙΑ ΗΠΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΡΥΔΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΡΑΣΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Καθαρά Δευτέρα ΜΕΤΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Ταξίδια ΥΓΕΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ αρθρογραφία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΑΣΕΙΣ

  • Καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος: Περί… Πανδημίας – Αποκλειστική Συνέντευξη

    Καθηγητής Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος: Περί… Πανδημίας – Αποκλειστική Συνέντευξη

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Ρωσία–Ευρασία Πρώτο Μέρος: Ρωσία και Ευρασιατικοί Πολιτισμοί

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Κοινωνία – πανδημία – Εκκλησία

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Γραμμή Κάλυμνος – Μοσχάτο… | Μέδουσα: η Απόλυτη Ψαροταβέρνα !

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • «Δεν έχει μελετηθεί η Ασφάλεια και η Αποτελεσματικότητα του Εμβολίου Covid 19 σε Ανοσοκατασταλμένους»

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • «Η Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι» : Μια ταινία για τη σκοτεινή ερωτική ζωή του μεγάλου συνθέτη
  • Θα συνέλθει ποτέ ο Michael Schumacher;
  • Ingbert Brunk: O Γερμανός γλύπτης που εντυπωσιάζει με την τέχνη του μαρμάρου στη Νάξο
  • Αδήλωτα τετραγωνικά: Στα «σκαριά» μόνιμη ρύθμιση για τα ακίνητα

Κατηγορίες

  • Auto-Moto
  • Lifestyle
  • Lifestyle
  • Media
  • Music
  • NETFLIX
  • PET STORIES
  • Sport
  • Αγορά
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αρθρογραφία
  • Αρθρογραφία
  • Αρχιτεκτονική
  • Αυτοδιοίκηση
  • αφιερώματα
  • Βιβλία
  • Γαστρονομία
  • Γεωργία
  • Διασκέδαση
  • ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Εθνικά Θέματα
  • Ειδήσεις
  • Εκδηλώσεις
  • Εκθέσεις
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • Εκπαίδευση
  • Ελλάδα
  • Εμπορικά Νέα
  • εορτολόγιο
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Επιχειρήσεις
  • Ζώδια
  • Καιρός
  • Κινηματογράφος
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Κρασί
  • Μαγειρική
  • Μουσική
  • Οικονομία
  • Οινοποιία
  • Ομορφιά
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • Ορειβασία
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • Περιβάλλον
  • Πολιτική
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Πολιτικοοικονομικά
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Σαν σήμερα
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Τηλεόραση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Φαγητό
  • Χρηματοοικονομικά
  • Χωρίς κατηγορία
  • Ψυχαγωγία
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Πολιτικοοικονομικά
  • Lifestyle
  • Αγορά
  • Sport
  • Ορειβασία
  • Αρθρογραφία
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.