Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2026 - 22:39
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία

Αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα: Πώς μπορείτε να τις υπολογίσετε

Money & Life by Money & Life
13 Νοεμβρίου 2024
in Οικονομία
0 0
0
Αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα: Πώς μπορείτε να τις υπολογίσετε
Share on FacebookShare on Twitter

Με λίγα κλικς το valuemaps.gov.gr οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να βρουν την αντικειμενική αξία του ακινήτου τους, την ώρα που το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θεσμοθετεί την ψηφιακή πλατφόρμα.

Στην πλατφόρμα παρουσιάζονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις ζώνες αυτές και παρέχεται λειτουργία υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Εκεί μπορείτε σε πραγματικό υπόβαθρο να:

  • εντοπίσετε άμεσα και με ακρίβεια τη ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο που σας ενδιαφέρει
  • έχετε πρόσβαση σε όλα τα ψηφιοποιημένα στοιχεία του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού που αφορούν την αντίστοιχη ζώνη
  • υπολογίσετε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας για όλα τα έντυπα (Ε1-Ε5, ΑΑΓΗΣ, Κ1-Κ9) του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού
  • συγκρίνετε αξίες όμορων περιοχών ή αξίες της ίδιας περιοχής σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα

Πώς λειτουργεί

Για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στην εφαρμογή valuemaps.gov.gr
  2. Γράφει την διεύθυνση του ακινήτου του στο αντίστοιχο πλαίσιο πάνω αριστερά.
  3. Κάνει κλικ στον χάρτη για να δει στο πλαίσιο που εμφανίζεται την τιμή ζώνης του ακινήτου του.
  4. Ανοίγει την εφαρμογή υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας, κάνοντας κλικ πάνω δεξιά στο σύμβολο “€”.
  5. Συμπληρώνει στο πλαίσιο στα δεξιά στην κατηγορία ακινήτου “ΚΑΤΟΙΚΙΑ (Ε1)”. Η “Α.Τιμή Εκκίνησης (Τιμή Ζώνης)” συμπληρώνεται αυτόματα.
  6. Συμπληρώνει τα στοιχεία: “Β. Συντελεστής Πρόσοψης”, “Γ. Συντελεστής Ορόφου” και Εμπορικότητας.
  7. Συμπληρώνει την “Δ. Επιφάνεια (σε τ.μ.)” και ο “Ε. Συντελεστής Επιφάνειας” εμφανίζεται αυτόματα.
  8. Αν το πλάτος των εξωτερικών τοίχων του ακινήτου είναι μεγαλύτερο ή ίσο των 0,50 μέτρων ο χρήστης επιλέγει το αντίστοιχο κουτάκι.
  9. Στο πλαίσιο “ΣΤ. Συντελεστής Παλαιότητας” αναγράφεται το έτος κατασκευής. Τα χρόνια παλαιότητας συμπληρώνονται αυτόματα.
  10. Επιλογή των πιθανών ειδικών συνθηκών στο πλαίσιο “Ζ. Συντελεστές Ειδικών Συνθηκών”.
  11. Στο πλαίσιο “Η. Συντελεστής Αποπεράτωσης” συμπλήηρώνει τον ΣΑΟ και την Κατάσταση Αποπεράτωσης.
  12. Στο πεδίο “Θ. Συντελεστής Τρόπου Κατασκευής” να επιλεχθεί ο τρόπος κατασκευής του ακινήτου.
  13. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να συμπληρώσει τυχόν εξοπλισμό που συντρέχει στην επιλογή “Ι. Συντελεστής Εξοπλισμού”.

«Φύλλα Υπολογισμού Αξίας Ακινήτων» Φ.Υ.Α.Α.

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που θέλει να βρει την αντικειμενική αξία, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα «Φύλλα Υπολογισμού Αξίας Ακινήτων» Φ.Υ.Α.Α., αρκεί να ακολουθήσει τη διαδρομή εισόδου στην εφαρμογή μέσω του Διαδικτυακού τόπου της Α.Α.Δ.Ε.:

  1. Αρχική σελίδα //Πολίτες // Φορολογικές υπηρεσίες // Ακίνητα // Φύλλα Υπολογισμού Αξίας Ακινήτων.
  2. Αρχική σελίδα // Επιχειρήσεις // Φορολογικές υπηρεσίες // Ακίνητα // Φύλλα Υπολογισμού Αξίας Ακινήτων.

Η είσοδος σε αυτήν την εφαρμογή διενεργείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Πηγή: cnn.gr
Tags: Αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα
Previous Post

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου – Τα σημαντικότερα γεγονότα

Next Post

ΑμεΑ: Σύνταξη χωρίς κράτηση 10% με δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης

Related Posts

ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

15 Μαΐου 2026
Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα
Οικονομία

Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα

15 Μαΐου 2026
Σοβαρές ανησυχίες για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και της ναυτιλίας προκαλεί η συνεχιζόμενη κρίση στα Στενά του Ορμούζ, με τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη πίεση στα παγκόσμια αποθέματα από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρακολούθηση inventories το 2018.  Σύμφωνα με ανάλυση της Allied Shipbroking και της Allied QuantumSea Research, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου –μετρημένα σε ημέρες κάλυψης της ζήτησης– εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στις 98 ημέρες έως τα τέλη Μαΐου 2026, από 101 ημέρες σήμερα, σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs.  Η εικόνα επιδεινώνεται δραματικά λόγω των σοβαρών διαταραχών στη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενός από τα σημαντικότερα ενεργειακά περάσματα παγκοσμίως.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, προειδοποίησε επενδυτές στις 11 Μαΐου ότι η αγορά χάνει περίπου 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για κάθε εβδομάδα που τα Στενά παραμένουν ουσιαστικά κλειστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μόλις δύο έως πέντε πλοία διέρχονται καθημερινά από την περιοχή, όταν πριν από την κρίση οι διελεύσεις έφταναν περίπου τα 70 πλοία ημερησίως.  Ανεξάρτητοι αναλυτές εκτιμούν ότι, ακόμη και μετά από εκτροπές φορτίων μέσω αγωγών και έκτακτες αποδεσμεύσεις στρατηγικών αποθεμάτων, η καθαρή απώλεια στην παγκόσμια αγορά διαμορφώνεται μεταξύ 9 και 12 εκατ. βαρελιών ημερησίως.  Η κατάσταση έχει ήδη οδηγήσει σε μαζική κινητοποίηση στρατηγικών αποθεμάτων. Η συντονισμένη έκτακτη αποδέσμευση 400 εκατ. βαρελιών από τον International Energy Agency στις 11 Μαρτίου 2026 –η μεγαλύτερη στην ιστορία του οργανισμού– εκτιμάται ότι επαρκεί μόλις για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες υπό τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης.  Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά κρατικά στρατηγικά αποθέματα διεθνώς υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. βαρέλια, αναλυτές σημειώνουν ότι ακόμη και αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά μόνο για 25 έως 30 εβδομάδες εάν χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά.
Οικονομία

Σοβαρές ανησυχίες για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και της ναυτιλίας προκαλεί η συνεχιζόμενη κρίση στα Στενά του Ορμούζ, με τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη πίεση στα παγκόσμια αποθέματα από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρακολούθηση inventories το 2018. Σύμφωνα με ανάλυση της Allied Shipbroking και της Allied QuantumSea Research, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου –μετρημένα σε ημέρες κάλυψης της ζήτησης– εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στις 98 ημέρες έως τα τέλη Μαΐου 2026, από 101 ημέρες σήμερα, σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs. Η εικόνα επιδεινώνεται δραματικά λόγω των σοβαρών διαταραχών στη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενός από τα σημαντικότερα ενεργειακά περάσματα παγκοσμίως. Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, προειδοποίησε επενδυτές στις 11 Μαΐου ότι η αγορά χάνει περίπου 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για κάθε εβδομάδα που τα Στενά παραμένουν ουσιαστικά κλειστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μόλις δύο έως πέντε πλοία διέρχονται καθημερινά από την περιοχή, όταν πριν από την κρίση οι διελεύσεις έφταναν περίπου τα 70 πλοία ημερησίως. Ανεξάρτητοι αναλυτές εκτιμούν ότι, ακόμη και μετά από εκτροπές φορτίων μέσω αγωγών και έκτακτες αποδεσμεύσεις στρατηγικών αποθεμάτων, η καθαρή απώλεια στην παγκόσμια αγορά διαμορφώνεται μεταξύ 9 και 12 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Η κατάσταση έχει ήδη οδηγήσει σε μαζική κινητοποίηση στρατηγικών αποθεμάτων. Η συντονισμένη έκτακτη αποδέσμευση 400 εκατ. βαρελιών από τον International Energy Agency στις 11 Μαρτίου 2026 –η μεγαλύτερη στην ιστορία του οργανισμού– εκτιμάται ότι επαρκεί μόλις για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες υπό τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης. Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά κρατικά στρατηγικά αποθέματα διεθνώς υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. βαρέλια, αναλυτές σημειώνουν ότι ακόμη και αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά μόνο για 25 έως 30 εβδομάδες εάν χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά.

15 Μαΐου 2026
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα
Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα

15 Μαΐου 2026
Η βενζίνη δεν θα «πέσει» κάτω από 2 ευρώ – Για άνοδο διαρκείας προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς
Οικονομία

Η βενζίνη δεν θα «πέσει» κάτω από 2 ευρώ – Για άνοδο διαρκείας προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς

15 Μαΐου 2026
Fraport Greece: Άνοδος 3,2% στην επιβατική κίνηση τον Απρίλιο παρά τις πιέσεις από τη Μέση Ανατολή
Οικονομία

Fraport Greece: Άνοδος 3,2% στην επιβατική κίνηση τον Απρίλιο παρά τις πιέσεις από τη Μέση Ανατολή

15 Μαΐου 2026
Next Post
ΑμεΑ: Σύνταξη χωρίς κράτηση 10% με δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης

ΑμεΑ: Σύνταξη χωρίς κράτηση 10% με δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

«Εκρηκτικό» φινάλε για τον εμβληματικό λιγνιτικό σταθμό του Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ – Σήμερα η τελευταία ημέρα λειτουργίας του

«Εκρηκτικό» φινάλε για τον εμβληματικό λιγνιτικό σταθμό του Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ – Σήμερα η τελευταία ημέρα λειτουργίας του

6 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο

7 ώρες ago
Alpha Bank: Οι ενεργειακές ανατιμήσεις πιέζουν την ελληνική οικονομία με επίκεντρο μεταφορές, στέγαση

Alpha Bank: Οι ενεργειακές ανατιμήσεις πιέζουν την ελληνική οικονομία με επίκεντρο μεταφορές, στέγαση

8 ώρες ago
Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

12 μήνες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την κουνιάδα της Κεφαλά: «Είστε αισχρή», «είσαι φασίστας»

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την κουνιάδα της Κεφαλά: «Είστε αισχρή», «είσαι φασίστας»

15 Μαΐου 2026
Στη φυλακή 6 από τους κατηγορούμενους για τη ληστεία σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα – Επεισόδια στην Ευελπίδων

Στη φυλακή 6 από τους κατηγορούμενους για τη ληστεία σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα – Επεισόδια στην Ευελπίδων

15 Μαΐου 2026
ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

15 Μαΐου 2026
Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα

Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα

15 Μαΐου 2026
Σοβαρές ανησυχίες για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και της ναυτιλίας προκαλεί η συνεχιζόμενη κρίση στα Στενά του Ορμούζ, με τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη πίεση στα παγκόσμια αποθέματα από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρακολούθηση inventories το 2018.  Σύμφωνα με ανάλυση της Allied Shipbroking και της Allied QuantumSea Research, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου –μετρημένα σε ημέρες κάλυψης της ζήτησης– εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στις 98 ημέρες έως τα τέλη Μαΐου 2026, από 101 ημέρες σήμερα, σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs.  Η εικόνα επιδεινώνεται δραματικά λόγω των σοβαρών διαταραχών στη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενός από τα σημαντικότερα ενεργειακά περάσματα παγκοσμίως.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, προειδοποίησε επενδυτές στις 11 Μαΐου ότι η αγορά χάνει περίπου 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για κάθε εβδομάδα που τα Στενά παραμένουν ουσιαστικά κλειστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μόλις δύο έως πέντε πλοία διέρχονται καθημερινά από την περιοχή, όταν πριν από την κρίση οι διελεύσεις έφταναν περίπου τα 70 πλοία ημερησίως.  Ανεξάρτητοι αναλυτές εκτιμούν ότι, ακόμη και μετά από εκτροπές φορτίων μέσω αγωγών και έκτακτες αποδεσμεύσεις στρατηγικών αποθεμάτων, η καθαρή απώλεια στην παγκόσμια αγορά διαμορφώνεται μεταξύ 9 και 12 εκατ. βαρελιών ημερησίως.  Η κατάσταση έχει ήδη οδηγήσει σε μαζική κινητοποίηση στρατηγικών αποθεμάτων. Η συντονισμένη έκτακτη αποδέσμευση 400 εκατ. βαρελιών από τον International Energy Agency στις 11 Μαρτίου 2026 –η μεγαλύτερη στην ιστορία του οργανισμού– εκτιμάται ότι επαρκεί μόλις για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες υπό τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης.  Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά κρατικά στρατηγικά αποθέματα διεθνώς υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. βαρέλια, αναλυτές σημειώνουν ότι ακόμη και αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά μόνο για 25 έως 30 εβδομάδες εάν χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά.

Σοβαρές ανησυχίες για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου και της ναυτιλίας προκαλεί η συνεχιζόμενη κρίση στα Στενά του Ορμούζ, με τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη πίεση στα παγκόσμια αποθέματα από τότε που ξεκίνησε η δορυφορική παρακολούθηση inventories το 2018. Σύμφωνα με ανάλυση της Allied Shipbroking και της Allied QuantumSea Research, τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου –μετρημένα σε ημέρες κάλυψης της ζήτησης– εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στις 98 ημέρες έως τα τέλη Μαΐου 2026, από 101 ημέρες σήμερα, σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs. Η εικόνα επιδεινώνεται δραματικά λόγω των σοβαρών διαταραχών στη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, ενός από τα σημαντικότερα ενεργειακά περάσματα παγκοσμίως. Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, προειδοποίησε επενδυτές στις 11 Μαΐου ότι η αγορά χάνει περίπου 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για κάθε εβδομάδα που τα Στενά παραμένουν ουσιαστικά κλειστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μόλις δύο έως πέντε πλοία διέρχονται καθημερινά από την περιοχή, όταν πριν από την κρίση οι διελεύσεις έφταναν περίπου τα 70 πλοία ημερησίως. Ανεξάρτητοι αναλυτές εκτιμούν ότι, ακόμη και μετά από εκτροπές φορτίων μέσω αγωγών και έκτακτες αποδεσμεύσεις στρατηγικών αποθεμάτων, η καθαρή απώλεια στην παγκόσμια αγορά διαμορφώνεται μεταξύ 9 και 12 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Η κατάσταση έχει ήδη οδηγήσει σε μαζική κινητοποίηση στρατηγικών αποθεμάτων. Η συντονισμένη έκτακτη αποδέσμευση 400 εκατ. βαρελιών από τον International Energy Agency στις 11 Μαρτίου 2026 –η μεγαλύτερη στην ιστορία του οργανισμού– εκτιμάται ότι επαρκεί μόλις για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες υπό τους σημερινούς ρυθμούς κατανάλωσης. Παρά το γεγονός ότι τα συνολικά κρατικά στρατηγικά αποθέματα διεθνώς υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. βαρέλια, αναλυτές σημειώνουν ότι ακόμη και αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν την αγορά μόνο για 25 έως 30 εβδομάδες εάν χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά.

15 Μαΐου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την κουνιάδα της Κεφαλά: «Είστε αισχρή», «είσαι φασίστας»
  • Στη φυλακή 6 από τους κατηγορούμενους για τη ληστεία σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα – Επεισόδια στην Ευελπίδων
  • ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο
  • Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.