Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025 - 12:31
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Συνεντεύξεις

Ανδρέας Δούκας: «Το Frankie είναι συνδυασμός φιλοξενίας και κορυφαίας γαστρονομικής πρότασης»

Money & Life by Money & Life
16 Αυγούστου 2024
in Συνεντεύξεις
0 0
0
Ανδρέας Δούκας: «Το Frankie είναι συνδυασμός φιλοξενίας και κορυφαίας γαστρονομικής πρότασης»
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ανδρέας Δούκας, συνιδιοκτήτης του Frankie, ενός από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας, μας αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από την επιτυχία του ομίλου στον οποίο ανήκει το Frankie.

Με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στην αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, ο κ. Δούκας αναλύει τη φιλοσοφία που καθοδηγεί το εστιατόριο από το ξεκίνημά του. Στην αποκλειστική συνέντευξη στο Money and Life, αναφέρεται στη σημασία της διατήρησης των υψηλών προτύπων ποιότητας, τη σημασία της καλής σχέσης με το προσωπικό και το πάθος για την εστίαση που οδηγεί στην αναγνωρισιμότητα και τις διακρίσεις του Frankie τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, μοιράζεται τις απόψεις του για τη σύγχρονη εστίαση και την ανάγκη για σεβασμό προς τον πελάτη, αλλά και τις προσωπικές του γαστρονομικές προτιμήσεις που έχουν γίνει συνώνυμο της επιτυχίας του εστιατορίου.

Επιμέλεια: Νεκτάριος Ντ. Χορμοβίτης

1. Το Frankie αποτελεί μία από τις καλύτερες γωνιές της Αθήνας και είναι πασίγνωστο εντός και εκτός συνόρων. Πώς το έχετε καταφέρει αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι με πολλή δουλειά και με γνώμονα τις καλύτερες πρώτες ύλες, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε στην κορυφή της ποιότητας. Παράλληλα, προσέχουμε ιδιαίτερα να μην επιβαρύνουμε τον πελάτη με τις ανατιμήσεις και, όσο μπορούμε, τις απορροφούμε εμείς χωρίς, βέβαια, να κάνουμε καμία έκπτωση στην αξία της πρώτης ύλης. Χρησιμοποιούμε την ίδια πρώτη ύλη που δίνουμε στα παιδιά μας και στην οικογένειά μας. Για ένα εστιατόριο που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, η πρώτη ύλη είναι το Α και το Ω και δεν κάνουμε εκπτώσεις σε αυτό, δεν κάναμε ποτέ. Είναι φιλοσοφία του ομίλου, με πρωτεργάτες τον κύριο Χριστοφορίδη και τον κύριο Αθανασιάδη. Σε όλα μας τα μαγαζιά η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη δυνατή.

Όσον αφορά τα πιάτα και τις μερίδες μας, είναι αρκετά γενναίες. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να πλησιάζουμε το σπιτικό φαγητό και οι γεύσεις να θυμίζουν οικογενειακά τραπέζια, με αφετηρία την ποιότητα και την εξέλιξη βέβαια του κάθε πιάτου.

Το Frankie έχει εμπνευστεί από την “παλιά Αμερική” και το concept έχει να κάνει με τις γαστρονομικές ιδέες και δημιουργίες των Ιταλών μεταναστών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, φροντίζουμε κάθε πιάτο μας να έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα.

2. Από την ιδέα στην υλοποίηση και το άψογο αποτέλεσμα. Πώς καταφέρνετε να επιτυγχάνετε αυτό το επίπεδο;

Η αλήθεια είναι ότι λαμβάνουμε την αναγνώριση που μας αξίζει, κερδίζοντας αρκετά βραβεία ως αποτέλεσμα της προσπάθειας, της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας που έχει αυτός ο όμιλος στο σύνολό του.

Η επιτυχία είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, ώστε ο πελάτης να μείνει ευχαριστημένος και στη συνέχεια να γίνει θαμώνας. Στα ατού μας δεν είναι μόνο οι γεύσεις, αλλά και η εξυπηρέτηση, το περιβάλλον, το σέρβις, τα οποία λειτουργούν συνδυαστικά γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του πελάτη.

Η φιλοσοφία μας είναι ότι για να είναι χαρούμενος ο πελάτης και ευχαριστημένος, πρέπει να είναι πρώτα από όλα το προσωπικό. Η σχέση μεταξύ των ανθρώπων του μαγαζιού, εργοδότη και εργαζομένου, είναι πολύ σημαντική. Τους βλέπουμε ως συνεργάτες, έτσι τους θεωρούμε άλλωστε. Αν ο συνεργάτης μας νιώθει καλά στον χώρο εργασίας του και είναι ευχαριστημένος, αυτό βγαίνει και προς τα έξω, φαίνεται στον πελάτη. Επιδιώκουμε οι συνεργάτες μας να είναι χαρούμενοι στο χώρο, ώστε να φτάσουμε στο επιτυχές αποτέλεσμα που προανέφερα.

Σε μία εποχή απαιτήσεων και δυσκολιών, ο Όμιλος, βασισμένος στην αγνή αγάπη για την εστίαση, με τον κύριο Χριστοφορίδη και τον κύριο Αθανασιάδη που ως πρωτεργάτες έχουν εντρυφήσει βαθιά σε αυτόν τον χώρο που εξελίσσεται συνεχώς. Ζουν από αυτό και με πολύ μεράκι, η ανάπτυξη του ομίλου είναι αναμενόμενη και φυσικά επιτυχημένη, όπως φαίνεται και από τις επενδύσεις που κάνουν σε αυτόν. Η αγάπη και η εμπειρία τους είναι το θεμέλιο της συνεχούς ανάπτυξης του ομίλου.

3. Τι λείπει γενικότερα από την εστίαση σήμερα;

Δυστυχώς, λείπει ο σεβασμός προς τον πελάτη. Θεωρώ πως ο πελάτης ξέρει, κρίνει και αξιολογεί. Δεν υπάρχει κάτι που να μην ξέρει πλέον, και μέσω της τεχνολογίας του ίντερνετ ενημερώνεται, διαβάζει κριτικές. Όταν θα έρθει στον χώρο σου, ξέρει γιατί έρχεται, οπότε έχει γνώση. Αν δεν βρει κάτι καλό, θα προτιμήσει να μείνει σπίτι του και να μαγειρέψει. Θέλει να συνδυάσει τον καλό χώρο με τη διασκέδαση, τη γαστρονομία με την ψυχαγωγία. Πρέπει να σέβεσαι τον πελάτη, τη δουλειά σου, και να αγαπάς την εστίαση. Είναι αφετηρία και για τους συνεργάτες μας εδώ, ο σεβασμός και η αγάπη για αυτή τη δουλειά.

Ο πελάτης θέλει να περνάει καλά. Δεν ενδιαφέρεται για έναν τυπικό σερβιτόρο ή ένα άψυχο μαγαζί. Θέλει να νιώσει φιλοξενία. Και σε αυτό επενδύει ο Όμιλος. Η φιλοξενία είναι ο ορισμός του ομίλου, εκεί βασίζεται ξεκάθαρα.

4. Ποια είναι τα αγαπημένα πιάτα του Ανδρέα Δούκα;

Όπως έχετε διαπιστώσει, όλα μας τα πιάτα έχουν τη δική τους «προσωπικότητα», αλλά θα επιλέξω δύο από τα δικά μου αγαπημένα. Το πρώτο είναι το χειροποίητο ραβιόλι cacio e pepe, γεμιστό με ricotta, κρέμα pecorino, μαύρο πιπέρι, φρέσκια μαύρη τρούφα και κρασί Marsala. Το δεύτερο είναι η σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι ολικής άλεσης, ξηρό ανθότυρο και σχοινόπρασο. Και φυσικά, οι πίτσες μας, ψημένες σε ξυλόφουρνο στους 360 βαθμούς, με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας στο Frankie.

Frankie: Νεοϋορκέζικη διακόσμηση και αυθεντικό ιταλικό ταμπεραμέντο

Tags: Frankie
Previous Post

Δήμος Αθηναίων: Σχεδιάζουμε, Καινοτομούμε, Υλοποιούμε-Σύγχρονες υπηρεσίες από τη ΔΑΕΜ Α.Ε.

Next Post

Μύκονος: Η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό και η πτώση του τζίρου στα καταλύματα και την εστίαση πλήττουν τον δημοφιλή προορισμό

Related Posts

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»
Συνεντεύξεις

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

25 Μαΐου 2025
Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα
Συνεντεύξεις

Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

28 Μαρτίου 2025
Ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 στο M&L: «Η ελευθερία είναι μια ευθύνη που ανανεώνεται με κόστος και με πίστη»
Συνεντεύξεις

Ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 στο M&L: «Η ελευθερία είναι μια ευθύνη που ανανεώνεται με κόστος και με πίστη»

25 Μαρτίου 2025
Ο Χρίστος Κούγιας / KLODIAN LATO/EUROKINISSI
Ελλάδα

Χρίστος Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Αντέδρασε έτσι γιατί “έφυγε” ο πατέρας των παιδιών της, όχι γιατί έχασε τον πρώτο της έρωτα»

8 Μαρτίου 2025
Γρηγόρης: Το μυστικό πίσω από τη διαχρονική επιτυχία του Brand
Επιχειρείν

Γρηγόρης: Το μυστικό πίσω από τη διαχρονική επιτυχία του Brand

12 Δεκεμβρίου 2024
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού
Συνεντεύξεις

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

23 Νοεμβρίου 2024
Next Post
Μύκονος: Η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό και η πτώση του τζίρου στα καταλύματα και την εστίαση πλήττουν τον δημοφιλή προορισμό

Μύκονος: Η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό και η πτώση του τζίρου στα καταλύματα και την εστίαση πλήττουν τον δημοφιλή προορισμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
συντάξεις

Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές

5 ώρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

1 μήνα ago
Φορολογικές δηλώσεις 2025

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ποιοι προλαβαίνουν την έκπτωση 3% και ποιοι πέφτουν στο 2%

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βασίλης Κορκίδης

Βασίλης Κορκίδης: Ο Τουρισμός, το εμπόριο και η ενέργεια στο στόχαστρο λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας

15 Ιουνίου 2025
Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής

Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής

15 Ιουνίου 2025
συντάξεις

Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές

15 Ιουνίου 2025
DCC: Η υπηρεσία που κάνει τις διεθνείς πληρωμές πιο εύκολες για τουρίστες και επιχειρήσεις

DCC: Η υπηρεσία που κάνει τις διεθνείς πληρωμές πιο εύκολες για τουρίστες και επιχειρήσεις

15 Ιουνίου 2025
ο καιρός σήμερα

Ο καιρός της Κυριακής 15 Ιουνίου: Ζέστη, ήλιος και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

15 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Βασίλης Κορκίδης: Ο Τουρισμός, το εμπόριο και η ενέργεια στο στόχαστρο λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας
  • Παλαιά Φώκαια και Θυμάρι: Η αλμύρα της Ιστορίας στις νοτιότερες ανάσες της Αττικής
  • Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κύριες και επικουρικές
  • DCC: Η υπηρεσία που κάνει τις διεθνείς πληρωμές πιο εύκολες για τουρίστες και επιχειρήσεις

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.