Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026 - 00:08
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Οικονομία

Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα

User01 by User01
15 Μαΐου 2026
in Οικονομία
0 0
0
Ακίνητα: Λιγότερα σπίτια, περισσότεροι αγοραστές – Μέση αύξηση 3,7% στις τιμές πώλησης στην Ελλάδα
Share on FacebookShare on Twitter
Αυξήσεις παρουσίασαν για μία ακόμα χρονιά οι τιμές πώλησης των ακινήτων, κατά το 2025 σε σύγκριση με το 2024, καθώς διαμορφώθηκαν στο +3,7%, ενώ σημαντική άνοδο εμφάνισε και ο αριθμός των πωλήσεων ακινήτων.

Η ανοδική πορεία των τιμών πώλησης ακινήτων καταγράφηκε μέσα από τις χιλιάδες ολοκληρωμένες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τη REMAX Ελλάς, το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό δίκτυο της χώρας, το οποίο διαθέτει 90 γραφεία και περισσότερους από 1.200 συμβούλους ακινήτων σε ολόκληρη την επικράτεια και επιβεβαιώνει ότι η δυναμική που παρουσιάζει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερά σε ανοδική τροχιά.

Ανοδική πορεία σημείωσαν οι τιμές πώλησης ακινήτων είτε αφορούσαν νεόδμητα ηλικίας έως 5 ετών είτε παλαιότερα. Συγκεκριμένα, τα νεόδμητα ακίνητα σημείωσαν, σε ετήσια βάση, άνοδο τιμών κατά 4,1%, ενώ τα ακίνητα ηλικίας άνω των πέντε ετών κατά 3,3%.

Η υψηλότερη μέση τιμή πώλησης για νεόδμητα ακίνητα καταγράφηκε στη Μύκονο (8.000 ευρώ ανά τ.μ.). Ακολουθεί η Γλυφάδα και το Παλαιό Ψυχικό (7.000 ευρώ ανά τ.μ.), η Φιλοθέη (6.500 ευρώ ανά τ.μ.), η περιοχή Χίλτον (6.400 ευρώ ανά τ.μ.), το Ελληνικό (6.300 ευρώ ανά τ.μ.), η παλιά παραλία στη Θεσσαλονίκη (6.200 ευρώ ανά τ.μ.), η Πειραϊκή και η Βούλα (6.000 ευρώ ανά τ.μ.).

Αξίζει να τονιστεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση που παρατηρείται στα νεόδμητα ακίνητα ηλικίας έως 5 ετών, σε σύγκριση με εκείνα που είναι ηλικίας άνω των 5 ετών, οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι προτιμώνται περισσότερο από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές γιατί είναι σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες, αφετέρου στο ότι υπάρχει μειωμένη προσφορά, καθώς τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός ανέγερσης κατοικιών δεν μπορεί να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Πάντως, η αυξητική πορεία των τιμών των ακινήτων το περασμένο έτος, σε σύγκριση με το 2024, παρατηρήθηκε τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με επιμέρους διαφοροποιήσεις ανά περιοχή.

Μάλιστα, αυτό που καταγράφηκε έντονα είναι το γεγονός ότι αποτυπώθηκαν αξιόλογες αυξήσεις στις τιμές ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως νέες και ανερχόμενες αγορές, ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα οι τιμές σε παραδοσιακά δημοφιλείς περιοχές.

Η άνοδος αυτή των τιμών το 2025 αποδίδεται, κυρίως, στην υψηλή ζήτηση για ακίνητα από Έλληνες και ξένους αγοραστές, σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά διαθέσιμων επιλογών στην αγορά. Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας συνέβαλε στη διατήρηση και ενίσχυση του ενδιαφέροντος τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους αγοραστές, καθώς αναζητούν στην Ελλάδα ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται τόσο σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και σε περιοχές πόλεων με προοπτικές ανάπτυξης και αυξημένη κινητικότητα.

Αττική

Στην Αττική, σύμφωνα με την έρευνα της REMAX Ελλάς, η αγορά κινήθηκε ανοδικά το 2025, με μέση αύξηση 3,1% τόσο για τα νεόδμητα όσο και για τα παλαιά ακίνητα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο διαμορφώθηκε στα 3.822 ευρώ για τα νεόδμητα και στα 2.537 ευρώ για τα παλαιά.

Στο κέντρο της Αθήνας, οι τιμές των νεόδμητων αυξήθηκαν κατά 2,1% φτάνοντας τα 3.711 ευρώ/τ.μ., ενώ τα παλαιά κατά 3,5% στα 2.529 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σημαντική άνοδος παρατηρήθηκε στις τιμές των παλαιών ακινήτων στις περιοχές: Εξάρχεια κατά 8,1% (2.200 ευρώ/τ.μ.), Πατήσια κατά 7,4% (1.450 ευρώ/τ.μ.) και Νέος Κόσμος κατά 7,0% (2.300 ευρώ/τ.μ.).

Στις τιμές νεόδμητων, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην περιοχή Ζωγράφου (+4,1%) με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 3.800 ευρώ/τ.μ. και ακολουθεί ο Βύρωνας (+3,4%), με μέση τιμή 3.000 ευρώ/τ.μ. και Καισαριανή (+3,2%) με μέση τιμή 3.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αντίθετα, οι τιμές σε περιοχές, όπως το Κολωνάκι και το Κουκάκι στα παλαιά ακίνητα, καθώς και στην περιοχή του Χίλτον τόσο στα παλαιά όσο και στα νεόδμητα ακίνητα, σε ετήσια βάση παρέμειναν σταθερές.

Στα Βόρεια Προάστια, η άνοδος ήταν πιο συγκρατημένη, με τις τιμές των νεόδμητων να ενισχύονται κατά 1,1% (μέση τιμή 4.744 ευρώ/τ.μ.) και των παλαιών κατά 0,5% (μέση τιμή 3.055 ευρώ/τ.μ.). Στα παλαιά ακίνητα, ξεχώρισαν σε αυξήσεις η Αγία Παρασκευή (+4,2%) με μέση τιμή 2.500 ευρώ/τ.μ., τα Βριλήσσια (+3,3%) με μέση τιμή 3.100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις τιμές των νεόδμητων, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στο Μαρούσι (+4,7%) με μέση τιμή, 4.000 ευρώ/τ.μ. και στο Γαλάτσι (+3,9%) με μέση τιμή 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, καταγράφηκαν και πτώσεις τιμών, με τον Διόνυσο να σημειώνει μείωση κατά 2,4% με μέση τιμή 2.000 ευρώ/τ.μ. και την Κηφισιά κατά 2,8% με μέση τιμή 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σημειώνεται ότι οι μειώσεις τόσο στο Διόνυσο όσο και στην Κηφισιά αφορούν τα παλαιά ακίνητα και όχι τα νεόδμητα.

Στα Νότια Προάστια, η μέση αύξηση τιμών διαμορφώθηκε στο 4,3% για τα νεόδμητα με μέση τιμή 4.745 ευρώ/τ.μ. και στο 3,7% για τα παλαιά ακίνητα με μέση τιμή 3.105 ευρώ/τ.μ.. Σημαντική άνοδος καταγράφηκε στο Ελληνικό, με τις τιμές των νεόδμητων ακινήτων να αυξάνονται κατά 21,2% και τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στις 6.300 ευρώ/τ.μ. και στη Δάφνη κατά 10,1% με μέση τιμή 3.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις τιμές των παλαιών ακινήτων ξεχώρισε η Καλλιθέα με αύξηση κατά 8,8% και μέση τιμή 1.850 €/τ.μ. και το Παλαιό Φάληρο κατά 6,5% με μέση τιμή 3.100 €/τ.μ., ενώ στον Άλιμο οι τιμές των παλαιών ακινήτων ενισχύθηκαν κατά 4,9% με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 2.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στα Δυτικά Προάστια, η μέση αύξηση το 2025 σε σύγκριση με το 2024 ήταν 2,8% για τα νεόδμητα με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 2.967 ευρώ/τ.μ. και κατά 4,3% για τα παλαιά ακίνητα με τη μέση τιμή να είναι 1.750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηράκλειο κατέγραψε ισχυρή άνοδο κατά 10,5% στις τιμές παλαιών ακινήτων με τη μέση τιμή στα 2.100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στον Πειραιά και τις όμορες περιοχές δεν καταγράφεται ιδιαίτερη διαφοροποίηση στις τιμές των δύο κατηγοριών (παλαιών και νεόδμητων), καθώς η αύξηση διαμορφώθηκε στο 1,6% για τα νεόδμητα και τη μέση τιμή στις 3.530 ευρώ/τ.μ. και στο 1,8% για τα παλαιά με μέση τιμή 2.615 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ιδιαίτερη άνοδος σημειώθηκε στη Νίκαια, όπου οι τιμές των νεόδμητων αυξήθηκαν κατά 11,1% (μέση τιμή 2.000 ευρώ/τ.μ.) και των παλαιών ακινήτων κατά 7,1% (μέση τιμή 1.500 ευρώ/τ.μ.), ενώ στον Κορυδαλλό καταγράφηκε αύξηση 9,5% στις τιμές των παλαιών ακινήτων με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στο υπόλοιπο της Αττικής, οι τιμές ενισχύθηκαν αισθητά. Συγκεκριμένα, για τα νεόδμητα αυξήθηκαν κατά 7,8% (μέση τιμή 3.233 ευρώ/τ.μ.) και για τα παλαιά κατά 6,5% (μέση τιμή 2.170 ευρώ/τ.μ.).

Previous Post

Σοβαρές ανησυχίες για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Next Post

ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Related Posts

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Γεμίζει» τα ταμεία της με 660 εκατ. ευρώ και ανοίγει τον επόμενο κύκλο επενδύσεων
Οικονομία

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Γεμίζει» τα ταμεία της με 660 εκατ. ευρώ και ανοίγει τον επόμενο κύκλο επενδύσεων

1 Ιουλίου 2026
Mercedes-Benz: Πιθανή αύξηση ωρών εργασίας, περικοπές μισθών
Οικονομία

Mercedes-Benz: Πιθανή αύξηση ωρών εργασίας, περικοπές μισθών

1 Ιουλίου 2026
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως 31 Ιουλίου στο stegastiko.minedu.gov.gr οι αιτήσεις
Οικονομία

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως 31 Ιουλίου στο stegastiko.minedu.gov.gr οι αιτήσεις

1 Ιουλίου 2026
Temu και Shein: Τι αλλάζει από σήμερα με τον νέο δασμό στα μικροδέματα
Οικονομία

Temu και Shein: Τι αλλάζει από σήμερα με τον νέο δασμό στα μικροδέματα

1 Ιουλίου 2026
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως 31 Ιουλίου στο stegastiko.minedu.gov.gr οι αιτήσεις
Οικονομία

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως 31 Ιουλίου στο stegastiko.minedu.gov.gr οι αιτήσεις

1 Ιουλίου 2026
Επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Τι ισχύει για εισοδηματικά κριτήρια, IBAN και συμπληρωματικές πληρωμές
Οικονομία

Επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Τι ισχύει για εισοδηματικά κριτήρια, IBAN και συμπληρωματικές πληρωμές

1 Ιουλίου 2026
Next Post
ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

ΑΑΔΕ: Αύξηση 3,99% τον Μάρτιο στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

2 έτη ago
Τζια

Τζια: Η επίσκεψη στο νησί είναι μια μοναδική εμπειρία!

3 έτη ago
5 υπέροχα χωριά στα Κύθηρα που πρέπει να επισκεφτείς

5 υπέροχα χωριά στα Κύθηρα που πρέπει να επισκεφτείς

3 έτη ago
Δημήτρης Βουρλιωτάκης

Η Αμάλθεια και ο Μεσοπόλεμος ή πώς η ανέχεια αποσαθρώνει τις πολιτικές κοινωνίες

3 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ Πρόγνωση καιρού ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Χρηματιστήριο Αθηνών τεχνητή νοημοσύνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nούμερο 1 η Ελλάδα ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο φιλοξενίας

Nούμερο 1 η Ελλάδα ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο φιλοξενίας

1 Ιουλίου 2026
«Ήλιος, πολιτισμός, περιπέτεια»: Ελληνικό νησί ανάμεσα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι

«Ήλιος, πολιτισμός, περιπέτεια»: Ελληνικό νησί ανάμεσα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι

1 Ιουλίου 2026
Γερουλάνος: Αν τον Σεπτέμβριο παραμένει το ΠΑΣΟΚ τρίτο, θα πούμε τη γνώμη μας στα όργανα, όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα

Γερουλάνος: Αν τον Σεπτέμβριο παραμένει το ΠΑΣΟΚ τρίτο, θα πούμε τη γνώμη μας στα όργανα, όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα

1 Ιουλίου 2026
Πώς έσπασε η τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ: Το «παρών» Πολάκη, η συλλογική ηγεσία και ποιοι θέλουν Αρβανίτη, αντί Φάμελλου

Πώς έσπασε η τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ: Το «παρών» Πολάκη, η συλλογική ηγεσία και ποιοι θέλουν Αρβανίτη, αντί Φάμελλου

1 Ιουλίου 2026
«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα, το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κατάρρευσης

«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα, το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κατάρρευσης

1 Ιουλίου 2026
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Nούμερο 1 η Ελλάδα ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο φιλοξενίας
  • «Ήλιος, πολιτισμός, περιπέτεια»: Ελληνικό νησί ανάμεσα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι
  • Γερουλάνος: Αν τον Σεπτέμβριο παραμένει το ΠΑΣΟΚ τρίτο, θα πούμε τη γνώμη μας στα όργανα, όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα
  • Πώς έσπασε η τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ: Το «παρών» Πολάκη, η συλλογική ηγεσία και ποιοι θέλουν Αρβανίτη, αντί Φάμελλου

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.