Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025 - 05:54
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Ειδήσεις

Αυτά είναι τα μέτρα κατά της σχολικής βίας: Επιστρέφει η 5νθήμερη αποβολή, οριστική για διαρροή προσωπικών δεδομένων

Money & Life by Money & Life
9 Απριλίου 2024
in Ειδήσεις, Κοινωνία
0 0
0
Αυτά είναι τα μέτρα κατά της σχολικής βίας: Επιστρέφει η 5νθήμερη αποβολή, οριστική για διαρροή προσωπικών δεδομένων
Share on FacebookShare on Twitter

Την επιστροφή της πενθήμερης αποβολής ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσιάζοντας την εθνική καμπάνια για τη βία στα σχολεία, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης γνωστοποιώντας τα μέτρα κατά της σχολικής βίας, ανακοίνωσε ότι για τις περιπτώσεις κακόβολης χρήσης κινητού, όπως είναι η διαρροή προσωπικών δεδομένων, η ποινή θα είναι η οριστική αποβολή του μαθητή.

Ειδικά για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι η χρήση του πάει μαζί με τα πιο βαριά περιστατικά bullying. Γι’ αυτό ορίζονται συνέπειες όπως ότι ο σύλλογος μπορεί να επιβάλει 5νθήμερη αποβολή για αποτύπωση περιστατικού σχολικής βίας.

Αν υπάρξει διαρροή προσωπικών δεδομένων για προσωπικές στιγμές παιδιών στο διαδίκτυο, τότε θα υπάρχει ακαριαία αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

 

Όλα τα μέτρα κατά της σχολικής βίας – Τι ισχύει για απουσίες, κινητά, φθορές

Παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία για νέους σχολικούς κανονισμούς λειτουργίας ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι θα τεθεί πλήρως σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο και μάλιστα θα πρέπει να υπογραφεί από τους γονείς των μαθητών.

Πιο αναλυτικά, όλο το σχέδιο καταπολέμησης της βίας στα σχολεία προβλέπει τα εξής:

-Η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Στην πλατφόρμα θα μπορούν οι μαθητές και οι γονείς τους, να υποβάλλουν αναφορές για περιστατικά τα οποία τους απασχολούν. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες και ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία. Η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά απλή. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό στο οποίο ήταν μάρτυρες ή θύματα.

-Διαχείριση σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν το περιστατικό αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό, τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης: μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

– Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή. Θα μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να προχωρεί πιο εύκολα σε αλλαγή τμήματος και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

–Θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο. Θα διατεθεί εφαρμογή e-parents στους γονείς όπου θα μπορούν να βλέπουν σε άμεση ψηφιακή ενημέρωση η πορεία του μαθητή, οι απουσίες κ.α. μέσω των δεδομένων που καταχωρούνται στο myschool.

– Οι 114 απουσίες δεν θα είναι αδικαιολόγητες. Έως 2 ημέρες θα μπορούν να δικαιολογούν οι γονείς, για περισσότερες απαιτείται ιατρική γνωμάτευση.

– Θα απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις, όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.

-Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

– Θα απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.

–Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και επιπλέον, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Το μήνυμα Μητσοτάκη και το προσωπικό του βίωμα

«Να σπάσουμε τη σιωπή, δεν είναι μαγκιά να σπάσουμε τον άλλο ξύλο και να καταφέρουμε να αισθάνεται ο θύτης απομονωμένος, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα. Υπάρχουν όρια, τα οποία όταν ξεπερνιούνται, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Πρέπει να το καταλάβουμε, να το ενστερνιστούμε και αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας», τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσποτάκης, εκπέμποντας ηχηρά μηνύματα μιλώντας σε πάνελ με μαθητές για την ενδοσχολική βία.

«Τα περιστατικά αυξάνονται, γιατί πλέον δηλώνονται, έχει ο άλλος το θάρρος πλέον να μιλήσει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια, αποκάλυψε και το προσωπικό του βίωμα.

«Και μένα μου πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο, ήταν αστείο, ήταν χαβαλές τότε και εγώ ως χαβαλέ το αντιμετώπιζα τότε. Δεν τους δίναμε τόση μεγάλη σημασία, με πολύ μεγάλη βεβαιότητα μπορώ να πω ότι υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν, τους τραυμάτισαν, τραύματα που μπορούν να αφήσουν κατάλοιπα. Τώρα ξέρουμε περισσότερα πια».

«Να μην κοροϊδευόμαστε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εξάρτηση των παιδιών από το κινητό. Είναι και εργαλείο για ακραία έκφραση μπούλινγκ. Είναι βέβαιο ότι μπροστά μας θα δούμε γεγονότα, που ούτε καν φανταζόμαστε. Κάνω μία έκκληση στα παιδιά, το κινητό δεν μπορεί να κυριαρχεί στη ζωή μας. Δεν έχουμε εύκολη απάντηση, αλλά πρέπει να βάλουμε περιορισμούς ως προς την χρήση του κινητού στα σχολεία».

Πηγή

 

Tags: μέτρα κατά της σχολικής βίας
Previous Post

Στη Θεσσαλονίκη ένα ακόμη μουσικό φεστιβάλ – Το SKGLIVE MUSIC FEST

Next Post

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις εισπρακτικές εταιρείες

Related Posts

φωτιά στον Ωρωπό
Ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό – Απειλεί σπίτια στο Ασπροχώρι

9 Ιουλίου 2025
Λίντα Γιακαρίνο
Ειδήσεις

Αποχωρεί η CEO του X, Λίντα Γιακαρίνο – Σκιές πίσω από την απόφαση μετά το περιστατικό με το Grok

9 Ιουλίου 2025
υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Ειδήσεις

Έρευνα για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας οι ύποπτοι κωδικοί

9 Ιουλίου 2025
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου
Ειδήσεις

Ομολόγησε τέσσερις παιδοκτονίες η 25χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου

9 Ιουλίου 2025
Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Ειδήσεις

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα: Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη

9 Ιουλίου 2025
Καύσωνας: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ειδήσεις

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού λόγω καύσωνα

9 Ιουλίου 2025
Next Post
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις εισπρακτικές εταιρείες

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις εισπρακτικές εταιρείες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Υποχρεωτική παύση εργασιών για delivery

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασιών για delivery

3 ημέρες ago
επιδόματα - παροχές

Εθνικό Μητρώο Παροχών 2025: Τι αλλάζει σε επιδόματα και κοινωνικές ενισχύσεις

18 ώρες ago
Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

1 έτος ago
Φορολογικές δηλώσεις 2025

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Προθεσμία έως 15 Ιουλίου για την έκπτωση 2% – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

4 ημέρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνη ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

φωτιά στον Ωρωπό

Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό – Απειλεί σπίτια στο Ασπροχώρι

9 Ιουλίου 2025
Agape Zoe Corfu Summer Festival

Agape Zoe Corfu Summer Festival 2025: Η Κέρκυρα φοράει τα ακουστικά της

9 Ιουλίου 2025
Λίντα Γιακαρίνο

Αποχωρεί η CEO του X, Λίντα Γιακαρίνο – Σκιές πίσω από την απόφαση μετά το περιστατικό με το Grok

9 Ιουλίου 2025
Θερινές εκπτώσεις

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ξεκινούν στις 14 Ιουλίου – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 20/7

9 Ιουλίου 2025
υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Έρευνα για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα χέρια της οικονομικής αστυνομίας οι ύποπτοι κωδικοί

9 Ιουλίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Μεγάλη φωτιά στον Ωρωπό – Απειλεί σπίτια στο Ασπροχώρι
  • Agape Zoe Corfu Summer Festival 2025: Η Κέρκυρα φοράει τα ακουστικά της
  • Αποχωρεί η CEO του X, Λίντα Γιακαρίνο – Σκιές πίσω από την απόφαση μετά το περιστατικό με το Grok
  • Θερινές εκπτώσεις 2025: Ξεκινούν στις 14 Ιουλίου – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 20/7

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.