Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025 - 08:47
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Αυτοδιοίκηση

Όλοι οι δήμοι διεκδικούν παιδικούς σταθμούς και στην Πεντέλη…η διοίκηση έκλεισε δομή

Money & Life by Money & Life
16 Απριλίου 2024
in Αυτοδιοίκηση
0 0
0
Όλοι οι δήμοι διεκδικούν παιδικούς σταθμούς και στην Πεντέλη…η διοίκηση έκλεισε δομή
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την απόφαση αποχώρησης από τον διαδημοτικό σύνδεσμο προστασίας της Πεντέλης ΣΠΑΠ, η νέα Δημοτική Αρχή του δήμου Πεντέλης …ξανακτύπησε.
Ενώ όλοι οι δήμοι διεκδικούν νέους παιδικούς σταθμούς , με απόφαση της δημάρχου ,Νατάσας Κοσμοπούλου , «έκλεισε ο παιδικός σταθμός της Νέας Πεντέλης», όπως καταγγέλλει μ΄ανακοίνωση της ,η παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ».
«Βεβιασμένη και παντελώς αβάσιμη» χαρακτηρίζει η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»την απόφαση της δημάρχου , η οποία γράφει ελήφθη από την κυρία Κοσμοπούλου, « βασιζόμενη, όπως η ίδια ανέφερε αρχικά, σε «συνομιλίες με φίλους μηχανικούς» και χωρίς οποιαδήποτε τεκμηρίωση ή τεχνική έκθεση μηχανικού, έκρινε ότι το κτίριο έχει προβλήματα στατικότητας και με δεδομένο ότι γίνονται σεισμοί(;) δεν μπορεί να παραμείνει σε λειτουργία».
Η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» καταγγέλλει ότι « η ανυπαρξία τεκμηρίωσης συμπληρώθηκε με αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η οποία ξεπέρασε κάθε όριο δημαγωγίας και λαϊκισμού, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι αιφνιδιασμένοι γονείς, κατά τη διάρκεια της επιτόπιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σταθμού. Την ίδια στιγμή, η δήμαρχος μοίραζε φυλλάδια, στα οποία στοχοποιούσε πρόσωπα -και του συνδυασμού μας- προκειμένου να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη απόφασή της.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
Πρώτα απ’ όλα, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός για να κατανοήσει ότι άλλο είναι να χαρακτηρίζεται ένα κτίριο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο και άλλο να παρεκκλίνει της επιτρεπόμενης χρήσης (δηλαδή να χρήζει κάποιου επιπλέον ελέγχου ή επικαιροποίησης της καταλληλότητας) όπως το συγκεκριμένο. Στη δεύτερη περίπτωση αυθαίρετα είναι τα μισά σχολεία της Αττικής!
Ο παιδικός Σταθμός της Νέας Πεντέλης βρίσκεται σε ένα μοναδικά όμορφο δασικό περιβάλλον κοντά στη φύση, δίπλα στο ρέμα και ακριβώς αυτό του το πλεονέκτημα, είναι ο λόγος που δεν μπορεί τυπικά να βγάλει άδεια ως παιδικός σταθμός.
Η νέα διοίκηση έσπευσε να βάλει λουκέτο στον παιδικό σταθμό όχι γιατί νοιάζεται για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στον χώρο, αλλά για να μην βρεθεί η ίδια υπόλογη απέναντι σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή που ενδεχομένως θα αποφασίσει να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου, λόγω του ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν μπορεί να βγάλει νόμιμη άδεια λειτουργίας, επειδή είναι κοντά σε παραρεμάτια περιοχή.
Αντιθέτως, η τέως δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, στην αρχή της θητείας της, ελέγχοντας όσα στοιχεία έπρεπε και εκ της ιδιότητάς της ως μηχανικός, εξέδωσε τη σχετική άδεια για τη συνέχιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενες οικογένειες, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να βρεθεί απολογούμενη για μια ασφαλή μεν, μη αδειοδοτημένη δε, δραστηριότητα. Το ίδιο είχαν πράξει και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι από την κ. Κεχαγιά.
Η κ. Κεχαγιά έλαβε αυτή την απόφαση γιατί ήταν προς το συμφέρον των παιδιών, των γονέων τους και των εργαζόμενων, να παρέχονται οι υπηρεσίες προσχολικής αγωγής σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον.
Έλαβε αυτή την απόφαση γιατί μια διοίκηση και κυρίως ένας δήμαρχος είναι εκεί για να παίρνει αποφάσεις και να δίνει λύσεις, ανεξάρτητα από το ρίσκο που αναλαμβάνει. Όχι για να «πετά το μπαλάκι» στους πολίτες, καλώντας τους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να μπουν τα παιδιά τους στο κτίριο, προκειμένου να επιτρέψει τη λειτουργία του, όπως έκανε η κ. Κοσμοπούλου.
Στην ενημέρωση της κ. Κεχαγιά προς τους γονείς, που έγινε την Παρασκευή 29 Μαρτίου, διευκρινίστηκαν όλα τα παραπάνω, καθώς και οι ενέργειες που έγιναν στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής μας, οι οποίες περιλάμβαναν την ολοκλήρωση μελέτης για νέο παιδικό σταθμό στην Πεντέλη σε οικόπεδο του Δήμου μας, δίπλα στο κοινοτικό κατάστημα. Επιπλέον, για να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού και προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αναστάτωση στις θιγόμενες οικογένειες, η κ. Κεχαγιά προσφέρθηκε να επισκεφθεί άμεσα το κτίριο, μαζί με συνεργάτες της πολιτικούς μηχανικούς, και να προβεί στον σχετικό έλεγχο, πράττοντας το αυτονόητο, το οποίο άλλωστε έπραξε και ως δήμαρχος. Ο εν λόγω έλεγχος πραγματοποιήθηκε την 1.4.2024, η δε σχετική έκθεση παραδόθηκε στην κ. Κοσμοπούλου. Σε αυτήν περιγράφονται αναλυτικά όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την πλήρη καταλληλόλητα του κτιρίου. Κανένα πρόβλημα στατικότητας και καμία φθορά στον σκελετό δεν διαπιστώθηκε, εκθέτοντας πραγματικά τους «φίλους μηχανικούς» της κυρίας δημάρχου.
Ωστόσο, η αλήθεια… κρυβόταν αλλού και αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη (ημερομηνία) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η δήμαρχος αρνήθηκε -παρά τις επίμονες ερωτήσεις της κ. Κεχαγιά- να απαντήσει για τη μετεγκατάσταση των παιδιών του παιδικού σταθμού που κλείνει. Ανέφερε απλώς ότι έχει βρεθεί χώρος, αρνούμενη να δώσει οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο.
Άρα δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Ή δεν υπάρχει ο χώρος αυτός και απλώς η κ. Κοσμοπούλου, πιεζόμενη από τις αντιδράσεις των γονέων, αλλά και της παράταξής μας, λέει ψέματα για να κερδίσει χρόνο ή όντως βρέθηκε χώρος, κατόπιν εορτής, γεγονός που δείχνει την προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις από τη νέα δημοτική αρχή.
Σε κάθε περίπτωση, η κα Κοσμοπούλου αποδεικνύει, από το ξεκίνημα της θητείας της, ότι όχι μόνο «δεν μπορεί καλύτερα», αλλά στερείται οποιουδήποτε συγκεκριμένου σχεδίου για να πάει.

Πηγή

Tags: Πεντέλη
Previous Post

«Εφυγε» ο ευεργέτης Βασίλειος Σταθάκος

Next Post

Κατοικίδια και αλλεργίες – Πως τις αντιμετωπίζουμε

Related Posts

Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Αττικής
Αυτοδιοίκηση

Αντιπλημμυρικά φράγματα , Κέντρο Υγείας δρομολογεί στο Δήμο Μάνδρας , η Περιφέρεια Αττικής

18 Ιουλίου 2025
Αθήνα: «Γειτονιά 15 λεπτών»: Κάλεσμα Δούκα προς τους κατοίκους για τη μεγάλη αλλαγή
Αυτοδιοίκηση

Αθήνα: «Γειτονιά 15 λεπτών»: Κάλεσμα Δούκα προς τους κατοίκους για τη μεγάλη αλλαγή

14 Ιουλίου 2025
Κλειστός ο Λυκαβηττός στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για πυρκαγιά
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Αθηναίων: Κλειστός ο Λυκαβηττός στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για πυρκαγιά

29 Ιουνίου 2025
Ισχυροποίηση συνεργασίας περιφέρειας Αττικής και δήμου Πειραιά για την αναβάθμιση του λιμανιού
Αυτοδιοίκηση

Ισχυροποίηση συνεργασίας περιφέρειας Αττικής και δήμου Πειραιά για την αναβάθμιση του λιμανιού

9 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ 2025-2026: Αιτήσεις τέλη Ιουνίου και βασικά κριτήρια
Αυτοδιοίκηση

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς & ΚΔΑΠ 2025-2026: Αιτήσεις τέλη Ιουνίου και βασικά κριτήρια

5 Ιουνίου 2025
Καλλιθέα: Εγκαίνια της Έκθεσης Κεραμικής την Παρασκευή 30 Μαΐου
Gala

Καλλιθέα: Εγκαίνια της Έκθεσης Κεραμικής την Παρασκευή 30 Μαΐου

30 Μαΐου 2025
Next Post
Κατοικίδια και αλλεργίες – Πως τις αντιμετωπίζουμε

Κατοικίδια και αλλεργίες - Πως τις αντιμετωπίζουμε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

Οικογένεια Εμπειρικού: Μια Δυναστεία στην Ελληνική Ναυτιλία

1 έτος ago
Κόστος θέρμανσης για το χειμώνα: Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

Με οδηγό το κυπριακό παράδειγμα οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Κρήτη

3 ώρες ago
Παράταση για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα σε υπηρεσίες υπουργείων

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 614 ευρώ καθαρά από τη ΔΥΠΑ – Ποιους αφορά, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

4 μήνες ago
Καταβολή αναδρομικών

ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών ποσών σε 47.055 συνταξιούχους τη Δευτέρα

1 ημέρα ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ο καιρός σήμερα

O καιρός σήμερα: Μικρή πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι

24 Αυγούστου 2025
Κόστος θέρμανσης για το χειμώνα: Τι να περιμένουν οι καταναλωτές

Με οδηγό το κυπριακό παράδειγμα οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Κρήτη

24 Αυγούστου 2025
Πρεμιέρα για τη Super League 2025-26

Πρεμιέρα για τη Super League 2025-26: Πρώτο σφύριγμα με υψηλές προσδοκίες

23 Αυγούστου 2025
Ρόδος

Η Ρόδος και τα «διαμάντια» του Νοτίου Αιγαίου σπάνε ρεκόρ το 2025

23 Αυγούστου 2025
Ο Αρης Κουρκουμέλης ανέλαβε Βοηθός Υπουργός για το Εμπόριο και την Οικονομική Ασφάλεια. Photo: DHS.GOV

Σημαντικός διορισμός για τον ομογενή Άρη Κουρκουμέλη στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

23 Αυγούστου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • O καιρός σήμερα: Μικρή πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένοι άνεμοι
  • Με οδηγό το κυπριακό παράδειγμα οι έρευνες υδρογονανθράκων σε Πελοπόννησο και Κρήτη
  • Πρεμιέρα για τη Super League 2025-26: Πρώτο σφύριγμα με υψηλές προσδοκίες
  • Η Ρόδος και τα «διαμάντια» του Νοτίου Αιγαίου σπάνε ρεκόρ το 2025

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.