Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2025 - 16:16
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • LIFESTYLE
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home LIFESTYLE

Ένα μενού ξεχωριστό, άκρως καλοκαιρινό

Ιδέες για ένα καλοκαιρινό γεύμα

Money & Life by Money & Life
11 Αυγούστου 2023
in LIFESTYLE
0 0
0
Ένα μενού ξεχωριστό, άκρως καλοκαιρινό
Share on FacebookShare on Twitter

Μπρουσκέτα με ντοματίνια, μοτσαρέλα και άγρια ρόκα

ΥΛΙΚΑ

3 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Σκορδέλαιο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 ντοματίνια δαμάσκηνα

4 φέτες ψωμί τσιαμπάτα

150 γρ. μοτσαρέλα (στραγγισμένο βάρος) κομμένη σε 4 κομμάτια

10 γρ. άγρια ​​ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε μαζί τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το καρύκευμα. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αλείφετε με λίγο λάδι σκόρδου και τις τακτοποιείτε σε ένα αλουμινόχαρτο κατάλληλο για το μαγείρεμα στο μπάρμπεκιου (ιδανικός είναι ο δίσκος Weber). Ψήνετε στο μπάρμπεκιου με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε Άμεση Μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν οι ντομάτες. Αφαιρείτε από το μπάρμπεκιου.

Αλείφετε τη μία πλευρά της τσιαμπάτα με το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύετε σε για 2 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.

•Ρίχνετε τη φρυγανισμένη τσιαμπάτα στο ταψί και βάζετε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα και δύο μισές ντομάτες και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζετε την μπρουσκέτα από το μπάρμπεκιου, γαρνίρετε με άγρια ​​ρόκα και σερβίρετε με λίγο μαύρο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, αν θέλετε.

Σαλάτα µε κολοκύθι, µανιτάρι και αβγό

ΥΛΙΚΑ
4 µανιτάρια
2 κολοκυθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές χυµό λεµονιού
4 αβγά βρασµένα
1 συσκευασία διάφορα µαρούλια
Αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές χυµό λεµονιού
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα µανιτάρια σε φέτες και τα βάζετε σε ένα µπολ. Κόβετε τα κολοκύθακια στη µέση, µε τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή (ειδικό εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα λαχανικά) τα κάνετε λωρίδες και τα τοποθετείτε µέσα στο µπολ µε τα µανιτάρια. Ακολούθως, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυµό λεµονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε τα υλικά να µαριναριστούν για περίπου 10-15 λεπτά. Καθαρίζετε τα αβγά και τα κόβετε στα τέσσερα. Σε ένα άλλο µπολ, αναµιγνύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Στο δοχείο σερβιρίσµατος αδειάζετε τα µαρούλια, απλώνετε από πάνω τα αβγά και τα µαριναρισµένα λαχανικά. Τα περιλούζετε µε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Σπιτικός γύρος

Εύκολη συνταγή, που μια φορά να τη φτιάξετε, μετά δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη συμπεριλάβετε στο μενού σας. Έξυπνη, επίσης, λύση για ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι.

Υλικά
1 κιλό κρέας (χοιρινό, βοδινό ή κοτόπουλο)
1 φλ. κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλ. χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μουστάρδα (mild)
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
#Για το σερβίρισμα:#
4-6 πίτες (κυπριακές ή ελληνικές)
λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο, ντομάτες και αγγουράκια κομμένα σε φέτες
πατάτες τηγανητές
γιαούρτι ή τζατζίκι
ΕκτέλεσηΚόβετε το κρέας σε μικρά λεπτά κομμάτια και το βάζετε σε ένα μπολ. Ακολούθως, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο, το γιαούρτι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αν μπορείτε να το αφήσετε περισσότερο στο ψυγείο ακόμα καλύτερα.Βάζετε τον γύρο σε ένα ταψί σκεπάζετε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.

Ψήνετε τις πίτες στο φούρνο ή για μεγαλύτερη ευκολία στην τοστιέρα (φρυγανιέρα). Βάζετε σε κάθε πίτα το 1/4 της ποσότητας του γύρου και προσθέτετε ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει. Αν προσέχετε τη διατροφή σας παραλείπετε τις πατάτες και βάζετε μόνο σαλάτα και γιαούρτι ή τζατζίκι.

Παγωτό λεμόνι

Το λεμονί βοηθάει στην χώνεψη, οπότε ένα παγωτό λεμόνι ειναι ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι

Μία συνταγή από τον σεφ Χρίστο Χριστοδούλου.

Πώς ενσωματώνετε η μαρέγκα και η σαντιγί σε ένα μείγμα

Για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα, ή η σαντιγί πρέπει χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αν το μίγμα σας είναι πολύ πηκτό, τότε παίρνετε ένα μέρος της (το 1/4-1/3 να πούμε) και την ανακατεύετε μέσα, με κυκλικές κινήσεις, για να χαλαρώσει. Ύστερα, προσθέτετε την υπόλοιπη και την ενσωματώνετε μέσα απαλές κινήσεις,, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Συστατικά
1 φλ.φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού,
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
1 φλ.ζάχαρη,
2 φλ.κρέμα γάλακτος,
3 αυγά, χωρισμένα,
1 πρέζα αλάτι.
Για το σερβίρισμα:
4 ωραία λεμόνια
1 ασπράδι χτυπημένο
1 φλ.ζάχαρη.
ΒήματαΧτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη κρατάτε στο ψυγείο.Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη μισή ζάχαρη και το βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη βράζετε και να εξατμιστεί μέχρι το μισό.

Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους και προσθέτετε μέσα τμηματικά το σιρόπι λεμονιού που έχετε φτιάξει. Τα χτυπάτε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Ύστερα, χτυπάτε με καθαρό μίξερ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε  τμηματικά την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Την ενσωματώνετε στο μίγμα του λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά με προσοχή και ύστερα προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα, πάντα απαλά και με προσοχή, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη.

Κόβετε ένα «καπάκι» από το πάνω μέρος των λεμονιών και τα αδειάζετε. Τα βυθίζετε για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό και τα βγάζετε πάνω σχάρα για να κρυώσουν και να στεγνώσουν. Στη συνέχεια τα περνάτε (το εξωτερικό τους μέρος) από το χτυπημένο ασπράδι και ύστερα τα τυλίγετε στη ζάχαρη. Όταν το παγωτό είναι έτοιμο γεμίζετε τα λεμόνια και τα σερβίρετε. (Μπορείτε να γεμίσετε τα λεμόνια και να τα βάλετε στη κατάψυξη. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε με πορτοκάλι ή μανταρίνι).

ΠΗΓΗ

Tags: ΓαστρονομίαΓΕΥΜΑΙΔΕΕΣκαλοκαιρινές λιχουδιέςΣΥΝΤΑΓΕΣ
Previous Post

Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας

Next Post

Στα ελληνικά νησιά η Κάρλα Μπρούνι με τον Νικολά Σαρκοζί απολαμβάνουν τις διακοπές τους

Related Posts

μέγαρο μουσικής αθηνών
LIFESTYLE

Η Αθήνα φορά τα φθινοπωρινά της και γεμίζει ήχους, φώτα και πολιτισμό

1 Νοεμβρίου 2025
Κωνσταντίνος Αργυρός
LIFESTYLE

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τρεις sold out εμφανίσεις στην Όπερα του Σίδνεϊ

30 Οκτωβρίου 2025
Η Τζέσικα Άλμπα στην Αυστραλία: Μίνι απόδραση στην παραλία εν μέσω γυρισμάτων
LIFESTYLE

Η Τζέσικα Άλμπα στην Αυστραλία: Μίνι απόδραση στην παραλία εν μέσω γυρισμάτων

22 Οκτωβρίου 2025
Λονδίνο - Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
LIFESTYLE

Άλμπουμ από το γκαλά της THI στο Λονδίνο: η ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

16 Οκτωβρίου 2025
Ο Στάνλεϊ Τούτσι δίπλα στη Μέριλ Στρίπ AP Photo/Luca Bruno
LIFESTYLE

Η Μέριλ Στριπ επέστρεψε ως Μιράντα Πρίσλεϊ σε επίδειξη Dolce & Gabbana στο Μιλάνο

28 Σεπτεμβρίου 2025
GS Hellas – Miss Universe Greece 2025
LIFESTYLE

GS Hellas – Miss Universe Greece 2025: Οι 10 νικήτριες που ξεχώρισαν

27 Σεπτεμβρίου 2025
Next Post
Στα ελληνικά νησιά η Κάρλα Μπρούνι με τον Νικολά Σαρκοζί απολαμβάνουν τις διακοπές τους

Στα ελληνικά νησιά η Κάρλα Μπρούνι με τον Νικολά Σαρκοζί απολαμβάνουν τις διακοπές τους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

Ήρκος Αποστολίδης: Ένας απο τους τελευταίους υπερασπιστές του ορθού λόγου

2 έτη ago
Πόθεν Έσχες

Πόθεν Έσχες 2025: Παράταση δύο εβδομάδων – Πώς υποβάλλεται

22 ώρες ago
Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

Ποιοι γνωστοί πολιτικοί δεν έκαναν στρατιωτική θητεία

2 έτη ago
δεκαετία του '80

Η Δεκαετία του 80′: «Μια Χρυσή Εποχή»

2 έτη ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • LIFESTYLE
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

AIRBNB Champions League e-ΕΦΚΑ ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΓΑΛΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίμηνο πρόγραμμα από την Endeavor Greece για AI-first startups με ελληνικό αποτύπωμα

Τρίμηνο πρόγραμμα από την Endeavor Greece για AI-first startups με ελληνικό αποτύπωμα

2 Νοεμβρίου 2025
Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Αθήνα: Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Δεξίωση στο Grand Hyatt

1 Νοεμβρίου 2025
ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ: Κλείνουν σε αστικά κέντρα στην πρώτη φάση – Ανακοινώθηκε νέο μοντέλο λειτουργίας με «ΕΛΤΑ κατ’ οίκον»

1 Νοεμβρίου 2025
Πόθεν Έσχες

Πόθεν Έσχες 2025: Παράταση δύο εβδομάδων – Πώς υποβάλλεται

1 Νοεμβρίου 2025
Πληρωμή με κάρτα

Τράπεζας της Ελλάδος: Με κάρτα εννέα στις δέκα συναλλαγές – Επικράτηση του ψηφιακού χρήματος

1 Νοεμβρίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Τρίμηνο πρόγραμμα από την Endeavor Greece για AI-first startups με ελληνικό αποτύπωμα
  • Αθήνα: Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Δεξίωση στο Grand Hyatt
  • ΕΛΤΑ: Κλείνουν σε αστικά κέντρα στην πρώτη φάση – Ανακοινώθηκε νέο μοντέλο λειτουργίας με «ΕΛΤΑ κατ’ οίκον»
  • Πόθεν Έσχες 2025: Παράταση δύο εβδομάδων – Πώς υποβάλλεται

Κατηγορίες

  • LIFESTYLE
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Επιχειρείν
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αυτοδιοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Περιφέρεια
  • LIFESTYLE
  • Αρθρογραφία
  • Συνεντεύξεις
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.