Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025 - 13:01
27 °c
Athens
26 ° Πε
28 ° Πα
27 ° Σα
27 ° Κυ
Money And Life
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Επιχειρείν
    • Αγορές
    • Real Estate
  • Gala
  • Αυτοδιοίκηση
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Συνεντεύξεις
    • Podcast
  • Πολιτισμός
  • Γαστρονομία
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Αθλητικά
  • Περιβάλλον
    • Οικολογία
    • Pet Stories
  • Επικοινωνία
Money And Life
Home Συνεντεύξεις

Ο Γιώργος Ιωαννίδης στο M&L: «Ανάσταση σημαίνει ανάταση της στάσης του ατόμου μέσα στον χρόνο»

Money & Life by Money & Life
13 Απριλίου 2023
in Συνεντεύξεις
0 0
0
Ο Γιώργος Ιωαννίδης στο M&L: «Ανάσταση σημαίνει ανάταση της στάσης του ατόμου μέσα στον χρόνο»
Share on FacebookShare on Twitter

Η αλλαγή – μεταμόρφωση του ανθρώπου ξεκινά όταν ο άνθρωπος συναντά τον Σταυρό κατά τους αγίους πατέρες και η πνευματική αγωνία του χριστιανισμού έχει ως πυλώνα τη μεταμόρφωση, την αλλαγή μέσω της Αναστάσεως, ώστε ο άνθρωπος να δηλώσει ένα ανανεωμένο υπάρχω αφήνοντας πίσω τη φθορά του. Η αναγέννηση όμως είναι ένα πανανθρώπινο αίτημα πολλών θρησκευτικών δογμάτων και φιλοσοφικών ρευμάτων, αυτό μας φανερώνει πως πρόκειται για μια πανανθρώπινη αλήθεια που είναι ριζωμένη βαθιά στο συλλογικό ασυνείδητο.

Με επιθυμία να ξεδιαλύνω τα παραπάνω (στον βαθμό που μπορεί να καταστεί δυνατό, μέσα από τον περιορισμό των λέξεων εντός του άρθρου) αναζήτησα τη γνώμη του γνωστού ψυχολόγου – συγγραφέα και διευθυντή των Εκδόσεων Δαιδάλεος Γιώργου Ιωαννίδη, μελετώντας το έργο του εδώ και πολλά χρόνια, έκρινα πως η πένα του αξίζει «να γρατζουνίσει» και το δικό σας υποσυνείδητο, καθώς η κατάδυση στην άβυσσο της ψυχής του ανθρώπου μέσα από τη μελέτη και τη γραφή του τον καθιστά τον κατάλληλο λειτουργό για το ζήτημα που θέλουμε να αναπτύξουμε.

Γιώργος Ιωαννίδης
Βιβλίο του Γεωργίου Ιωαννίδη. Μια πολύ ιδιαίτερη φιλοσοφική μελέτη με θέμα την αναζήτηση (και ανάδειξη) του μεταφυσικού στοιχείου στο έργο του Καβάφη, αλλά και την σχέση γενικότερα της Ποίησης με το Ιερό. Πηγή: προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.

Αγγέλικα Αγόρα  – Ποιες αφορμές εσωτερικής αναζήτησης σας δίνει η περίοδος του Πάσχα;

Γιώργος Ιωαννίδης  – Οποιαδήποτε εορταστική περίοδος -μικρή ή μεγάλη- αποτελεί μια ευκαιρία εξόδου από τους επαναλαμβανόμενους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αυτό που γιορτάζουμε δεν είναι ακριβώς η ανάμνηση ενός γεγονότος! Αφού δεν έχουμε την εμπειρία του συμβάντος δεν μπορούμε να παραπέμπουμε σ’ αυτό. Το κάνουμε μεν συλλογικό, σαν κοινότητα, σίγουρα όμως όχι ατομικά.

Αυτό που συμβαίνει στην ατομική μας ψυχολογία, είναι πως η αναφορά σε μια κοινή δοξασία μας προσφέρει ασφάλεια όπως και μια αίσθηση ταυτότητας. Κάνουμε αυτό που κάνουν όλοι. Κάνουμε αυτό που μας έχουν διδάξει οι προηγούμενοι. Γιατί; Όχι πάντα γιατί συμφωνούμε. Όχι πάντα γιατί βρίσκουμε νόημα σ’ αυτό. Αλλά διότι είναι εύκολο. Διότι δίνεις το βάρος της ευθύνης στους άλλους. Διότι μ’ αυτό τον τρόπο «ξεκουράζεις» τον ήδη ταλαίπωρο από την καθημερινότητα νου σου. Η εθιμοτυπία άλλωστε ακμάζει σε εποχές όπου η βιωσιμότητα είναι έργο ψυχικά και σωματικά επώδυνο.

Μαζί, ο τύπος προσφέρει ταυτότητα, απαντά στο ποιος είσαι – όχι ως πρόσωπο αλλά ως μέλος μιας συλλογικότητας. Και αυτό, ξανά προσφέρει ασφάλεια. Ουσιαστική; Νομίζω πως όχι!

Δεν είναι απαραίτητο βέβαια όλοι και στο ίδιο βαθμό να σκάψουμε εντός ώστε να ανατείλουμε τον αληθή εαυτό μας. Άλλωστε, το άθλημα της αυτογνωσίας – διότι η εξατομίκευση είναι άθλος – απαιτεί επίμονη εργασία. Σε κάθε περίπτωση όμως, μια γιορτή πόσο δε αυτή του Χριστιανικού Πάσχα, είναι μια ακόμη ευκαιρία να ανατρέξουμε σε έννοιες Υψηλές και Αλήθειες Αιώνιες.

Μπορεί λοιπόν να μην έχουμε την προσωπική μνήμη ενός σταυρωθέντα, αλλά σε εκείνον μπορούμε να διαβάσουμε τον ατομικό μας Γολγοθά, όπως φυσικά να εγείρουμε την έμφυτη ροπή για μεταμόρφωση που στη θρησκευτική γλώσσα μπορούμε να ονομάσουμε ανάσταση, δηλαδή τον επαναπροσδιορισμό της θέσης του ανθρώπου απέναντι στη ζωή και τον εαυτό του.

Γιώργος Ιωαννίδης
Η «Ανάληψη» του Σαλβαδόρ Νταλί.

Αγγέλικα Αγόρα  – Πιστεύετε πως οι θρησκευτικές εορτές άντεξαν μέσα στους αιώνες σε εθιμοτυπικό επίπεδο ή επειδή εκπροσωπούν βαθύτερες αλήθειες του ανθρώπου οι οποίες χάνονται μέσα στον «θόρυβο» της καθημερινότητας;

Εορτές όπως αυτή της ανάστασης, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, μ’ αυτό ή διαφορετικό όνομα θεότητας υπήρχαν από πάντα. Είτε ήταν ο Όσιρις, ο Άττις ή ο Ιησούς η γιορτή αυτή «πατάει» σε μια πανανθρώπινη και παγκόσμια εμπειρία, αυτή την δύσης και της ανατολής του Ήλιου! Θα μου πείτε όμως, για ποιο λόγο αυτό το  καθημερινό φυσικό φαινόμενο να αποτελέσει αίτιο εορτασμού. Το φαινόμενο καθ’ αυτό δεν είναι ο λόγος του εορτασμού!

Απλά στο φαινόμενο καθ’ αυτό ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος διαβάζει ασυνείδητα μια βαθύτερη προσωπική του αλήθεια, αυτή της εναλλαγής, αυτή της μεταμόρφωσης. Όπως ακριβώς δηλαδή «πεθαίνουμε» και «γεννιόμαστε» ξανά και ξανά καθώς κοιμόμαστε και επιστρέφουμε από τον ύπνο, όμοια μικρά μεγάλα συμβάντα όπως ο χωρισμός και ο έρωτας είναι μικροί θάνατοι και αναγεννήσεις.

Ξανά όμως, γιατί τα βιώματα αυτά να λάβουν θρησκευτικό χαρακτήρα; Απλούστατα διότι αλλάζει το σημείο αναφοράς. Η καθημερινότητα αποκτά ως παράδειγμα το αιώνιο, αυτό που υπερβαίνει τα πρόσωπα. Έτσι, το θρησκευτικό βίωμα ενεργεί αντίστοιχα στο υπερ-προσωπικό μας, κινητοποιεί το αιώνιο μέσα μας. Αυτή καθ’ αυτή την ροπή μας για αυθυπέρβαση.

Γιώργος Ιωαννίδης
Δομήνικος Θεοτοκόπουλος «Η Ανάσταση».

«Έτσι, το θρησκευτικό βίωμα ενεργεί αντίστοιχα στο υπερ-προσωπικό μας, κινητοποιεί το αιώνιο μέσα μας. Αυτή καθ’ αυτή την ροπή μας για αυθυπέρβαση.»

Αγγέλικα Αγόρα  – Πώς θα μπορούσε να μεταφραστεί η θρησκευτική έννοια (θεός) στη γλώσσα της ψυχολογίας;

Γιώργος Ιωαννίδης  – Δεν μπορεί με απλό τρόπο και σύντομα να απαντηθεί κάτι τέτοιο διότι απλούστατα η έννοια του Θεού εμπεριέχει τόσα πολλά! Και ακριβώς επειδή αφορά αυτό το κάτι περισσότερο είναι που ο άνθρωπος διαβάζει το δικό του το κάτι περισσότερο στο Θεό!

Ο Θεός είναι το καθολικό σημείο αναφοράς. Είναι αυτό που στη γλώσσα της ψυχολογίας είναι ο (αληθής) Εαυτός. Ο Θεός είναι η πρόκληση του ανθρώπου να υπερβεί ότι (θαρρεί) πως είναι. Είναι μαζί τα όρια που θέτει στον εαυτό του. Είναι κάλεσμα, μαζί και μυστήριο. Καθόλου περίεργο συνεπώς που συνεχίζει και θα συνεχίζει να μας συγκινεί!

Αγγέλικα Αγόρα  – Η δύναμη της προσευχής είναι ένας ανοιχτός διάλογος με τον Θεό, πιστεύετε πως διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να σώσει τον άνθρωπο από την καθημερινή φθορά;

Γιώργος Ιωαννίδης  – Η μηχανική πίσω από πρακτικές όπως η προσευχή, είναι σχετικά απλή. Ουσιαστική είσαι, ή πιο ορθά, γίνεσαι εκεί όπου στρέφεσαι. Γίνεσαι δια της μετοχής και της επανάληψης. Αν λοιπόν το σημείο αναφοράς σου είναι το Υψηλό και το Αληθές, και ο τρόπος προσέγγισης σου είναι ολιστικός (ψυχή, σώμα, πνεύμα) τότε ασφαλώς και τείνεις (ολιστικά) να ομοιάσεις και να συντονιστείς με το αντικείμενο της προσήλωσης σου. Αυτό θα μεταφραστεί στην πορεία σε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Όποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει περισσότερα για το θέμα, τον προτρέπω αδογμάτιστα να αναζητήσει την υπάρχουσα πλούσια, ξένη και ελληνική γραμματεία για την άσκηση των νηπτικών Πατέρων όπως επίσης τις διδαχές του διαλογιστικού Βουδισμού και της ινδικής (παραδοσιακής) Γιόγκα. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν επιστήμη την εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων καταγράφοντας αξιοπρόσεκτες διαπιστώσεις και αξιοθαύμαστα αποτελέσματα…

Γιώργος Ιωαννίδης
Μιχαήλ Άγγελος: Η Πιετά δείχνει την Παρθένο Μαρία με το νεκρό Χριστό ξαπλωμένο στα γόνατά της.

«…ανάσταση δεν σημαίνει αναγκαστικά τον εκ νέου γάμο της ψυχής με το σώμα, αλλά την οντολογική αφύπνιση του κατά τα άλλα κεκοιμημένου (συμβολικά νεκρού) ανθρώπου.»

Αγγέλικα Αγόρα  – Η ανάσταση – μεταμόρφωση είναι ένας πανανθρώπινος πνευματικός στόχος, που ασπάζεται το μεγαλύτερο μέρος του πνευματικού κόσμου. Από που πιστεύετε ότι απορρέει η ανάγκη μας για θανάτωση του κίβδηλου εαυτού μας και πότε επέρχεται η πνευματική ανάσταση;

Γιώργος Ιωαννίδης  – Η όποια ψυχολογικοποίηση της θρησκευτικής Ανάστασης δεν επαρκεί. Ουσιαστικά, μια τέτοια μονόπλευρη ανάγνωση θα ασθενούσε αδικαιολόγητα τον ρόλο της στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να διαβάσουμε τα περί Ανάστασης αποκλειστικά ως την υπερ-φυσική αψήφηση της κανονικότητας. Απλά και μόνο ως θαύμα που κάποιος τέλεσε και… τέλος!

Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να μας οδηγήσει σε επικίνδυνη αποστασιοποίηση στο καθ’ αυτό μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού! Και τα λέω αυτά διότι πιστεύω πως δεν είναι ένα γεγονός που εξαντλείται σε κάποιο παρελθόν, αλλά μια συνεχής πρό(σ)κληση για ένα καινό τρόπο ύπαρξης.

Ανάσταση σημαίνει ανάταση της στάσης του ατόμου μέσα στον χρόνο. Μια ριζική αλλαγή σχέσης με τον Εαυτό και το θείο, δηλαδή τις πτυχές του αιώνιου αφού δηλώνει την έξοδο από τον βατό και πρόσκαιρο κόσμο του περιορισμού και της επανάληψης.

Γι’ αυτό και κάθε συμβολική έκφανση της ανάστασης νοείται θαυμαστή και απίστευτη αφού εξ ορισμού πρόκειται για υπέρβαση προσωπική, για μεταμορφωτική επαφή με το αιώνιο.

Υπό αυτή την σκοπιά, η πραγματικότητα της ανάστασης από ιστορικό ζήτημα και αντικείμενο διένεξης, γίνεται μέρος μιας ευρύτερης εσωτερικής εργασίας και μεταφυσικής πραγμάτωσης. Και ως έτσι, ανάσταση δεν σημαίνει αναγκαστικά τον εκ νέου γάμο της ψυχής με το σώμα, αλλά την οντολογική αφύπνιση του κατά τα άλλα κεκοιμημένου (συμβολικά νεκρού) ανθρώπου.

Γι’ αυτό και η συμμετοχή στους αναστάσιμους εορτασμούς, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (Οσιριακά μυστήρια, Αδώνια, Χριστιανικό εκκλησίασμα κ.α.) είχε κάθε φορά μείζον σημασία, καθότι όχι απλά ενίσχυε τους δεσμούς μιας κοινότητας προσφέροντας ισότιμα, στοιχεία πολιτισμικής ταυτότητας, αλλά πιο σημαντικό, αποτελούσε μια ενεργή υπενθύμιση αναφοράς του ατόμου στην μεταφυσική αρχή, μετατρέποντας την την τελετουργία σε παροντικό γεγονός κοινωνίας για την αιώνια αλήθεια της υπέρβασης.

Γιώργος Ιωαννίδης
William Blake – Ο Χριστός εμφανίζεται στους Αποστόλους μετά την Ανάσταση.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ιωαννίδη

Ο Γιώργος Ιωαννίδης γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το 1977 και σπούδασε ψυχολογία (Ba) και ψυχανάλυση (Ma) στη Θεσσαλονίκη (North College) και στο Λονδίνο (Middlesex University) αντίστοιχα.
Σε νεαρή ηλικία γνώρισε τη σοφία της απλότητας του Τάο, για να συνεχίσει έπειτα την πνευματική του αναζήτηση στα μονοπάτια του Δυτικού Εσωτερισμού, και πιο συγκεκριμένα, της ερμητικής αλχημείας, της Τυφώνιας Παράδοσης, του Θελημικού μυστικισμού και της ελληνικής φιλοσοφίας του Πυθαγόρα και του Πλωτίνου.

Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με την έρευνα και την αρθρογραφία, έχοντας δημοσιεύσει μελέτες του σε ιστοσελίδες  αλλά και σε περιοδικά εναλλακτικής αναζήτησης.

Η βιβλιογραφία του Γεωργίου Ιωαννίδη:

Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο το Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011). Από τις εκδόσεις Δαιδάλεος επανακυκλοφορούν τα βιβλία του Ο Δρόμος του Βουβαλιού: Η Σοφία του Βουδισμού Ζεν Μέσα από 10 Εικόνες (2003), Το Ιερό Δισκοπότηρο & το Μυστήριο της Αιώνιας Ζωής (2004), Δαίμονες: Οι Σκοτεινοί Άγγελοι (2006) όπως επίσης οι πιο πρόσφατες μελέτες του: Το Πρόσωπο του Ιησού ως Αρχέτυπο του Ανθρώπου: Η Τέχνη του Ιερού ως Κλήση στο Όντως Υπαρκτό (2013) και το Ανήσυχες Σκιές: Φαντάσματα, Μόρα & το Πρόβλημα του Θανάτου (2015), H Εκάτη της Νύχτας & η αναζήτηση της ψυχής για τη μέθεξη με το θείο (2017), Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ Η ΘΛΙΨΗ ΩΣ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ(2017),  Ο Θεός του Καβάφη είναι ο έρωτας (2020).

Συνέντευξη – Επιμέλεια: Αγγέλικα Αγόρα

Tags: ΑΝΑΣΤΑΣΗΓιώργος ΙωαννίδηςΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Previous Post

Εφηβεία – Κατάθλιψη: Η μη επεμβατική μέθοδος που ηρεμεί τους νέους

Next Post

Εμπορικά καταστήματα – Σούπερ μάρκετ: Τι ώρα θα ανοίξουν σήμερα – Πώς θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο

Related Posts

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»
Συνεντεύξεις

Χρήστος Θεοφιλάτος: «Η γραφή δεν είναι θεραπεία, είναι τρόπος να πεις την αλήθεια και να κλείσεις τον δαίμονα στο μπουκάλι»

25 Μαΐου 2025
Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα
Συνεντεύξεις

Debate House – Φίλιππος Πετρόπουλος: Καλλιεργώντας τον διάλογο στην Ελλάδα

28 Μαρτίου 2025
Ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 στο M&L: «Η ελευθερία είναι μια ευθύνη που ανανεώνεται με κόστος και με πίστη»
Συνεντεύξεις

Ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 στο M&L: «Η ελευθερία είναι μια ευθύνη που ανανεώνεται με κόστος και με πίστη»

25 Μαρτίου 2025
Ο Χρίστος Κούγιας / KLODIAN LATO/EUROKINISSI
Ελλάδα

Χρίστος Κούγιας για Εύη Βατίδου: «Αντέδρασε έτσι γιατί “έφυγε” ο πατέρας των παιδιών της, όχι γιατί έχασε τον πρώτο της έρωτα»

8 Μαρτίου 2025
Γρηγόρης: Το μυστικό πίσω από τη διαχρονική επιτυχία του Brand
Επιχειρείν

Γρηγόρης: Το μυστικό πίσω από τη διαχρονική επιτυχία του Brand

12 Δεκεμβρίου 2024
Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού
Συνεντεύξεις

Κέλλυ Μαρινάκη, στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν και του πολιτισμού

23 Νοεμβρίου 2024
Next Post
Εμπορικά καταστήματα – Σούπερ μάρκετ: Τι ώρα θα ανοίξουν σήμερα – Πώς θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο

Εμπορικά καταστήματα - Σούπερ μάρκετ: Τι ώρα θα ανοίξουν σήμερα - Πώς θα λειτουργήσουν το Μεγάλο Σάββατο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα -Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο Κωνσταντίνου Κυρίμη

Καταφύγια Πολέμου στην Ελλάδα: Πού βρίσκονται και ποια είναι η κατάστασή τους

11 μήνες ago
Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία

23 ώρες ago
ΑΑΔΕ

Στην ΑΑΔΕ περνούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ – Τι αλλάζει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

6 ώρες ago
φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα τα «SOS» και οι «παγίδες» για τους ιδιοκτήτες

6 ώρες ago

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • Gala
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
    • Αφιερώματα
  • Αυτοδιοίκηση
    • Περιφέρεια
    • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Γαστρονομία
    • Οίνος
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
    • Κοινωνία
  • Επιστήμη
    • Τεχνολογία
    • Υγεία
  • Κόσμος
  • Οικονομία
    • Real Estate
    • Αγορές
    • Επιχειρείν
  • Περιβάλλον
    • Pet Stories
    • Οικολογία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
    • Προορισμοί
    • Τουρισμός
  • Χωρίς κατηγορία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑ ΘΕΜΑ

Champions League COVID 19 MONEY AND LIFE ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Αθήνα Αθλητικές μεταδόσεις ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΥΠΑ ΕΝΦΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΕΦΟΡΙΑ Ελλάδα Επιχειρήσεις ΗΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛ Ιταλία ΚΑΙΡΟΣ ΚΙΝΑ Καιρός σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ Οικονομία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τέμπη Τουρισμός ΥΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Χρηματιστήριο Αθηνών εορτολόγιο ομογένεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • 87k Followers

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία

16 Ιουνίου 2025
Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις

16 Ιουνίου 2025
Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026

16 Ιουνίου 2025
Τρεις συλληφθέντες για κλοπή τσάντας στο αεροδρόμιο

Τρεις συλληφθέντες για κλοπή τσάντας στο αεροδρόμιο

16 Ιουνίου 2025
Επενδύσεις στις Κυκλάδες: Πού προχωρούν, πού «παγώνουν» και τι ανησυχεί τις τοπικές κοινωνίες

Επενδύσεις στις Κυκλάδες: Πού προχωρούν, πού «παγώνουν» και τι ανησυχεί τις τοπικές κοινωνίες

16 Ιουνίου 2025
Money And Life

Η νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση σας!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SPORT LIFESTYLE ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Τελευταία Νέα

  • Πρωτοφανείς παραιτήσεις εργαζομένων στην Ισπανία
  • Ευρωπαϊκή επέκταση ΦΑΓΕ: Καθυστερήσεις και προκλήσεις
  • Αθήνα: Νέοι κανόνες για Airbnb το 2026
  • Τρεις συλληφθέντες για κλοπή τσάντας στο αεροδρόμιο

Κατηγορίες

  • Gala
  • Pet Stories
  • Real Estate
  • Αγορές
  • Αθλητικά
  • Αρθρογραφία
  • Αυτοδιοίκηση
  • Αφιερώματα
  • Γαστρονομία
  • Δικαιοσύνη – ΟΠΕΔ
  • Ειδήσεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρείν
  • Κοινωνία
  • Κόσμος
  • Οικολογία
  • Οικονομία
  • Οίνος
  • Περιβάλλον
  • Περιφέρεια
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Προορισμοί
  • Συνεντεύξεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χωρίς κατηγορία
  • Η εταιρεία
  • Όροι Χρήσης
  • Επικοινωνία

Money&Life ©

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
  • Gala
  • Χρήσιμα

Money&Life ©

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Η ιστοσελίδα μας περιέχει cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας. Αν συνεχίζεται την περιήγηση σε αυτήν αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.